Vi har alle vært der. Åpnet kjøleskapsdøren 10 ganger på en time, uten å finne noe spennende. Scrollet gjennom hele Foodora. Allerede spist på favorittrestauranten 3 ganger denne måneden. Ubesluttsomheten angriper igjen. Hvis dette er et kjent scenario, er det på tide å oppdage noen nye steder og spise.

I denne listen har vi samlet årets mest trendy steder å spise i byen. Og dette er restauranter som gir deg mer enn en et måltid, enten det er gjennom fantastiske lokaler, god service, stemningsfull atmosfære, et unikt konsept eller en imponerende meny. De har alle et særegent preg; noen er omtalte prisvinnere med standard i verdensklasse, andre er intime, lokale favoritter. Samme hvilken anledning, stemning eller prisklasse dere ser etter – her er det noe for alle! 

Så er du klar for tips til kule spisesteder i nærheten av Oslo sentrum? Vil du vite hvilke restauranter som er på alles radar nå? Her er stedene du bør sikre deg et bord på i år!

 

22 gode restauranter i Oslo

1. Klosteret

Denne nesten-hemmelige perlen gjemmer seg i en sval vinkjeller under bakken, et steinkast fra Oslo sentrum. Klosteret serverer mat og vin i høy klasse, og er alltid relevant for sesongen. Tonnevis av levende lys, gregoriansk munkesang og en imponerende vinmeny… ikke rart at stedet ofte blir omtalt som “det ultimate stedet for en romantisk date i Oslo”!

 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

2. The Vandelay

Fra sekundet The Vandelay åpnet dørene, var det Oslos nye yndling. Det som er “Oslos beste lunsj” ifølge godt.no er fortsatt mat-snakkisen blant Osloborgerne. Maten er enkel, men vanvittig god; alt fra frokost og middag. Men ingen forventet nok noe mindre av kokken Esben Holmboe Bang, som også står bak michelin-restauranten Maaemo på hjørnet ved siden av. 

 

3. San Francisco Bread Bowl

Dette er comfort food på sitt aller beste, og et must på høsten! Hos San Francisco Bread Bowl i Frognerveien kan du spise supper og gryter fra en bolle laget av herlig surdeigsbrød. Vegansk? Om du vil. Mye mat for pengene? Check. Istavennlig? Uten tvil. Godt? Veldig!

 

4. Night Pig

Asian trash food at its finest” ifølge restaurantens offisielle Instagram. Eieren brukte autentiske smaker og tradisjoner fra barndommen og reiser rundt i Asia, da hun bygde opp konseptet Night Pig. “Izakaya” var opprinnelig enkle serveringssteder i Japan, med simple middager og sake på menyen. Her i Oslo har idéen utviklet seg til å bli en slags gastropub med klassikere som bao buns, gyoza, sashimi og japansk karamellpudding. Du kan også forvente et spennende utvalg av sake og asiatisk øl.

 

5. Fangst

I underetasjen på designhotellet Saga Hotel Oslo ligger Fangst, en restaurant som kombinerer nordiske råvarer med japansk tilberedelse. Atmosfæren er intim, med stort rom hygge med dine nærmeste.

Med utgangspunkt i St. Raws prisbelønte suksess, tar de samme kokkene med konseptet videre, med nå med masse ny inspirasjon. La kjøkkenet stå for valg av mat, og gå for en omakase, den japanske versjonen av “chefs menu”.

 

Smaksopplevelser og opplevelsesgaver i Oslo

Meld deg på nyhetsbrevet og spar 10% på en valgfri opplevelse

Få eksklusive tilbud, nyheter, konkurranser og inspirasjon rett i innboksen din.

Takk for påmeldingen. Sjekk innboksen din!

 

6. L’ardoise

Fransk kjøkken med fristende, autentiske retter av franske kokker. Dessertene deres har gjort L’ardoise til “et lite stykke Paris” i Oslo. I tillegg til en fristende meny med klassikere fra Frankrike, anbefaler vi å prøve de vanvittig gode, hjemmelagde makronene og andre de andre delikatessene av deres konditori. Gjerne kombinert med noe fra deres rike utvalg champagne og franske viner. Bon Appétit!

