Hvordan skriver man en ønskeliste til et bryllup?


i Guides, Inspirasjon

Det å skrive en ønskeliste til et bryllup er nesten like vanskelig som å huske den fantastiske idéen man en gang fikk om hvilket kostyme man skulle ha til Halloween. Den forsvant fra minnet like raskt som den kom!

✏……….

 

Men fortvil ikke, vi er her for å hjelpe deg. Først og fremst, gratulerer med forlovelsen! Vi ønsker deg lykke til med bryllupsplanleggingen. La oss begynne med ønskelisten, ta deg en god kopp kaffe, sett deg i godstolen med laptop-en på fanget.

 

💝

 

Hvordan starter man å skrive en ønskeliste til bryllupet?

Tradisjonelt sett var bryllupsgaver noe som skulle hjelpe brudeparet med å starte sitt nye kapittel som nygift. Dermed ble det ofte gitt huslige gjenstander som for eksempel serviser, vinglass eller vaser. Noe som også er veldig fine gaver å få. Men i dag kan man trekke denne grensen litt lenger. Brudepar i dag er ofte litt mer etablerte og selvstendige enn i gamle dager, og da blir terskelen for gaver en del høyere.

 


📝 TIPS:

Hva trenger vi?
Hva har vi lyst på?
Hvor vil vi ha gaver fra?
Ønsker vi oss opplevelser?
Sett opp ønskelister hos butikker og på nettsider.
Send ønskelister ut på ønskede sosiale medieplattformer.
Ta i betraktning hva gjestene har råd til.
Hold ønskelisten oppdatert.
Inkluder veldedighet.


 

Det er lov å ønske seg det man vil! For å gi deg mulighet til å utforske en verden av gaveidéer, så har vi splittet dem opp i kategorier slik:

 

 • Opplevelser
 • Tradisjonelle bryllupsønsker
 • Utradisjonelle bryllupsønsker
 • Spesielle ønsker

 

Denne guiden er ikke ment for å stresse deg ekstra mye! Det finnes ingen fasitsvar til ønskelister for bryllup. La guiden inspirere deg til å lage din egen liste ☺

 


Opplevelser


Opplevelsesgaver slår aldri feil. Som nygift par er det viktig å steppe ut av sin egen komfortsone og prøve noe nytt. Det nye kapitlet i livet deres har så vidt begynt. Start det med en skikkelig kick-off.

💌

Det blir mange middagsselskaper fremover; hva med å lære seg litt om hvilken vin som passer best til maten dere serverer? Kanskje dere ikke har bestemt dere for bryllupsreise enda; da er det bare å skrive det opp på ønskelisten. Gled dere til nye eventyr!

 

 


Test og smaking av vin og whisky

🥃🍷

Vinkvelder blir det sikkert nok av i fremtiden. Ta dere tid til å lære forskjellen på druer og vinregioner med en aften med vinsmaking. I vinkjelleren på Grand Café finnes det over 20 000 vinflasker fra hele verden og 1 500 vintyper. Smaksløkene venter!

Innerst i vinkjelleren finner du et hemmelig Chambre Séparée med plass til opp til 10 personer

 

For en litt mer avslappet og lun stemning, anbefaler vi smaking på Klosteret. I denne rustikke vinkjelleren får dere smake på 5 forskjellige viner i et Chambres séparée med 🥂kunnskapsrikt personale klar til service.

 

Hva foretrekker du og partneren? Vin eller whisky? 

 

Om kunnskapsnivået om vin allerede er på stell, finnes det alltid noe annet man ikke har utforsket enda. Hvordan ligger dere an med whisky-kunnskapen? Hos whiskybaren Underbar får dere gå i dybde over denne sofistikerte drinken og får i tillegg undervisning i whiskyens historie av profesjonelle whisky-connoisseurer. Perfekt bryllupsgave til dem som vil prøve en whiskysmaking utenom det vanlige.

