De beste spa opplevelser og spahotell i og nær Oslo

Når man dagdrømmer om den etterlengta ferien, så kommer man som regel så langt vekk fra Norges grenser som bare mulig. Palmer og strender. Eksotisk mat. Avslappende lounge ved bassengkanten. Men du kommer kanskje til samme konklusjon som oss: Det koster greit mye og du har ikke tid. Heldigvis trenger du ikke reise kloden rundt for å dra på et luksuriøst spaopphold eller unne deg en spadag; dagdrømmen kan faktisk bli til virkelighet allerede denne helgen!

Så hvilke spa og spa hotell i Oslo vil gi den miniferien du trenger? Sjekk ut våre tips her.

 

Spa og spadag for 2 i Oslo

Er du på jakt etter en romantisk helg eller noe spesielt for å overraske din kjære? Hva med en spa dag for 2 i Oslo?

Sjekk ut våre beste opplevelser for et døgn med ren frihet og avslapning! Finn din romantiske spa i Oslo, enten du vil kombinere opplevelsen med behandlinger å velvære eller nydelig gourmet.

 

De 5 beste spahoteller i og ved Oslo

Det man ofte glemmer er at de må avbrekk i hverdagen gjør underverker. Og det er nå mange spahoteller i Oslo som finnes for å gi oss muligheten til å ta en miniferie og stjele oss vekk fra omverdenen. Derfor har vi selvfølgelig slått oss sammen med de beste spa i Oslo og spa senteret The Well.

Våre spahoteller

1. The Well

The Well er Norges største spa senter på hele 10.450 kvm. Det er et spa i Akershus, men det tar kun 20 minutter å kjøre fra Oslo sentrum, så det er et spa nær Oslo. The Well har alt man trenger for å ta noen velfortjente timer vekk fra hverdagen, og de tilbyr en rekke ulike behandlinger og spa-pakker for deg som vil unne deg det lille ekstra.

2. THE THIEF

Om du vil ha den ultimate spa weekend i Oslo, da skal du bare booke deg inn på et særegent spa på Aker Brygge – The THIEF. Dette spahotellet er et av Stordalens mesterverk, som har vunnet mange priser og er hotellet hvor verdensstjerner slenger seg i hotell sengen når de besøker Oslo.

Her er spa, service, eksklusivitet, gourmet, design og kunst samlet på en plass. Med andre ord en plass hvor du – og din kjære – kan få ekte hverdagsluksus. Sjekk ut The THIEF sine spa pakker på siden deres, de tilbyr en rekke opplevelser, enten du kun vil nyte noen eksklusive timer på spa eller ta en hel spa weekend i Oslo.

3. Lysebu

Lysebu Hotell er et hotell på “Oslos tak” med basseng, badstue, lekre spa behandlinger og nydelig utsikt. Bassenget er nyrestaurert og hele svømmehallen er åpent for alle gjester. Ikke bare er dette en idyllisk oase for velvære i Oslo, her kan man utforske flott kunst, en innholdsrik vinkjeller og fantastisk mat i hotellets restaurant.

Hotellet ligger en knapp halvtimes kjøretur fra Oslo sentrum, like nord for Holmenkollen. Her blir dere mottatt med åpne armer, mens et koselig innredet rom venter på dere. Dette er hotellet er som skapt for deg som synes at bringebær tross alt smaker aller best rett fra busken, for kjøkkenet lager kun mat basert på lokale og sesongbaserte råvarer.

4. Grand Hotel Oslo

Grand Hotel Oslo samarbeider tett med Artesia Spa, så her er det gode muligheter for å kombinere et luksuriøst opphold på et av landets mest historiske og kjente hotell, med en spadag, eller en massasje. Det er heller ikke så dumt å unne seg noe godt etter spa; hva med å teste hotellets ikoniske Afternoon Tea?

 

5. Sommerro

Sommerro er den nyeste hotellperlen midt i Oslo, kun et steinkast fra slottet. I tillegg til å tilby overnatting i stilfulle omgivelser, kan Sommerro friste med Vestkantbadet, et historisk og totalrenovert velværeparadis på 1400 kvm. Komplett med behandlingsrom, infrarød badstue, kaldkulp og moderne treningsrom, for ikke å glemme bassenget i ikonisk art deco-stil.

 

5 beste spa i Oslo sentrum

Du trenger ikke dra ut av byen for å oppleve et ekte spa i Oslo. Hva med å glemme hverdagen i sentrum av byen? På disse populære spaene og spahotellene kan du ta med en venninne for å nyte en digital-fri spadag, eller overraske kjæresten med en par-massasje, midt i Oslo! Klikk på navnet for å lese mer.