 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

7. Habibi

Du må gjennom den skjulte bakgaten Strøget for å finne frem hit.
Foto: habibi.no

Bortgjemt i Strøget – den lille gaten mellom Storgata og Torggata – ligger denne notoriske, palestinske restauranten. Habibi fyller bordet med autentiske smaker og tradisjoner fra det Palestinske kjøkken, som regnes med å stamme fra verdens eldste mattradisjoner. Menyen er spennende og variert, og maten bommer aldri, uansett humør. Har du ikke vært her før, anbefaler vi på det varmeste å prøve Mezah, den arabiske varianten av tapas. 

 

8. THE THIEF

Petter Stordalens mesterverk på Tjuvholmen er blitt en mekka for livsnytere. THIEF SPA er kjent for å kombinere spakulturer fra hele verden, men maten er ikke noe mindre populær. Skjem deg bort med cocktails på takterrassen, ta med din utkårede på et luksuriøst gourmetopphold eller nyt en 2-retters brunsj i THIEF foodbar etter en dag i spaet. En uslåelig kombinasjon!

 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

9. Ching Ching

Den rosa belysningen skaper en ekstra stemningsfull atmosfære.
Foto: ching-ching.no

Rett ved Grünerløkkas kjerne ligger Ching Ching, en trendy restaurant med spennende retter og moderne smaker fra Asia. Menyen er original og rimelig, noe som er vanskelig å argumentere mot. Det rosa interiøret gir stedet en helt unik personlighet, og en leken atmosfære det er umulig å ikke kose seg i.

 

10. Michaels

Michaels serverer fantastisk mat i dette like fantastiske lokalet.
Foto: michaels.no

Rettene hos Michaels bærer preg av renhet, med spennende og rike smaker. Maten er like imponerende som lokalene, som ligger i den gamle trafostasjonen på Briskeby i Oslo. Den rå innredningen gjør deg nysgjerrig på hva som kommer på bordet. En smakfull overraskelse med inspirasjon fra hele verden, i regi av mesterkokken Øyvind Dalelv.

 

11. Nodee Sky

Nodee Sky er kjent for sin eksklusive meny og utrolige utsikt.
Foto: nodee.no

Asian fusion med en av Oslos desidert beste utsikter! Nodee Sky serverer delikate retter som er like vakre å se på som de smaker. 

 

12. Galopin Mathallen

Galopin spesialiserer seg i franske og italiske delikatesser. Et av Oslos beste steder å plukke opp tips til neste vinkveld!

Hvis du er svak for franske og italienske delikatesser, er Galopin stedet for deg. Her venter blant annet gårdsoster, spekemat og patéer av høy kvalitet. I disken ligger godbitene du kan ta med deg hjem for å nyte i sofakroken. I vinbaren kan du nyte deres uimotståelige andeconfit sandwich, eller lære mer om delikatessene på en vin- og ostesmaking.

 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

13. The Salmon

Et must for alle som er over gjennomsnittet glad i sjømat! The Salmon er som en hyllest til laksenæringen i Norge, og maten du får på bordet er like fersk og fantastisk som råvarene. Kjøkkenet kombinerer tradisjon og innovasjon; røkelaksen blir laget på bevarte, tradisjonelle metoder, mens rettene på menyen er krydret med moderne tvister.

Denne helhetsopplevelsen gir deg dessuten mer enn bare en smakebit av veien fra hav til munn. I vitensenteret deres kan man lære mer om det som er en av Norges viktigste næringer.

 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

14. Trattoria Popolare

Enhver person med forkjærlighet for pasta bør booke et bord her.
Foto: popolare.no

Nederst på Grünerløkka, der Akerselva krysser Storgata, ligger denne italienske skatten. Og denne er et absolutt MUST for alle som elsker pasta. Trattoria Popolare serverer fersk pasta produsert på huset, og menyen forandrer seg i takt med sesongene, alltid med utgangspunkt i de beste råvarene fra Norge og Italia. Og deres enorme vinkart gjør ikke stedet noe mindre imponerende.

 

15. Brasserie Atlas, Amerikalinjen

Denne perlen er som skapt for alle som dagdrømmer om New York! I hotellets populære restaurant Brasserie Atlas kan du hengi deg til smakfull brunsj, desserter, cocktails og live jazz. Amerikalinjen er nærmeste nabo til Oslo S, en perfekt beliggenhet for et avbrekk fra livlige Karl Johan i helgen.

