Julegave til henne


i Gaveguides, Julegaver

Julen har en tendens til å komme som.. vel, som julekvelden på kjerringa. Og dersom du ikke tilhører den eksklusive klubben bestående av A-mennesker som har alt av julegaver, julekort og minst syv slag klart siden midten av sommerferien, så kan noen julegavetips komme godt med.

Det er en kjent sak at oss med to x-kromosomer er blant de aller vanskeligste personene å kjøpe julegaver til, kanskje bare slått av pappaer som kun ønsker seg snille barn, år ut og år inn. Kvinner har nemlig en ekstra sans når det kommer til å gjette hva de får til jul, så den parfymen du trodde kom til å få ansiktet hennes til å lyse opp på julaften har hun (bokstavelig talt) luktet lenge før du åpnet første luke i adventskalenderen.

Så hva med noen bankers opplevelsesgaver til henne?

 

En opplevelse er noe som gir minner for livet og er en perfekt julegave til henne (som hun ikke hadde drømt om i sin villeste fantasi). Bonus for deg er at du slipper å pakke den inn og at du (dersom du er så heldig at du har litt av frekkhetens nådegave) kan invitere deg selv med på turen! Her er noen forslag til julegave til henne, kategorisert følgende;

– Til adrenalin-junkien

– Til foodien

– Til kjæresten: Julegave til henne som har alt

God julehandel!


For flere tips til julegaver til henne, går du bare videre til Truestory.no.

Gå til flere julegaver til kjæresten her.


Til adrenalin-junkien

Vi kjenner alle typen – hun som omtrent bor på Norefjell fra november til påske, og som bruker resten av året på å legge seg i hardtrening til maratonsesongen starter for fullt. Mens de fleste tenker praktisk og gir henne skibriller eller ullundertøy, kan du overraske henne med en fartsfylt opplevelse i julegave.


Tross tyngdekraften i en vindtunnel


Du kjenner henne godt nok til å vite at hun alltid har drømt om å hoppe i fallskjerm. Med denne gaven kommer du ganske nær å oppfylle dette ønsket, uten å blakke deg helt. Ingenting er med på å gi et nytt giv til vennskapet som litt god gammeldags skrekkblandet fryd (samt noen «forblåste» selfies i tunnelen).

Pris: Fra 600 til 765 NOK per person

Les mer om Vindtunnel i Oslo eller Vindtunnel på Voss


Skihopper for en dag i Holmenkollen


Holmenkollen er jo vår sports stolthet og et monument for å fortelle verden at vi er virkelig god på ski. Derfor er det ikke merkelig at Kollensvevet har festet en 361 meter lang zipline fra toppen av Holmenkollen for å utnytte den årlig. Det samme gjelder for hun adrenalin-junkien der hjemme også! La hun få oppleve hvordan det er å være en skihopper for en dag.
Pris: 730 NOK per person

 


Nærkontakt med spekkhoggere


Det er lett å glemme hvor stort og flott land Norge er, og at det er mye som kan oppleves både i sør og i nord. Gi en annerledes gave med en spekkhoggersafari til dere begge to, ved Andenes, en av Nord-Norges vakreste naturperler. Kanskje litt vanskelig å komme til for dem som ikke bor i nord, men en opplevelse dere begge kan skryte av til barnebarna en vakker dag.

Pris: 1.250 NOK per person

Les mer om Spekkhoggersafari fra Andenes


Til foodien


Er hun en person som serverer kamskjell-tacos, artisanal-burgere og mikrobryggeri-øl til sine gjester, selv om det bare er mandag? Gratulerer, din venninne er en ekte foodie. Og det er gode nyheter for dere begge to, for som de sier på god engelsk: when it rains, it pours. Løst oversatt til norsk: Gi henne en kulinarisk opplevelse til jul, så får du kanskje være med å smake!


God stemning og vinsmaking på Klosteret


vinsmaking

Det er en uskreven regel at det kvinnelige kjønn er glad i vin i god stemning med stearinlys og noe behagelig musikk i bakgrunnen. Hva med å tilføye en virkelig serviceminded betjening og noe kunnskap på toppen av det? Så får du denne opplevelsen. Sleng deg med og få en helaften sammen!

