Du trenger ikke dra til utlandet for at få en unik spa opplevelse. Her i Norge kan du også finne flotte spa hoteller, der du sammen med din partner eller venninne kan nyte et avslappende opphold med en deilige spa opplevelser. 

I guiden her har vi samlet sammen de 10 beste spaopplevelsene og spa hotellene i Norge – så har du litt å velge mellom.

Her er spa-hotellene i Norge som må oppleves.

De 10 beste spa hotellene og spaopplevelser i Norge

Er du på jakt etter en spaopplevelse? Vi har samlet sammen de ti beste spaopplevelsene og spa hotellene i Norge – så har du litt å velge mellom.

The THIEF

The Thief er et av de beste spa hotell Norge og et av de mest anerkjente hotellene vi har i dette landet. Det er her man kommer for en spektakulær opplevelse i fantastiske omgivelser.

The THIEF ligger på Tjuvholmen – en supertrendy del av Oslo, som en gang tilhørte (du gjettet det) tyvene. Tjuvholmen er nå full av kunst og kultur – og kanskje mest av alt kjent for å være hjemmet til The THIEF.

Her på Truestory har vi flere spaopplevelser som kan bookes på dette luksuriøse hotellet, fra en SpaDag med 50-minutters klassisk massasje, tilgang til THIEF SPA, frukt og te, og en god lunsj – til luksus spadag & gourmet som avsluttes med en tre-retters middag. Finn spaopplevelse på The Thief Spa i Oslo her.

Farris Bad

I Larvik finnes et av de mest kjente spahotell i Norge – Farris Bad. De har nemlig Nordens største spa, og er for mange selve betegnelsen på spa i Skandinavia.

Her kan man dra med sin kjære, med venner, mor eller datter – det er få steder som tilbyr så mye velvære over så stor plass. Finn spaopphold på Farris Bad her.

Visste du at spa tradisjonelt sett var steder med mineralholdig vann? I dag er det blitt betegnelsen på litt luksus og kroppsbehandlinger, men Farris Bad er det eneste i Norge som faktisk ligger ved en ekte, mineralholdig kilde. 

The Well

Kun 20 minutter fra Oslo ligger The Well – som består av et wellnessbad og Japansk badehus. Her kan dere får en kjærestepakke med et glass musserende, Rhassoul bad i 30 minutter, to-retters middag, og masse aktiviteter. Finn spaopplevelse på The Well her.

Dette er for de som lengter etter romantikk i hverdagen, og som liker litt ekstra velvære.

Her kan man få mange flere muligheter i tillegg, som kroppsbehandlinger, manikyr og fotspa. Så det er bare til å kikke igjennom og se hva man føler for. 

Son spa

Kun 40 minutter fra Oslo via E6-en ligger Son Spa. Dette er en av Norges største spa-satsinger, og den 2000 kvadratmeter store spa-avdelingen er ikke noe mindre enn imponerende!

Interiøret bærer preg av en maritim og hjemmekoselig stil, en hyllest til områdets gamle båtbyggerier.

Son Spa tilbyr både avslappende dagsspa i den gigantiske spaavdelingen, en rekke deilige behandlinger og luksuriøse opphold i flotte suiter. Finn spaopphold på Son Spa her.

Lysebu

Lysebu er vel strengt tatt ikke et spahotell, men det er et hotell med en nyrestaurert svømmehall – og du får badekåpe til å bruke der når du kommer.

Med både blomster på rommet, konfekt og gourmetmiddag er dette så nærme et spahotell vi kommer, så vi tok det med på listen likevel. Det er uansett her du kommer for en romantisk weekend (og det er vel synonymt med spa?).

Spaopplevelser vi anbefaler i Oslo

Wellmed

Hvis du trenger et lokalt spa uten overnatting kan du stikke innom WellMed i Bergen. De tilbyr Beauty spapakke som inneholder vippeløft med farge av vipper, brynstyling med farge, Hydra-Glow peel og te eller kaffe. 

Men det er ikke det eneste. WellMed tilbyr også aromaterapi, klassisk massasje og, best av alt, sjokolademassasje.

Sjokolademassasje er nemlig ikke bare for de som liker å spise sjokolade – det har også flere helsebringende effekter når det påføres huden – så hvorfor ikke teste det?

