En guide til utdrikningslag

Om du leser dette har du trolig fått ansvaret, som forlover, for å planlegge utdrikningslaget til bruden eller brudgommen. Forloveren må nå sørge for at bruden eller brudgommen føler seg trygg under hele planleggingsprosessen av bryllupet, og ikke minst, at de koser seg med et festlig utdrikningslag. Det kan være både nytt og vanskelig å planlegge et utdrikningslag, men vi er her for å hjelpe deg.

🥂

Vi vil først gi dere noen tips om hvilke opplevelser som sørger for at denne dagen blir uforglemmelig. Så vil vi gi dere noen tips om alle andre detaljer rundt denne dagen slik at alle som er med på utdrikningslaget har det gøy og at alt går som smurt!

💍

🍾TIPS: Ikke stress så mye med alle detaljer, sørg for at bruden og brudgommen koser seg, det er det viktigste! Det er du som kjenner dem best.

 

 


Utdrikningslag for bruden

👰


 

Thief Spa og Brunch

👓


Bilder/ thethief.com

 

«Kidnapp» bruden, og la henne unne seg litt spa og velvære før den store dagen. Ta dere en dukkert i bassenget på THIEF SPA, nyt alle fasilitetene som er tilgjengelig og skravle i vei om planleggingen av bryllupet eller hva som helst annet. En perfekt måte å starte utdrikningslaget på er å få i seg litt mat.

Stell dere godt etter spa-et, og nyt et deilig brunsj-måltid på THIEF FOODBAR. Husk å feste party-sløret godt på bruden, og gjør dere klar for en fullpakket dag med spennende opplevelser.

 

 

 

 

Kajakktur langs Akerselva

🚣‍♀️


 

Fra avslapning til adrenalin. Nå som utdrikningslaget er godt i gang er det tid for atter en spennende utfordring. En rolig kajakktur er vel så koselig, men ingenting slår denne typen kajakktur. Ned Oslos hovedpulsåre blir dere guidet gjennom raske strømmer og en 500 meter lang tunnel.

Tips: Kle dere ut i tematiske kostymer eller med hatter og vink til forbipasserende! Om dere har mulighet anbefaler vi også at noen fester et GoPro-kamera på festhatten for å få med seg hele opplevelsen på film. Husk håndkle! Flere vannaktiviteter venter.

 

 

 

Privat badstue i Oslofjorden

🌊


Bilde/ facebook -Sørengas Badstue- & Helårsbadeanstalt

 

Vi håper at dere har husket å pakke med dere badetøy til denne opplevelsen. Etter en utfordrende opplevelse med kajakk er det tid for å slappe av med jentene på en privat badstu-flåte i Oslofjorden. Trekk pusten, nyt utsikten med et glass vin i høyre hånd. Bruk denne tiden til å prate om livet, om det nye kapitlet til bruden eller hva som helst! Til sist, utfordre bruden til å hoppe i havet med brudesløret på. Tørk dere godt etter denne opplevelsen, flere spennende arrangementer venter! Tips: Om dere går tom for drikke, så anbefaler vi å løpe innom en butikk før neste opplevelse.

 

 

 

Paint’n Sip

🎨


 

Vi håper dagen har vært både gøyal og opplevelsesrik så langt. Nå er det på tide å sette opp håret og rulle opp armene. Hvem er den kunstneriske i gjengen? Hos Paint’n Sip får dere teste kunstnerferdighetene med litt «liquid courage» til hjelp. Ta dere et glass vin, og mal enten det instruktøren maler, eller gi bruden litt oppmerksomhet ved å male en morsom karikatur av henne i brudekjolen. Husk å skåle masse for bruden mens dere maler! Mer vin venter ved neste opplevelse.

 

 

 

Vinsmaking på Grand Café

🍷


 

Tørk av malingsflekker fra ansikt og klær, og gjør dere klar til siste stopp. I vinkjelleren på Grand Café venter flere spennende vintyper på dere samt et kurs om de forskjellige smaksprøvene og prosessen bak vinlaging. Kanskje bruden finner en ny favoritt som senere blir servert i bryllupet? Utbring en skål til bruden, og takk alle for at de ble med på utdrikningslaget.

