Oslo er bare er en liten prikk på det store verdenskartet, og vi kaprer trolig ikke noen «megacity»-tittel riktig enda. Men det betyr ikke at vårt lands metropol ikke har mye spennende å tilby av opplevelser, aktiviteter og severdigheter. 

Så hva kan man gjøre i Oslo? Vi har gjort det enkelt for deg med denne nyttige oversikten over morsomme aktiviteter og spennende ting å se og gjøre nær Oslo sentrum:

 

 

Ting å gjøre i Oslo med venner

Vil du ha tips til ting å gjøre i Oslo sammen med venner? Look no further! Vi har flere hyggelige aktiviteter man kan gjøre med venner i byen. Samle vennegjengen på 

Hva kan man så gjøre på en søndag i Oslo, spør du? Spekteret er stort, og uansett hvilken opplevelse, så blir det til nye minner, latter og historier å fortelle senere. Derfor mener vi at opplevelser er noe av det beste å gjøre i Oslo sammen med venner.

 

Ting å gjøre i Oslo med kjæresten

Det finnes mange saker og ting man kan gjøre sammen med sin kjæreste i Oslo, både spennende, avslappende og gourmetopplevelser. Her har vi samlet noen populære opplevelser å dra på med kjæresten:

 

Ting å gjøre i Oslo med barn

Oslo kan friste med mange aktiviteter for barn! Fra barnevennlige museum til morsomme lekeland og escape rooms. Se noen utvalgte opplevelser for barn her:

 
 

Ting å gjøre i Oslo i helgen

Vi kan ofte mangle idéer til ting å finne på i Oslo i helgen. Altså, hvor ofte kan man se film på kino før man blir lei? Dessuten kan vennegjengen ha godt av å utforske noe annet enn den faste brune puben på hjørnet. Nedenfor har vi 3 tips til ting å gjøre i helgen, som kan gjøre fridagene ekstra morsomme.

 

Kunst & kultur

Oslo er selvfølgelig full av fantastiske museer og utstillinger. Men hva med å dra ut for å lage deres egen kunst? Opplev kunst og kultur hands-on på et malekurs, keramikkurs eller en annen kreativ opplevelse!

 

Brunsj eller lunsj?

På dagtid anbefaler vi på det varmeste en håndfull hverdagsluksus. Brunsj eller lunsj, kaffesmaking og afternoon tea er de perfekte søndagsaktivitetene til de som ville unne seg god mat, smak og stemning.

 

Escape Rooms

Escape rooms har blitt en populær aktivitet flere steder i landet, men Oslo byr nok på det største og mest mangfoldige utvalget av escaperom i Norge. Klikk på opplevelsene nedenfor for å lese mer om dem!

 

Vinsmaking eller ølsmaking

Vil du lære mer om historien bak og produksjonen av vin? Kanskje finne noen nye favoritter? Da kan en vinsmaking være en opplevelse du vil like godt! Sjekk ut aktuelle vinsmakinger i Oslo her:

 

Guidet vandring

Enten du bare er på besøk, eller om du vil være turist i egen by for en dag, så er en guidet tur en lærerik og hyggelig opplevelse som passer like godt for familie, venner og kjærester. Bli bedre kjent med Oslo, og opplev byen fra et nytt perspektiv!

Morsomme aktiviteter i Oslo

Det blir ikke en mer minnerik dag i Oslo enn når man har det morsomt med spennende ting å gjøre i Oslo! Vi noen gode tips nedenfor, som sikrer at du får en god opplevelse i byen. Ta med dine venner, og bli noen artige minner rikere.

Turistattraksjoner

Det finnes uendelig mange turistattraksjoner i Oslo, og på de 3 opplevelsene nedenfor får du se mange steder som er verdt å besøke i Oslo.

Du kan blant annet ta en historisk vandretur ved Akerselva og få et innblikk i det historiske ved elva, eller du kan bli med på en guidet tur som viser alle Must sees i Oslo. Er du utenbys fra, og vil bli kjent med byens flotteste og mest populære steder, anbefaler vi å oppleve City Walk i Oslo. Disse kulturopplevelsene er definitivt verdt å få med seg i Oslo, spesielt om du vil lære mer om byen eller om du har besøk fra utlandet.

Steder å besøke

I Oslo finnes det mange turistattraksjoner, men det finnes også mange andre steder å besøke i Oslo som er verdt å bruke litt tid på. Derfor anbefaler vi 3 kunnskapsrike guidede turer i Oslo. Du kan enten prøve Food Tour i Oslo eller delta på en ølvandring som tar deg med til Grünerløkka som er et av de kule stedene i Oslo. Eller om du vil oppleve flere sider av steder å besøke i Oslo, kan du sjekke ut guidet tur i kontrastenes Oslo.

 
 

Utvalgt inspirasjon til deg

De 14 beste vinbarene i Oslo

Lesetid: 7 min.

Date i Oslo

Lesetid: 4 min.

22 kule steder å spise i Oslo i 2024

Lesetid: 9 min.