20 Romantiske Opplevelser i Oslo

Er nordmenn romantiske?

I en undersøkelse fant de ut at 60 % av nordmenn som er i et forhold klarer seg med én «jeg elsker deg» i uken. Hvorfor er det slik? Vi har vanskeligheter for å si «jeg er glad i deg» og det er nok ikke lettere med «jeg elsker deg». Dette betyr ikke nødvendigvis at vi er sky over kjærligheten, men kanskje at vi uttrykker det på vår egen måte.

Jo, vi er jo romantiske. Vi trenger bare ikke å romantisere selve romantikken med ord. Det er ingen hemmelighet at nordmenn trives best når vi kommer oss ut av døren. Vår kjærlighet til naturen går jo hånd i hånd med kjærligheten vi deler med hverandre. Det er i disse øyeblikkene vi finner hverandre.

Så, hvordan kan man legge til rette for disse unike øyeblikkene? Ved å planlegge og utnytte alle de mulighetene man har rett utenfor døren. Romantikken kan man finne i alle kriker og kroker av Oslo. Den finnes i bruset fra Akerselva, i piruettene på skøytebanen i Spikersuppa og i utsikten over Operaen.

Liste: 20 romantiske opplevelsene

Her er en liste over 20 av de kuleste, romantiske opplevelsene og attraksjonene i Oslo. Om du vil finne andre opplevelser å dele med din kjære eller en god venn, klikk her.

SALT Art & Music

Et nomadisk kunstprosjekt, en unik arkitektur, en flukt fra det moderne livet midt i byen. Saunaen hos SALT Art & Music har en kapasitet på 80 personer, men om dere ønsker litt alenetid så er det bare å flytte seg inn i en av de mer private badstuene. Hør på avslappende musikk, nyt den fantastiske utsikten av Oslofjorden, prat om livet eller sitt i stillhet og skål for kjærligheten.

Tips: Utfordre hverandre til å hoppe i havet når kroppsvarmen er på kokepunktet.

📍Langkaia 1, 0150 Oslo

🏷 200kr


Kjærlighetsstien

20 Romantiske Opplevelser i Oslo

En skjult perle midt på Fredensborg i Oslo. Det er lys langs hele stien, og den omfavnes av tett vegetasjon. I Oslos eldste parsellhage har kjærlighetsstien fått navnet sitt fra vandrende par på leting etter romantikk, og de ivrige sangfuglene som følger dere langs stien. Perfekt for kveldsturer.

📍Mosseveien

🏷 Gratis


Botanisk Hage

Med 5 500 ulike plantearter og idylliske omgivelser er den botaniske hage et perfekt sted å tilbringe dagen med den du er glad i. På selveste valentinsdagen i år er det lysvandring i hagen! Dette må dere ikke gå glipp av, hagen blir belyst med isskulpturer og lysinstallasjoner. Ta på dere vinterklærne, og dra til botaniske denne valentinsdagen for å oppleve noe magisk.

📍Sars’ gate 1, 0562 Oslo

🏷Gratis


Langrennstur i Oslomarka

20 Romantiske Opplevelser i Oslo

Bilde av Ola Mattson på Flickr

Det er få steder i verden man finner slike langrennsløyper. I strålende vær og i endeløs natur er det vanskelig å begripe at dette landskapet ikke er tatt ut av en film. Ta med kjæresten din på en langrennstur i Oslomarka, slå dere til ro i varmestua, eller lag en krok i snøen langs løypa og le av knall og fall eller skryt av personlig rekord. Det er i slike øyeblikk man finner det beste av norsk romantikk.

Om din andre part er litt rusten på ski, er det også mulighet for å forbedre seg, Learn2ski tilbyr kurs for nybegynnere med entusiasme.


Chez Colin

20 Romantiske Opplevelser i Oslo

Lyst på en matbit etter turen langs kjærlighetsstien?

I samme område på Fredensborg ligger en restaurant med spennende og variert meny. Hos Chez Colin er ikke noen vits i å dra hjem skifte etter turen, selv med fransk cuisine av øverste klasse, har denne skjulte perlen en avslappet og uformell stemning. Bon appétit!

📍Fredensborgveien 44, 0177 Oslo


Vandring langs Akerselva

Akerselva strekker seg fra Maridalen til Bjørvika og byr på nydelig natur, mektige fossefall og spennende arkitektur. Langs Akerselva finner man også en liten bit av Paris. På broen som krysser elven ved Kunsthøyskolen på Grünerløkka har forelskede par festet hengelåser og kastet nøkkelen i elven for å forevige sin kjærlighet.

