Elsk det eller hat det – «brunsj» er uansett kommet for å bli. Brunsj er et måltid som er fargerikt og fotogent, gjerne både søtt og salt, og ofte en blanding av fersk frukt, bakervare og varme retter. Alt man kan ønske seg en tidlig formiddag!

En av grunnene til at brunsj har blitt så populært i Oslo er den ivrige søndagskulturen vår. Søndag i Oslo regnes liksom ikke helt med. For de fleste er dette en dag man skal kose seg med vandreturer, markeder og ikke minst, god mat og drikke. 

Fordi vi digger dette helgerituale, og spesielt i Oslo, har vi laget en toppliste med gode steder å spise brunsj i byen. Her finner du restauranter i flere prisklasser rundt om i Oslo; valgt ut for deg som lengter etter en solid frokost dagen derpå, eller for deg som vil samles med venner etter en lang uke.

Hva er brunsj i Oslo:

  • Serveres vanligvis mellom 10:00 og 14:00

  • Maten er ofte en kombinasjon mellom frokost og lunsj

  • Serveres ofte med cocktails eller bobler

 
 

Generasjonsbaren

📍 Torggata 13, 0181 Oslo

Man trenger ikke alltid å nyte brunsjen mellom 10:00 og 14:00. Hos Generasjonsbaren ved Youngstorvet blir det servert brunsj-måltider dagen lang. Interiøret er enkelt men moderne, med polerte betonggulv, trebenker og planter.

Menyen er en god blanding av både norsk og amerikansk matkultur, som for eksempel eggerøre på toast med røkelaks, røykt geitost, dill og gressløk, som man kjenner igjen fra både hyttetur og 17. mai frokost. Samtidig serverer de også typisk amerikansk «comfort food», som tykke vafler med fritert kylling, avokado og posjert egg. Uansett hva som skal bestilles, så er dette stedet perfekt til de som er litt sent ut av sengen og liker å ta brunsjen litt senere på søndagen.

Nedre Foss Gård

📍 Nordre gate 2, 0551 Oslo

Hos vakre Nedre Foss Gård venter en smakfull brunsj med fokus på sesongbaserte råvarer og lokale ingredienser med en bærekraftig produksjon. Ikke bare er maten vanvittig god; du kan forvente solid service og et nydelig lokale i kontinental stil, noe vi synes passer perfekt til brunsj.

Menyen oppdateres stadig, og under brunsjen serveres små, delikate retter som kan deles, inkludert dessert, kaffe og te. I desember kan du også glede deg over en spesiell julebrunsj som setter en ekstra festlig tone på dagen din!

Flere opplevelser hos Nedre Foss Gård

 

Oslo Raw

📍 Ullevålsveien 82, 0454 Oslo

Glad i kaker og søtsaker? Oslo Raw på Adamstuen tilbyr desserter du kan nyte med god samvittighet. Brunsj-måltider er kjent for å være litt mektige og drøye, men hos Oslo Raw bruker de veganske og økologiske råvarer i maten sin, noe som gjør at du kan spise kake til frokost uten bekymring.

Hva står så på brunsj-menyen deres? Her får du alt mulig – en avokado toast, cake bites og chia pudding med açai og havre. Faller ikke dette i smak så er det flere andre ting på menyen, som smoothie bowls, grøt og granola. I tillegg til å være både sunt og mettende, er maten her ganske så fotogen! 

The Salmon

📍 Strandpromenaden 11, 0252 Oslo

Kombinasjonen røkelaks og egg benedict er en kjent klassiker på frokostmenyer, men den er like fabelaktig som brunsj! The Salmon er spesialister på norsk laks og havbruk, så det overrasker oss ikke at kvaliteten på røkelaksen på The Salmon er virkelig i en klasse for seg selv. Deres røker har tatt vare på den gamle tradisjonen for å trylle frem Oslos beste røkelaks! Foretrekker du noe lettere vil du garantert like den friske salaten deres.

Hos The Salmon nyter du dessuten brunsjen i en hyggelig atmosfære på Tjuvholmen, og personalet tar deg gjerne med på en guidet tur i kunnskapssenteret; det er utrolig lærerikt, og spennende å vite mer om hvor maten kommer fra.

Amerikalinjen

📍 Jernbanetorget 2, 0154 Oslo

Om det skal være en norsk vaffel med laks og avokado eller en New York bagel, har Atlas Brasserie noe for enhver smak. Her er serveres brunsj hver helg, med live jazz i bakgrunnen! Perfekte vibes mens man skravler om gårsdagens festligheter, eller nyter people watching med en dobbel espresso.

