Er nordmenn romantiske? I en undersøkelse fant de ut at 60 % av nordmenn som er i et forhold klarer seg med én «jeg elsker deg» i uken. Men det betyr ikke nødvendigvis at vi er sky over kjærligheten, men kanskje at vi uttrykker det på vår egen måte.

For jo, vi er romantiske. Vi trenger bare ikke å vise selve romantikken med ord. Det er ingen hemmelighet at nordmenn trives best når vi kommer oss ut av døren. Vår kjærlighet til naturen går jo hånd i hånd med kjærligheten vi deler med hverandre. Det er i disse øyeblikkene vi finner hverandre.

Mer enn 20 idéer til romantiske ting å gjøre

Så, hvordan kan man legge til rette for disse unike øyeblikkene? Ved å planlegge og utnytte alle de mulighetene man har rett utenfor døren. Romantikken kan man finne i alle kriker og kroker av Oslo. Den finnes i bruset fra Akerselva, i piruettene på skøytebanen i Spikersuppa og i utsikten over Operaen.

Kjærlighetsstien

En skjult perle midt på Fredensborg i Oslo. Det er lys langs hele stien, og den omfavnes av tett vegetasjon. I Oslos eldste parsellhage har kjærlighetsstien fått navnet sitt fra vandrende par på leting etter romantikk, og de ivrige sangfuglene som følger dere langs stien. Perfekt for kveldsturer.

Botanisk Hage

Med 5 500 ulike plantearter og idylliske omgivelser er den botaniske hage et perfekt sted å tilbringe dagen med den du er glad i. På selveste valentinsdagen i år er det lysvandring i hagen! Dette må dere ikke gå glipp av, hagen blir belyst med isskulpturer og lysinstallasjoner. Ta på dere vinterklærne, og dra til botaniske denne valentinsdagen for å oppleve noe magisk.

Hold varmen i vinter

Det er få steder i verden man finner langrennsløyper som i Norge. I strålende vær og i endeløs natur er det vanskelig å begripe at dette landskapet ikke er tatt ut av en film. Ta med kjæresten din på en langrennstur i Oslomarka, eller på skøytebanen. Le dere ihjel av klumsete fall, eller snik inn litt selvskryt av egne ferdigheter. Det er i slike øyeblikk man finner det beste av norsk romantikk.

Vandring langs Akerselva

Akerselva strekker seg fra Maridalen til Bjørvika og byr på nydelig natur, mektige fossefall og spennende arkitektur. Langs Akerselva finner man også en liten bit av Paris. På broen som krysser elven ved Kunsthøyskolen på Grünerløkka har forelskede par festet hengelåser og kastet nøkkelen i elven for å forevige sin kjærlighet.

Ekebergparken

En av de vakreste utsiktspunktene i Oslo er Ekebergparken. Med historiske verk laget av kjente skulptører, som blant annet Salvador Dali, Damien Hirst og Gustav Vigeland, er denne parken en vakker blanding av kunst og natur. Under snødekkede trær og sjarmerende stier kan man ta seg en kopp kakao og nyte en av Oslos villeste parker som samtidig er en av de mest romantiske utsiktspunktene i Oslo.

Søndagsmarked

Hvem sier at shopping skal foregå i trange gater med lang kø? I Oslo kan man lett kjøpe unike møbler og kunst på et av de mange loppemarkedene. Kanskje dere finner en urgammel juvel med en safirstein eller en kommode gravert med initialer. Hvem hørte den til? En kreativ måte å bruke fantasien på er å skape egne kjærlighetshistorier bak gjenstandene.

Den Norske Opera & Ballett

Jo, det er gøy å se på film eller tv-serier med kjæresten, men når var det sist gang dere så en ballett? Eller en opera? Disse kunstformene er over tusen år gamle og dermed noen av de eldste som finnes. Med stykker så rørende at det kan hende du eller kjæresten feller noen tårer. Det er aldri for sent å oppleve denne magien. Se nettsiden deres for mer informasjon om priser.

Prøv en ny restaurant sammen

Hvem har vel ikke drømt om en «Eat, Pray, Love»-reise verden om. Man trenger ikke å reise langt for å prøve kulinariske perler, i Mathallen på Vulkan kan du ta med kjæresten på en runde rundt kloden på et og samme sted.

Dessuten har Oslo flere herlige restauranter som har tatt med seg smaker og kultur fra hele verden! Middagsdate kommer alltid til å være romantisk!

Besøk Bygdøy / Huk

Ved å ta bussen eller gå til fots fra byen, finner dere en av Oslos mest berømte strender. Huk er kjent for å ha mange besøkende på sommeren, men hvis man ønsker en mer privat beliggenhet til deg og kjæresten, er det bare å utforske strandstrekningen langs havet til dere finner lunere. Legg deg inntil din kjære, og nyt en bok eller pust inn lukten av saltvann.

Til en romantisk søndagsaktivitet på vinteren finnes det søte kaniner, sauer, griser og ponnier som venter på å bli klappet på Bygdø Kongsgård. Ta med dere en kopp kaffe, og hils på nye venner.

Tips: I mai er skjer det årlige kuslippet på Bygdø kongsgård! Vær vitne til ivrigheten til disse kyrne når de endelig får puste inn frisk luft og spise grønt gress etter en lang vinter.

Cinemateket

Kinodate er alltid en skuddsikker idé, men for ekte cinéfiler fins det et sted som inkluderer mer enn de siste blockbusterfilmene. Cinemateket tilbyr visninger av filmer fra festivalverdenen, med mange utgivelser fra indie-sjangeren, i tillegg til elskede, romantiske klassikere som for eksempel «La vita e Bella» av Robert Benigni eller Oscar-vinneren «Skjønnheten og udyret.»

Visningene varier, følg med på nettsiden deres for å finne den perfekte filmen til deg og kjæresten.

Meld deg på nyhetsbrevet og spar 10% på en opplevelse

Få nyheter, inspiration og tilbud på opplevelser rett til innboksen.

Takk for påmeldingen. Sjekk innboksen din!