Er du på jakt etter et bra spahotell eller en fantastisk spaopplevelse? Du trenger ikke dra til utlandet for å få en unik spaopplevelse. Her i Norge kan du også finne flotte spahoteller, som byr på self care og velvære i avslappende omgivelser, ofte både inne og ute. Her er det bare å velge et sted som tilbyr nøyaktig det du er interessert i, for på spahotell som disse venter helt unike spafasiliteter med forskjellige basseng, badstuer, ulike former for massasje, avslappende opplevelser og vakker natur. 

I denne guiden kan du få inspirasjon til hvilke spa og spahotell du vil besøke i Norge, og bli litt klokere på forskjellige spabehandlinger du kan prøve. Du kan lese om:

 

De 10 beste spa og spahotell i Norge 2024

Dra på et deilig romantisk helgetur eller weekend opphold med din partner, få en deilig spaopplevelse sammen med din venninne eller noen andre du er glad i. Så kan dere la ordentlig avslapning for kropp og sjel gi dere ny energi til hverdagen.

Nedenfor har vi samlet de ti beste spaopplevelsene og spahotellene i Norge – så har du litt å velge mellom.

 

THE THIEF i Oslo

THE THIEF er et av de mest anerkjente og beste spahotell i Norge. Det er hit man kommer for en spektakulær opplevelse og et uforglemmelig opphold. Hotellet og THIEF SPA ligger sentralt på Tjuvholmen i Oslo, omringet av pulserende byliv, restauranter, kunst og shopping.

Dette luksuriøse hotellet byr på gourmet, velvære og standarder som definitivt vil nå (og sannsynligvis overgå) forventningene. Den perfekte destinasjon for en romantisk getaway,

 

Farris Bad i Larvik

I Larvik finnes et av de mest kjente spahotell i Norge – Farris Bad. De har nemlig Nordens største spa, og er for mange selve betegnelsen på spa i Skandinavia.

Her kan man dra med sin kjære, med venner, mor eller datter – det er få steder som tilbyr så mye velvære over så stor plass. Finn spaopphold på Farris Bad her.

Visste du at spa tradisjonelt sett var steder med mineralholdig vann? I dag er det blitt betegnelsen på litt luksus og kroppsbehandlinger, men Farris Bad er det eneste i Norge som faktisk ligger ved en ekte, mineralholdig kilde. 

 

The Well Spa Resort

Kun 20 minutter fra Oslo ligger det enorme spa-paradiset The Well, som byr på hotell, restauranter, barer, og ikke minst et stort innendørs og utendørs spa. Her er en (nesten) uendelig mengde basseng, badstuer, dusjer, behandlingsrom og mye mer.

Dette er for de som lengter etter spa, velvære, avkobling og en liten dose romantikk i hverdagen, og midt i blinken for de som setter pris på det lille ekstra.

Spaopplevelser vi anbefaler i Oslo

 

Son Spa

Kun 40 minutter fra Oslo via E6-en ligger Son Spa. Dette er en av Norges største spa-satsinger, og den 2000 kvadratmeter store spa-avdelingen er ikke noe mindre enn imponerende! Interiøret bærer preg av en maritim og hjemmekoselig stil, en hyllest til områdets gamle båtbyggerier.

Son Spa tilbyr både avslappende dagsspa i den gigantiske spaavdelingen, en rekke deilige behandlinger og luksuriøse opphold i flotte suiter.

 

Lysebu Hotel i Oslo

Lysebu er vel strengt tatt ikke et spahotell, men det er et idyllisk hotell med en nyrestaurert svømmehall – og du får badekåpe til å bruke der når du kommer. Her kan du nyte velvære og avslapping rett utenfor byen!

 

Holmen Fjordhotell i Asker

Hotell i vakre omgivelser ved Oslofjorden. De tilbyr både private opphold, konferanser og en flott restaurantopplevelse. Spa avdelingen består av et stort basseng, boblebad, tørrbadstue, dampbadstue, behandlingsrom og stor treningsavdeling.

 

Sundvolden Hotel ved Tyrifjorden

Sundvolden Hotel tilbyr alt du kan tenke deg av avslapping, velvære og mat. Som et av De Historiske, er Sundvolden omringet av historie, fantastiske omgivelser – og daterer faktisk helt tilbake til 1640-tallet.