💃

Hva skjer etter vinsmakingen? Det er helt opp til dere, finn en bra restaurant med god stemning, be bruden på en dans på en bar i nærheten eller takk hverandre for en fantastisk dag. Lykke til videre!

 

 

 


Utdrikningslag for brudgommen

🤵


Brunch på Amerikalinjen

🍲

 

Det blir et fullpakket program fremover. Start dagen med Brunch og Bobler hos Amerikalinjen slik at alle får i seg litt mat og drikke før dere drar videre til neste stopp! Hos Brasserie Atlas inne på Amerikalinjen finner dere alle slags brunsj-måltider, som for eksempel en deilig pastramibagel eller saftige amerikanske ricottapannekaker. Skyld ned maten med festlige brunsj-drinker som Bloody Mary, Mimosa eller Citrus Fizz! Om det blir mange taler utover dagen, vil vi anbefale at du som forlover utbringer en skål og forteller om dagens agenda og sprer resten av talene utover dagen. Sørg for å skåle for brudgommen før dere drar videre!

 

 

 

 

Vindtunnel

🌬


Video/ megafun.no

 

Med mat i magen er gjengen full av energi og klar til neste utfordring. Hva blir det? Jo, nå skal alle hoppe i fallskjerm! Nei da, men følelsen du får i vindtunnelen er ikke langt unna denne opplevelsen. Det er tryggere og mer praktisk.

I denne vindtunnelen får dere oppleve fritt fall i 250 km/t og kjenne på følelsen av å være vektløs. Husk å ta masse bilder slik at brudgommen får muligheten til å vise det til de fremtidige barna eller til familien. Dagen er ikke over! Vi håper den friske luften har gjort hodet klarere, for det trenger dere til neste opplevelse. Off we go!

 

 

 

 

Escape Hunt

🔍


 

Hvem i gjengen er skarpest? I denne opplevelsen så er det viktig å få med seg alle detaljer og jobbe sammen for å løse både mysterier og gåter. Escape Hunt tilbyr flere opplevelser; hvilken passer best til brudgommen? Vi anbefaler «Flukten fra Akershus Festning». Brudgommen og gjengen har blitt fengslet, men har endelig mulighet til å flykte. Men vent, klarer dere dette på under én time? Det er ditt ansvar som forlover å få brudgommen til bryllupet i tide, vil du bli en krigshelt eller et krigsoffer?

Se alle Escape Hunt-mulighetene her 👈

TIPS: Splitt dere opp i 2 grupper, og spill mot hverandre. De som løser gåten sist må spandere på vinnerlaget i baren senere.

 

 

 

 

Ølsmaking

🍻


 

Tid for å slappe av litt etter adrenalinfylte opplevelser. Om alkoholnivået i blodet har sunket, så har vi den perfekte opplevelsen til dere. Ta turen videre til Ringnes Brygghus, og nyt en fantastisk omvisning av det historiske bygget mens dere smaker på forskjellige øltyper. Dette er også en perfekt tid for flere taler om det skulle ønskes. Kos dere, og husk å sørge for at brudgommen har det bra! Dere får noen få smørbrød inkludert i denne opplevelsen, men det er mer mat å vente ved neste stopp. Skål for brudgommen!

 

 

 

Middag og Stand-up på Latter

🎤


Før dere fortsetter kveldens festligheter vil vi anbefale å spise litt mat. Hva er bedre enn bare en middag? Dinner and a show! Spis dere mette med en 3-retters meny, og le dere skakk med et fantastisk stand-up show med variasjoner av 5 forskjellig komikere! Dette blir prikken over i-en på en opplevelsesfylt og forhåpentligvis vellykket dag med utdrikningslagsaktiviteter.

Hvor går kvelden videre? Vi gir stafettpinnen til deg. Skap minner, le, gråt, dans – gjør det som føles riktig for dere. Og ikke minst, sørg for at brudgommen kommer seg vel hjem. Lykke til!

 


 

Ender utdrikningslaget her? Det er opp til dere. Uansett hva dere ender opp med å gjøre, så er det viktigst at bruden og brudgommen koser seg med sine nærmeste.

