Brunsj i Oslo

En guide med de 10 beste stedene for brunsj i Oslo

I flere tiår har folk spist brunsj hver søndag verden over, men for noen nordmenn så er brunsj en relativt ny kulinarisk trend. Hva er det som er så spesielt med brunsj, og hva er årsaken til denne voksende populariseringen?

🥑

Man kan raskt forbinde det med globalisering og måten verdenskulturer i alle diskurser begynner å bli mer og mer sammenkoblet gjennom sosiale medier i den nye generasjonen. Brunsj-måltidene er ofte fargerike og fotogene, i tillegg er måltidene ofte søte og salte med en blanding av bakervarer og varme måltider. Hvem liker vel ikke det?

🍳

Én av grunnene til at denne voksende trenden har blitt så populær i Oslo er også på grunn av den ivrige søndagskulturen vår. Søndag i Oslo regnes liksom ikke helt med. For de fleste er dette en dag man skal kose seg med vandreturer, markeder og ikke minst, brunsj i Oslo. Hva annet skal man gjøre når alt er stengt?

🥪

I listen nedenfor har vi sammenfattet en blanding av forskjellige stiler, prisklasser, stemning og områder der du kan nyte en god brunsj på en søndagsmorgen eller -ettermiddag for de som kommer seg ut av senga litt senere.

 

Hva er brunsj i Oslo:

🕙 Serveres vanligvis mellom 10:00 og 14:00

🍽 Måltidene er en blanding av frokost og lunsj

🍹 Serveres ofte med alkohol

Brunsj og jazz på Amerikalinjen

Jernbanetorget 2, 0154 Oslo

Om det skal være en norsk vaffel med laks og avokado eller en New York bagel, har Atlas Brasserie noe for enhver smak.  Her er brunsjen oppfordret – ta med gjengen på Brunsj og Jazz, og skravle om gårsdagens festligheter på en solfylt søndag eller jobb i fred med laptopen mens du nyter en dobbel espresso.

Om du ikke får nok av dette boutiquehotellet, så kan du også unne deg en liten «staycation» med noen du er glad i. Les mer om opphold på Amerikalinjen.

Brunch & Bobler på Brim Explorer

Stranden 30, 0250 Oslo

Se for deg å gli gjennom Oslofjorden, helt lydløst. På en båt som er spesialdesignet for å kombinere komfort og miljøvennlige løsninger. Slå deg ned på soldekket med panoramautsikt over Oslo og nyt et en herlig brunsj fra den prisvinnende restauranten Einer, med et kjølig glass bobler.

Spa og Brunsj på The THIEF

Landgangen 1, 0252 Oslo

Kjent for å stjele deg unna hverdagen med luksus og velvære, har The THIEF bevist at alle fortjener å ta seg et lite avbrekk i ny og ne. Her starter ettermiddagen med adgang til alle fasilitetene THIEF SPA har å tilby, som for eksempel, steambadstue og hammam.


Deretter blir det 2-retters brunsj med ingredienser av norske råvarer med en britisk vri, sjømaten kommer fra vannet kun noen få meter fra hotellet, og grønnsakene blir dyrket rett på andre siden av havnebassenget. Hos THIEF FOODBAR får du mulighet til å nyte mat tilberedt av kjøkkensjefen, David Taylor, med erfaring fra michelin-stjerne-restauranter. Alt dette til en  rimelig pris. Hvem vil du ta med på denne «treat yourself»-dagen?

The Salmon

Strandpromenaden 11, 0252 Oslo

Kombinasjonen røkelaks og egg benedict er en kjent klassiker på frokostmenyer, men den er like fabelaktig som brunsj! The Salmon er spesialister på norsk laks og havbruk, så det overrasker oss ikke at kvaliteten på røkelaksen på The Salmon er virkelig i en klasse for seg selv. Deres røker har tatt vare på den gamle tradisjonen for å trylle frem Oslos beste røkelaks! Hos The Salmon nyter du dessuten brunsjen i en hyggelig atmosfære på Tjuvholmen, og personalet tar deg gjerne med på en guidet tur i kunnskapssenteret. 