Om du ikke får nok av dette flotte boutiquehotellet, så kan du også unne deg en liten «staycation» med noen du er glad i. Dette er virkelig et lite stykke New York i Oslo, så her kan dere drømme dere bort i elegante rom og stilige fasiliteter.

Theatercaféen

📍 Stortingsgata 24-26, 0117 Oslo

Hvem har vel ikke gått forbi Theatercaféen og misunt de som koser seg med mimosa? Med en gang man går inn i den skyhøye salen dekorert i klassisk jugendstil får man raskt følelsen av å være nesten kongelig. De beste bordene finner man langs vinduene – iallfall for de som liker å observere forbipasserende.

Servicen hos Theatercaféen har blitt omtalt som en av de beste i Oslo, så du vet du er i gode hender når du kommer på besøk. På menyen finnes det mye spennende. Til brunsj vil vi anbefale en club sandwhich med french fries eller brunsj-klassikkeren eggs benedict – også omtalt som den beste i Oslo.

Et tips er å se etter deres «BEATS&BRUNCH» konsept! Da blir det DJ-er, champagnecocktails og ekstra god stemning!

Brim Explorer

📍 Stranden 30, 0250 Oslo

Se for deg å gli lydløst gjennom Oslofjorden med et glass bobler i hånden og vinden i håret… Om bord dette moderne fjordcruiset som kjører på elektrisitet, kan du nettopp det! Båten er faktisk spesialdesignet for å kombinere komfort og miljøvennlige løsninger. Slå deg ned på soldekket med panoramautsikt over Oslo, og nyt et en herlig nordisk-inspirert brunsj.

Flere opplevelser med Brim Explorer

 

BFF

Skal du ha en klassisk amerikansk dineropplevelse, drar du på BFF. Og her får du også en fantastisk brunch med slagere som eggs benedict, fried chicken, american pancakes og generøse cocktail-mugger. Brunch serveres hver lørdag og søndag fra kl. 14.

Cousins

Cousins er en kafe, et konditori og en iskremfabrikk i tredje etasje på Glasmagasinet i Oslo sentrum. De tilbyr alt fra pinne-is og økologisk brus, til surdeig-toast og grillede grønnsaker.

Cousins er også en sosial entreprenør som hjelper unge med flyktningbakgrunn inn i arbeidslivet, og deres mål er å skape et mer mangfoldig og inkluderende samfunn. Så her kan du nyte en digg brunsj med utsikt mot Stortorvet, og støtte et fantastisk konsept samtidig!

Villa Paradiso

📍 Olaf Ryes plass 8, 0552 Oslo

Villa Paradiso har blitt et stamsted for mange, spesielt på søndager her på Grünerløkka. Restauranten har en typisk brunsj-følelse med uteservering i solen, omringet av livlige gågater og den grønne parken.

Det er ingen offisiell brunsj-meny her, men fra åpning tilbyr de lettere, italienske retter til frokost og lunsj. Frister det kanskje med en deilig Panino Nuda e Cruda med Asiago, parmaskinke og trøffelolje? Er det kjølig anbefaler vi å prøve deres varme sjokolade, som er så tykk at den må «spises» med skje!

Ling Ling

Brunsjen på Ling Ling er en spennende matopplevelse som virkelig gir en knallstart på helgen. Det er nyskapende retter av Chef Meng på menyen, som serveres til utsøkte cocktailer og god stemning. Kom til Aker Brygge kl 13 for å nyte retter som wasabi reker, crispy duck med Caspian Oscietra-kaviar, sauterte kamskjell og deilige bao.

Ekspedisjonshallen på Sommerro

På Sommerro blir man alltid møtt med stemningsfull musikk i stilige omgivelser, velsmakende mat og forfriskende drikke. De serverer flere av de kjære klassikerne du elsker, noen med en norsk vri, og alle laget med byens beste råvarer.

Velg blant klassikere som eggs benedict, croque monsieur, surdeigsbrød og burger, samt godsaker som caviar, croquette, østers og biff tartar. Og selvfølgelig champagne, crémant og cava på glass.

The Thief

📍 Landgangen 1, 0252 Oslo

The Thief er kjent for sin luksus og velvære, og her kan man starte dagen med adgang til alle fasilitetene THIEF SPA har å tilby, som basseng og steambadstue. Avslutt spadagen med 2-retters brunsj med norske råvarer og en britisk vri i FOODBAR. Menyen deres er nemlig skapt av en kjøkkensjef med erfaring fra Michelin-restauranter, så her er det vanskelig å bli skuffet. 

Smalhans

Smalhans gir deg en spennende helgekos med deres konsept “Krøsus Brunsj”, som er tilgjengelig lørdag og søndag. Dette består av et utvalg av småretter, en varm hovedrett og en søt avslutning som serveres på delingsfat, og hver helg byr på en ny variasjon. 

