Det er ikke uten grunn at Bergen en gang var hovedstaden i Norge – og er byen de aller fleste turister velger å besøke på en Norgesferie.

Derfor kan vi anbefale et gavekort i Bergen til alle som vurderer å gi en opplevelsesgave – enten til venner og familie som bor der, eller til noen som vurderer å reise dit.

 

Smaksopplevelse som gave

 

Gavekort på naturopplevelse

 

Gavekort på spa eller massasje

 

Men hva kan man bruke et gavekort i Bergen på?

Bergen er kjent for mange ting – det er byen mellom de 7 fjell, regnværsbyen og den velkjente turistattraksjonen Bryggen. Men det er også trendy barer, flotte restauranter og et yrende musikkliv. Det er nok av opplevelser i Bergen, og det er nok derfor Truestory har så mange gode tilbud akkurat her.

 

1. Maling & Moro hos Paint'n Sip Bergen

Går du rundt med en Picasso i magen? Eller har du ikke peiling når det gjelder å male? Null stress!

Hos Paint’n Sip kan du være både erfaren og helt ny innen malekunsten. Her kan du nyte vin og kose deg i avslappede omgivelser og i selskap med en dyktig instruktør.

Her får du alt av maleutstyr og guiding og til slutt ditt eget mesterverk til å henge på veggen.

 

2. Bryggens Museum i Bergen

Hvis du vil kjøpe gavekort i Bergen til en som er mer glad i historie og vandreturer, kan det være en god ide å foreslå Bryggens Museum. 

Som vi nevnte innledningsvis, er Bryggen en av Norges mest besøkte turistattraksjoner, grunnet de fantastiske gamle trehusene fra vikingtiden og beliggenheten langs sjøen. 

Her er det historier i alle kriker og kroker, og spesielt inne i museet der man kan finne historiske skatter fra middelalderen. 

 

3. Fangene på Fortet Bergen

Kan du unnslippe fortet? Fangene på Fortet & Megazone Bergen har hentet inspirasjon fra tv-programmet med samme navn. Dette er det perfekte stedet for å samle gode venner, familie med store og små, eller nye og gamle kolleger.

Her løser man spennende oppgaver som et lag, og man kan velge mellom hele 35 ulike ulike celler. Uansett hvilke talenter, egenskaper og personlighet man har, har Fangene på Fortet utfordringer for alle.

 

4. Romantisk opphold på Hotel Oleana

Hotel Oleana åpnet i 2015 og er i dag en eksklusiv perle midt i Bergen sentrum. Med andre ord er du kun noen få steg fra det summende bylivet blant de 7 fjell. Innenfor veggene finner du moderne design, herlig mat og drikke på Cocktail bar & Restaurant Ácido og en lekker frokostbuffet med mange muligheter.

Dette romantiske oppholdet er det perfekte kjærlighetsredet for turtelduer som vil forsvinne fra hverdagen og få alt det dere trenger for å pleie kjærligheten – nemlig tid, avslapping og velvære. Feir den sprudlende kjærligheten med noen bobler, ta en mini-date i Cocktailbaren, send flørtende blikk til hverandre gjennom en herlig dele-middag og med en sen utsjekk kan dere nyte noen sløve timer på morgenkvisten.

Les om flere hoteller i Bergen her.

 

5. 3 retters sjømatmeny hos Fish Me

Året rundt serverer Fish Me fersk sjømat av ypperste kvalitet, midt i hjertet av Bergen. Her er det lokale råvarer og bærekraftig fangst som regjerer på menyen, og takket være gode samarbeid med fiskere og grossister får restauranten daglige leveranser av matskatter fra havet.

Slik ivaretar tradisjonen med Fisketorg i Bergen, i en nøye utformet moderne drakt. Her får du ikke bare et sunt og godt måltid, du får en virkelig god opplevelse.

 

6. Ølsmaking og omvisning på 7 Fjell Bryggeri

Bergen er som sagt byen mellom de syv fjell, og det er nettopp derfor 7 Fjell Bryggeri tok sitt navn. 

Selv om bryggeriet ønsker å bruke gamle håndverkstradisjoner, er de også svært oppdatert når det gjelder trender og nye smaker. 

På ølsmaking og omvisning får mottaker (og kanskje du – vi vet du vil!) rundt 2 timer med omvisning, ølsmaking av seks ulike øl – og selvsagt en velkomstøl når dere ankommer. 

Med Brewmaster Gahr Smith-Gahrsen i spissen, er dette en opplevelse enhver mat- og drikkeelsker vil sette pris på. 

 

Hvorfor velge et gavekort til en opplevelse fremfor en presang?

Vi er ganske sikre på at det snart blir dokumentert at folk blir mer glad for opplevelser enn fysiske gaver. For hvem husker vel den boken de fikk til jul, som de la i bokhyllen noen dager senere og aldri tok frem igjen? 

I Truestory mener vi at gaver burde vært opplevelser, fordi det er opplevelsene med de vi er glad i som vi husker for alltid – ikke gavene. 

Vi blir mer og mer miljøbevisste, og mindre opptatt av materielle ting, med mennesker som Marie Kondo i spissen, som oppfordrer alle til å kvitte seg med materielle ting som ikke gir de glede. Og hvis du har prøvd metoden selv, hvor mange ting gir man vel ikke til Fretex hvert år, som man egentlig har fått i gave?

 

Opplevelsesgave i flott gaveeske

Lag et spesialdesignet gavekort med en personlig hilsen fra deg! Vi kan gjøre gaven ekstra spesiell med vår flotte gaveeske med deilige sjokolader inni. Opplevelsen kan byttes og gavekortet er gyldig i hele 2 år.

Fortsatt usikker på hvilken opplevelse du skal velge? Gå for et åpent gavekort, så kan du velge pris og mottakeren velge opplevelsen. Pakken sendes direkte til postkassen din – eller til mottakeren! 

 

Mer inspirasjon og reisetips

Hva skjer i Bergen

Lesetid: 7 min.

12 spennende opplevelser fra Oslo til Bergen

Lesetid: 6 min.

Beste spa i Bergen

Lesetid: 6 min.