12 spennende opplevelser fra Oslo til Bergen

Ser du sollyset som skinner gjennom vinduet på kontoret? Snart er det påskeferie! Tiden for krimserier, påskeegg, lammestek og andre typiske påsketradisjoner … Men det er ikke alle som deltar i denne tradisjonelle feiringen. Om du eller dere ikke har noe spesielt planlagt, så har vi tilrettelagt og listet opp flere spennende opplevelser nedenfor, pakket godt inn i det som kan bli en gøyal road trip!

En uforglemmelig road trip

Turen starter i Oslo og ender opp i Bergen. Hold dere på E16 og flett dere inn på riksvei 7 –  der både begynner og ender eventyret. Listen inkluderer vakre landskap og fantastisk natur, men også noen utradisjonelle påskeopplevelser. Klatrepark i Voss? Ja, hvorfor ikke!

Her er et kart over road trip-en!

Huskelisten:

📸 Kamera
🎵 En god spilleliste til turen
🕶 Solbriller
💤 Pute + teppe
👟 Gode sko
👕 Klær til all slags vær
🧦 Undertøy + sokker
🧣 Koseklær
📘 Notatbok til tanker eller idéer
🗺 Kart
🍱 Thermos + boks til matpakke + reisekopp

Thorbjørnrud

🚗 35 min fra 🏙 Oslo

Da er vi på vei! Eventyret starter på E16 mot Hønefoss og Jevnaker. Første stopp er på fantastiske Thorbjørnrud. Ca 1 time fra Oslo sentrum ligger en herlig, liten perle for livsnytere. I hagen til dette hotellet kan man prøve glamping! I tillegg kan man nyte noen fristende goder fra gårdens egne produksjon, og fra hotellets egne ysteri og bryggeri.

Bjørneparken

🚗 1 t 17 min fra 🏕 Thorbjørnrud

Fra Hønefoss kan dere fortsette på riksvei 7 og kjøre videre i ca. 1 time til dere kommer frem til gode, gamle Flå. Er dere glad i dyr? Vi tror at den perfekte starten på denne turen er et stopp i Bjørneparken på Flå.

Geilo

🚗 1 t 30 min fra 🐻 Bjørneparken

Nå som dere har hilst på litt av Norges dyreliv, er neste stopp er Geilo. 1,5 timer videre på riksvei 7 ankommer dere ved denne fantastiske destinasjonen, som er full av påskestemning.

Geilo ligger midt imellom Bergen og Oslo og har dermed stort antall besøkende og hytteeiere fra disse byene. Fjellet har lenge vært en populær destinasjon for langrenn, slalåm og andre vinterleker. På sommeren er det mulighet for blant annet fisking og sykling.

Klar for neste stopp? Om denne opplevelsen slet deg ut, er det fullt mulig å sjekke inn på Dr. Holms Hotell for natten.

Dagali

🚗 25 min fra 🎿 Geilo

Kun 25 minutter på fylkesvei 40 sørøst fra Geilo venter mer spenning! Ta turen innom Dagali Opplevelser som tilbyr opplevelser av alle slag.

Kun 25 minutter på fylkesvei 40 sørøst fra Geilo venter mer spenning! Ta turen innom Dagali Opplevelser som tilbyr opplevelser av alle slag. Hva med å prøve en buggy? For å si det enkelt, så er en Powerturn-buggy en slags gokart med veltebur som kan kjøres opp til en hastighet på 50 km/t. Greit med litt adrenalin i friskt vær på denne turen. Spis matpakken etter denne opplevelsen!

TIPS: Ta en tur innom Finse

🚂 26 min fra 📍 Ustaoset

Dra tilbake til Geilo etter opplevelsen i Dagali. Mens du er i området så har vi et lite tips til deg: Med tog fra Ustaoset ved Geilo kan dere oppleve en av Norges største, skjulte perler. Vi anbefaler en dags- eller overnattingstur til legendariske Finse.

