Opplevelser i Oslo – bli kjent med Norges storby


i Inspirasjon

Oslo – Europas raskest voksende hovedstad, fødestedet til våre norske legender som Hans Gude og Peter Christen Asbjørnsen, “funkisbyen i Norge” og en plass for kultur, arkitektur, urbanitet og natur – en gullgruve av alt det beste i verden på et sted. Oslo har mye å tilby og vi har funnet opplevelsene som fanger Oslo i sin helhet – om det så er familieaktiviteter, severdigheter, adrenalin eller hva enn det skulle være. Det er full OsLove fra vår side og vi håper også at du vil elske noe av våre tips til å finne opplevelser i Oslo og Akershus, og kanskje finner du også noen opplevelser i Oslo du kan gi i gave?


Stort utvalg av opplevelser i Oslo

Vil du gå direkte over til en palett av opplevelser i Oslo, så er det å klikke deg videre inn på TrueStory – hvor du kommer et steg nærmere å skape egne historier og minner som varer livet ut.

Se opplevelsene her!


Opplevelser i Oslo for voksne

 

Adrenalin

Vi har opplevelser som kan få leddene i gir. Du kan blant annet prøve deg som en skihopper for en dag på Holmenkollen, fyre av en vaskeekte magnum revolver på skyting eller teste ut hestekreftene til en Ferrari og Lamborghini i Oslos gater og omegn. Om dette ikke er bra nok, har Oslo selvfølgelig også fallskjermhopping. Og for den som vil oppleve Oslofjorden på en litt mer adrenalin-fylt måte, så ta deg en tur på RIB-safari!

 

Spa og velvære

Mitt i Oslo by ligger Norges vakreste spaparadis, The THIEF, som har sitt mål om å stjele deg vekk fra omverdenen! Og om man er hypp på en liten roadtrip like utenfor Oslo, så anbefaler vi en weekendtur til Sundvolden, som har vært et kjent overnattingssted for gjennomreisende flere hundre år. På begge steder får du det beste av spa med mer. Og sist men ikke minst må vi nævne en plass for omtanke, historie og velvære – Lysebu Hotell som er preget av kongsgårdene fra gamle dager.

thief spa

 

Kultur

Om man har interesse for dans og vil bli beveget av kunsten, anbefaler vi å sjekke ut programmet for både Dansens Hus og Operaen. Dansens Hus ble en milepæl for dansekunsten i Oslo, og Operaen er et estetisk kunstverk som gjenspeiler kvaliteten av forestillingene. Om du aldri har vært på Nationaltheateret, anbefaler vi sterkt at du ser en forestilling. Eller i det minste ta en liten tur for å beundre bygningen. Bygget er i seg selv kulturhistorisk – designet av arkitekten Henrik Bull sent på 1800-tallet.

For noe nyere norsk kultur, mener vi at du burde marsjere direkte ned til Latter for å rett og slett få deg en god latter. Vi vet det var en dårlig spøk, og derfor prøver vi å gjøre det godt igjen ved å anbefale enda en godbit: Det Andre Teatret. Dette er et improvisasjonsteater, hvor du kan bli med skuespillerne for en drink mens underholdningen pågår. Deretter bør du dra på Munch Museum, museet dedikert til den historiske kunstneren Edvard Munch. Vi trenger ikke si mer.

 

Opplevelser i Oslo for familien og barn

 

Det sies at voksenlivet starter når dramaet ender. Vi sier bare, prøv å ikke start noe drama med barna over aktivitetene og opplevelsene som skal bestemmes over. For her kommer en godtepose for alle i familien – og noen må jo forholde seg rolig.

Vindtunnel i Oslo

Det er bare å ta familiekosen til nye høyder for dette er en opplevelse som har en «minner for livet»-garanti på, for både store og små. Det er det nærmeste man kommer til fallskjermhopping, men på delvis bakkenivå og i trygge hender! Les mer på TrueStory – Vindtunnel i Oslo.

vindtunnel oslo

 

Tusenfryd

Dette er vel klassikeren over alle klassikere, men det er også fort gjort å glemme at Tusenfryd er like rundt hjørnet med mye moro for både barn og voksne! Så dette her er bare en liten påminnelse om at det er 33 forskjellige attraksjoner, 6 rollercoasters og et Vikingland som venter på besøk.

Tryvann

Tryvann feiler ingen når det kommer til opplevelser og aktiviter for familien, for Tryvann har Oslo Vinterpark og Oslo Sommerpark. Om vinteren er det et ski og snowboard paradis og om sommeren en klatrejungel.

