Morsdagsgave – 10 tips til morsdagsgaver


i Gaveguides, Spesielle anledninger

Da nærmer dagen seg for å vise ho mor takknemlighet for at du eksisterer. Ja, morsdag har atter en gang kommet på døren og så er det atter en gang at man kanskje tenker: Har ikke jeg nettopp kjøpt en morsdagsgave? Det er bare å slippe ut “gavejakt-sukket”, finne frem tenkehatten og håpe på at de beste gavetipsene til morsdag dukker opp. Men, det ender jo dessverre som regel opp med kort, sjokolade og roser. Dem er jo søte nok, men ikke så søte i lengden. Spesielt når sjokoladen er spist opp og blomstrene har havnet i søpla. Vi skal nå ta deg med på et litt annerledes “morsdag”-eventyr.


Er du klar for hele spekteret med tips til morsdagsgaver? Så tar du deg turen over på TrueStory.no.

Se alle morsdagsgaver her.


 

10 tips til morsdagsgave

 

Nå håper vi at du blir takknemlig for at vi eksisterer også, for vi har faktisk noen gavetips til morsdag på lur og som vi håper gjør det enklere for deg å finne en gave! Så ikke vær bekymret om du ikke har fått en ønskeliste, for vi er derimot veldig glad i dem og har laget en liste over gavetips til morsdagen. Og gaver, som hun aldri glemmer, og som ikke havner i magen eller søpla.

 

Ski- & Gourmetopphold på Myrkdalen

 

Er hun glad i å stå på ski, nyte god mat basert på lokale råvarer og flott natur? Så tilbyr Myrkdalen, Vestlandets største skisenter, akkurat dette! Her er det tilrettelagt for et opphold på et eksklusivt rom med utsikt til pudderlanskapet, 2-dagers skikort og 3-retters middag begge dagene.

Pris: 3.810 NOK per person

Les mer på: TrueStory – Ski- & Gourmetopphold på Myrkdalen

 

Luksus SpaDag & Gourmet på THE THIEF

 

The THIEF

 

På tide å skjemme bort ho mor? Da er det bare å slå på stortromma og sende henne avgårde til en luksus spadag på The THIEF – en av Nordens mest eksklusive spa. Her får hun en god kombinasjon av det beste av spa-verdener og en 3-retters eksklusiv middag.

Pris: 1.595 NOK per person

Les mer på: TrueStory – Luksus SpaDag & Gourmet på THE THIEF

 

Vindtunnel i Oslo

 

La henne få en liten luftetur utenfor hjemmet en dag, nærmere sagt en real luftetur i en vindtunnel! Dette blir garantert en gave som hun aldri kommer til å glemme for dette er det nærmeste hun vil komme fallskjermhopping, bare i trygge hender.

Pris: Fra 600 NOK per person

Les mer på: TrueStory – Prøv Vindtunnel i Oslo

 

Urban kajakktur i Trondheim

 

Denne kajakkturen viser Trondheim fra sine andre fotogene sider, for her vil din mor ta nedover den vakre Nidelven og man får se de gjemte sidene av Trondheim. En idyllisk aktivitet ute i naturen og en god måte å la din mor få et avbrekk fra hverdagen.

Pris: 399 NOK per person

Les mer på: TrueStory – Urban Kajakktur i Trondheim

 

Vinsmaking på Klosteret

 

Vinsmaking på Klosteret

 

Denne opplevelsen kan vel ikke slå feil? Nå snakker vi ikke kun om å smake på kvalitetsvin fra en prisvinnende vinkjeller, men også Klosteret Restaurant som har kunnskapsrike verter og et lokale med en unik stemning med klostermusikk og levende lys.

Pris: 595 NOK per person

Les mer på: TrueStory – Vinsmaking på Klosteret

 

Gourmet Weekend på Lysebu

 

Hvilken bedre måte er det å vise omtanke for mor enn å gi henne et opphold på Lysebu Hotell hvor omtanke sitter i veggene? Dette historiske hotellet har virkelig omtanke som verdi sammen med mat. Med andre ord: En historisk oase med 5-retters middag basert på lokale råvarer, og vin fra en vinkjeller som er kåret til «Best of Award of Excellence»!