Miss Sophie

Henrik Ibsens gate 4, 0255 Oslo

Miss Sophie er det vi vil kalle en skjult perle. Men den er faktisk ikke så skjult, denne brunsj-hotspotten ligger nemlig kun et steinkast fra slottet. Denne restauranten er desidert én av de ledende og eldste brunsj-stedene i Oslo, med glamorøs innredning og naturlig lys som stråler gjennom de høye vinduene og rammer inn hele lokalet, gir Miss Sophie deg en velkommen og livlig følelse med en gang du går inn døren.


På brunsj-menyen finner du en blanding av retter inspirert av flere matkulturer, som for eksempel oksetartar med kimchi-aioli og syltet enoki, en açai bowl med bjørnebær, bringebær og banan eller burger med trøffelmajones og Gruyère. Mer variasjon er vanskelig å finne, noe som gjør Miss Sophie så spesiell. Helgen er til for å kose seg, nyt maten med et forfriskende glass mimosa.

Dagens Næringsliv: «Byens mest fristende brunsjmeny»

Gunnars Generasjonsbar

Torggata 13, 0181 Oslo

Man trenger ikke alltid å nyte brunsjen mellom 10:00 og 14:00. Hos Gunnars Generasjonsbar på Youngstorvet blir det servert brunsj-måltider dagen lang. GGs interiør-stil er relativt moderne, med polerte betonggulv, trebenker og krakker skjønner man raskt at dette stedet er egnet for et ungt og trendy publikum.


Menyen er en god blanding av både norsk og amerikansk matkultur, som for eksempel eggerøre på toast med røkelaks, røykt geitost, dill og gressløk, som er et måltid man lett kan finne på en 17. mai frokost-tallerken. Samtidig serverer de også typisk amerikansk «comfort food», som belgiske vafler med fritert kylling, avokadokrem og posjert egg. Uansett hva som skal bestilles, så er dette stedet perfekt til de som er litt sent ut av sengen på søndagen og liker å ta brunsjen litt senere på dagen.

Grådi

Sørligata 40, 0651 Oslo

De siste årene har Tøyen gjenopplivet den koselige småbyfølelsen som var der tidligere, og med dette har det kommet til flere kaféer, restauranter og barer. En av disse er Grådi som befinner seg rett ved t-banestoppet i Sørligata. Siden 2017 har dette stedet blitt kjent for sin Al Fresco-stil med uteservering av brunsj, lunsj og middag.


Inne i lokalet er stemningen lun og koselig, med treverk, planter og jordfargede toner i møbler og vegger. Selv om de ikke har en egen brunsj-meny så er ikke lunsjmåltidene så forskjellig når det gjelder ingredienser og råvarer. Her kan du bestille klassiske brunsj-måltider som ristet rugbrød med most avokado toppet med urtesalt og chili eller en bagett med roastbiff, pepperrot, majones servert med løksuppe! Nå er det sesong for uteservering, ta turen innom Grådi!

Oslo Raw

Ullevålsveien 82, 0454 Oslo

Glad i kake? Oslo Raw på Adamstuen tilbyr søtsaker som du kan nyte med god samvittighet. Jo, brunsj-måltider er kjent for å være litt fetende eller søte, men hos Oslo Raw bruker de veganske og økologiske råvarer i maten sin, noe som gjør at du kan spise kake til frokost uten bekymring.


I tillegg er maten ganske så fotogen! Hva står så på brunsj-menyen deres? Her får du alt mulig – en avokado toast, to cake bites og en bolle med chia pudding med açai og havre. Faller ikke dette i smak så er det masse annet spennende på menyen, som smoothie bowls, grøt, granola og sjokolade og noe som de kaller «energy balls», som består av frø, kokos, lakris, kaffe og kakaobønner. Det er alltid tilfredsstillende med søt mat til brunsj, og her blir dette levert i pose og sekk av ekte råvarer.

