Nordmenn drikker nest mest kaffe i hele verden, og veksten av kaffebarer i Oslo setter to streker under svaret: Vi nordmenn ELSKER kaffe! Og hva bedre enn å unne seg en kopp med flytende, varm lykke, på koselige caféer eller kule kaffebarer i Oslo? 

Her har vi samlet det vi mener er Oslos 12 koseligste kaffebarer i Oslo. Disse hyggelige kaffebarer i Oslo er det perfekte møtested for både venner, studenter og kolleger. Eller kanskje for en tinderdate? Eller bare for å unne seg en skikkelig god kaffe i eget selskap, mens man nyter utsikten over bylivet som suser forbi utenfor.

 

W.B. Samson Egertorget, Karl Johan

Karl Johans gate 20, 0159 Oslo

W.B. Samson på Egertorget har solgt brød, bakst og kaker helt siden 1894. For mange er dette stedet tradisjon når det kommer til bakevarer, men kaféen er også vel verdt et besøk under handleturen i Oslo.

Retro Lykke Café, Grünerløkka

Markveien 35, 0554 Oslo

Stig på, og bli dratt tilbake til 60- og 70-tallet. Denne koselig kaféen med retro interiør og trivelig personell er for mange et must om man er på Gründerløkka. Her får du både god kaffe og enkle, smakfulle måltider. Noen ender også opp med å ta med seg en retro lampe hjem, fra butikkens herlige samling av vintage interiør.

Solberg & Hansen Vulkan

Vulkan 5, 0182 Oslo

Solberg & Hansen er Norges største og eldste brenneri innen spesialkaffe. Eventyret begynte i Oslo i 1879, da de to kaffetørste herrene Carl Solberg og Fritjof Hansen møttes i en kolonialforretning, og lot seg inspirere av smak i jakten på verdens beste kopp. I dag kan du både ta en velfortjent kaffepause, og dra på lærerike kaffekurs hos Solberg & Hansen på Mathallen Vulkan.

Talormade

Operagata 69, hus 5, 0191 Oslo

I Oslos nyeste og trendy nabolag har den fargerike folkefavoritten Talormade flyttet inn. Donut-menyen er nok den største og villeste du finner i Oslo, med smakskombinasjoner som coffee pecan, white chocolate raspberry og maple bacon. Er du glad i noe søtt til kaffen, er du nødt til å få med deg Talormade.

Lille Valkyrien Kaffe og Tehus

Jacob Aalls gate 17, 0364 Oslo

Lille Valkyrien Kaffe og Tehus ble til i august 2012, en mindre utgave av den kjente Valkyrien Kaffeforretning i Vinkelgården. De er fremdeles en spesialforretning som selger kaffe og te i løsvekt, engelske Dunoon porselenskrus, desserter og ferske gårdsegg. Men i den lille, hjemmekoselige kaffebaren kan man glemme alt man stresser over, og kose seg med hjemmebakte boller, scones og formkaker. Ikke store stedet, men det blir fort et fast stopp på Majorstuen!

Hendrix Ibsen

Vulkan 22, 0178 Oslo

På Vulkan finner du noe for enhver, og dette er stedet for deg som er glad i god kaffe, mikrobrygget øl og brukt vinyl. Her kan man nyte kaffen i litt mer livlige omgivelser, for som de sier selv: “på Hendrix Ibsen kan alt skje.” Her er det nemlig vanlig med både konserter, boklanseringer og kunstutstillinger, men man kan også bare lene seg tilbake med en kopp kaffe og et brettspill med venner.

Fuglen Coffee Roasters

St. Halvards gate 33, 0192 Oslo

I den historiske St. Halvards gate i Gamlebyen ligger Fuglen, en spennende hybrid av en café, kaffebar og cocktailbar. I de stemningsfulle lokalene kan du alltid kjenne duften av nykvernet kaffe, og ekstra koselig er det å sitte ute i solen og følge med på menneskene som passerer.

På dagtid kan du nyte noe digg fra kaffemenyen slik du kjenner den, og gjerne kombinert med lokalt bakverk. Fra kl 13 kan du ta deg en øl eller et glass vin, og fra kl 18 i helgene får du herlige cocktails!

Kaffebrenneriet avd Olaf Ryes Plass

Thorvald Meyers gate 55, 0555 Oslo

Du finner opp mot 40 Kaffebrennerier strødd rundt over gatehjørner i hele byen, og de fleste av dem har vindusplasser som er perfekt for en people-watching date. En av deres filialer vi liker ekstra godt ligger midt på Grünerløkka, ved Olaf Ryes plass. Her er uteplassene i solen er populære året rundt! Menyen kjenner de fleste til – du kan forvente kaffe med høy standard, og enkle sandwicher og bakverk som fort blir en favoritt.

Kulturhuset

Youngs gate 6, 0181 Oslo

Rett ved Youngstorget ligger Kulturhuset, en enorm og populær møteplass for alle typer. Dette stedet er virkelig stort, og over flere etasjer finner du både kafé, møterom, spillerom og nattklubb med dansegulv. Stedet har vel alt man kan ønske seg! Det perfekte stedet for studenter eller kolleger som lengter etter et sted å arbeide, eller bare nyte en kaffe, øl eller et glass vin sammen etter en lang dag.

Oslovelo

Seilduksgata 23A, 0553 Oslo

Dette er det eneste sykkelverkstedet i Oslo hvor du kan få sykkelen din reparert og samtidig nyte en kaffe med venner. Oslovelo er nemlig både et sykkelverksted, en café og en bar, beliggende på hjørnet av Birkelunden. 

Cocoa

Toftes Gate 48A, 0556 Oslo

Lenger opp i gaten fra Oslovelo ligger Cocoa, Norges første kakaobar. De som er glad i kakao bør virkelig ikke gå glipp av dette utrolig koselige, lille stedet! Her er utvalget av kakao med spennende smakskombinasjoner langt mer generøst enn noen andre steder i Oslo.

Personalet har god peiling på det de serverer, og gir deg gjerne anbefalinger, som hasselnøttkakao, kakao med cookies & cream eller kakaofrappe. Cocoa har også en ekspressluke, der du får rask servering, rett fra fortauet!

Café Laundromat

Underhaugsveien 2, 0354 Oslo

Denne perlen finner du i hjertet av Bislett, og det har blitt en favoritt for café-fans over hele byen. Her blir man fort sittende mye lenger enn man hadde tenkt til! Både personalet, kaffen og maten så herlig og godt, at man gleder seg til neste besøk allerede på vei ut.