Hvor får du Bergens beste brunsj eller lunsj? Vi har vært på jakt etter de beste brunsj og lunsj menyene i nærheten av Bergen sentrum, og har funnet våre favoritter.

Frister det mest med en klassisk brunsj fra New York med mimosa og dessert, eller en norsk variant med kaffe og fersk, lun bakst? Disse restaurantene og kaféene byr på mange forskjellige retter og smaker – kanskje du finner din nye favorittrestaurant?

Utforsk de beste spisestedene for brunsj, lunsj og sen frokost i Bergen her.

 

 

9 beste spisesteder med brunsj & lunsj i Bergen

 

1. Bergen Brunsj

📍 Kaigaten 16, 5016 Bergen

En folkefavoritt og en selvfølge på topplisten over byens beste brunsj steder. Bergen Brunsj er nesten alltid fullt, og med god grunn. Menyen består av et utvalg retter hentet fra brunsj tradisjoner over hele verden.

Atmosfæren er avslappet, og stedet passer ekstra godt som pause fra en lang arbeidsdag, eller som “heavy duty” reparasjon etter gårsdagens fest.

2. Daily Pot

📍 Vaskerelven 21, 5014 Bergen

Daily Pot beviser at sunn mat ikke trenger være smakløs og kjedelig.

Dette sjarmerende stedet midt i sentrum har fokus på vegansk og hjemmelaget mat.

På menyen finner du et utvalg supper, “power bowls” og deilige veganske desserter.

 

3. Pinocchio Mat & Vinbar

📍 Strandgaten 73, 5004 Bergen

Pinocchio er en mat- og vinbar med en spennende meny inspirert av internasjonale kjøkken. Du finner denne skjulte skatten i et sjarmerende kjellerlokale, i en fotogen sidegate bare noen meter fra vannkanten. Dette er det ideelle stedet å nyte sesongens toast, eller en kombinasjon mellom søtt og salt fra de uimotståelige smårettene.

 
 

4. Colonialen Litteraturhuset

📍 Østre Skostredet 5-7, 5017 Bergen

Colonialen Litteraturhuset får du både deilig bakverk og ferske sandwicher – en ekte, nordisk brunsjmeny!

De uformelle og rustikke omgivelsene i kaféen er en perfekt match til en lang og avslappet brunsj, enten du vil nyte den med en venn eller i eget selskap med en god bok. 

 

5. Fjellskål

📍 Strandkaien 3, 5013 Bergen

Fjellskål familien har drevet med fisk i over 100 år, og de har stått på fisketorget helt siden 1976, så her kan du være sikker på å få servert sjømat av høy kvalitet.

På menyen finner du en rekke deleretter som enhver som er glad i sjømat vil falle pladask for.

Restauranten ligger perfekt til ved Vågen, med første rads utsikt til Bryggen, resten av Fisketorget og Fløyen. 

 

6. Pygmalion Økocafe & Galleri

📍 Nedre Korskirkeallmenningen 4, 5017 Bergen

Hva med å kombinere brunsjen med kunst og kulturopplevelser? Pygmalion er en koselig café og restaurant beliggende i et vakkert, gammelt hus fra slutten av 1800-tallet.

Her fyres det i peisen og det tennes stearinlys, så du virkelig kan føle deg som hjemme. Det serveres internasjonale retter basert på økologiske råvarer, men man kan også velge å ta med kaffen ned til brygga på sommeren.

Hver måned dukker det opp en ny kunstutstilling her, som forandrer omgivelsene fullstendig!

7. Bjerck Restaurant & Bar

📍 Torgallmenningen 1A, 5014 Bergen

På Bjerck Restaurant & Bar er fokuset å skape en hyggelig atmosfære og flotte spiseopplevelser. Her er det en selvfølge at ordentlig god mat ikke skal koste mye, og at de beste opplevelsene skapes gjennom ferske ingredienser, et spennende utvalg og engasjerte ansatte. På menyen på dagtid kan du unne deg brunsjbrett med omelett, og andre godsaker som chevre salat eller en klassisk Bjerk burger.

8. Godt Brød Fløyen

📍 Vetrlidsallmenningen 19, 5018 Bergen

Brunsj og bakst med glutenfrie alternativer? Da er nok Godt Brød stedet for et uhøytidelig lite måltid.

Her får du økologisk og lokalt bakverk i mange former og farger, og til brunsj eller lunsj passer det perfekt å lage sin egen sandwich med ferske råvarer og brød etter ønske. Kanskje etterfulgt av en tur opp Fløibanen?

9. Café Opera

📍 Engen 18, 5011 Bergen

I en fantastisk flott, hvit villa i Bergen sentrum ligger Café Opera. Her serveres frokost og brunsj dagen lang.

Menyen består av klassiske brunsj retter som omeletter, sandwicher, toast og andre småretter, i tillegg til en egen «brunch» special, og det er tilgjengelige helt til kl. 22.00 hver dag. 

 
 

Tips til flere gode opplevelser i Bergen

Hos Truestory handler det ikke bare om brunsj og god mat. Vi er lidenskapelig opptatt av opplevelser og aktiviteter i alle former og farger! Sjekk ut noe av de unike opplevelsene vi tilbyr i Bergen her:

 

Mangler det noen?

Flere koselige spisesteder hadde fortjent en plass på denne listen, blant annet Bastant, Krok og Krinkel Bokcafe, og Løvetann Kaffebar, som alle ble stengt permanent som følge av pandemien. Vi håper de får muligheten til å åpne opp og ta imot brunsj-glade gjester igjen i fremtiden!

Har du tips til flere gode caféer, kaffebarer, spisesteder og restauranter i Bergen? Tips oss gjerne på Instagram eller Facebook! Vi leter stadig etter nye, gode opplevelser i Norge.

 

Utvalgt inspirasjon til deg

Vil du se flere tips til restauranter, caféer og gode spisesteder i Bergen? Sjekk ut våre andre artikler og restaurantguider for mer inspirasjon i området.

25 anbefalte restauranter og spisesteder i Bergen

Lesetid: 11 min.

21 utesteder i Bergen

Lesetid: 6 min.

Topp 10 hotell du bør oppleve i Bergen

Lesetid: 6 min.