Holmen Fjordhotell

Hotell i vakre omgivelser ved Oslofjorden. De tilbyr både private opphold, konferanser og en flott restaurantopplevelse. Spa avdelingen består av et stort basseng, boblebad, tørrbadstue, dampbadstue, behandlingsrom og stor treningsavdeling.

Sundvolden Hotel

Sundvolden Hotel tilbyr alt du kan tenke deg av avslapping, velvære og mat. Som et av De Historiske, er Sundvolden omringet av historie, fantastiske omgivelser – og daterer faktisk helt tilbake til 1640-tallet.

Her har dere mulighet til å få en overnatting i dobbeltrom, 50-minutters klassisk massasje, utendørs jacuzzi, aperitiff, fire-retters middag, hjemmelaget frokost – alt man trenger for en fin helg.

Sundvolden ligger bare 35 minuttter fra Oslo sentrum, og tilbyr flere typer spapakker, neglebehandlinger, ansiktspleie og massasje – så her er det bare til å se seg rundt.

Solstrand Hotel og Bad

Like utenfor Bergen ligger Solstrand Hotel & Bad – bygget i 1896. Dette er en ekte perle på Vestlandet, og har en spaavdeling som er kjent for å være en av landets beste. 

Velværeavdelingen på Solstrand ligger i et flott landskap, som kan nytes i det oppvarmete utebassenget, der man kan flyte i vannet og samtidig se utover fjorden.

Vulkana

Et annerledes type spa – men vel så godt. Dette spaet befinner seg på et fjordcruise, på en 50-år gammel båt. Du får en velkomstdrink av eple og mynte, tre timer på båten, fri bruk av ZeLounge, saltvannsstamp og Hamam sauna – i tillegg til håndduk, badekåpe og tøfler.

Dette er stedet for de som elsker sjøliv og natur – men samtidig trenger litt ekstra luksus. Det blir også servert en god middag – så du skal nok ikke gå sulten.

Norefjell Spa

Sist men ikke minst når det kommer til spa hotell Norge østlandet finner du Norefjell Ski og Spa, som ligger under to timer fra Oslo.

Denne prisvinnende sparesorten tilbyr en god blanding av aktiviteter og avslappende spa – så her kan man fint reise sammen, selv om den ene ønsker å stå på ski og den andre ønsker å flyte i bassenget hele dagen.

Hvorfor bør man dra på spa hotell i Norge?

Det å dra på spa kan faktisk være skikkelig godt for helsen. I dagens samfunn snakker mange om at vi må nyte øyeblikkene, det er fokus på mindfulness og å stresse mindre – å virkelig høre på hverandre og nyte hverandres selskap. 

Folk blir syke av stress, og av å aldri høre på kroppen når den trenger en pause – og det gjør den oftere enn du tror.

Derfor kan spa være en fantastisk ting å gjøre sammen. Det er ikke bare helsebringende å flyte i mineralvann, men det å senke pulsen og å finne tilbake til hverandre kan slippe ut alle endorfinene man trenger. 

Det er også en fin gave å gi til noen som er i en spesiell livsfase – for eksempel noen som er gravid, noen som nylig har fått barn og trenger et avbrekk, en fødselsdagsgave, bryllupsgave eller en gave til en som har fått ny jobb.

Det er alltid gode grunner til at man har behov for å slappe av – kanskje man bare har hatt noen stressende måneder på jobben, og trenger et fristed. 

Mulighetene er mange – men det trenger ikke være komplisert å velge.

9 grunner til at et spa hotell i Norge er bra for deg

1. Det er godt for huden

Spabehandlinger og massasjer øker blodsirkulasjonen og etterlater huden mer glødende og ny. Ikke bare på grunn av ansiktsbehandlinger og peelinger – men det også. Det er nok av spabehandlinger som fokuserer på å gi ny glød til huden, så du trenger ikke lete lenge.

2. Det er godt for vekten

De aller fleste spa hotell Norge er opptatt av å servere sunn og næringsrik mat. De gir også gjerne kostholdtips og guider gjester som er opptatt av å ha et sunnere kosthold – du kan til og med finne spa hotell i Norge som spesialiserer seg på nettopp dette.