1. THE THIEF SPA

Salmakersvenn Marius Jantzens plass 3, 0252 Oslo

2. Bristol Spa

Rosenkrantz’ gate 3, 0159 Oslo

3. Artesia på Grand Hotel

Karl Johans gate 31, 0159 Oslo

4. DaiKai

Arbins gate 11, 0253 Oslo

5. Colosseum Spa

Middelthunsgt 21 (inngang Fabrikkgata) 0368 Oslo

 

Hva er fordelene ved å dra på spa i Oslo?

Vi har lest litt omkring spa og velvære, og vi fant noen interessante fakta. Blant annet at en time med massasje kan gi den samme effekt på kroppen som å få 7 timers søvn. Tenk da hva en hel spa pakke vil gjøre, som inkluderer både en spa behandling, men også flere timer med avslappelse og velvære. Ikke minst en hel spa helg, hvor man får mer enn kun spa og velvære.

En spa behandling kan også redusere stress, øker blodsirkulasjonen som fører næring og oksygen til cellene, utløser serotonin, man blir avslappet og hjelper på å redusere spenninger i muskler. Med andre ord, kan spa og velvære gjøre underverker, selv om det er snakk om en time med spa behandling eller en hel spa helg.

5 grunner til å unne seg en spadag

Sitter skuldrene litt stramt, føler du at du blir veldig lett irritert og har du og partneren din en tendens til å ende opp i krangler fortere enn til vanlig? Hvis du noen gang har klikket fullstendig fordi melkekartongen har blitt satt tilbake i kjøleskapet med bare én dråpe igjen, så vet du hva vi snakker om. 

Det er lett å miste perspektivet i et parforhold, men det er like enkelt å opprettholde romantikken hvis man bare husker å ta seg tid til det. Hva med å overraske din bedre halvdel med en romantisk pause med varme basseng, par massasje og ansiktsbehandlinger, langt unna stress og oppvask? 

En helg i Paris er noe de færreste ville sagt nei til, men det er ikke nødvendig å bruke opp alle sparepengene for å piffe opp samlivet. En piknik i parken, en tur i marka eller et gavekort på spa i Oslo kan gjøre susen, og sistnevnte er perfekt hvis begge to har fortjent å bli dullet litt med.

Er én spadag ikke nok? Se også vår inspirasjonsside om de 10 beste spa hoteller i Norge, og udforsk de beste spa opplevelserne du bør få med deg.

Her er fem grunner til at et spabesøk er midt i blinken for deg som ønsker en blidere hverdag: 

1. Spabehandling som naturlig lykkemedisin

Et spabesøk er sjansen til å få seg en ordentlig par massasje. Det kommer vel ikke som noen overraskelse at en god massasje reduserer muskelspenninger og stress, men visste du at hjernen frigjør endorfiner under behandlingen? Kroppens eget lykkedop øker automatisk følelsen av velvære og minsker smerte, noe som skaper en perfekt, harmonisk bakgrunn for å finne tilbake til hverandre.

2. Nyt en telefonfri dag

Et spa er vanligvis mobilfri sone, men selv hvis det ikke er iPhone-forbud der dere er, er det best for telefonens skyld å bli holdt unna ting som vann og olje. Ingenting dreper kommunikasjonen like effektivt som å sitte i zombiemodus foran en skjerm, så la Instagram ligge i noen timer og unn dere en “digital detox.”

3. Lær å trykke på av-knappen

Nei, her snakker vi ikke om telefonen; den er allerede av. Dette punktet handler om “mindfullness,” altså det å være tilstede i hverdagen. Et opphold på spa kan lære dere å være mer oppmerksomme på hverandre og bare nyte det som skjer her og nå, noe som er selve hemmeligheten til et lykkelig parforhold, i følge en undersøkelse ved University of Auckland.

Det newzealandske universitet ba 72 studenter om å dokumentere hvor flinke de var til å fullføre daglige tilstedeværelsesoppgaver; alt fra meditasjon og dagbok-skriving til å bare stoppe og ta en pause på noen sekunder midt på dagen. Samtidig måtte studentene ta tempen på sitt eget parforhold over 10 dager. 

Resultatet? De studentene som var i et konfliktfylt forhold, men som gjennomførte oppgavene, fant sunnere måter å løse konfliktene på enn de som ikke var like “til stede.” 

Så bruk spaoppholdet til å leve i nået; forby tanker og prat om jobb, handlelister eller barnepass, og se hva det gjør med kommunikasjonen mellom dere. 

