Har du planer om å unne deg en spadag full av avslapping og velvære i Bergen? Da har du kommet til riktig sted! Vi har samlet våre favoritter av spa hotell, velværesenter og opplevelser i Bergen sentrum og rundt byen. Nedenfor finner du tips til spa opplevelser i Bergen, samt vår toppliste “Topp 6 beste spa i Bergen”.

I en undersøkelse om sammenhengen mellom mental helse og vær, arrangerte de et eksperiment med en gruppe subjekter i Ghana opp mot en gruppe subjekter fra byer i Norge, én av disse var Bergen. Det viste seg at forskningssubjektene i Ghana gledet seg til regnvær og mindre sollys grunnet én ting: Det var en vanesak.

For mye av én ting og for lite variasjon, har stor påvirkning på vår mentale helse. Derfor gleder de fra Ghana seg til regnvær like mye som bergensere gleder seg over sollys. I Bergen regner det 242 dager i året … Derfor kan en ettermiddag med spa, velværeopplevelser eller optimalisering gjøre underverk på ens mentale helse.

 

Tips til spa opplevelser i Bergen

 

Topp 6 beste spa i Bergen

Om du befinner deg i Bergen på ferie eller er fastboende, så kan det være en idé å ta seg et lite avbrekk fra alt det andre spennende byen har å tilby i bytte for noen spa- og velvære-opplevelser.

 

Artesia Spa, Hotel Norge

📍 Nedre Ole Bulls plass 4, 5012 Bergen

I samarbeid med Hotell Norge tilbyr Artesia både spadag og spaopphold, i den pulserende kjernen av Bergen sentrum. 

I denne delikate spa-avdelingen kan du nyte oppvarmet basseng, badstue, kalddusj og steamrom. Skal du unne deg noe ekstra avslappende for kropp og sjel, kan du booke en massasje eller kroppsbehandling hos en av de erfarne terapeutene i velværeavdelingen Artesia Spa.

 

Metime

📍 Solheimsgaten 23, 5054 Bergen

Når du besøker det moderne spaet Metime, kan du virkelig slappe av, senke skuldrene og lade opp batteriene. Metime har to rom for floating, to infrarøde badstuer og et rom dedikert til massasje. Metime har gjort sitt beste for å skape en behagelig atmosfære, som man ønsker å komme tilbake til. I deres avslappende behandlingsrom kan kroppen å finne ro, og omverdenen kan stå i standby.

 

Wellmed

📍Åsamyrane 76, 5116 Ulset

Dette fantastiske spasenteret i Bergen ligger øverst på listen av flere grunner. Med en gang du går inn døren hos Wellmed ønskes du velkommen av varme beige-toner, som gir deg en hjemmekjær følelse og får deg til å føle deg avslappet og komfortabel. Wellmed tilbyr flere spaopplevelser tilpasset til enhver besøkende. Aromaterapi, for eksempel, er tilpasset til de som søker å styrke immunforsvaret, øke blodsirkulasjonen og lindre smerte.

 

Flow State

📍 Damsgårdsveien 50, 5058 Bergen

Go with the flow! Flow State er mer enn et velværesenter, det er det man kaller et optimaliseringssenter. Kan du tenke deg et alternativ til den typiske spabehandlingen? Flow State ser fremover, med en gang du kommer inn døren blir du ønsket velkommen av en sjarmerende, rustikk og moderne innredning som tatt rett ut av en pinterest-side. Behandlingene kan føles å være moderne og utradisjonelle for norske spa-besøkende, men resultatene beviser at de er 100 % til å stole på.

Hos Flow State tilbyr de, for eksempel, flytetanker, som gir deg følelsen av å sveve avsted i egen fantasi mens du ligger i en tank. Denne behandlingen er egnet for de med høyt stressnivå. Tenk deg å gå i dvale og være i en sinnstilstand mellom våkenhet og søvn som dermed restituerer både kropp og sinn.

Studier har vist at disse behandlingene er effektive og bidrar til å gi mange helsemessige fordeler. Det er alltid gøy å prøve noe nytt, så ta turen innom!

 

AMBER SPA

📍 Tverrgaten 5, 5017 Bergen

«Profesjonell og magisk opplevelse. Anbefales!» sier Mona om AMBER SPA i Bergen. Dette er en av flere andre positive omtaler. Dette spa- og velværesenteret tilbyr en rekke behandlinger av det du måtte ønske. Omgivelsene gir deg følelsen av å være på ferie i egen by, som en flukt fra hverdagen i et paradis der alle bekymringer blir lagt til side.

Når det gjelder ansiktspleie, tilbyr de behandlinger som for eksempel «regenerating anti age gold therapy», som bidrar til å pleie moden hud med noe som er kalt en «ungdomseliksir», som glatter ut, hydrerer og fornyer huden.

Har du mer lyst på massasje? En varm-stein-kroppsmassasje bidrar til å redusere smerte i musklene, noe som også øker blodsirkulasjonen og forminsker kronisk stress og i tillegg øker fleksibilitet i leddene.

Amber Spa tilbyr også pakker med flere behandlinger i én, og andre behandlinger som vipper og bryn. pedikyr, voksing og sugaring.

 

Annes Hudpleie & Spa

📍 Engen 4, 5011 Bergen

Sliter du med tørr, fet eller sliten hud? Dette hudpleie- og spasenteret tilbyr alle slags behandlinger, men de spesialiserer seg på hudpleie. Siden 1988 har Annes Hudpleie & Spa vært en av Bergens go-to spa med lojale kunder som alltid finner veien tilbake. De tilbyr behandlinger som voksing, massasje, ansiktsbehandling og selvbruning. Det mest spennende med denne spa er et tradisjonelt, marokkansk dampbad.

Helt tilbake til 700-tallet perfeksjonerte araberne hammam-behandlingen, som skal eliminere stress og i tillegg helbreder både kropp og sjel. Behandlinger inkluderer bruk av spesielle såper og kroppsskrubb med leireinnpakning for hele kroppen. Alt dette etterfølges av en 30-minutters massasje med arganolje! Hva mer kan man be om?

 

Det er viktig å ta seg et avbrekk fra hverdagen, spesielt i en by med så mye ruskevær som Bergen har.

 

Tips til spa i Norge

Det er gøy å skjemme seg bort av og til, men det er enda viktigere å ta vare på kropp og sinn. Mange av behandlingene ovenfor er egnet for de som sliter med spesifikke plager i kroppen. Alle ansatte vil gjerne hjelpe deg med å gjøre din dag litt lettere. Ta turen innom en av disse fantastiske stedene for å senke skuldrene.

Er det allikevel ikke et spa i Bergen, du er på jakt etter? Les vår guide om Norges beste spa hoteller, der vi kommer med våre anbefalinger til de 10 beste spahoteller og spaopplevelser i Norge.

Har vi glemt noe? Vi vil gjerne høre fra deg. Send oss en melding på Instagram eller Facebook og fortell om ditt favoritt spa!

 

Inspirasjon til Bergen

Bergens beste brunsjer

Lesetid: 4 min.

25 anbefalte restauranter og spisesteder i Bergen

Lesetid: 11 min.

Opplevelser i Bergen

Lesetid: 8 min.
 

Meld deg på nyhetsbrevet og spar 10% på en opplevelse

Få nyheter, inspiration og tilbud på opplevelser rett til innboksen.