Oslo er bare er en liten prikk på det store verdenskartet, og vi vinner trolig ikke noen «megacity»-tittel ennå. Men det betyr ikke at vårt lands metropol ikke har mye spennende å tilby av opplevelser, aktiviteter og severdigheter. 

Så hva kan man gjøre i Oslo? Det er faktisk ikke alltid så lett å vite hvilke ting man kan finne på i byen. Men enten du bare er på besøk, eller om du vil være turist i egen by for en dag eller to, så har vi laget denne nyttige oversikten over morsomme aktiviteter og spennende ting å se og gjøre nær Oslo sentrum.

 

Ting å gjøre i Oslo med kjæresten

Det finnes mange saker og ting man kan gjøre sammen med sin kjæreste i Oslo, både spennende, avslappende og gourmetopplevelser. Vi har derfor prøvd oss på en liten, men god blanding av alle i kategorier og som vi har på en bestselgerliste over opplevelser med kjæresten.

Vinsmaking

Levende lys, stemningsfull atmosfære, spennende historier om vin og et chambre separee i en prisvinnende vinkjeller. Det kan i hvert fall ikke slå feil som en opplevelse med kjæresten! Sjekk ut aktuelle vinsmakinger i Oslo her.

Food Tour i Oslo

Smak på alt det spennende Oslo har å tilby! Med Food Tour i Oslo kan dere vandre mellom flere kulinariske perler i Oslo med masse godt å smake på underveis. I tillegg får dere et innblikk i Oslos matkultur og historie med en matglad guide. Det finnes få ting som lar romantikken blomstre mer enn med god mat.

Luksus spaopphold på THE THIEF

Har du ikke tid eller penger til å reise vekk på utenlandsreise med kjæresten, så ta din bedre halvdel med på et av Norges beste og eksklusive spahotell i Oslo – et hotell som er inspirert av det beste av spa-kulturer på verdensbasis og er bygget på design. I deres deluxe-rom står en flaske champagne klar når dere ankommer. Oppholdet inkluderer også blant annet 3-retters middag og vinpakke i THIEF FOODBAR, Spa-inngang og full frokost!

 

Flere opplevelser vi tror du vil like...

 

Ting å gjøre i Oslo med venner

Vi har valgt noen Oslo-slagere som tips til ting å gjøre i Oslo sammen med venner. Det skader ikke med en dose adrenalin i vennegruppen. Eller hva med noe mer smakfullt, som whisky-smaking? Eller saunafest i en diger badstue? Det tror vi at vil være en sosial og hyggelig ting å gjøre i Oslo med vennene dine.

Hva kan man så gjøre på en søndag i Oslo, spør du? Spekteret er stort, og uansett hvilken opplevelse, så blir det til nye minner, latter og historier å fortelle senere. Derfor mener vi at opplevelser er noe av det beste å gjøre i Oslo sammen med venner.

Privat Badstue i Oslofjorden

Blir den andre badstuen for folkelig, så er det fullt mulig å nyte en lignende opplevelse helt privat! Her kan du og vennegjengen nyte badstuer og bading i fred. Det finnes få opplevelser i Oslo som topper denne, så samle dine beste spavenner for å oppleve den deilige saunaen på fjorden du også.

Whiskysmaking hos UnderBar

Er man glad i denne sofistikerte drinken eller ønsker du kanskje bare å utforske denne smaksverdenen, så er Underbar stedet å besøke – for her blir du møtt av en vegg med 550 flasker whisky og erfarne kursholdere som er klare for å lære deg og dine venner om whisky. Det finnes flere aktiviteter i Oslo for voksne, og dette er en av de beste.

Vi anbefaler disse opplevelsene

 

Ting å gjøre i Oslo med barn

Det blir sagt at Oslo kanskje er en av de mest barnevennlige byene i landet, og det er derfor mange aktiviteter i Oslo for barn. Vi presenterer selvfølgelig klassikerne og opplevelser som passer til hele familien og der voksne også kan være barn igjen for en dag. Blant annet finnes det en moro-klynge rett utenfor Oslo by, og det er Megafun Factory! Det er en av de mest morsomme tingene å gjøre i Oslo med barn, og det er også en oase der voksne kan få nye minner sammen med familien.

Oslo Klatrepark

Høyt & Lavt i Oslo er en av de mest populære klatreparkene i Oslo. Med over 200 elementer i trærne, ziplines som strekker seg over 1 000 meter til sammen og ulike løyper på forskjellige vanskelighetsnivå – så blir det en gøyal dag for familien og noen trøtte barn til kvelden.

