Hverdagsromantikken er fin nok, men av og til er det viktig å vie litt ekstra tid sammen med din hjertes utvalgte, uten sofakos, serie-maraton og take-away.

Hovedstaden har i nyere tider blomstret til å bli en hub for både nyforelskede turtelduer og jubilant-par som trenger litt ny input. Tilbring en natt i et romantisk hotell i Oslo, så får kjærligheten en boost for å overleve hverdagens påkjennelser.

Når en først skal overraske med et opphold på et av de romantiske hotell nær Oslo, er det nok å velge mellom. For å hjelpe deg velge et unikt overnattingssted med omtanke og omhu, har vi satt sammen en liste over hovedstadens mest romantiske hoteller:

 

Lysebu Hotell

Lysebu er på mange måter et romantisk velvære-eventyr midt i Holmenkollen. Området minner om en gammel kongsgård, så her kan dere kjenne dere som noen aristokrater fra en svunnen tid. Med utsøkt mat, blomster på rommet og hjemmelaget konfekt inkludert har dere alt kjærlighetslivet trenger.

Hotel Continental

Det sentrale luksushotellet Hotel Continental åpent i 1900, og er i dag er et av Norges flotteste femstjerners hotell. Hotellets utsøkte lokaler, med kjente kunstverk, restauranter og bar, bidrar til å skape en helt egen, livlig atmosfære. Den siste tiden har hotellet hentet inspirasjon fra stilarten “classic contemporary style”, som går hånd i hånd med husets antikviteter.

THE THIEF

Om spa, kunst i høyklasse og luksus er det som skal til for å få sette hjertene i sving i ditt forhold, så finnes intet bedre sted enn Tjuvholmens fremste kjendishotell. Om ikke en klassisk massasje og noen timer på en tyrkisk Hamam kan hjelpe på med å gi kjærligheten en vitaminboost, så vet ikke vi…

Amerikalinjen

Dersom ordene “boutique-hotell” og “Manhatten” får sommerfuglene til å flakse i magen din, så er dette stedet for deg. Her kan dere nyte deilig brunsj i restauranten Brasserie Atlas, med behagelig live jazz i bakgrunnen. Og prøve en spenstig, New York-inspirert drink i baren Pier 42. Eller pakke dere inn i en myk dyne etter en lang kveld på byen (som forøvrig er rett utenfor døren.)

Grand Hotel

Grand byr på tidløs eleganse og klassisk interiør, like på Karl Johans Gate. Her er dere i svært godt selskap, for Grand er nemlig en favoritt blant både kjendiser, verdensledere og Nobel Fredsprisvinnere. Og som alle i et langvarig forhold kan skrive under på, går fred og kjærlighet hånd i hånd.

Camillas hus

De blant oss som hadde en noe romantisk anlagt norsklærer kan nok huske det berømte ulykkelige kjærlighetsdramaet mellom Camilla Collett og Johan Sebastian Welhaven. Nå er huset hennes omgjort til et av Oslos mest sjarmerende hoteller, og selv om Camilla og Johan ikke fikk hverandre er dette ingen stopper for at romantikken kan blomstre mellom dere to.

Les mer om Camillas hus her.

Scandic Holmenkollen Park

Hva er vel mer romantisk enn å senke seg ned i et boblebad på balkongen mens en nyter utsikten over Oslo fra et av Holmenkollens flotteste hoteller? Holmenkollen Park ligner litt på en stavkirke, har et eget spaområde og tilbyr peiskos i restauranten.

Les mer om Scandic Holmenkollen Park her.

Losby Gods

I eksotiske Lørenskog ligger et hotell som nærmest har spesialisert seg i bonderomantikk. Med blondegardiner, lysekroner og skjønne skogsomgivelser blir dere ikke bare forelsket i hverandre igjen, men også i godset selv.

Les mer om Losby Gods her.

Sundvolden Hotel

Noen ganger er den aller beste måten å pleie kjærligheten å reise bort fra alt som minner om bystress for å finne roen i flotte naturomgivelser. Løsningen er en knapp time med bil unna, for like ved Tyrifjorden ligger Sundvolden, som ønsker dere velkommen med musserende vin, hjemmelaget sjokolade og et utendørs jacuzzi.

Les mer om Sundvolden Hotell her.

Thon Hotel Opera

Dersom arier, falsetter og tenorer får hjertene deres til å danse på tåspissene, er dette hotellet for dere. 300 meter fra Bjørvikas flotteste bygg kan dere bo i sus og dus og kose dere med noen deilige bobler i glasset.

Les mer om Thon Hotel Opera her.

Romantiske opplevelser i Oslo

Lesetid: 6 min.

Opplevelsesgave til kjæresten

Lesetid: 6 min.

Spa hotell i Norge

Lesetid: 10 min.