Gavetips til Sølvbryllup

Etter 10 år i ekteskapet feirer man tinnbryllup, etter 15 år; krystallbryllup og etter 25 år kommer sølvbryllupet. Denne milepælen symboliserer hva det betyr å virkelig skape et liv sammen, på både godt og vondt. Mange av dem som har vært gift i 25 år har tilbrakt halvparten av livet sitt med sin andre halvdel. Hvordan klarer de det? Det har vel ikke vært solskinn og regnbuer hele veien?

Etter 25 år har man trolig møtt på litt regnvær her og der. Men man får ikke det ene uten det andre. Gjennom oppturer og nedturer, i løpet av alle disse årene, så har man forhåpentligvis styrket en dyp og gjensidig form for respekt. Et partnerskap. To personer som har formet en balanse mellom livet, kjærligheten og familien. Og det er absolutt noe å være stolt over.

 


Hvorfor kalles det sølvbryllup?

I de første årene av et ekteskap ser man at bryllupsnavnene er rangert etter verdien av materialet. Og, i denne sammenhengen, blir dette metallet renere som årene går, fra tinn, til sølv, til gull og videre oppover. For symbolismens skyld tilsvarer verdien på metallet styrken på kjærligheten i et ekteskap som blir renere og mer dyrebart som årene går.

 


Hvordan kan man feire et sølvbryllup?

Det er flere måter å feire denne dagen på. Etter hele 25 år kan det være en idé å fornye ekteskapsløftene, lese opp et dikt eller et sitat som har stor betydning for dere eller å feire med en koselig middag på restaurant eller hjemme med familien. Husk å skrive talen før den tid!

 


10 av de beste gavetips til sølvbryllupet

Etter 25 år regner vi med at dere ikke ønsker dere fysiske gjenstander i sølvbryllupsgave. Man har alt man trenger! Og hva kjøper man til noen som har alt? Nye opplevelser som er gode å minnes, vel. Å tilbringe litt tid sammen og feire kjærligheten med nye eventyr for eksempel. Her er noen forslag til opplevelsesgaver til sølvbryllup.

 


Gourmetopphold på Amerikalinjen

Nyt den romantiske utsikten fra deluxe rommet

 

Er paret altfor opptatt til å ta en helgetur til USA? Ingen problem, på Amerikalinjen kan de få en bit av New York midt i hjertet av Oslo. Paret får slappe av i et luksuriøst deluxerom med et rustikt bad dekket i lekkert mosaikkmønster med utsikt over byen og Oslofjorden. Det blir servert en romantisk 3-retters middag i hotellets restaurant og frokostbuffet dagen derpå!

Book her 💍 Gourmetopphold på Amerikalinjen 

 


Indisk kokkekurs hos Masalamagic

Romantisk kokkekurs til to

 

Om sølvbryllupsparet har en tendens til å rullere de samme rettene på middagsmenyen, anbefaler vi å tilby dem noe nytt. Med kokkekurs i den indiske restauranten Masalamagic får paret et intensivt, men gøyalt kurs i ca. 3 timer og deretter et sit-down-måltid med resten av deltakerne på opplevelsen. Denne opplevelsen er både sosial og romantisk.

Book her 💍 Kokkekurs med Masalamagic

 


Kajakktur i Oslofjorden

Til det aktive paret

 

Til de sporty sølvbryllupsparene der ute, hvilken bedre måte å feire 25 år på enn en kajakktur i Oslofjorden? Turen begynner enten i Lysaker og avsluttes på Bygdøy eller så kan man velge å starte ved operaen og ta en rundtur rundt Hovedøya. Paret får sett Oslo fra et annet perspektiv og får både fysisk aktivitet og forhåpentligvis litt brunfarge utav det.

Book her 💍 Kajakktur i Oslofjorden 

 


Vinsmaking på Grand Café

 

Skål for kjærligheten!

 

Enten paret er rene sommelierer eller bare vet at de liker enten rødt eller hvitt, passer denne opplevelsen godt. Vinsmaking på Grand Café er en fin overraskelse å få i gave til sølvbryllupsdagen. I vinkjelleren hos Grand Café er det lunt og romantisk, og det gjemmer seg tusenvis av vintyper i hyllene. Kanskje paret finner seg en ny favoritt etter alle årene?