 

Pris: Fra 3.190 NOK for 2 personer

Les mer på: TrueStory – Gourmet Weekend på Lysebu

Zipline i Holmenkollen

 

Gi mamma en trygg utfordring i morsdagsgave – og tør du kanskje å være med? En dag med litt adrenalin i kroppen er bare godt og i tillegg får dere tilgang til Skimuseet innen dere hopper uti selve zipline opplevelsen. En dag med skihistorie som går 4000 år tilbake i tid, adrenalin og nye minner.

Pris: 730,- per person

Les mer på: TrueStory – Zipline i Holmenkollen

 

Sommersnorkling på Lofoten

 

snorkling lofoten

 

Dette er vel ikke det første som faller inn til en morsdagsgave. Men det er halve poenget, for hvorfor ikke ta henne med på en unik opplevelse som hun kanskje selv ikke har tenkt på? Denne kan heller ikke slå feil, siden hun får hilse på fantastiske skapninger og oppleve vakre Lofoten!

Pris: Fra 700,- per person

Les mer på: TrueStory – Sommersnorkling på Lofoten

 

Pølsekurs med Anni’s Pølsemakeri

 

pølsekurs

 

Tro det eller ei, men å lage pølser fra bunnen er faktisk virkelig populært for tiden! Det er nok fordi folk har forstått at man ikke alltid kan få de beste pølsene og vet heller ikke hva som blir puttet i dem – men det får din mor lære på dette kurset. Her får hun lære alt om kjøtt, krydder og tilberedning. La grillpølsene få en oppgradering!

Pris: 1.200 NOK per person

Les mer på: TrueStory – Pølsekurs med Anni’s Pølsemakeri

 

Moskussafari med egen guide

 

moskussafari med guide

 

Hvorfor ikke overraske henne med en familietur til vakre Dovre Nasjonalpark hvor dere kan tilbringe kvalitetstid sammen, men også tilbringe noe kvalitetstid med det store pelsdyret, Moskusen! De finnes kun ved noen få plasser i verden, så hvorfor ikke oppleve de i vår egen bakgård og på samme tid nyte stillheten av viddene.

Pris: 4.500 NOK for 1-4 personer

Les mer på: TrueStory – Moskussafari med din egen guide

 

Mini Velværeopphold på Sundvolden

 

sundvolden

 

Bare en 35 minutter kjøretur unna Oslo, gjennom den trolske Krokskogen, kommer Sundvolden Hotel til syne. Der kan mor få en miniferie vekk fra alt hverdagsmas og bli bortskjemt av et hotell som har vartet opp for ferdafolk i flere hundre år. Da kan du tenke deg deres ekspertise med mat og velvære!

Pris: 2.980 NOK for 2 personer

Les mer på: TrueStory – Mini Velværeopphold på Sundvolden

 

Øl- & Matkurs i Oslo

 

øl og matkurs

 

Om hun er glad i øl eller ikke, har det ikke noe å si. Denne opplevelsen gir bare en veldig unik smakskombinasjon som alle burde være med på, siden det ikke er av en “daglig kost”. I tillegg er rettene satt sammen av kokken og øl-entusiasten, Ronja Velten, som vet å skape kjemi mellom de to verdener.

Pris: 995 NOK per person

Les mer på: TrueStory – Øl- & Matkurs i Oslo

 

SUP-kurs i Trondheim

 

sup trondheim

La ho mor få litt vind i håret med denne opplevelsen som garantert er i vinden for tiden. Ikke overraskende, for dette må være en av de mest avslappende vannsportene der ute. En god måte for mor til å komme seg på gli fra hverdagen og i godt lag med andre padlere!

Pris: Fra 600 NOK per person

Les mer på: TrueStory – SUP-kurs i Trondheim

 


Flere gavetips til morsdag hos TrueStory

Om du ikke fant det du så etter til morsdagsgave på denne listen, så kan du også ta en tur innom TrueStory. Der har vi et stort spekter av opplevelsesgaver!

Klikk her for flere forslag til morsdagsgaven


 

Hvorfor en opplevelse i morsdagsgave?