Sundvolden ligger bare 35 minuttter fra Oslo sentrum, og tilbyr flere typer spapakker, neglebehandlinger, ansiktspleie og massasje – så her er det bare til å se seg rundt.

I tillegg til en avslappende overnatting i dobbeltrom, kan man bestille en klassisk massasje, nyte utendørs jacuzzi, 3-retters middag, hjemmelaget frokost – alt man trenger for en herlig helg.

 

Solstrand Hotel og Bad, Os

Like utenfor Bergen ligger Solstrand Hotel & Bad – bygget i 1896. Dette er en ekte perle på Vestlandet, og har en spaavdeling som er kjent for å være en av landets beste. 

Velværeavdelingen på Solstrand ligger i et flott landskap, som kan nytes i det oppvarmete utebassenget, der man kan flyte i vannet og samtidig se utover fjorden.

Spaopplevelser vi anbefaler i Bergen

 

Vulkana, Tromsø

Et annerledes type spa – men vel så godt. Dette spaet befinner seg på et fjordcruise, på en 50-år gammel båt. Book deg en spadag og nyt tre timer på båten, fri bruk av ZeLounge, saltvannsstamp og Hamam sauna, i tillegg til badekåpe og tøfler.

Dette er stedet for de som elsker sjøliv og natur, men samtidig trenger litt ekstra luksus. Man kan også få servert en god middag om man blir sulten!


Les også  Topp 10 hotell i Bergen

 

Norefjell Ski & Spa

Sist men ikke minst når det kommer til spa hotell Norge østlandet finner du Norefjell Ski og Spa, som ligger under to timer fra Oslo.

Denne prisvinnende sparesorten tilbyr en god blanding av aktiviteter og avslappende spa – så her kan man fint reise sammen, selv om den ene ønsker å gå fjelltur eller stå på ski, og den andre ønsker å flyte i bassenget hele dagen.

 

Hvorfor bør man dra på spahotell i Norge?

Det å dra på spa kan faktisk være skikkelig godt for helsen. I dagens samfunn snakker mange om at vi må nyte øyeblikkene, det er fokus på mindfulness og å stresse mindre – å virkelig høre på hverandre og nyte hverandres selskap. 

Folk blir syke av stress, og av å aldri høre på kroppen når den trenger en pause – og det gjør den oftere enn du tror.

Derfor kan spa være en fantastisk ting å gjøre sammen. Det er ikke bare helsebringende å flyte i mineralvann, men det å senke pulsen og å finne tilbake til hverandre kan slippe ut alle endorfinene man trenger. 

Det er også en fin gave å gi til noen som er i en spesiell livsfase – for eksempel noen som er gravid, noen som nylig har fått barn og trenger et avbrekk, en fødselsdagsgave, bryllupsgave eller en gave til en som har fått ny jobb.

Det er alltid gode grunner til at man har behov for å slappe av – kanskje man bare har hatt noen stressende måneder på jobben, og trenger et fristed. 

Mulighetene er mange – men det trenger ikke være komplisert å velge.

 

9 grunner til at et opphold på spahotell i Norge er bra for deg

1. Det er godt for huden

Spabehandlinger og massasjer øker blodsirkulasjonen og etterlater huden mer glødende og ny. Ikke bare på grunn av ansiktsbehandlinger og peelinger – men det også. Det er nok av spabehandlinger som fokuserer på å gi ny glød til huden, så du trenger ikke lete lenge.

2. Det er godt for vekten

De aller fleste spahotell Norge er opptatt av å servere sunn og næringsrik mat. De gir også gjerne kostholdtips og guider gjester som er opptatt av å ha et sunnere kosthold – du kan til og med finne spahotell i Norge som spesialiserer seg på nettopp dette.

3. Det er godt for sinnet

Som nevnt over, kan spa gjøre underverker for humøret og stressnivåene. Det er ikke til å legge skjul på at flere og flere blir rammet av stresslidelser som påvirker livet, og hva er vel da bedre enn å bruke litt tid (og kanskje penger – men det finnes billig spahotell Norge også) på å finne roen fra hverdagsmaset?

4. Det er godt for forholdet

Noe mange opplever at de savner midt i hverdagen er å ta tid sammen med sin kjære, til å bare være litt sammen. Det er nok å gjøre med barn, fritidsaktiviteter og jobb – men det å pleie forholdet er også svært viktig for et lykkelig liv.