Pris: 595 NOK per person

Les mer på Vinsmaking på Klosteret

 


Himmelsk sjokoladesmaking i Oslo


sjokoladesmaking

Altså, ikke for å dele ut stereotypier i øst og vest, men vi kjenner ikke en eneste kvinne som ikke setter pris på sjokolade. Selv om foodier også vet å sette pris på både Troika og Kvikk Lunsj er det få ting som slår litt kvalitetssjokolade nå og da. For mange er sjokolade mer enn et nødvendig gode, det er en lidenskap!

Pris: 495 NOK per person

Les mer om Privat sjokoladesmaking i Oslo


Lær henne å brygge sitt eget øl


kurs i ølbrygging

Hvem sa at ølbrygging er forbeholdt gutteklubben grei? Et kurs i ølbrygging er noe som passer for alle foodies med interesse både for kulinariske fristelser og for hva som serveres i glasset. Med dette kurset får hun en grunnleggende innføring i bryggekunsten og all den informasjonen hun behøver om humle og gjær.

Pris: 990 NOK per person

Les mer om Kurs i ølbrygging i Oslo


Til kjæresten: Julegave til henne som har alt


Du har allerede gitt henne alt hun trenger av blomster, smykker og andre klassiske kjærestegaver? Gi noe som ikke kan kjøpes for penger, nemlig litt kvalitetstid med hverandre! Her er noen julegavetips til henne som gjør at du kan vekke romantikken til live igjen, lenge før fyrverkeriet ringer det nye året inn.


Treretters middag og spa-opplevelse på THE THIEF


luksus spa

= en femstjerners gave som garantert slår an! Petter Stordalens store prosjekt har gjort mer enn å gi Oslo en plass blant verdens beste hotellbyer, det har også reddet mang et forhold som har vært i fare for å gå til grunne av mangel på gode gaveidéer. Etter denne opplevelsen er det bare å gå ned på kne og fri til henne, hun er din!

Pris: 1.595 NOK per person

Les mer om Luksus SpaDag & Gourmet på THE THIEF


Gi henne nordlyset i julegave


 

Jada, vi vet det høres ut som en klisjéfylt romantisk komedie fra 90-tallet, men det er faktisk noe med en stjernefylt nattehimmel som får blodet til å bruse og romantikken til å boble. Legg til litt nordlys og du har en sikker vinner! Helt oppe i vårt vakre winter wonderland i Nord-Norge kan dere oppleve et av de flotteste fenomenene naturen har å by på, samtidig som dere får en helt unik fotomulighet.

Pris: fra 700 til 1.550 NOK per person

Les mer om Nordlyssafari i Lofoten og Tromsø


Romantisk weekend på Lysebu


 

 

Det beste du kan gi til henne er din tid og din oppmerksomhet – så la denne opplevelsen «do the talk» – og unn dere et opphold på et av De Historiske Hotell like utenfor Oslo. Der får dere inkludert alt dere turtelduer trenger; apertiff, 3-retters middag, blomster og konfekt på rommet, adgang til den nyrestaurerte svømmehallen og mye mer.

Pris: 2.900 NOK for 2 personer

Les mer om Romantisk weekend på Lysebu


Topp det hele av..


.. med en gaveeske! Siden opplevelsesgaver er immaterielle, har vi en liten løsning på å «pakke den fint inn». Vi har nemlig en flott gaveeske som kommer med noen kvalitetsjokolader fra den danske Peter Beier og hvor hun vil finne sitt gavekort til noen nye minner i julegave.

 


Julegavetips til oss?


Om du føler det mangler noen gavetips til henne, så gjerne tips oss om noe du tenker kan komme til gode for dette innlegget! Vi tar hjertelig imot alle former for tilbakemeldinger og tips fra dere. Det er bare å kontakte oss på info@truestory.com.

 

 

 


 

Se flere julegavetips her

 

Vil du ha mer inspirasjon til opplevelser?

Meld deg på vårt nyhetbrev og få ukentlig inspirasjon til store opplevelser. Som takk for din påmelding, får du også 10% rabatt på valgfri opplevelse!
Erik Støhle
Mitt navn er Erik og jobber som tekstforfatter hos TrueStory. Jeg er fan av kultur, byliv, reise og spennende opplevelser. Når jeg ikke skriver om opplevelser liker jeg å skrive om film, musikk og aktuelle hendelser.