Vestlandets hovedstad er en fantastisk by.

Bergen har et yrende natteliv, stemningsfulle cafeer, utrolig musikkscene og kreativt kulturliv. Dessuten er det få byer som kan skryte av å være omgitt av en så flott natur som det Bergen er.

Det er med andre ord mange ting å gjøre i Bergen.

Opplevelsene står nærmest i kø, og du finner aktiviteter i Bergen for både barn og voksne. Byen er i seg selv en opplevelse, og det er derfor så mange turister besøker byen hvert eneste år, men det finnes også mange andre aktiviteter som turistene kanskje ikke vet om – og noen av disse kikker vi nærmere på her.

Maling & Moro hos Paint’n Sip

Hvis man har en liten Matisse, Munch eller Monet i magen, så er dette en god mulighet for å frigjøre all den innestengte kreativiteten.

Det er også en fantastisk opplevelse for alle de som ikke har noen anelse om hva maling handler om. Hos Paint’n Sip er alle velkomne, uansett hvor stort eller lite talentet er.

Det eneste du skal gjøre er å ta med deg egen vin og kose deg i avslappede omgivelser. En dyktig instruktør hjelper deg på vei mot et ekte mesterverk, og sørger dessuten for at du får alt det malerutstyret du trenger.

Food Tour i Bergen

Bergen er kjent som en matby. Her kan du få en solid smakebit av byen med en guidet reise gjennom byens kulinariske områder.

Guiden kjenner til alle hemmelige og små steder, og du kan være trygg på at du får smake på noen økologiske spesialiteter og tradisjonell mat som det er verdt å vite mer om.

Turen er likevel ikke bare en kulinarisk reise – du får nemlig også en innføring i hvordan du også kan bli mer bæredyktig som forbruker. Det hele foregår mens man opplever den vakre byen.

Romantisk weekend på Hotel Oleana

Det er mange romantiske ting å gjøre i Bergen. Hvis dere vil ha litt ekstra tid for dere selv, så er denne opplevelsen midt i blinken.

Dette er nemlig et hotellopphold som er det perfekte kjærlighetsredet for forelskede par som gjerne vil gjemme seg litt bort fra hverdagen, og her får dere alt dere trenger for å pleie kjærligheten på aller beste vis.

Bobler og sjokolade står klart på rommet ved ankomst, og i cocktailbaren kan dere ha stevnemøte med hverandre på nytt.

Om kvelden kan dere kose dere i hverandres selskap sammen med en trerettersmiddag fra det peruanske kjøkkenet, og legge dere sent om kvelden – vel vitende om at dere har en sen utsjekk.

RIB-safari med Bergen Searib

Det er mange gratis ting å gjøre i Bergen. Du kan for eksempel vandre rundt i byen og se på livet, vandre langs fjordene og bestige et av de sju fjell som omringer byen.

Hvis du har lyst til å oppleve den vakre og ville naturen i en båt med 700 hk, så skal du bestille en tur med Raven RIB – Norges råeste charter-RIB.

Her får man virkelig nærkontakt med elementene, og den kraftige motoren legger alt til rette for en uforglemmelig og fartsfylt opplevelse.

Du behøver ikke å tenke på hva du skal ha på deg, for vertene sørger for flytedrakt, flytevest, briller, luer og hansker. Det eneste du skal gjøre er å være klar til en times «vann-vittig» båttur.

Tretoppklatring i Bergen

Når man besøker en ny by med familien, så er man alltid litt usikker på om barna koser seg eller ikke. Det er mange steder som ikke er tilrettelagt for familier, men i Vestlandets hovedstad trenger du ikke å bekymre deg, for det er virkelig mange ting å gjøre i Bergen med barn.

Du kan for eksempel ta med hele familien ut til en liten gårdsplass rett uten for Bergen sentrum. Her finner du nemlig den miljøvennlige klatreparken Høyt & lavt Bergen.

Parken er bygget inn i naturlige omgivelser, og det hele er tilrettelagt slik at man kan ta del i hva naturen har å tilby på forskjellige nivå.

Parken har hele 9 løyper, 120 hindre og nesten 1000 meter med zipline. Det er med andre ord aktiviteter for både voksne og barn. Hvis dere heller har lyst til å vandre rundt i det flotte området, så kan dere jo selvfølgelig også bare gjøre det – helt gratis selvfølgelig.

Beauty spapakke hos WellMed

Noen ganger har man bare lyst til å få en skikkelig skjønnhetsbehandling, og det kan du få i Bergen. Denne skjønnhetsbehandlingen inneholder HydraGlow ansiktsbehandling med melkesyrepensling.

Dette fungerer som en peel, fjerner døde hudceller, gir fukt og eksfolierer huden og regulerer i tillegg hudens pH-verdi.

Her får du med andre ord alt det huden trenger, og mere til. For som en siste avslutning får du forming og farging av bryn, i tillegg til et vippeløft for å gi lengde, volum og løft til dine naturlige vipper.

Ølsmaking hos ØlAkademiet

Bergen er en forholdsvis kompakt by. Og nettopp derfor finner man mange aktiviteter i Bergen sentrum. En av disse er Ølsmaking hos ØlAkademiet.

De vet at den beste ølen er en åpnet øl, og da spesielt kvalitetsøl – og her åpnes det mange. I tillegg til å få smake på flere forskjellige spennende øl, så får man massevis av underholdende og spennende informasjon om øl, hvordan det blir brygget, forskjellige øltyper og mye mer.

Les også om de beste ølbarene i Bergen

Og som en ekstra bonus får du også muligheten til å bli kjent med andre mennesker med samme interesse for øl.

Escape Room i Bergen

Escape Room et fenomen som startet i 2013 i Bangkok, og som nå finnes i over 30 land. Disse opplevelsene passer perfekt til familier som er nysgjerrige og kan samarbeide, for her handler det om å løse mysterier, knekke koder eller flykte fra en mørk skjebne.

Bryggens Museum

Av alle aktiviteter i Bergen sentrum, så er dette kanskje den viktigste å få med seg. I 1955 var det en stor brann på Bryggen. Denne brannen har siden blitt kalt for Bryggebrannen, og viste seg å ikke bare være en katastrofe.

Etter brannen oppdaget man hundretusenvis av skatter som hadde ligget begravet under husene i flere hundre år, og nå kan du se og lære om mange av disse gjenstandene på Bryggens Museum.

Museet er dessuten bygget på restene av Bergens eldste bebyggelse fra 1100-tallet, noe som forsterker følelsen av å være en del av middelalderens hverdag og liv.

Har du lest disse?

Aktiviteter for barn

Lesetid: 7 min.

Opplevelser i Bergen

Lesetid: 8 min.

Beste spa i Bergen

Lesetid: 6 min.