Lofoten leverer – Midnattssolsafari med Lofoten Opplevelser


i ViGlemmerDetAldri

Norge – og spesielt Lofoten – er et sterkt undervurdert reisemål. 

Sannhetens time

Innrømmet; Jeg har forelsket meg i Norge, etter å ha oppslukt alle sesonger av SKAM. Norge er heldigvis så mye mer enn Noora, Oslo og Hartvig Nissens Skole. Norge kan også noe med sjokoladeovertrukne Bugles (Smash), solskinn, hav og fjell.


Les mer om: Midnattsolsafari med Lofoten Opplevelser her


Lofoten har stil

 

Midnattssolsafari med Lofoten opplevelser

 

Lofoten er en øygruppe i Nord-Norge – 200 km nord for polarsirklen. Det betyr at somrene byr på lange, lyse netter og midnattssol, mens vintrene byr på mørke dagtimer og nordlys. Begge deler like imponerende. Lofoten har i mange år levet av fiske og overalt langs kyster og fjorder ligger små bygder med karakteristisk rødmalte trehus. Det blåser og så dufter det hav og havsalt – og littegrann tørrfisk.

 

Midnattssolsafari med Lofoten opplevelser

 

Midnattssolsafari med Lofoten opplevelser

Opplevelser ved solnedgang

 

Rolf er innehaver av Lofoten Opplevelser og han byr velkommen da min venninne og jeg ankommer Henningsvær. Vi får en fin heldrakt til fjordturen, instruksjoner sammen med dagens øvrige passajerer og så går vi mot RIB-båtene. Vi får plass på første rekke og så er vi avgårde…. Fjell omgir oss på begge sider og vi får frisk, norsk polarluft på kinnene, mens solen begynner å gå ned. Det ser ut som Rolf, før avgang, har gjort en avtale med en havørn. I hvert fall velger den å fange sin halv-sene middag rett ved siden av båten.

 

Midnattssolsafari med Lofoten opplevelser

 

Midnattssolsafari med Lofoten opplevelser

 

De øvrige passasjerer har startet turen med å snakke om diverse kino-aktuelle film. Etterhvert som vi seiler lengre og lengre bort fra Henningsvær blir vi alle mer stille og mer og mer imponerte. Vi slutter på kanten av verden. Slik føles det i hvert fall. Solnedgangen er nesten innenfor rekkevidde. Her serverer Rolf litt sjokolade og en kopp rødvin. Det er timet helt perfekt. Vi rekker å skåle en enkelt gang før solen forsvinner til lyden av bølgeskvulp og jubelråp fra et par fugler.

 

Vi seiler tilbake til Henningsvær. Litt trette og bare veldig fornøyde med livet.


Les mer om: Midnattsolsafari med Lofoten Opplevelser her


Lofoten Opplevelser

 

Midnattssolsafari med Lofoten opplevelser

 

Bedriften er tydeligvis drevet av pasjonerte folk som vil gjøre veldig mye for å gi deg en storslått naturopplevelse. De har de rette omgivelser; Lofoten er så vanvittig imponerende! Norge er helt rå på autentiske naturopplevelser! I tillegg til Midnattssolsafari tilbyr Lofoten Opplevelser Nordlyssafari, Spekhoggersafari og mange andre opplevelser fra Henningsvær og Andenes.

Hva du ikke bør gå glipp av når du besøker Lofoten?

– Maren Anna: Restaurant i Sørvågen som serverer veldig god mat

– Nordnorsk Klatreskole i Henningsvær

– Trevarefabrikken i Henningsvær

– Bakeriet i Å


Se fler opplevelser i Lofoten her


Vil du ha mer inspirasjon til opplevelser?

Meld deg på vårt nyhetbrev og få ukentlig inspirasjon til store opplevelser. Som takk for din påmelding, får du også 10% rabatt på valgfri opplevelse!
Nina Amdneh