Vindtunnel og lekeland

Fly & Lek er barnas lekehimmel! Et stort senter der de får prøve både lekeland OG vindtunnel. Oslo Vindtunnel er nemlig i vinden for tiden og er definitivt en opplevelse som verdt å få med seg i familiealbumet. Det blir noen flotte bildeserier også, med vindblåste gladansikter. En annerledes, men morsom aktivitet for barn og familien i Oslo.

Tusenfryd

La det bli fryd og gammen for hele familien når dere tilbringer en heldag i Norges største fornøyelsespark, Tusenfryd. En dag med aktiviteter for barna, med gode spisesteder blir det en god dose kvalitetstid. Les mer på: Tusenfryd.no

 

Ting å gjøre i helgen

Vi kan ofte mangle idéer til ting å finne på i Oslo i helgen. Altså, hvor ofte kan man se film på kino før man blir lei? Dessuten kan vennegjengen ha godt av å utforske noe annet enn den faste brune puben på hjørnet. Nedenfor har vi 3 tips til ting å gjøre i helgen, som kan gjøre fridagene ekstra morsomme.

Maling & Moro

Det har nemlig kommet et genialt konsept i Oslo, og det er Maling & Moro hos Paint’n Sip! Det blir ikke stort bedre enn å tilbringe noen sosiale timer der man kan finne frem sin indre Picasso og kose seg med noe godt i glasset. Du og dine venner tar bare med en vinflaske, og Maling & Moro fikser resten.

Kaffe, brunsj eller lunsj?

På dagtid anbefaler vi på det varmeste en håndfull hverdagsluksus. Brunsj, kaffesmaking og afternoon tea er de perfekte søndagsaktivitetene til dere som ville unne dere god mat, smak og stemning. Hvor har du mest lyst til å dra?

 

Morsomme aktiviteter i Oslo

Det blir ikke en mer minnerik dag i Oslo enn når man har det morsomt med spennende ting å gjøre i Oslo! Vi noen gode tips nedenfor, som sikrer at du får en god opplevelse i byen. Ta med dine venner, og bli noen artige minner rikere.

Turistattraksjoner

Det finnes uendelig mange turistattraksjoner i Oslo, og på de 3 opplevelsene nedenfor får du se mange steder som er verdt å besøke i Oslo.

Du kan blant annet ta en historisk vandretur ved Akerselva og få et innblikk i det historiske ved elva, eller du kan bli med på en guidet tur som viser alle Must sees i Oslo. Er du utenbys fra, og vil bli kjent med byens flotteste og mest populære steder, anbefaler vi å oppleve City Walk i Oslo. Disse kulturopplevelsene er definitivt verdt å få med seg i Oslo, spesielt om du vil lære mer om byen eller om du har besøk fra utlandet.

Steder å besøke

I Oslo finnes det mange turistattraksjoner, men det finnes også mange andre steder å besøke i Oslo som er verdt å bruke litt tid på. Derfor anbefaler vi 3 kunnskapsrike guidede turer i Oslo. Du kan enten prøve Food Tour i Oslo eller delta på en ølvandring som tar deg med til Grünerløkka som er et av de kule stedene i Oslo. Eller om du vil oppleve flere sider av steder å besøke i Oslo, kan du sjekke ut guidet tur i kontrastenes Oslo.

Escape Room i Oslo

Escape rooms har blitt en populær aktivitet flere steder i landet, men Oslo byr nok på det største og mest mangfoldige utvalget av escaperom i Norge. Klikk på opplevelsene nedenfor for å lese mer om dem!

 

Enda ikke funnet ting du vil gjøre i Oslo?

Vi tilbyr mange flere opplevelser og artikler med inspirasjon til ting du kan gjøre i Oslo og andre steder i landet. Sjekk ut noen av de mest populære innleggene våre her, eller følg denne linken for å se den fulle oversikten over opplevelser og aktiviteter i Oslo.

Escape room i Oslo

Lesetid: 8 min.

En smak av Oslo: Guide til mat & drikke i Oslo

Lesetid: 7 min.

Zipline på Kollensvevet – En skihopper for en dag

Lesetid: 6 min.

Date i Oslo

Lesetid: 9 min.

De 14 beste vinbarene i Oslo

Lesetid: 11 min.

Topp 10: Romantiske hotell i Oslo

Lesetid: 5 min.
 

Meld deg på nyhetsbrevet og spar 10% på en opplevelse

Få nyheter, inspiration og tilbud på opplevelser rett til innboksen.