Har du flere spørsmål? Få et større innblikk i historien til denne romantiske vandreturen med en privatguide.

🏷 200 kr.


Sjokoladesmaking

Om det er en tid på året vi fortjener å unne oss litt sjokolade er det nok etter at de fleste nyttårsforsettene har gått litt skeis, nemlig i februar. Hva kan få opp humøret i disse mørke tider bedre enn en kveld med privat sjokoladesmaking? Velg et eget lokale, eller ta det i stuen, valget er ditt! Endorfinene får et kick og i tillegg får du kunnskap om kvalitetssjokolade.

🏷 495 kr. pr. pers.


Ekebergparken

En av de vakreste utsiktspunktene i Oslo er Ekebergparken. Med historiske verk laget av kjente skulptører, som blant annet Salvador Dali, Damien Hirst og Gustav Vigeland, er denne parken en vakker blanding av kunst og natur. Under snødekkede trær og sjarmerende stier kan man ta seg en kopp kakao og nyte en av Oslos villeste parker som samtidig er en av de mest romantiske utsiktspunktene i Oslo.

🏷Gratis


Søndagsmarked

Hvem sier at shopping skal foregå i trange gater med lang kø? I Oslo kan man lett kjøpe unike møbler og kunst på et av de mange loppemarkedene. Kanskje dere finner en urgammel juvel med en safirstein eller en kommode gravert med initialer. Hvem hørte den til?  En kreativ måte å bruke fantasien på er å skape egne kjærlighetshistorier bak gjenstandene.

Pust inn kultur og gammelt treverk, eller sett dere på en benk og observer byens energi. Det finnes mange markeder i Oslo. Følg kalenderen for å holde dere oppdatert på tid og sted.


Bare Jazz

20 Romantiske Opplevelser i Oslo

Det er alltid stas når man finner ut at du og daten har samme musikksmak. Om fellesnevneren i begges spilleliste er jazz så er det enda mer spennende. Heldigvis finnes det et sted med lun stemning og dempet belysning der man kan diskutere dette videre. Bare Jazz ligger midt i Oslo sentrum og tilbyr et stemningsfullt lokale med god mat og drikke. Er du heldig kan du og daten også nyte live-musikk.

📍Grensen 8, 0159 Oslo

🏷 for konserter: Gratis (varierer)


Skøyte-date på Spikersuppa

Bilder fra Oslo Kommune

Om du ikke ble født med talentet til Sonja Henie, skal ikke det stoppe deg fra å gi det å gå på skøyter en sjanse. Man må falle noen par ganger for å få teken på det. Husk at en god latter både letter på stemningen samt også forlenger livet. Rett foran Stortinget finner du en skøytebane med gratis adgang for alle. Alt du trenger er et par skøyter og noen å holde deg fast i.

📍0162 Oslo

🏷 Gratis


Paint’n Sip

Det blir ikke mer moro enn det du maler selv. Sett din indre kunstner på prøve! I stedet for å følge børstestrøkene til kunstneren, prøv å mal hverandre.

Paint’n Sip stiller med alt du trenger av utstyr, bare husk å ta med favorittvinen i veska.

🏷 395 kr pr. pers


Torggate Botaniske

Det kan være vanskelig å finne et sted å tilbringe tid med noen andre. Noen steder er det for mye støy, for mange mennesker eller for lite valg på menyen. Det er ofte man vil finne et sted å prate, å bli bedre kjent med noen mens man nyter noe godt.

Bilder fra Torggata Botaniske – Facebook

I travle Torggata finnes det mange skjulte skatter. En av disse er Torggata Botaniske, en sjarmerende bar med planter som kryr over rustikke dekorasjoner. Prøv kvalitetsdrinker med ingredienser man aldri hadde kommet på selv, prøvesmak sammen med hverandre og nyt de romantiske omgivelsene. Perfekt til en første date.

📍Torggata 17B, 0183 Oslo


Vulkan – Mathallen

Bilder av Cathrine Lindblom Gunasekara på Flickr

Hvem har vel ikke drømt om en «Eat, Pray, Love»-reise verden om. Man trenger ikke å reise langt for å prøve kulinariske perler, i Mathallen på Vulkan kan du ta med kjæresten på en runde rundt kloden på et og samme sted. Lyst på pasta? De lager den fersk fra kvernen. Sjokolade? Tilsendt rett fra Paris.