Vigeland Park og Museum

Trenger man en rolig dag uten noe drama, har Vigeland Park og Museum en god kombinasjon av parkliv og lærdom innen arkitektur. Ta med matpakke, pledd og en termos med noe godt og varmt i, og nyt familietiden!

 

Opplevelser som kjennetegner Oslo

 

Arkitektur

 

Arkitekturen har kommet for å bli i Oslo. Aktører som Norsk design- og arkitektursenter (DOGA) og den prestisjefulle Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) lar nemlig ikke fremtiden ta en annen retning. Oslo har både historisk og moderne arkitektur å vise frem, men du må raske på om du vil holde trutt med utviklingen. For å nevne noe, kommer snart Deichmanske bibliotek i Bjørvika som skal bli Europas mest moderne bibliotek. Inntil da er det bare å hive seg rundt og oppleve, nyte og lære om det som allerede er i Oslo by.

gode opplevelser i oslo

Nasjonalmuseet-Arkitektur

Denne delen av Nasjonalmuseet – Nasjonalmuseet-Arkitektur – er et arkitektonisk vidunder i seg selv. Museet er en kombinasjon av 1800-talls og moderne arkitektur, skapt av de norske mesterhjernene, Christian Heinrich Grosch (1801–1865) og Sverre Fehn (1924–2009). La deg forsvinne i historien og arkitektutviklingen i Oslo fra 1830 og frem til i dag.

Den Norske Opera & Ballett

Du tenker nok at dette burde gå under kultur, opera eller lignende, men vi mener Operahuset i Oslo er et arkitektonisk kunstverk verdt å se i seg selv. Og ja, den er også en av norges fremste turistattraksjoner og har sin egen omvisning. Det er bare å stille seg i kø!

Oslo Bymuseum

Ta et skritt lenger inn i arkitekturen, før du inntar og opplever byens andre severdigheter. På Oslo Bymuseum får du blant annet se funksjonalismen sin påvirkning på funkisarkitekturen som preger byen. Og i tillegg til det arkitektoniske, får du et innblikk i den historiske og språkmessige utviklingen til Oslo.

Urbanliv

Sammen med Oslos ambisjoner innen arkitektur, har også det urbane skutt fart. Shopping, restauranter, uteliv og summende parker er alle med på å skape en metropolsk stemning. Hvem skulle ha trodd det, i en fjelljungel av et land. Og stemningen kan du spesielt finne i den beryktede gaten, Karl Johan, som ligger midt i smørøyet til Oslo.

underbar

Shopping

I Oslo kan du finne litt for enhver smak. Du har Oslo City, med sine godbiter som Hennes&Mauritz, Vita, Nille, Eplehuset og så videre. Videre har du Steen og Strøm, som blant annet tilbyr high-end mote. I Bogstaveien har man så og si alt, og du kan få oppleve å vandre i en av byens mest populære gater! Om du er innafor med vintage, klikk her for noen gode tips til vintage-shopping i Oslo.

 

Parker

Parkene er noe som Oslofolket holder kjært, for vi nordmenn er veldig glad i naturen og parkene har nærmest blitt en forlengning av våre hjem. Det har blitt en urban trend å bruke tid på parklivet i Oslo, som for eksempel å ta med sin middag dit, se film der (St. Hanshaugen park har norges største utekino) eller tilbringe kvalitetstid der med familie og venner. Pakk med deg mat og drikke, og ta deg en tur i Frognerparken, Akershus Festning eller Slottsparken.

Gourmet

Det er bare å ta seg en spasertur på Aker Brygge og Tjuvholmen for der kan du finne en palett av restauranter og spiseseteder for alle smaksløker. Om du liker de sofistikerte dråpene til whisky, har UnderBar en whiskysmaking med en ennå større palett av whiskyer. Om du er klar for litt vin derimot, så er det å ta straka vegen til en stemningsfull vinsmaking på Klosteret – kvalitetsvin fra en prisvinnene vinkjeller, levende lys og musikk i bakgrunnen. En idé til romantiske opplevelser i Oslo, for eksempel?

Så må vi ikke glemme ølen. Norges ledende kursaktør på fagfeltet øl, Ølakademiet, er klar for å spre kunnskap om ølkunsten på sin ølsmaking og om du er sulten på mer, så har de også en øl- og matkurs hvor du vil oppleve magien mellom de kulinariske verdener. Og om du har lysten for å lære litt om ulike type mat, så har vi flere smakbiter på matkurser klare.

