A Taste of Oslo – Din snertne guide til mat & drikke i Oslo


i Guides, Inspirasjon

Mat, drikke & Oslo

I samme takt som Oslo er den raskest voksende storby i Europa, utvikler også mat-verdenen seg i full fart i Osloby. Nærhet til havet og naturen inviterer lokale råvarer inn i matbildet, og alt dette med en god, moderne twist. Derfor kan du nå finne restauranter i Oslo som finner på nye og spennende retter og hoteller som integrerer mat mer og mer til sine hotellpakker. Ikke nok med det, har lokale bryggerier gjort sitt inntog i Oslo og oppfinner nye smaker i hytt og pine! Spekteret går derfor fra ølsmaking i den hippe bydelen Grünerløkka, til gourmet på luksusperlen The THIEF på Aker Brygge.

Med andre ord skjer det noe nytt hele tiden i mat Oslo. Er du klar til å henge med i svingene? På denne siden finner du nemlig alt av det seneste innen mat i Oslo og er din lille matguide, hvor du får tips til alt du trenger å vite. Vi har kategorisert innlegget i 4 deler, for at du skal få hele matspekteret – for her kommer det noen artige twist, som tar mat Oslo til et enda høyere nivå;

→ Mat, drikke & smakinger
→ Mat, drikke & vandring
→ Mat, drikke & spa
→ Mat, drikke & overnatting

Men nok introduksjon og mat-prat, nå skal du bare nyte inspirasjon på sølvfat.


Om du vil direkte til alle våre smaksopplevelser, da tar du matreisen over til TrueStory.no

→ Gå til alle smaksopplevelser her ←


Mat, drikke & smakinger


Er du klar for noen kunnskapsrike smakinger og kurser i Oslo? Under kan du finne 4 av de beste kursene i Oslo, blant annet ølsmaking i Oslo som er arrangert av Ølakademiet – stedet som disponerer Norges ledende kursleverandør på fagfeltet øl. Men er du ikke øl-entusiasten, har vi andre smakbiter til deg under.

Ølsmaking i Oslo

Øl er ikke kun noen godt fermentert malt i en boks fra daglivarebutikken, det er så mye mer enn det. Denne ølsmakingen i Oslo gir deg en 90 minutters ølkurs i hvordan bli kjent med ølet i dybden, som glassvalg og hvordan åpne smak- og luktesansen. Og selvfølgelig, få en dose med det sosiale og møte andre likesinnede mennesker.

→ Les mer her ←

Whiskysmaking hos UnderBar

whisky glass

Vandre over Aker Brygge og stig inn i hyggelige lokaler hos Underbar – din whisky oase for en kveld hvor du får smake på 5 whiskyer, ut av de 500 som pryder veggen når du kommer inn. 500 flasker whisky er lik en god del kunnskap om hva whisky egentlig er og du er derfor sikret noen kunnskapsfulle kursholdere i whiskysmaking.

→ Les mer her ←

Vinsmaking på Klosteret

vinsmaking

Klosteret Restaurant har sin beliggenhet i en bygning fra slutten av 1800-tallet og er klar til å ta deg imot til noen stemningsfulle lokaler. Et perfekt fundament for å få en karakteristisk hyggelig kveld med stearinlys, musikk i bakgrunnen og en klassisk vinkjeller som har vunnet flere priser. Her skal du sitte og nyte 5 kvalitetsviner fra vinkjelleren og bli rik på kunnskap om vinen.

→ Les mer her ←

Øl- & Matkurs i Oslo

Det blir ikke en bedre smaksopplevelse enn å mikse sammen mat & øl på selveste Ølakademiet. Det er bare å slenge deg ned ved bordet i viten om at du kommer til å blir servert det beste. Her får du oppleve øl- og matentusiasten Ronja sitt kunstverk, hvor hun mikser kvalitetsøl med sesongbaserte råvarer. Dette kurset i Oslo gir deg en god innføring i hvordan kombinere de to verdener.

