Bergen er en vakker by som kan friste med et rikt kulturliv, spennende historie og en unik beliggenhet med fjell og hav som nærmeste naboer. Byen er kjent for sine historiske trehus og koselige gater, for ikke å glemme fersk sjømat rett fra fjorden. Det er Vestlandets hovedstad av god grunn!

Les også Norgesferie

Når det kommer til å finne det perfekte hotellet i Bergen, kan det være vanskelig å velge mellom de mange flotte alternativene. Derfor har vi samlet en liste over de 10 beste hotellet i Bergen, for å hjelpe deg med å velge det perfekte stedet for din neste reise. Enten du leter etter et luksuriøst boutique hotell, eller et mer budsjettvennlig alternativ; blant våre favoritter finnes det noe for alle.

Les videre for å finne ut hvilke hoteller som kapret en plass på vår topp 10-liste over de beste hotellene i Bergen.

 

1. Bergen Børs Hotel

Bergen Børs Hotel er et eksklusivt firestjerners hotell i hjertet av Bergen sentrum. Hotellet befinner seg i den historiske børsbygningen fra 1862, og tilbyr overnatting i moderne fasiliteter med autentisk sjarm. Som gjest her kan man nyte nærhet til byens attraksjoner, samtidig som man kan slappe av i hotellets luksuriøse rom, lounge, restaurant eller bar.

 

2. Hotel Norge by Scandic

Hotel Norge by Scandic i Bergen er et firestjerners hotell beliggende ved Byparken og Festplassen. Dette nyrenoverte hotellet har hele 3 etasjer med barer, salonger og restauranter, i tillegg til Artesia spa, en avslappende oase der gjester kan nyte en rekke velværetjenester.

Les også Spahotell i Norge

Hotel Norge by Scandic er et flott valg for reisende som ønsker å utforske Bergen sentrum, samtidig som de nyter komforten av et luksuriøst og moderne hotell.

 

3. Bekkjarvik Gjestgiveri

En 1,5 times tur med bil eller hurtigbåt sør for Bergen sentrum ligger Bekkjarvik Gjestgiveri Hotel & Suites, et tradisjonsrikt hotell som har tilbudt mat og husrom siden 1600-tallet. Hotellet har en helt unik atmosfære med sine historiske røtter, moderne komfort og nærhet til havet. I hotellets restaurant serveres klassiske retter laget av ferske råvarer fra området.

Bekkjarvik Gjestgiveri er et perfekt overnattingssted for deg som vil nyte en rolig atmosfære, men samtidig ha enkel tilgang til Bergen by.

 

4. Moxy Bergen

Moxy Bergen er et trendy og budsjettvennlig hotell ved vannkanten i Puddefjord. Her kan man nyte moderne og komfortable rom til en hyggelig pris, samt gratis wifi, en liten cocktailbar og 24-timers resepsjon. Moxy Bergen er dyrevennlig, og et godt valg for reisende som ønsker å bo nær byen samtidig som de holder seg innenfor budsjettet.

 

5. Hotel Oleana

Midt i den vakre bulevarden Ole Bulls Plass ligger det unike boutiquehotellet Hotel Oleana. Dette særegne hotellet gir deg en følelse av å bo i en kunstners drømmeverden!

Hotellet har en elegant og kreativ atmosfære med en spennende samling av kunstverk og designelementer; et perfekt sted for å slappe av, bli inspirert og få ny energi. Oleana kan også friste med sin egne lille skattekiste av smaksopplevelser, som afternoon tea, taco & cava og spennende retter på Smakeriet Bistrobar.

Oleana er det perfekte hotellet for å ta med partneren din for en helg med romantikk i Bergen.

 

6. Raddison Blu Royal Hotel Bergen

Radisson Blu Royal Hotel Bergen er et firestjerners hotell, med en fantastisk beliggenhet ved UNESCO-vernede Bryggen. Nærmere byens mest populære attraksjoner enn dette kommer du ikke! Her er Bryggen Museum, Fisketorget og Fløibanen bare et par skritt utenfor døra.

Hotellet er også proppfullt av tjenester, blant annet klesrens, treningsrom, sauna, restaurant, bar, møterom og express-utsjekk. Alt du trenger for et knirkefritt og komfortabelt opphold i Bergen sentrum.

 
Smaksopplevelser vi anbefaler i området

 

7. Hotel Opus XVI

Hotel Opus XVI er et luksuriøst boutiquehotell midt i smørøyet av Bergen sentrum. Her får man en spennende kombinasjon av luksus, sentral beliggenhet og historie. Hotellets vertskap slekter nemlig til Edvard Grieg, og de ønsker å gi gjestene “en moderne hotellopplevelse som kan gi et unikt innblikk i komponistens bemerkelsesverdige liv”.

Hotellet består av 65 eksklusive rom, alle med moderne design og elegant innredning. Byggets unike arkitektur gir hvert rom en spesiell sjarm, og fra rommene har man enten utsikt mot Fløyen eller den rolige Vågsallmenningen. I hotellets franskinspirerte Brasserie serveres både frokost, middag og afternoon tea i ærverdige lokaler.

 

8. Solstrand Hotel & Bad

En halvtimes kjøretur utenfor Bergen ligger en spa-perle og venter på deg ved vannkanten. Solstrand Hotel & Bad har kanskje en av landets flotteste spa, med spektakulær utsikt over fjorden. Her kan du senke skuldrene og nyte innendørs og utendørs basseng, sauna, sanarium og et terapibad med massasje.

Hotellet kan også friste med lokal mat i egen restaurant med panoramautsikt. Solstrand Hotel & Bad er et perfekt overnattingssted for de som ønsker en getaway der avslapping og den vakre norske naturen er i fokus.

 

9. Zander K

Zander K i Bergen er et trendy designhotell med en sentral beliggenhet, som skapt for “urbane eventyrere”. Her er design og innredning utvalgt for å gi kvalitetsbevisste gjester det lille ekstra av komfort og stil. Du kan se frem til gratis wifi, økologisk mat i hotellets restaurant, treningsmuligheter og nærhet til “alt”.

Les også Ting å gjøre i Bergen

 

10. Grand Hotel Terminus

Rett ved jernbanen og busstasjonen ligger det klassiske, kontinentale hotellet Grand Hotel Terminus. Dette er et 3-stjerners hotell fra 1928, som i dag er fredet av Riksantikvaren. Her kan man bo i flotte restaurerte rom, finne roen i hotellets hage på hele to mål, samt nyte nærhet til kultur og shopping. I hotellets Bar Amundsen kan man nyte stenovnsbakt pizza og spennende småretter, eller edle dråper fra den prisbelønnede whiskysamlingen.

Book til deg selv eller gi et gavekort i Bergen

 

Flere tips til din reise til Bergen

Vi har samlet litt inspirasjon fra magasinet vårt som vi tror du vil like! 

Beste spa i Bergen

Lesetid: 6 min.

Bergens beste brunsjer

Lesetid: 6 min.

25 anbefalte restauranter og spisesteder i Bergen

Lesetid: 11 min.