📍Vulkan 5, 0178 Oslo


Bogstad Gård

Bilde (høyre) av Patrick Poculan på Flickr

Dra tilbake i tid, og lev som hertug og hertuginne for en dag! En kort tur utenfor sentrum finner du historiske Bogstad gård. Herregården fra 1700-tallet har autentisk interiør og et flott parklandskap og tilbyr aktiviteter, kafé og butikk. Lev dere inn i Downton Abbey-fantasien, og ta dere en vals i ballrommet eller hør fuglene kvitre på en romantisk vandretur i den herskapelige hagen.

📍Sørkedalen 450, 0758 Oslo

🏷125 kr. (Omvisning)


Skumbag ølsmaking

20 Romantiske Opplevelser i Oslo

Øl har aldri vært så spennende som det er nå. Det sies at visse typer øl kan booste røde blodceller og dermed blodsirkulasjonen, noe som øker både humør og energinivået i senga. Hos Skumbag ølsmaking kan du lære mer fakta om øl og samtidig lære mer om hverandre. Skål!

📍Thorvald Meyers gate 71, 0552 Oslo

🏷 249 kr. pr. pers


Den Norske Opera & Ballett

20 Romantiske Opplevelser i Oslo

Jo, det er gøy å se på film eller tv-serier med kjæresten, men når var det sist gang dere så en ballett? Eller en opera? Disse kunstformene er over tusen år gamle og dermed noen av de eldste som finnes. Med stykker så rørende at det kan hende du eller kjæresten feller noen tårer. Det er aldri for sent å oppleve denne magien. Se nettsiden deres for mer informasjon om priser.

📍0150 Oslo

🏷 250 kr. (Det varierer)


Cinemateket

20 Romantiske Opplevelser i Oslo

Kinodate er alltid en skuddsikker idé, men for ekte cinéfiler fins det et sted som inkluderer mer enn de siste blockbusterfilmene. Cinemateket tilbyr visninger av filmer fra festivalverdenen, med mange utgivelser fra indie-sjangeren, i tillegg til elskede, romantiske klassikere som for eksempel «La vita e Bella» av Robert Benigni eller Oscar-vinneren «Skjønnheten og udyret.»

Visningene varier, følg med på nettsiden deres for å finne den perfekte filmen til deg og kjæresten.

📍Dronningens gate 16, 0105 Oslo


Bygdøy/ Huk

Ved å ta bussen eller gå til fots fra byen, finner dere en av Oslos mest berømte strender. Huk er kjent for å ha mange besøkende på sommeren, men hvis man ønsker en mer privat beliggenhet til deg og kjæresten, er det bare å utforske strandstrekningen langs havet til dere finner lunere. Legg deg inntil din kjære, og nyt en bok eller pust inn lukten av saltvann.

📍Strømsborgveien 57, 0287 Oslo

20 Romantiske Opplevelser i Oslo

Til en romantisk søndagsaktivitet på vinteren finnes det søte kaniner, sauer, griser og ponnier som venter på å bli klappet på Bygdø Kongsgård. Ta med dere en kopp kaffe, og hils på nye venner.

Bilder fra bygdokongsgard.no

Tips: I mai er skjer det årlige kuslippet på Bygdø kongsgård! Vær vitne til ivrigheten til disse kyrne når de endelig får puste inn frisk luft og spise grønt gress etter en lang vinter.

📍Bygdøyveien, 0287 Oslo

🏷200 kr.


Hos Thea

Gjemt i en av de roligste nabolagene i Oslo finnes det en sjarmerende, liten restaurant med navnet Hos Thea. Siden 1987 har denne restauranten fått strålende anmeldelser og har samlet på en rekke stamgjester. Her kan du og kjæresten nyte mat med inspirasjon fra norsk, fransk og andre kulinariske kulturer. Gått dere vill på veien? Følg lukten av trøffel og kantarell så er dere rett rundt hjørnet.

📍Gabels gate 11, 0272 Oslo


Er nordmenn romantiske? Jo, vi er det. Vi finner romantikken i opplevelser der vi tilbringer tid sammen. Om det skal være en skitur i den ville naturen vår, eller en kveld med god mat så er Oslo tross alt en romantisk by. Man må bare vite hvor man skal starte opplevelsen. Vi håper du har latt deg inspirere av ideene på denne listen.

Hva blir deres neste romantiske eventyr?

Erik Støhle
Mitt navn er Erik og jobber som tekstforfatter hos TrueStory. Jeg er fan av kultur, byliv, reise og spennende opplevelser. Når jeg ikke skriver om opplevelser liker jeg å skrive om film, musikk og aktuelle hendelser.