3. Det er godt for sinnet

Som nevnt over, kan spa gjøre underverker for humøret og stressnivåene. Det er ikke til å legge skjul på at flere og flere blir rammet av stresslidelser som påvirker livet, og hva er vel da bedre enn å bruke litt tid (og kanskje penger – men det finnes billig spa hotell Norge også) på å finne roen fra hverdagsmaset?

4. Det er godt for forholdet

Noe mange opplever at de savner midt i hverdagen er å ta tid sammen med sin kjære, til å bare være litt sammen. Det er nok å gjøre med barn, fritidsaktiviteter og jobb – men det å pleie forholdet er også svært viktig for et lykkelig liv.

Send gjerne ungene til besteforeldrene en helg, så dere kan finne tilbake til hverandre – bare dere to. 

Men spa er ikke forbeholdt par – du kan også dra med en nær venninne, søster, mor eller bror – og bruke tid på å pleie andre vennskapelige og familiære forhold.

5. Det er godt for søvnen

Å stresse ned og å roe nervene påvirker også søvnkvaliteten – så du kan forvente å sove godt etter en hel dag eller helg med behandlinger.

6. Badstu kan forebygge demens

Forskning sier at det å sitte i badstu er helsebringende, og blant annet forebygger demens, så om du orker den overveldende heten, kan det være verdt det i lengden.

7. Det er godt for hjertet

Ikke bare lukter de godt, eteriske oljer som ofte blir brukt flittig på spa, har også nok av helsebringende effekter – inkludert å være godt for hjertet, som det ble bevist i en studie i 2012. 

Så om du elsker de gode luktene fra spa kan du gjerne trekke pusten enda dypere ned i lungene og vite at du gjør noe godt for kroppen.

8. Det er godt for hodet

Spabehandlinger kan også hjelpe på hodepine, da avslappingen, varmen og badet fungerer lindrende og forebyggende på de som sliter med hodepine. Ikke for alle, vel og merke, men forskning har vist at det kan hjelpe noen. Og det er vel bedre enn ingen.

9. Det kan hjelpe mot angst

Dette er kanskje ikke så veldig overraskende, men en tur på spa kan hjelpe de som sliter med angst også. Disse kurbadene som har en rekke fysiske helsebringende effekter, kan også hjelpe de som sliter med psykiske problemer.

For de som sliter med angst i forhold til prestasjoner, kan en avslappende tur i kurbad virke positivt på kroppen og hodet.

Hvilke typer spabehandlinger finnes det?

Det finnes veldig mange forskjellige typer spabehandlinger. Alt fra tyrkisk hamam til stillerom, dampbad, badstu og hot stone.

Massasje

Dette er kanskje en av de mest kjente spabehandlingene – den gode massasjen. Det er svensk massasje, hot stone, thai massasje, shiatsu, aromaterapi og watsu – fotmassasje, hodebunnsmassasje, gravidmassasje – listen er endesløs. 

Om det er massasje du ønsker, så er det nok av skreddersydde tilbud som gjerne passer perfekt for deg.

Kroppsbehandlinger

Litt som med massasjer finnes det endeløse kroppsbehandlinger. Det er detoxkurer som setter kroppen i sving, behandling med alger, skrubb, salt, body wraps og mineralboosts. Hvis det er noe du trenger å få forbedret, vil du garantert finne det.

Ansiktsbehandlinger

Det er nok av ansiktsbehandlinger på spa – for problemhud, eldre hud, tørr eller fet hud. Det er hårfjerning, laserbehandling og dyprens.

Om du trenger noe mindre behagelig, men noe du mener er høyst nødvendig, er det også en hel del pakker med hårfjerning på spa.

Gaveesken – det lille ekstra!

Lag et spesialdesignet gavekort med en personlig hilsen fra deg! Vi kan gjøre gaven ekstra spesiell med vår flotte gaveeske med deilige sjokolader inni. Opplevelsen kan byttes og gavekortet er gyldig i hele 2 år.

Fortsatt usikker på hvilken opplevelse du skal velge? Gå for et åpent gavekort, så kan du velge pris og mottakeren velge opplevelsen. Pakken sendes direkte til postkassen din – eller til mottakeren!