→ Les mer her ←


Mat, drikke & vandring


Mat, drikke og… vandring? Vel, vi har tre opplevelser som gir det lille ekstra til mat og drikke, og det er en vandretur i Osloby hvor du får blant annet historie, kultur og anekdoter med på kjøpet. Så på de matopplevelsene blir mett på mer enn kun mat og drikke!

Ølvandring med Oslo Food Tours

Denne ølvandringen tar deg med på en sofistikert pubcrawl, hvor du får et innblikk i det sprudlende bylivet på Grünerløkka – Oslos hippe kvartal, hvor kunstnere lar kreativiteten flyte og studentene nyte noen timer med frihet. Du får besøke 3 mikrobryggerier og delta på mini ølsmaking, hvor du får noen anekdoter med på opplevelsen. Nye smaker, ny kunnskap og nye mennesker – hva er det ikke å like?

→ Les mer her ←

Kulinarisk vandring med Oslo Food Tours

Italiensk Matkurs

Join en profesjonell guide på en kulinarisk reise inn i hjertet av Oslo. For etter de 4 timene denne opplevelsen varer, kommer du ut som en ekte Oslovitt. Denne kulinariske vandreturen tar deg med på en reise inn i de lokales verden, hvor du får besøke de skjulte perlene i Oslo – blant annet den hippe Grünerløkka og den trendy Aker Brygge. Du blir mett på historie, kultur og 7-8 smakinger – alt fra oster til gourmet sjokolade. Du får også sluke tørsten med tilhørende lokal øl (eller alkoholfri drikke).

→ Les mer her ←

Gourmet vandring med Oslo Food Tours

Vil du holde tritt med de seneste mattrendene i Oslo? Denne opplevelsen tar deg nemlig med på en reise innover mat Norge, hvor du får lære om lokale råvarer, økologi og sesongvarer. Alt du trenger å vite for å holde deg oppdatert på Nordiske mattrender. Du får også 4-5 individuelle smakinger, med blant annet tapas fra sesongens kjøtt og delikatesser fra havet. Alt dette i trygge hender av en guide.

→ Les mer her ←


Mat, drikke & spa


The THIEF og The Well er to av Oslos fremste spa og de har selvfølgelig implementert mat og drikke til den eksklusive stilen som gjennomgår alle vegger. Derfor har følgende pakker både spa og mat inkludert, så det er bare å skjemme deg bort med det beste i begge områder.

The THIEF

The THIEF hotell er et av Stordalens store mesterverk og det sier bare en ting; du får det beste av det beste. Dette er hotellet hvor verdensstjernene henger og er også et sted du kan henge å oppleve den ultimate hverdagslukusen. På denne opplevelsen får du nyte THIEF SPA, få en 50 minutters klassiske massasje og avlutte lukusen med en 3-retters middag på THIEF FOODBAR.

→ Les mer her ←

Spa & Middag på The Well

Mandag til fredag har The Well sin egen Spa & Middag pakke, hvor du kan boltre deg på det 10.500 kvm store spaet, som har kulper, fossefall, saunaer, basseng og alt du trenger for å få en pust i bakken. Og når sulten slår inn, er det bare å slenge på deg badekåpen og tøflene og subbe over til restauranten, hvor du får ukens middag basert på sesongens råvarer.

→ Les mer her ←


Mat, drikke & overnatting


Gourmetopphold på Lysebu

Vil du virkelig fordype deg i den kulinariske verden, vil Lysebu gi deg en smakbit. Med mat som en av verdiene til dette hotellet i Oslo, er du sikret en god matopplevelse. Maten er basert på lokale råvarer og også noen rett fra hagen. Dette skal du ikke gå glipp av og denne hotellpakken inkluderer frokost, apertiff før middag og en 5- retters middag med en omvisning av en sommelier i deres prisvinnende vinkjeller.

→ Les mer her ←


→ Vil du du finne andre opplevelser? Så klikker du deg videre her ←


Se også:

Matkurs i Oslo

Avatar
Jeg er altmuligdama for opplevelsesportalen TrueStory Norge! Jeg er en opplevelses- og reiseentusiast, og er her for å inspirere og formidle opplevelser som gir samhold, minner og historier for livet.