 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

16. FYR Bistronomi

En michelin-restaurant uten jåleri og stive priser. FYR gjør gourmet tilgjengelig for alle matglade Osloborgere, både når maten serveres ute i den frodige parken eller inne i restauranten. Du kan forvente en lun atmosfære med smil fra personalet i et sjarmerende villa-lokale rett ved Bogstadveien.

 

17. Koie Ramen

Midt i byens nyeste nabolag, Oslobukta, ligger det som kanskje er byens beste ramen. Ramen har lenge vært underrepresentert og nesten umulig å finne i hovedstaden. Koie Ramen var en av de første som presenterte denne fantastiske retten til det norske folk.

Vi har personlig aldri sett denne restauranten tom for mennesker, og det skylder vi på både maten og servicen. Rett og slett fantastisk god ramen, og mye mat for pengene! Er ikke ramen din greie, er smårettene på menyen i seg selv verdt en visitt. Du finner dem både ved Torggata og Bjørvika.

 

18. Statholdergaarden

Statholdergaarden har blitt notorisk i Norge.
Foto: statholdergaarden.no

Det er ikke uten grunn at Statholdergaarden står på bucketlisten til foodies over hele landet. I en årrekke har Bent Stiansens Michelin-restaurant vært på pallen over Oslos beste restauranter. Menyen endrer seg til årstidene, med norske råvarer utvalgt i de beste sesongene. Vinkjelleren byr på over 500 vinsorter, med sommelierer med svært god kunnskap og kjennskap til både innholdet i flasken og på menyen.

 

19. hos Thea

Hjemmekoselig, delikat og smakfullt. En briljant kombinasjon!
Foto: hosthea.no

Restauranten hos Thea sjarmerer gjestene i senk med sitt delikate interiør, den hjemmekoselige atmosfæren og menyen som endrer seg med sesongene. Forvent kombinasjoner som chevre og fenalår, eller konfitert torsk og chimichurri. Du finner sjefskokken Sergios skattekiste av fristende smaker kun en kort spasertur fra Slottet. 

 

20. Pincho Nation

Fredagskvelden blir ekstra trivelig med disse spennende og delevennlige rettene på bordet.
Foto: pinchonation.no

Norges første restaurant der bestilling og betaling foregår gjennom en app. Pincho Nation pusher grensene for hva et restaurantbesøk skal være! Restauranten er innredet som et sirkus, noe som gjør dette til en livlig helhetsopplevelse fremfor en standard middag ute. På bordet kommer mini-retter i alle former og farger, noe som gjør de perfekte å dele med hele gjengen.

 

21. Way Down South

Dette er BBQ-himmelen ved Akerselven! Menyen hos Way Down South består av alt du kan drømme om fra en grill i Texas: fem forskjellige typer kjøtt og en rekke klassiske sideretter som coleslaw og mac n’ cheese. Kjøttet tilberedes langsomt (opptil 8–10 timer) for å sikre at det blir saftig og smaksrikt, og stol på oss når vi sier det er mørt nok til at kniv nesten ikke er nødvendig…

 

22. BA3

En behagelig, lun atmosfære er det som møter deg når du kommer inn til Bygdøy Allé 3. Her kan du ta et avbrekk fra byens hektiske handlegater, og på lørdager kan du koble fullstendig ut med gode klassikere på vinylen. Kjøkkenet hentet inspirasjon fra hele verden da de satt sammen en leken meny med både klassiske og moderne retter, men de overrasker gjerne med en nordisk twist. 

 
 

Velkommen til bunnen av listen! Vi håper du har blitt inspirert til å prøve noe nytt, og kanskje funnet en ny favorittrestaurant? Men siden har du kommet deg helt ned hit, så anbefaler vi deg gjerne enda flere smaksopplevelser…

Flere gode smaksopplevelser i Oslo

 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 

Mer inspirasjon fra Truestory

De 14 beste vinbarene i Oslo

Lesetid: 11 min.

Tips til miljøvennlige gaver

Lesetid: 9 min.

20 unike overnattinger i Norge

Lesetid: 14 min.