 

 


Opphold og Spa

🌊

Om bryllupsreisen allerede er planlagt, er det likevel lov å unne seg en liten «staycation» i byen som en forlengelse av bryllupsreisen om dere ikke får nok av hverandre. THE THIEF tilbyr flere oppholdsopplevelser tilrettelagt til deg og din kjære. Med tanke på prisklassene, så vil vi anbefale å skrive opp alle opplevelsene THE THIEF har å tilby slik at gjestene har litt å velge imellom. Her tilbyr de alt fra Gourmetopphold, SpaDag, Spa & Brunch, Luksus Spadag & Gourmet og Luksus Spaopphold. Uansett hvilken opplevelse dere får i gave er det veldig vanskelig å gjøre noe feil i valget av dette prisvinnende hotellet. 🕶

 

Har dere planlagt en honeymoon enda? 

 

Det nyåpnede boutiquehotellet Amerikalinjen har det vært mye snakk om i det siste, og dette av god grunn. Med rom utsmykket med kunst fra amerikafarten, rustikk design, himmelske bad og fantastisk utsikt, er dette en opplevelse få vil takke nei til. Med Gourmetopphold på Amerikalinjen får du også nyte en drink i baren Pier 42 og 3-retters middag i hotellets restaurant. Frokostbufféen venter på deg neste morgen! Om et opphold blir litt i overkant, kan dere i stedet skrive opp Brunch & Bobler på ønskelisten. 🇺🇸 🍾

 

Fantastisk utsikt av både by og fjord.

 

Det finnes flere romantiske opphold som dere som nygift kan oppleve. Om dere vil ut av byen, anbefaler vi også Luksus velværeopphold på Sundvolden eller Romantisk opphold på Lysebu. Les mer om oppholdene her 👈

 

 


Kurs og gourmetmat

🍴🥘

Opplevelser med kurs om eller med matlaging eller andre ting er ofte fint til par. Plutselig sitter dere i sofaen en lørdagskveld uten noen planer. Start det nye livet sammen med én opplevelsen etter den andre. Det skader aldri noen å lære noe nytt. I tillegg er det kjempegøy! Finnes det en kunstner der inne? Hvis ikke, er det også helt greit. Hos Paint’n Sip kan du og partneren din enten la fantasien løpe fritt eller følge stegene til maleinstruktøren. Alt er lov! Og litt «liquid courage» hjelper også på kreativiteten. 🎨

 

 

Det blir mange middager fremover som nygift par. Hvis dere skulle ønske å servere noe spesielt, anbefaler vi et pølsekurs hos Annis Pølsemakeri! Dere får lære om hele prosessen bak pølselaging og lage egne pølser med forskjellige valg av krydder og kjøtt. Bon appétit! 🌭

 

Slå to fluer i en smekk, skriv opp både pølsekurs og matkurs på ønskelisten.

 

Visste dere at øl og mat går like godt i lag som vin og mat. Med et Øl & matkurs kan dere finne ut av hvordan man skal pare ulike øltyper med forskjellige retter. Greit å vite, og gøy å lære! 🍻

 

Hvor mange kan si at de har brygget egen øl? 

 

Om dere vil utforske ølverdenen litt lenger, så anbefaler vi også å skrive opp Bryggekurs på Brygglab på ønskelisten. Hos Brygglab får dere lage helt egne øltyper og få dem med dere hjem senere. Hvor mange kan si at de har brygget sin egen øl?

 

🍺 TIPS: Kall ølen noe morsomt, og still flaskene opp i hyllen på kjøkkenet.

 

 


Eventyr

🏕

Til de gjestene dere har det nærmeste forholdet til vil vi anbefale noe litt mer eventyrlig å skrive opp på listen. Hva med en romantisk helikoptertur i Stryn? Over majestetiske fjell og med utsyn over eldgamle breer og turkisfarget vann blir dette et av de beste minnene å starte det nye livet med. Husk å ta mange bilder for å kunne fortelle levende om det senere.

 

Eventyrene venter! 