Book her 💍Vinsmaking på Grand Café

 


Luksus Spadag & Gourmet på THE THIEF

En velfortjent miniferie

 

Kjent for sin avslappede stemning og moderne estetikk, er THIEF SPA et av de beste spa i Oslo. På denne opplevelsen får paret nyte en 50-minutters klassisk massasje, full tilgang til alle fasilitetene spa-et har å tilby, etterfulgt av en 3-retters middag tilberedt av kokker av høyeste klasse.

Book her 💍 Luksus spadag og gourmet på The Thief 

 

👓

 

La romantikken ta over, om du tror paret kunne trengt et helt opphold på dette hotellet, er det også mulig. Les om alle opplevelsene THE THIEF har å tilby her 👈

 

 


Helikoptertur i Stryn

Love is in the air

 

Over et fantastisk landskap og uslåelig utsyn utover idyllisk, norsk natur kan sølvbryllupsparet nyte en eksklusiv helikoptertur over Oldendalen, Jostedalsbreen og videre over pittorske Geiranger. Å besøke slike vakre landskap på bakken er én ting, å være vitne til det fra løse luften er noe som nesten ikke kan forklares med ord, det må oppleves. Minn dem på å lade kameraet eller mobilen for å ta mange bilder under opplevelsen!

Book her 💍 Helikoptertur i Stryn

 

 


Romantisk opphold på Lysebu

 

På Lysebu finnes det et hotell preget av den norske tradisjonen til embetsmannsgårdene på Østlandet. Som rett ut av en eventyrfortelling! Bonderomantikken er ikke død. La sølvbryllupsparet nyte et romantisk opphold med god mat og drikke. Blomstene står klare på rommet ved ankomst!

Book her 💍 Romantisk Opphold på Lysebu 

 

 


Romantisk weekend på Oleana

 

På Hotell Oleana i Bergen blir sølvbryllupsparet ønsket velkommen inn i et lunt og romantisk miljø med velur-sofaer, dempet belysning og moderne design. Ved denne opplevelsen får paret sjokolade og bobler ved ankomst og 3-retters middag ved hotellets peruanske restaurant med frokostbuffet dagen derpå! Nyt romantikken mellom de syv fjell.

Book her 💍Romantisk Weekend på Oleana Hotel

 


Luksus velværeopphold på Sundvolden Hotel

 

Trenger paret en god klassisk massasje? Sundvolden hotell er en god miks av gammelt og nytt design. Med rik historie og bærekraftig drift er dette hotellet det perfekte stedet å ta en romantisk helgetur til. Ta et bilde på Kongens Utsiktspunkt på veien!

Book her 💍 Luksus velværeopphold på Sundvolden Hotel

 


Paint’n Sip

 

Om turtelduene har unge sjeler og liker å prøve opplevelser utenom det vanlige, anbefaler vi Paint’n Sip! Uansett alder er denne opplevelsen tilrettelagt for folk som vil la kreativiteten blomstre. La sølvbryllupsparet skåle for 25 år, og hvem vet, kanskje maleriene blir hengt opp i stuen?

Book her 💍 Paint’n Sip

 


Gaveeske

 

 

 

Fortsatt usikker på hva sølvbryllupsparet kunne tenkt seg? Kjøp de et åpent gavekort levert i denne lekre gaveesken med 5 deilige sjokolader! Legg til bucket-listen i gaveesken og anbefal de å skrive en liste med ting de har lyst til å oppleve de neste 25 årene

 


Om det er dere som søker en gave selv, eller om det er noen andre dere kjøper til, så håper vi at denne listen har gitt dere noen ideér om hvordan sølvbryllupet kan feires! Som sagt er det ikke fysiske gjenstander som styrker kjærligheten etter så mange år. Det er opplevelser, erfaring og gjensidig respekt mellom paret som gjør det verdt det.

 

Hvilken romantisk opplevelse kan du tenke deg?

 

 

 

Erik Støhle
Mitt navn er Erik og jobber som tekstforfatter hos TrueStory. Jeg er fan av kultur, byliv, reise og spennende opplevelser. Når jeg ikke skriver om opplevelser liker jeg å skrive om film, musikk og aktuelle hendelser.