Send gjerne ungene til besteforeldrene en helg, så dere kan finne tilbake til hverandre – bare dere to. 

Men spa er ikke forbeholdt par – du kan også dra med en nær venninne, søster, mor eller bror – og bruke tid på å pleie andre vennskapelige og familiære forhold.

5. Det er godt for søvnen

Å stresse ned og å roe nervene påvirker også søvnkvaliteten – så du kan forvente å sove godt etter en hel dag eller helg med behandlinger.

6. Badstu kan forebygge demens

Forskning sier at det å sitte i badstu er helsebringende, og blant annet forebygger demens, så om du orker den overveldende heten, kan det være verdt det i lengden.

7. Det er godt for hjertet

Ikke bare lukter de godt, eteriske oljer som ofte blir brukt flittig på spa, har også nok av helsebringende effekter – inkludert å være godt for hjertet, som det ble bevist i en studie i 2012. 

Så om du elsker de gode luktene fra spa kan du gjerne trekke pusten enda dypere ned i lungene og vite at du gjør noe godt for kroppen.

8. Det er godt for hodet

Spabehandlinger kan også hjelpe på hodepine, da avslappingen, varmen og badet fungerer lindrende og forebyggende på de som sliter med hodepine. Ikke for alle, vel og merke, men forskning har vist at det kan hjelpe noen. Og det er vel bedre enn ingen.

9. Det kan hjelpe mot angst

Dette er kanskje ikke så veldig overraskende, men en tur på spa kan hjelpe de som sliter med angst også. Disse kurbadene som har en rekke fysiske helsebringende effekter, kan også hjelpe de som sliter med psykiske problemer.

For de som sliter med angst i forhold til prestasjoner, kan en avslappende tur i kurbad virke positivt på kroppen og hodet.

 

Hvilke typer spabehandlinger finnes det?

Det finnes veldig mange forskjellige typer spabehandlinger. Alt fra tyrkisk hamam til stillerom, dampbad, badstu og hot stone.

Massasje

Dette er kanskje en av de mest kjente spabehandlingene – den gode massasjen. Det er svensk massasje, hot stone, thai massasje, shiatsu, aromaterapi og watsu – fotmassasje, hodebunnsmassasje, gravidmassasje – listen er endesløs. 

Om det er massasje du ønsker, så er det nok av skreddersydde tilbud som gjerne passer perfekt for deg.

Kroppsbehandlinger

Litt som med massasjer finnes det endeløse kroppsbehandlinger. Det er detoxkurer som setter kroppen i sving, behandling med alger, skrubb, salt, body wraps og mineralboosts. Hvis det er noe du trenger å få forbedret, vil du garantert finne det.

Ansiktsbehandlinger

Det er nok av ansiktsbehandlinger på spa – for problemhud, eldre hud, tørr eller fet hud. Det er hårfjerning, laserbehandling og dyprens.

Om du trenger noe mindre behagelig, men noe du mener er høyst nødvendig, er det også en hel del pakker med hårfjerning på spa.

 

Hvor kommer spa fra?

Spatradisjonen hadde sin opprinnelse i byen Spa i Belgia, og kan spores tilbake til romersk tid. Det var tidligere kalt kurbad, badested eller badeanstalt – og var alltid bygget rundt vann som hadde helsebringende egenskaper.

I nåtiden finnes det også mange forskjellige typer spa, som helsespa, medisinsk spa, fitnesspa, hotellspa, dagspa og cruisespa.

Mulighetene for spabehandlinger er mange – så her er det bare fantasien som stopper oss.

 

Gi et spaopphold som gave

Lag et spesialdesignet gavekort med en personlig hilsen fra deg! Vi kan gjøre gaven ekstra spesiell med vår flotte gaveeske med deilige sjokolader inni. Opplevelsen kan byttes og gavekortet er gyldig i hele 2 år.

Fortsatt usikker på hvilken opplevelse du skal velge? Gå for et åpent gavekort, så kan du velge pris og mottakeren velge opplevelsen. Pakken sendes direkte til postkassen din – eller til mottakeren! 

 

Utvalgt inspirasjon og tips til deg...

Spa weekend i Norge

Lesetid: 6 min.

Nordens beste spahoteller

Lesetid: 19 min.

Spa i Norge: 54 must try opplevelser

Lesetid: 12 min.