 

Hva er mer romantisk enn en helikoptertur slik som denne? Ett ord: Nordlyset. Det er faktisk flere utenlandske turister enn nordmenn som kan skryte av denne opplevelsen. Om dere ikke har fått sjansen til å se nordlyset enda så finnes det ingen bedre tid å gjøre det på enn rett etter at dere har giftet dere. Sjekk ut alle Nordlysopplevelser her 👈

Det finnes mange opplevelser som venter på dere. Har du ikke funnet det du vil skrive opp på ønskelisten? Les mer her 👈

Vanskelig å velge? Send et gavekort i en lekker gaveeske 👈

 

 

 


Tradisjonelle bryllupsønsker


I denne kategorien så svarer vi på spørsmålet «Hva trenger vi?». Forslagene til tradisjonelle bryllupsgaver passer godt til din ønskeliste hvis du og din partner har, for eksempel, flyttet inn i ny bolig eller har planer om det. Listen nedenfor er ikke utfyllende, men gode som forslag:

 • Bøker (kokebøker, kaffebordbøker, kunstbøker)
 • Serviser
 • Sølvtøy
 • Kokkekniver
 • Kaffemaskin
 • Rammer
 • Sengetøy
 • Champagne- eller vinglass
 • Krydderholdere
 • Vaser
 • Elektronisk vinåpner
 • Symaskin

 

 


Utradisjonelle bryllupsønsker


Ønsker dere dere noe utenom det vanlige? Denne listen refererer til «Hva har vi lyst på?» Her er noen forslag til utradisjonelle gaver. Har vi glemt noe? Da er det bare å legge til flere etter eget ønske.

 • Kunst
 • Alkohol – vin eller champagne.
 • Elektronikk – kamera, vekkerklokke, terrassevarmer, lamper.
 • Safe
 • Hengekøye
 • Sport/ friluft: fiskeutstyr, turutstyr, skiutstyr.
 • Vinskap
 • Scrapbooking med bilder
 • Lerret med maling
 • Tepper eller pledd
 • Piknikkurv
 • Lommelerke med inngravering

 


Spesielle ønsker


Det er ikke alle brudepar som ønsker gaver til seg selv på bryllupsdagen. Med en så stor samling av gjester og dermed innflytelse, er det også en gyllen mulighet til å samle inn penger til veldedighet eller hjelpe noen andre som trenger det mer enn dere. Skriv opp hvor mye dere ønsker at gjestene skal donere eller la dem velge beløp selv. Her er noen forslag til hvordan dette kan gjøres:

 


Hvor kan man registrere ønskelister?

Om dere vil gjøre det lettere for gjestene å finne gaver til dere, er det mulig å registrere ønskelister hos flere kjeder. Finn den rette for dere:

 


Hvordan kan man informere gjestene om ønskelister?

Som sagt er det mulig å registrere ønskeliste ved butikkene og kjedene listen ovenfor viser til. Men det er praktisk å informere om ønskelisten til gjestene på et eller annet vis slik at de finner frem til den. Her er noen tips til hvordan dere kan informere om dette:

 • Lag en nettside med all informasjon om bryllupet på nettsidegeneratorer som for eksempel wix.com eller andre domener. Mange av forslagene til registrering kan også hjelpe deg med å informere gjestene om ønskelisten din.
 • Sett opp en facebook gruppe der du kan informere om ønskelister og annen info.
 • Inkluder referanse til listen i invitasjonene.

 


Føler du deg litt mer inspirert til å skrive ønskeliste til bryllupet ditt nå? Vi håper denne guiden har gitt litt inspirasjon til å begynne med listen. Lykke til videre med planleggingen!

 

Les også:

Ønskeliste til jul

 

Erik Støhle
Mitt navn er Erik og jobber som tekstforfatter hos TrueStory. Jeg er fan av kultur, byliv, reise og spennende opplevelser. Når jeg ikke skriver om opplevelser liker jeg å skrive om film, musikk og aktuelle hendelser.