Men god mat er ikke bare for helgen, så på Smalhans serverer de danske smørrebrød på onsdager, torsdager og fredager. En herlig og lett lunsj med rene, nordiske smaker.

The Vandelay

Restaurant-favoritten i Bjørvika, skapt av Esben Holmboe Bang (geniet bak Maaemo), serverer uslåelig god brunch hver onsdag-søndag fra 11-17. På menyen er det blant annet egg & bacon sandwich eller toast, surdeigsbrød med kantareller, og selvfølgelig The Vandelays kjente bacon cheeseburger.

Kafe Oslo på Litteraturhuset

Kafe Oslo kan friste med ujålete og delikat mat, og du kan ta deg både et lite mellommåltid og en full treretters. Til brunsj eller lunsj anbefaler vi å smake på hjemmelaget pastramitoast, nyte en forfriskende burratasalat, prøve gresskar risonien eller kaste deg over den varme «Oslogryta». Enten du sitter ute i sola på sommeren, eller inne med en god bok på vinteren, får man kjenne på den perfekte helgestemningen som gjør brunsjen til en uforglemmelig opplevelse.

 

Topp 5 spisesteder for en nordisk brunsj i Oslo

1. Winther Aker Brygge

I en koselig gate på Aker Brygge ligger Winther, en restaurant med egen delikatessebutikk og ysteri. Nyt alt fra smaksmenyer, ostefat, pasta, pizza og afternoon tea – alt med fantastiske norske råvarer i hovedrollen.

2. Nedre Foss Gård

Den nyrenoverte, kontinentale restauranten Nedre Foss Gård, kan friste med både brunsj og middag med nordiske smaker, servert i elegante omgivelser. På huset er det også ølbar, vinbar og cocktailbar du definitivt bør få med deg etter brunsjen.

3. The Salmon

Vi tør å påstå at ingen kan norsk laks bedre enn The Salmon på Tjuvholmen. Er du glad i sjømat bør du ta turen hit og prøve deres nydelige brunsj, for ikke å glemme deres helt egen røkelaks.

4. Fyr Bistronomi

Fyr Bistronomi på Majorstuen gir deg “folkelig gourmet” i en koselig og ujålete atmosfære. Her serveres tradisjonelle danske smørrebrød til lunsj hver lørdag, og på sommerhalvåret kan maten nytes ute i “hagen”.

5. Brim Explorer

Om bord Brim Explorers bærekraftige fjordcruise kan du nyte en nordisk inspirert brunsj servert med bobler, mens du nyter utsikten mot Oslo og fjorden. 

 

Topp 5 spisesteder for en fransk lunsj

1. Pastis Bistrobar

Rett ved vannet på Aker Brygge ligger den stilige Pastis Bistrobar, som serverer både frokost fra 8 til 11, lunsj til 16 og middag til 22.

2. Brasserie France

Du finner Brasserie France i en sidegate ved Karl Johan. Dette er et klassisk fransk brasserie over tre etasjer, med uteservering ved gaten og tradisjonell mat på menyen. 

3. Galopin

Galopin på Mathallen Vulkan er et lite stykke Frankrike midt i Oslo. Denne franske delikatessebutikken tilbyr håndverksprodukter som vin, ost, pâtés og duck confit sandwicher.

4. Mendel’s

Det er få som kan kaker og søtsaker som konditoriet Mendel’s i Karl Johans gate. Her får du viennoiserie laget norske råvarer, delikate baguetter og afternoon tea.

5. Creperie de Mari

Skal du ha franske pannekaker, går du til Crêperie de Mari på Grünerløkka. Her får du søte og salte crêpes, fylt med alt fra bacon og egg til Nutella og banan, samt veganske alternativer.

 
 
 

Tips til smaksopplevelser i Oslo

Oslo beviser stadig vekk hvor raskt bykultur og urbant liv kan blomstre. Men selv om vi har kanskje hoppet på denne internasjonale trenden, gir vi ikke slipp på norske tradisjoner som røkelaks og eggerøre! Man finner alltid noe norsk på byens brunsj-menyer. Vil du utforske mer av Oslos beste innen mat og drikke? Sjekk ut våre smaksopplevelser nedenfor!

 

Utvalgt inspirasjon til deg

Vil du se flere tips til restauranter, caféer og gode spisesteder i Oslo? Ta turen over til en av våre restaurantguider, og la deg inspirere til neste lunsj eller middag ute!

Bergens beste brunsjer

Lesetid: 6 min.

22 kule steder å spise i Oslo i 2024

Lesetid: 9 min.

Oslos 8 beste veganske spisesteder

Lesetid: 5 min.