Villa Paradiso

Olaf Ryes plass 8, 0552 Oslo

Villa Paradiso har blitt et stamsted for mange i Oslo for lunsj og middag. Siden brunsj-bølgen begynte å plukke seg opp i Oslo, har Villa Paradiso også blitt en av de populære valgene på listen, spesielt i typiske nabolag med mye søndagskultur som på Grünerløkka. Som Grådi er det ingen offisiell brunsj-meny hos Villa, men de har både frokost og lunsj-meny, som i bunn og grunn er definisjonen på brunsj.


Lokalet på løkka gir også en typisk brunsj-følelse med uteservering i solen med folk på søndagsvandring passerende forbi. Her kan du bestille italienske godsaker! Frister det med en deilig Panino Nuda e Cruda som består av en varm panini med Asiago -myk ferskost, med parmaskinke og trøffelolje? Eller kanskje noe litt lettere som Yoghurt med musli og nøtter med honning? Her er det god mat og bedre stemning! Perfekt til både frokost, lunsj, brunsj eller middag.

Theatercaféen

Stortingsgata 24-26, 0117 Oslo

Hvem har vel ikke gått forbi Theatercaféen og sett på og misunt de som koser seg med mimosa gjennom de takhøye vinduene? Med en gang man går inn i den skyhøye salen dekorert i klassisk jugendstil får man raskt følelsen av å være nesten kongelig. Det må da være lov i ny og ne.

De beste bordene finner man langs vinduene – til dem som liker å observere forbipasserende. Servicen hos Theatercaféen har blitt omtalt som en av de beste i Oslo så du vet du er i gode hender når du kommer på besøk. På menyen finnes det mye spennende. Til brunsj vil vi anbefale en club sandwhich med french fries eller brunsj-klassikkeren eggs benedict – også omtalt som den beste i Oslo.


🎧TIPS
: I Oktober arrangerer Theatercaféen BEATS&BRUNCH til alle brunch-entusiaster hver søndag, hele måneden. Da blir det live musikk med kjente DJ-er, champagnecocktails og god stemning!

Bølgen og Moi

Briskebyveien 31, 0260 Oslo

Det er vanskelig å skrive en artikkel om brunsj uten å nevne en av de mest legendariske brunsj-stedene i Oslo: Bølgen og Moi på Briskeby. Til de som vil fortsette gårsdagens fest på søndagen så finnes det ikke et mer optimalt sted enn Bølgen og Moi på Briskeby. Maten er fantastisk; de serverer brunsj-klassikere som avokado toast, smoothie bowl og sandwicher.


Det har blitt en tradisjon for mange å dra hit til festlig Champagne-lunsj på lørdager og deretter følge opp med buffet på søndager mellom 11:00 og 17:00. Da serverer de opp til 60 forskjellige retter å velge mellom!

Oslo beviser stadig vekk hvor raskt bykultur og urbant liv har blomstret de siste årene. Med gentrifisering i flere nabolag, har det også blitt mulighet for flere selskap å stiftes etter krav og behov. Ofte blir prosjekt gjennomført etter forespørsel av folket selv og trender som stadig dukker opp. Derfor har brunsj, som en voksende trend i de siste årene, blitt et nøkkelord for mye av det som har utviklet seg. Og dette leveres, som bevist i listen ovenfor.

Vi har kanskje hoppet på denne internasjonale trenden, men vi gir ikke slipp på norske tradisjoner som røkelaks og eggerøre! Man finner alltid noe norsk på brunsj-menyene.

Kjenner du til en skjult perle som vi ikke har fått med oss? Er du villig til å dele hemmeligheten? Legg igjen en kommentar nedenfor, og fortell oss om ditt favorittsted å spise brunsj!

Vi tilbyr mange flere matopplevelser i alle former – sjekk ut alle gourmet opplevelser her.

 

Meld deg på nyhetsbrevet og spar 10% på en opplevelse

Få nyheter, inspiration og tilbud på opplevelser rett til innboksen.

Takk for påmeldingen. Sjekk innboksen din!