Vinsmaking på Klosteret

Natur og skog

Det blir ikke enklere å komme seg fra det urbane til skogen, som i Oslo. Ironisk som det er, går t-banen direkte fra sentrum og til det kjente turområdet, Oslomarka (som vi kommer tilbake til under). Du kan nærmest kjøpe turklær på Oslo City, skifte på et prøverom og direkte fra sentrum, ta en liten tur i marka. Husk mat og drikke – 7-Eleven er heldigvis rett rundt hjørnet.

Oslomarka

Oslomarka er selveste naturmekka, og den tilbyr alt en naturelsker har i sine villeste drømmer: Fjellturer i Nordmarka , gåturer i eventyrskoger, ski om vinteren og sykkel-løyper i Østmarka om sommeren – og listen fortsetter.

 

Sommer i Oslo

Der er mange badeplasser i Oslo hvor du kan oppleve sommernaturen, som for eksempel Paradisbukta. Og for en mer innsikt i Oslos oaser,  er bare å stupe rett i dette paradiset; Visit Oslos gjennomførte liste over badeplasser i Oslo. Ellers anbefaler vi sterkt kajakkturer eller SUP (Stand Up Paddling), en aktivitet som har blitt veldig populær for å oppleve naturen fra et annet perspektiv! Sjekk ut SUP.no og Oslo Kayaktours.

 

Vinter i Oslo

Skitur er en selvfølge når man skal oppleve naturen i Oslo. Start skituren din på, hvor du har kart over alle mulige skiløyper- og bakker! Eller så kan du ta Oslo sin mest populære aketur på Akebakke Korken aka Korketrekkeren. Det kommer an på hvor raskt du aker nedover, men på denne 2000 meter lange aketuren, vil du forhåpentligvis få med deg de vakre naturomgivelsene i området.

 

Alternative opplevelser

Har du sett det hele eller har du kun en interesse for det litt mer spesielle og underlige i verden? Da har vi også noen godbiter her.

 

The Mini Bottle Gallery

Har du en fascinasjon for småflasker? Da er du heldig, for Oslo har verdens største – og kanskje eneste – småflaskemuseum som heter The Mini Bottle Gallery.

Spøkelsesvandring

Om du har blitt inspirert av Åndenes Makt eller er bare nysgjerrig på det overnaturlige, er en spøkelsesvandring i Oslo midt i blinken for deg. Kanskje har du vært på Akershus Festning tidligere på dagen, men nå får du virkelig se hva som foregår bak murene – eller bak deg.

 

Emanuel Vigeland museum

Vi må ikke glemme Gustav Vigelands lillebror, Emanuel Vigeland. Emanuel oppførte Emanuel Vigeland museet selv i 1926, og har forblitt en av “Oslos mest bevarte hemmeligheter”. Der har han utstilt sitt kunstverk “Vita”, som tar deg med på en livsreise – dramatisk formidlet på et maleri på 800m2.

 

Anbefalinger i Oslo

 

CitySightseening i Oslo

Om du har dårlig med tid, men er nødt til å se hva Oslo har å tilby, anbefaler vi sterkt å prøve CitySightseening i Oslo! En buss som kjører en rundtur til de mest ettertrakdede severdighetene og aktivitetene i Oslo. Det eneste du trenger å gjøre er å kjøpe en dagsbillet, sette deg godt til rette i bussen og hoppe av og på der det passer deg best.

 

Oslo Pass

Oslo Pass gir deg så og si alt: Gratis inngang til en rekke museer, severdigheter og opplevelser i Oslo, samt rabatter, gratis offentlig transport og parkering på kommunale parkeringsplasser – og mye mer!

 


Er du klar til å oppleve Oslo?

Om du er interessert i å finne andre opplevelser i Oslo eller til lands, så gjerne ta en tur innom TrueStory, hvor du vil finne et stort spekter av minneverdige opplevelser! Ellers håper vi at innlegget har gitt deg litt inspirasjon. Om du har noen spørsmål, er vi ikke lang unna. Ta kontakt med oss på kundeservice eller ring oss på 71 99 05 70 mellom klokken 08.30-16.30, alle hverdager.

 

Les også:

Opplevelser i Trondheim

 


Vil du ha mer inspirasjon til opplevelser?

Meld deg på vårt nyhetbrev og få ukentlig inspirasjon til store opplevelser. Som takk for din påmelding, får du også 10% rabatt på valgfri opplevelse!
Avatar
Jeg er altmuligdama for opplevelsesportalen TrueStory Norge! Jeg er en opplevelses- og reiseentusiast, og er her for å inspirere og formidle opplevelser som gir samhold, minner og historier for livet.