Ser du etter de beste aktiviteter og opplevelser i Tromsø?

De aller fleste av oss bor sør for Stadt, og trives godt med det, men likevel er det all grunn til å ta en tur North of the Wall en gang iblant for å oppleve Nord-Norges største by. Tromsø er en av mange skandinaviske byer som kaller seg for «Nordens Paris», men den eneste som har gjort seg fortjent til tittelen. 69 grader nord venter mer enn bare reinsdyr, sjark og nordlys. Her er noen must-see opplevelser i Tromsø, enten du er foretrekker kultur, karsk eller kongekrabbe.

Vil du helst se alle opplevelser og aktiviteter vi tilbyr? Se alle opplevelser her

Kajakktur rundt Kvaløya

Få ting her i livet er som kinderegget som så kjent gir deg flere overraskelser på en gang, men en padletur rundt et av Norges vakreste kystområder havner på denne eksklusive listen. Ikke bare får du en unik sjanse til å oppleve Tromsø og Norges femte største øy fra båtperspektiv, dette er også en fantastisk måte å oppleve den ville og vakre faunaen Nord-Norge er kjent for.

Jakt på nordlys i Tromsø

Klar for vinterens mest spennende jakt? Nemlig jakten på nordlyset! Jakten i gang fra Tromsø sentrum i en varm og komfortabel buss som tar dere eventyrere ut til Tromsøs fjell- og fjordlandskap. Her er det bare å holde øye med nattehimmelen eller bare se utover det vakre landskapet. Det blir noen pitstops på veien og selvfølgelig noen større stopp om Aurora kommer dansende. Det blir også gitt fototips på denne opplevelsen, så dere kan gå hjem med noen flotte bilder fra turen.

Villmarkseldorado for hundeelskere

Du trenger ikke være av Lars Monsen-kaliber for å oppleve litt ekte nordnorsk villmark. Alt du behøver er gode klær, en flokk logrende huskyer og noe varmt i koppen, og denne opplevelsen dekker (blant annet) de to sistnevnte kriteriene.

Ingen kjenner Nord-Norge bedre enn polarhunden, som sammen med en erfaren guide utgjør verdens beste reisefølge for en uforglemmelig vandretur i den uberørte naturen. Ved Tromsø Villmarkssenter blir du ønsket velkommen av 300 overlykkelige huskyer som har gledet seg til å få besøk. Etter en kort orientering (og mye kos og klapp) begir du deg ut i det arktiske landskapet sammen med de nye firbeinte vennene dine. Her venter et ekte villmarkseventyr, nærkontakt med det nordnorske dyrelivet og en koselig lavvo-opplevelse med mat og drikke.

Besøk Tromsøs eldste pub

Lokale ølentusiaster skal ha oss til å tro at man ikke kan forlate Tromsø for en har besøkt Ølhallen Mack. Hallen, som både fungerer som pub, bryggeri og festlokale, er kanskje den perfekte avslutningen på et overstadig sunt og villmarkspreget besøk i Nord-Norges hovedstad. Vi kan i alle fall ikke tenke oss noe bedre en å skylle vekk saltvannsmaken fra munnen med noen dråper hjemmebrygget Mack-øl i et av Tromsøs flotteste historiske bygg.

Ølhallen Mack minner mer om et klassisk viktoriansk hus i England enn et typisk værbitt nordnorsk trehus. Her kan du forsyne deg av 67 forskjellige ølsorter, eller begrense deg med en lettere ølsmaking om du ikke vil «ta en Oluf». Lokalet blir flittig brukt til konserter og andre arrangementer, så her er sjansen stor for at du får oppleve litt ekte nordnorsk kalas.

Verdens nordligste botaniske hage


Det er kanskje vanskelig å forestille seg at det gror stort annet enn lyng og mose, men faktum er at Troms er hjem til et stort antall alpine plantearter, og noen er så vakre at de har fått sin hedersplass i Tromsøs botaniske hage.

Hagen, som for øvrig er verdens nordligste av sitt slag, har samlet unike polarplanter fra hele verden i 25 ulike temasamlinger, som du kan besøke på en og samme dag. Så slipper du ta deg bryet med å reise helt til Svalbard for å kjenne hvordan polarnyresoleien dufter. Tromsøs botaniske hage har vekket internasjonal oppmerksomhet, og mediegiganter som BBC har kåret den til en av verdens ti vakreste av sitt slag. Inngang er gratis, så det er ingen grunn til å ikke tilbringe noen timer der, om ikke for andre grunner enn å ta en liten nordnorsk zen-pause fra bylivet.

Tidsreise på Skansen

Det er ganske utrolig når du tenker på det, men lenge før Google Maps og ullundertøy var så mye som en futuristisk ønskedrøm, fant mennesket veien til Tromsø. Faktisk har det bodd folk her helt siden folk anså litt skarpe steiner som høyteknologiske instrumenter og evne til å lage sin egen ild fungerte som sjekketriks.

Slikt blir det historie av, og Tromsø er fullspekket av spor fra fortiden, særlig fra den myteomspunne middelalderen. Du vet, epoken som er kjent for noble riddere, pompøse kirkebygg og temming av vikingene. Ved siden av dette etterlot også middelalderen en rekke kulturhistoriske spor, som festningsverket Skansen. I dag kan du ta med hele familien og besøke den velbevarte borgen og kjenne hvordan historien puster deg i nakken. Dessuten ryktes det om at Skansens kafé har byens beste fiskesuppe.

Frister det med spa i Tromsø?

Lesetid: 5 min.

Hva skjer i Bergen

Lesetid: 7 min.

Ting å gjøre i Oslo

Lesetid: 5 min.