Morsdag startet i det store og hele med det formål å hylle gudinner; først Rhea, moren til Zevs, og senere på 1600-tallet, dedikert til å hylle Jomfru Maria. Vi ser ingen grunn til å bryte tradisjonen. La moren din føle seg som den gudinnen hun er og ikke bare frem til sjokoladen er spist opp, men for resten av hennes liv. Da tenker vi på å gi henne en opplevelse til morsdag som vil skape livslange minner. Ja, vi er her for å utfordre gavetradisjonene litt. Vårt mantra er nemlig at materielle gaver ikke har den samme verdien som opplevelsesgaver. Så vi starter å utfordre denne tradisjonen med følgende spørsmål:

 

Har du lyst til at din mor skal felle en tåre?

 

Ikke fordi hun nettopp har vært i fritt fall med fallskjerm, men på grunn av takknemligheten for en opplevelse i morsdagsgave som kommer til å gi henne – kanskje sammen med deg – minner for livet. Om ja, så har du i hvert fall kommet til rett plass, for vi kan alt om dette. Å skape samhold og minneverdige øyeblikk gjennom opplevelser, er noe vi mener gir mest verdi som morsdagsgave! Tør du å ta utfordringen med oss? Om ja, så les videre, for reisen er ikke ferdig ennå.

 

Hvilke opplevelse å gi i morsdagsgave?

Overraskelsesmoment

Til og med når det gjelder opplevelsesgaver, tenker man ofte ganske tradisjonelt. Man pleier som regel å ta en gave som kommer til å være midt i blinken. Men atter en gang utfordrer vi det normale, for statistikken sier det samme som oss: Man får de beste opplevelsene av noen utfordringer eller overraskelsesmomenter. Sett din mor på prøve og velg en opplevelse som er noe utenom hennes hverdag – enten om hun trenger litt mer action i livet eller faktisk må roe ned et par hakk.

 

Bonding

Hva gjør vel ikke ho mor mer glad enn å få litt oppmerksomhet fra sine barn og tilbringe tid med dem! Finn en morsdagsgave som dere kan dele sammen og som gjør at dere styrker deres forhold ennå mer. Skap minner gjennom å se nordlys sammen, få noen latterkramper på RIB-safari eller opplev Norge fra tog.

 

Verdsettelse

Husk at moren din bærte deg i hele 9 måneder og har tatt vare på deg i alle år – mors kjærlighet vet du. Nå er det din tur til å ta vare på henne, for glem ikke at hun trenger sin tid og føle seg verdsatt selv. La henne få et avbrekk fra verdenen og en mulighet til å slappe av. Send henne på spatur, introduser henne til ekte gourmet eller la henne få kvalitetstid med paps.

 

Ønsker og drømmer

Hvem vet, kanskje en av opplevelsene du gir henne er noe hun har hatt på ønskelisten i lang tid? Dette er en god måte å få innsikt i hvordan gamlemor egentlig er. Kanskje hun faktisk er en tøffing? Eller kanskje trenger hun å slappe av mer? Opplevelser har det med å bryte barrierer og kan kommunisere mye gjennom de handlinger som skjer. Bli kjent med mors ønsker og drømmer denne morsdagen!

 

Gjør “det lille ekstra” for morsdagsgaven med en gaveeske.

Du kan fremdeles overraske henne med noe i sengen. Hva med en gaveeske? Om du ikke ønsker å gi noe ekstra dill ved siden av morsdagsgaven, går det i hvert fall an å gi henne en gaveeske – en gaveeske som gjør litt mer ut av seg og er litt mer spennende å gi enn en konvolutt. I gaveesken får hun så også Peter Beier sjokolade – dansk kvalitetssjokolade. Les mer her!

gaveeske

 

Føler du det mangler noen opplevelser til henne?

Vi er alltid glade for å høre fra deg, uansett om det er noen innspill eller tilbakemeldinger. Om du nå føler at du savner visse opplevelser på morsdagsgave-listen vår, er det bare å komme med idéer i kommentarfeltet under eller ta kontakt med oss på kundeservice. Vi vil gjerne at vår liste med opplevelsesgaver til mor blir ennå lenger.

 

Vil du ha mer inspirasjon til opplevelser?

Meld deg på vårt nyhetbrev og få ukentlig inspirasjon til store opplevelser. Som takk for din påmelding, får du også 10% rabatt på valgfri opplevelse!
Morsdagsgave – 10 tips til morsdagsgaver
4.5 (90%) 2 votes
Jeg er altmuligdama for opplevelsesportalen TrueStory Norge! Jeg er en opplevelses- og reiseentusiast, og er her for å inspirere og formidle opplevelser som gir samhold, minner og historier for livet.