Ting å gjøre med kjæresten


i Inspirasjon

Vi trenger ikke å si nei til en kveld med tente lys, Netflix og godteri og snacks. Sommeren kom tross alt tidlig i år, og det bør feires. Klærne er lettere, dagene lenger og humøret bedre.

Eller? Hva slags ting finnes det å gjøre i Oslo med kjæresten? Det er tross alt en opplevelsesrik by, man må bare ta det et steg lenger. Om dere ser for dere en vandretur langs Akerselva, hvorfor ikke ta en kajakktur langs Akerselva? Og hva slags saker og ting kan man gjøre med kjæresten i helgen? Det finnes masse gøy å gjøre. Hva med å starte dagen med Brunch og Bobler på Amerikalinjen? Etterpå kan dere velge mellom resten av forslagene nedenfor for å fylle opp resten av helgen. Benytt denne tiden til å oppleve ting sammen. Kanskje dere lærer noe nytt om hverandre? Her er noen forslag til ting å gjøre i Oslo med kjæresten.

5 morsomme ting å gjøre med kjæresten


La kjærligheten fly

 

Følelsen av å fly og å være forelsket har mer til felles enn du kanskje skulle tro. Begge involverer en følelse av bevingede vesener i magen og et adrenalinrush som minner deg på at du faktisk lever her og nå. Men, som skilsmissestatistikken dessverre viser, er det ingen enkel sak å holde på denne flyktige følelsen. Dette var ikke enkelt før vindtunnelen ble introdusert, heller!

Denne opplevelsen kan også fungere som en slags teambuilding-oppgave for forholdet. Man må komme seg opp før man kan komme seg ned! Ta med kjæresten på vindtunnel i Oslo for å prøve noe dere aldri har prøvd sammen før

Pris: 599 NOK

Mer om: Vindtunnel i Oslo

 


Miniutflukt for slitne skuldre

 

Hverdagsromantikken kan være helt fantastisk, men av og til er det vanskelig å skjønne hvordan det å ta oppvasken sammen kan være noe annet enn en kilde til småkrangling og irritasjon. En ting å gjøre med kjæresten er derfor å unne seg en pause –

og aller helst en som består av badekåper, full servering og massasje. Det er bare én av mange ting å gjøre med kjæresten, og det involverer trend-uttrykket velvære.

Ikke stort lenger enn en halvtimes kjøretur fra Oslo ligger Sundvolden Hotel, som kan bli kjent som det som kommer til å redde forholdet ditt fra å gå til grunne av julestress før vi kommer til andre søndag i advent. Uansett hvor mye flott det er å si om hverdagsromantikken, så er det virkelig lite som kan vekke kjærligheten like godt som å nippe til champagneglass i et utendørs jacuzzi, uten å vie en tanke til opprydningen etterpå.

Pris: 2.980 NOK for to personer

Mer om: Mini Velværeopphold på Sundvolden

 


Ekstrem-kjærlighet

Noen av oss finner kjærligheten ved å krype sammen på sofaen, tenne noen duftlys og ser The Notebook for n-te gang. Andre må ty til mer spesielle ting for å få blodet til å bruse. For sistnevnte kategori holder det ikke med en romantisk kino-date eller et bedagelig spa-opphold, her behøves det kraftigere midler og en god dose med action.

Visste du at adrenalin-hormonet spiller en viktig rolle for at vi skal kunne utvikle varme, kilende følelser for hverandre? Det får hjertet ditt til å pumpe litt raskere og gjør at du gjerne svetter litt ekstra i håndflatene når du ser din utvalgte. Ja, vi vet muligens at kroppsvæsker kanskje ikke er det man forbinder aller mest med romantikk, men kroppen gjør litt som kroppen vil.

Å dra på rafting er kanskje derfor en av de beste metodene for å kickstarte adrenalinet og samtidig gi kjærligheten en ny boost. Og dere trenger ikke reise lengre enn til Buskerud for å få en flott opplevelse i vannet. Ved siden av å være et ideelt sted for å leke våghalser i en gummibåt, er det massevis av vakker natur, med heftige stryk og halsbrekkende fjellstier på Geilo. Om raftingen ikke gjør noe for kjærligheten, har dere i alle fall en anledning til å ta noen misunnelsesverdige Insta-selfies her.

Pris: 790 NOK per person

Mer om: Rafting på Geilo

 


Finn nordlyset

 

Selv om det finnes utrolig mange romantiske ting å gjøre med kjæresten, havner denne ganske høyt oppe på lista – for dette er garantert en magisk ting å gjøre med kjæresten. Nordlyset, som så fint kalles aurora borealis, kan egentlig ikke beskrives med ord, men vi prøver likevel. Tenk deg en himmel-cocktail laget av stjernestøv, regnbuer, enhjørningshorn og en god dose magi så er du nesten der. Nordlyset er et av disse ubegripelige, flyktige fenomenene som gir deg lyst til å pakke kofferten og flytte til Svalbard. Vel, i hvert fall inntil du innser hva mørketid og «isbjørnbeskyttelse» egentlig betyr …

Én ting er sikkert og visst – nordlyset har det med å få frem romantikken i oss alle sammen. Bare spør Dale Sharpe, australieren som reiste til Lofoten med kjæresten og gikk ned på kne og fridde med nordlyset som backdrop. Hun sa ja, og det vedder vi på at din kjære også ville ha gjort i den samme settingen.

Pris: 700 NOK per person

Mer om: Nordlyssafari i Lofoten

 


Finn kjærligheten på kjøkkenet

 

Det er nesten alltid sånn med par, at det liksom aldri blir helt rettferdig på kjøkkenet, selv hvor rød valgseddelen din var. Ikke at det finnes noen statistikk på dette, men vi er ganske sikre på at 9 av 10 krangler handler om matlaging. Bare tenk på hvor mye logistikk, stolthet og særegenhet det egentlig ligger i å tilberede et måltid. Alle har sin egen stil, og det kan være vanskelig å tilpasse seg hverandre i alt fra hvordan poteten skal skjæres til om det virkelig er nødvendig å skylle all zaloen av glasset.

Derfor er det mye å vinne på å starte med blanke ark og ikke ta med seg for mye av sin egen kulinariske bagasje med på det delte kjøkkenet. Etter dette tre og en halv timer lange matlagingskurset får dere det som skal til for en frisk start på kjøkkenet, hvor dere kan dyrke både kokekunst og kjærlighet sammen. For hva fører en ikke mer sammen enn noe god biff, bearnaise og noe godt i glasset.

Opplevelsen er dessverre fjernet

 


Vil du ha mer inspirasjon til opplevelser?

Meld deg på vårt nyhetbrev og få ukentlig inspirasjon til store opplevelser. Som takk for din påmelding, får du også 10% rabatt på valgfri opplevelse!
Erik Støhle
Mitt navn er Erik og jobber som tekstforfatter hos TrueStory. Jeg er fan av kultur, byliv, reise og spennende opplevelser. Når jeg ikke skriver om opplevelser liker jeg å skrive om film, musikk og aktuelle hendelser.