Hvor får du Bergens beste brunsj? Vi har vært på jakt etter de beste brunsj menyene i nærheten av Bergen sentrum, og har funnet våre favoritter.

Frister det mest med en klassisk brunsj fra New York med mimosa og dessert, eller en norsk variant med kaffe og fersk og lun bakst? Disse restaurantene og kaféene byr på mange forskjellige retter og smaker – kanskje du finner din nye favorittrestaurant?

Utforsk de 7 beste spisestedene for brunsj, lunsj og frokost i Bergen nedenfor.

 

Beste spisesteder med brunsj i Bergen

1. Bergen Brunsj

📍 Kaigaten 16, 5016 Bergen

Foto: Facebook/bergenbrunsj

En folkefavoritt og en selvfølge på topplisten over byens beste brunsj steder. Bergen Brunsj er nesten alltid fullt, og med god grunn. Menyen består av et utvalg retter hentet fra brunsj tradisjoner over hele verden.

Atmosfæren er avslappet, og stedet passer ekstra godt som pause fra en lang arbeidsdag, eller som “heavy duty” reparasjon etter gårsdagens fest.

 

2. Daily Pot

📍 Vaskerelven 21, 5014 Bergen

Daily Pot beviser at sunn mat ikke trenger være smakløs og kjedelig. Dette sjarmerende stedet midt i sentrum har fokus på vegansk og hjemmelaget mat. På menyen finner du et utvalg supper, “power bowls” og deilige veganske desserter.

 

3. Café Opera

📍 Engen 18, 5011 Bergen

I en fantastisk flott, hvit villa i Bergen sentrum ligger Café Opera. Her serveres frokost og brunsj dagen lang. Menyen består av klassiske brunsj retter som omeletter, sandwicher andre småretter, og de er tilgjengelige helt til kl. 22.00 hver dag. 

 

4. Godt Brød Fløyen

📍 Vetrlidsallmenningen 19, 5018 Bergen

Brunsj og bakst med glutenfrie alternativer? Da er nok Godt Brød stedet for et uhøytidelig lite måltid. Her får du økologisk og lokal bakst i mange former og farger, og til brunsj eller lunsj passer det perfekt å lage sin egen sandwich med ferske råvarer og brød etter ønske. Kanskje etterfulgt av en tur opp Fløibanen?

 

5. Colonialen Litteraturhuset

📍 Østre Skostredet 5-7, 5017 Bergen

Colonialen Litteraturhuset får du både deilig bakverk og ferske sandwicher – en ekte, nordisk brunsjmeny! De uformelle og rustikke omgivelsene i kaféen er en perfekt match til en lang og avslappet brunsj, enten du vil nyte den med en venn eller i eget selskap med en god bok. 

 

6. Fjellskål

📍 Strandkaien 3, 5013 Bergen

Fjellskål familien har drevet med fisk i over 100 år, og de har stått på fisketorget helt siden 1976, så her kan du være sikker på å få servert sjømat av høy kvalitet. På menyen finner du en rekke deleretter som enhver som er glad i sjømat vil falle pladask for. Restauranten ligger perfekt til ved Vågen, med første rads utsikt til Bryggen og Fløyen. 

 

7. Pygmalion Økocafe & Galleri

📍 Nedre Korskirkeallmenningen 4, 5017 Bergen

Hva med å kombinere brunsjen med kunst og kulturopplevelser? Pygmalion er en koselig café og restaurant beliggende i et vakkert, gammelt hus fra slutten av 1800-tallet. Her serveres internasjonale retter basert på økologiske råvarer, men man kan også velge å ta med kaffen ned til brygga på sommeren. Hver måned dukker det opp en ny kunstutstilling her, som forandrer omgivelsene fullstendig!

 
 

 Fortsatt ikke funnet en restaurant som passer? Her er noen smaksopplevelser vi varmt anbefaler her i Bergen. Bon Appétit!

Flere gode smaksopplevelser i Bergen

Smak

Vinsmaking hos Altona Vinbar

En klassisk vinsmaking i historiske lokaler fra 1614, med 5 viner utvalgt fra vinkjelleren sertifisert av Wine Spectator.

Bergen

Smak

Ettermiddagste på Restaurant 1877

Len deg tilbake og nyt en absolutt nydelig Ettermiddagste i Bergen, laget av sesongens beste råvarer, utvalgt fra lokale produsenter.

Bergen

Smak

Vin- & Ostesmaking hos Altona Vinbar & Kjøkken

Bli kjent med kunsten å kombinere forskjellige typer ost med vin, i et av de eldste vertshusene i Bergen.

Bergen

Smak

Meterologisk middagsmeny hos Cornelius Restaurant

En 5-retters meteorologisk meny; nyskapende matkunst som utvikler seg i takt med været, med de beste smakene fra vestlandets skjærgårder.

Bjørøyhamn

Smak

Afternoon Tea hos Hotel Oleana

Herlig afternoon tea i elegante omgivelser midt i Bergen. Inkluderer valgfri te og tradisjonelle småretter.

Bergen

Kultur, Smak

Drinks & Skulptur hos Magic Ice Bar

I dette vinterlandet serveres drinkene i glass laget av is! Velkommen til en bar og et galleri utenom det vanlige.

Bergen, Svolvær, Tromsø

Smak

Gourmetmiddag hos Altona Vinbar & Kjøkken

En 3-retters gourmetmiddag laget med sesongens beste råvarer, tilberedt av et kjøkkenteam inspirert av det tradisjonelle, norske kjøkkenet.

Bergen

Smak

Lunsj - Eat The Fjords hos Cornelius Sjømatrestaurant

En gastronomiske reise der smaksløkene kan bli gledet av 3-retters meteorologisk lunsj, av kokker med genuin lidenskap for sjømat.

Bjørøyhamn

Smak

Lunsjtur med Bergen Fjord Adventures

En båtsafari gjennom skjærgården, der man plukker råvarer fra fjæra og lærer å tilbereder de ferske delikatessene i naturen.

Bergen
 

Mangler det noen?

Flere koselige spisesteder hadde fortjent en plass på denne listen, blant annet Bastant, Krok og Krinkel Bokcafe, og Løvetann Kaffebar, som alle ble stengt permanent som følge av pandemien. Vi håper de får muligheten til å åpne opp og ta imot brunsj-glade gjester igjen i fremtiden!

Har du tips til flere gode caféer, kaffebarer, spisesteder og restauranter i Bergen? Tips oss gjerne på Instagram eller Facebook! Vi leter stadig etter nye, gode opplevelser i Norge.