Kjent for sitt vakre landskap og urørte natur er denne destinasjonen optimal for de som liker ski-kiting, langrenn, slalåm og andre vinteraktiviteter. Finse ligger 1222 meter over havet, og det er kun mulig å komme seg dit med tog fra Ustaoset, som ligger nærmest Geilo.

De har isklatring, kite-kurs og mange andre spennende arrangementer som Snowjam i påsken og morsomme tradisjoner som på 17. mai, når hundrevis av ivrige besøkende går på ski opp jøkulen i bunad. Overbevist? Kanskje det hadde vært en idé å benytte seg av alt det spennende Finse har å tilby i noen dager før dere tar turen videre. Les mer om arrangementene her.

Fun fact: Finse ble også brukt til filming av scener som blir presentert som planeten Hoth i episode 5 av Star Wars i 1979 og er fortsatt en populær destinasjon for Star Wars-fans.

Hardangervidda Nasjonalpark

🚗 1 t fra 🌿 Dagali

Tilbake til Ustaoset etter Finseturen kan dere lett ta turen til fantastiske Hardangervidda. Hardangervidda omfatter et område på ca. 8 000 km² og er Nord-Europas største høyfjellsplatå. Tenk dere hvor mye urørt natur og friluft som kan oppleves? Smør dere en liten matpakke, og ta en gåtur før turen går videre.

Se opp for mulig spotting av jerv og fjellrever! Etter denne koselige naturopplevelsen kan dere sette dere inn igjen i bilen og dra av gårde mot riksvei 13 fra riksvei 7 (Eidfjord) for å ta en tur innom Voss før dere ankommer Bergen!

Voss

🚗 1 t fra ⛰ Hardangervidda

Turen til Voss fra Hardangervidda er rik på vakkert terreng, skog og fjell. Om dere har lyst til å gå en tur til eller vil ta noen fine bilder, så anbefaler vi turen gjennom Voss før dere avslutter i Bergen.

Følg veien til Skulestadsmo i bil, for å ta en titt på den berømte Tvindefossen for å fylle opp minnekortet på kameraet med det uforglemmelige 100-meters fossefallet over urgamle bergformasjoner. Voss tilbyr mer enn vakre landskap. Om du har fått nok av turen på veien, kan det kanskje være aktuelt med en annen type luftetur?

Hos Vossvind kan du prøve Norges største vindtunnel! Så du noen hoppe i fallskjerm eller wingsuit fra en klippe på veien? Fortvil ikke, denne opplevelsen er 100 %  trygg for dem som har høydeskrekk. Fikk du din dose adrenalin? Voss-området har mer som venter på deg. Kun noen få minutter fra Vossvind finnes det en utendørsaktivitet som garantert blir en av de mest minnerikene opplevelsene på turen.

Om du ikke er redd for høyder, anbefaler vi en tur til Voss Klatrepark, også. 20 minutter på E16 fra Vossvind! Denne parken tilbyr både klatring og ziplining ute i den deilige, norske luften, omgitt av spektakulære fjell, vakre fjorder og høye trær. Det er viktig å være litt i fysisk aktivitet etter så mange timer i bilen! Ta dere en matbit på Peppes Pizza eller Vossevangen Grill- og Steakhouse etter opplevelsen. Nå er det ikke lenge igjen til Bergen!

Bergen

🚗 1 t 40 min fra 🏔 Voss

Følg skiltene til Bergen så er du fremme i byen på ca. to timer! Bergen er Norges nest største by og er ofte omtalt som Vestlandets hovedstad. Denne perlen er omringet av hele 7 fjell, som er grunnen til byens dansende sesonger og hyppige ruskevær.

Hva er det å gjøre i Bergen? Vil dere fortsette å utforske den fantastiske naturen Vestlandet har å tilby, eller er dere klare for noen gastronomiske og eller velvære-opplevelser?

Her er noen forslag!