Test deg selv: Hvilken yogaform passer for deg?


i Inspirasjon

Hatha, vinyasa eller kundalini? Du har kanskje hørt navnene før, men det kan være vanskelig å gjennomskue hvilken yogaform som passer best til deg. Vil du gjerne i gang med yoga, men har du enda ikke funnet ut hvilken yogaform som er noe for deg kan vi hjelpe deg videre.

Hos TrueStory har vi laget en “yoga-labyrint” som på en morsom og utradisjonell måte kan hjelpe deg med å finne den yogaformen som passer best for deg.

 

Prøv yoga-labyrinten

Vi innrømmer gjerne at yoga-labyrinten kanskje er en smule overfladisk. Derfor skal den også bare brukes som en morsom og annerledes inngangsvinkel som kan guide deg i retning av hvilken yogaform som passer for deg.

Hvem vet? Kan kan jo hende at labyrinten faktisk treffer.

Slik gjør du:

  • Start i midten av labyrinten
  • Beveg deg lengre og lengre ut i sirklen
  • Grønn strek betyr ja og rød strek betyr nei
  • Til slutt ender du opp på din foretrukne yogaform

(Klikk på bildet for å gjøre det større og mer tydelig)

valg av yogaform

 

Kilder:

 

Guide: Finn din yogaform

Vi håper at yoga-labyrinten har hjulpet deg til å komme litt tettere på å finne ut hvilken yogaform du skal prøve. Trenger du fortsatt litt mer inspirasjon før du er klar for å prøve deg på en yogatime da gir vi deg noen ekstra råd her.

 

Research, les og bli klokere

Det kan være vanskelig å kjenne forskjell på de mange forskjellige yogaformene og yogauttrykk og spesielt hvis du er ny innen yogaens verden. Derfor kan det være en god ide å ha en basisvitenslik at du har oversikt over de mest vanlige uttrykk og stilarter, men det krever litt research.

Med utgangspunkt i yoga-labyrinten hvor du kan se forskjell på de forskjellige grenene innen yoga kan du stikke en tur innom google og lese mer om de enkelt stilarter. På den måten får du oversikt over hva de forskjellige yogaformene innebærer og blir samtidig endda sikrere på at du dukker opp på den yogatimen som passer for deg.

Du kan også sjekke om det er mulig å dyrke de forskjellige stilartene i nærheten av hvor du bor.

 

Spør venner og bekjente

Det er alltid godt å bruke sitt nettværk og har du venner og bekjente som dyrker yoga så spør dem hva de kan anbefale deg.

En erfaren yogi til alltid gjerne hjelpe deg med å finne ut hvor du skal begynne din yogareise.

 

Prøv forskjellige stilarter

Før du beslutter deg for én bestemt stilart kan vi anbefale at du prøver noen forskjellige først. Det finnes nemlig veldig mange introduksjonstimer hvor du kan få en smakebit på hva du kan forvente av en time med hatha yoga, hot yoga eller en av de mange andre ypgaformer.

Fordelen med å prøve forskjellige former før du melder deg på en fast yogaform er at du får et mye bedre beslutningsgrunnlag enn hvis du “bare” leste om de forkskjellige typer på nettet.

 

Finn inspirasjon på Youtube

Sist men ikke minst kan vi anbefale deg å søke inspirasjon på Youtube. Her kan du finne masse videoer som viser deg hvordan de forskjellige yogaformene praktiseres. Det gir deg en fornemmelse av hva du kan forvente av en yogatime eller hvor vanskelig den er og generelt kan det hjelpe deg med å danne et bilde av om det er den type yoga du søker.

 

Kom godt i gang med yoga

Vil du gjerne begynne med yoga? Hos TrueStory har vi et utvalg av yogaopplevelser som egner seg spesielt godt til nybegynnere. Hvis du mener det er noe for deg kan du lese mer om de enkelte opplevelsene her:

 

Nameste 🙏

 

Avatar