Sørg for at dere tar masse bilder og at denne dagen forblir i alles minner i god stund fremover.


Les også: Hvordan skriver man en ønskeliste til et bryllup?  🌸


 

 

 

Husk hvem det er du planlegger utdrikningslag for

Listen ovenfor garanterer forhåpentligvis at de fleste koser seg på et utdrikningslag, men om det er noe som ikke passer bruden eller brudgommen, så finnes det andre opplevelser som dere kan planlegge. Noen foretrekker en villmarkstur mer enn bykultur, og noen foretrekker spennende opphold fremfor andre opplevelser. 👉Ta en titt her, og finn de rette opplevelsene til dem du planlegger utdrikningslag for.


Hvem skal man invitere til utdrikningslag?

Sørg for at de inviterte til utdrikningslaget er de som står bruden eller brudgommen nærmest. Ikke inviter etter eget ønske, inviter etter deres ønske. Dette er deres dag! Om du er usikker på hvem du skal invitere til utdrikningslaget, er det lov å spørre bruden eller brudgommen.

 


Når skal man begynne å arrangere et utdrikningslag?

Bruden eller brudgommen har nok å tenke på som det er, og dette er en av dine oppgaver som forlover. Sørg for å være tidlig ute med planleggingen, og sørg for at alt er ordnet. Lag en agenda med klokkeslett og planer for dagen. Sørg for at alle lokalene, stedene og opplevelsene er i boks. Man vil helst ikke møte opp for å bli sendt hjem igjen!

 


Hva skal man gjøre med transport?

Dette kan ordnes på flere måter. Enten velg en «designated driver» som ikke kommer til å drikke alkohol til å kjøre hele gruppen fra sted til sted, noe som blir billigere, eller lei en partybuss eller van med egen sjåfør.

 


Party favours

Ta med morsomme hatter eller kostymer på dagens opplevelser, noe som binder gruppen sammen og skaper samhold. Sørg for at bruden eller brudgommen får mest oppmerksomhet med for eksempel en flosshatt til brudgommen og et brudeslør til bruden. Sjekk ut alle mulighetene her 👈

Tips: Lag en liten godtepose med vannflaske, lommelerke, t-skjorter eller andre gøyale leker til festlighetene.

 

 


Sikkerhet

Man skal sørge for at alle, og spesielt bruden eller brudgommen, har det gøy under utdrikningslaget. Alkohol er tradisjonelt sett et must på disse utfluktene, men sørg for at alkoholinntaket foregår med måte. Spesielt når det gjelder deg selv som forlover med ansvar for bruden eller brudgommen, og spesielt for bruden eller brudgommen selv. Det er lov å ha det gøy! Men dette bør skje med måte. Sørg for at alle holder seg hydrert med nok vannflasker.

 


Trivsel

Selv om du er sikkerhetsansvarlig, har du også fått jobben som trivselsvakt. Ikke gjør noe som gjør bruden, brudgommen eller resten av gruppen ukomfortabel eller setter livet eller rykte deres i fare. Det viktigste er bruden eller brudgommen, og alle som er med vil huske denne dagen for alltid! Sørg for at alle har det bra til enhver tid, og hold deg relativt edru 😉

 


 

Vi håper at denne guiden har hjulpet deg med å planlegge en fantastisk dag med spennende opplevelser som forblir i minnene til bruden og brudgommen langt frem i tid! Som sagt er denne listen kun et forslag til hvordan dere kan gjennomføre et utdrikningslag. Ikke overtenk kategorisering av opplevelsene etter kjønn, heller, listen fungerer også like godt om du bytter om «brud» og «brudgom» i titlene. Ta en titt på nettsiden vår for å finne de beste opplevelsene til bruden og brudgommen. Lykke til med planleggingen!

💃🕺

Vi vil gjerne høre om erfaringene deres! Legg gjerne igjen en kommentar med en morsom historie fra et utdrikningslag du har enten hatt eller vært med på!

 

 

Erik Støhle
Mitt navn er Erik og jobber som tekstforfatter hos TrueStory. Jeg er fan av kultur, byliv, reise og spennende opplevelser. Når jeg ikke skriver om opplevelser liker jeg å skrive om film, musikk og aktuelle hendelser.