4. Bedre helse = bedre parforhold

Når man er syk, sliten og lei er det vanskelig å være en perfekt partner. I for eksempel Frankrike og Tyskland er opphold på kurbad sponset av folkehelsen, og med god grunn: Flere undersøkelser har vist til at spaopphold kan resultere i færre sykedager. 

Men hvis du selv ikke klarer å overtale sjefen til å sende deg på spa er det likevel verdt å investere i et opphold for 2. Hvis dere begge har det bra fysisk, blir det lettere å huske å ta hensyn til- og gjøre koselige ting for hverandre. 

5. Et sunt forhold er bra for hjertet – bokstavelig talt

Etter at du har taklet de første fire tipsene er sannsynligvis kjærligheten omsider i full blomst mellom dere. Så nå er det på tide å tenke litt på deg selv som enkeltperson: Visste du at de som har hell i kjærlighet også kan ha bedre stell på organet som pumper blod gjennom kroppen? 

En undersøkelse i Finland har konkludert at gifte menn og kvinner i alle aldre har mindre risiko for hjerteinfarkt enn de som er single, mens en annen undersøkelse har funnet at gifte hjertepasienter har tre ganger større sjanse for å overleve enn single pasienter som har undergått samme operasjon. 

Hvorfor ikke slå to fluer i en smekk med noe som på begge måter er godt for hjertet? 

Så neste gang du leter etter den perfekte gaven til din kjære, vurder å gi bort en “sneaky” presang som dere kan nyte av på tomannshånd! Oslo er full av fantastiske spaopplevelser som er perfekte for 2. ❤️

 

Hvorfor gi spaopplevelser i Oslo?

Under kommer det noen punkter for hvorfor spa er noe man burde vurdere som gave. Vi har jo mange opplevelsesgaver, men det er noen ganger hvor dette er viktigere. For tenker vi egentlig over hva vi gir når vi gir en spa i gave? Under får du noen punkter for hva du egentlig gir, når du gir en spaopplevelse i gave:

TID. Vi lever dessverre i stressets tidsalder – tiden er knapp og det skulle ha vært flere linjer i kalenderen for å få plass til alt vi må gjøre. Men du kan også være grunnen til at vedkommende får ordet “spatur” blant de kalender-linjene. Å gi en spa i gave er å gi tid til vedkommende og er noe som mange ser på som en utfordring å prioritere i sin hverdag og å gi til seg selv.


ENERGI.
Det som tidligere ble sett på som eksklusivt, har nå blitt en nødvendighet. Nødvendighet, fordi det er kanskje de eneste timene vi får som gir oss pleie, revitalisering og et avbrekk fra hverdagen. Som vi nevnte tidligere – den timen med massasje kan ha den samme effekten på kroppen som 7-8 timer søvn. Spa er så en god måte å lade opp batteriene og la vedkommende få en avbrekk fra hverdagen.


HELSE.
Det kommer vel ikke som en overraskelse at spa og velvære er godt for både kropp og sjel. Huden er jo vår største organ, så du kan jo bare forestille deg hva en spa i gave vil gjøre for vedkommende – spesielt en massasje kan gjøre underverker! Her går det alt fra fleksibilitet, styrke og bevegelighet til å hjelpe med stress, immunforsvar og søvnproblemer.


OMTANKE.
En opplevelsesgave er jo en form for kommunikasjon og å gi spa i gave er noe som viser omtanke for personen. Du vil uten ord vise til vedkommende at du bryr deg om han eller henne og vil at personen skal få en pust i bakken.


EN SOM HAR ALT.
Sist, men ikke minst, en spa i gave er også en god gave å gi til den som har alt. Hvorfor trenger man flere ting, når man kan gi alt det som er allerede nevnt og mer! Så la din hjerne også få en pust i bakken og gi en spa i gave – en opplevelsesgave som vil bli satt pris på.

 

Gi et gavekort til spa

Tenk å få et gavekort til spa! Det er så fort gjort å glemme seg selv, spesielt i vår travle tidsalder. Derfor kan man bli ekstra takknemlig for å få en spa behandling eller en spa pakke i gave. Vårt gavekort til spa har også et felt til en personlig hilsen, som du kan skrive direkte inn i handlekurven når du har valgt spa pakken. Et godt gavetips er å kjøpe et gavekort til spa for to i Oslo, til bryllupsgave eller julegave.

 

Flere tips til spahoteller for deg...

Nordens beste spahoteller

Lesetid: 19 min.

Spa hotell i Norge

Lesetid: 10 min.

Topp 10: Romantiske hotell i Oslo

Lesetid: 6 min.