«Gateway to the Fjords», eller Bergen om du vil, er ikke bare full av koselige gater og vakre bygninger; byen huser også en voksende ølscene. Både barer og mikrobryggerier har skapt en spennende blanding av opplevelser for ølentusiaster som vil utforske internasjonalt øl eller lokalt brygg i byen.

Her i Bergen har du faktisk et solid utvalg av ølbarer og bryggerier du bør få med deg. La deg inspirere av topplisten vår nedenfor, enten du vil ta deg en forfriskende øl på en varm sommerdag (selv om det ikke er uendelig av de her), eller dra på en morsom og lærerik ølsmaking med vennegjengen.

Ta med kolleger, venner eller kanskje en date på ølsmaking på et av disse stedene i Bergen sentrum – kanskje du oppdager en ny favoritt?
Les også 21 kule utesteder i Bergen.

8 tips til de bedste barer:

  1. Apollon Platebar
  2. HEM
  3. 7 Fjell Bryggeri
  4. Henrik øl- og vinstove
  5. Baran Café
  6. Pingvinen
  7. Belgio Gastro Pub
  8. Vinyl
 

1. Apollon Platebar

Det er ikke uten grunn at Apollon Platebar er et populært sted for øl-glade folk i Bergen. Her finner du et stort utvalg av øl fra både lokale og nasjonale bryggerier, i tillegg til utsalg av LP-plater for den musikkinteresserte. Den hyggelige atmosfæren og vennlige betjeningen sikrer dem en favoritt-status hos oss.

Et tips: Her jobber det folk som kan faget og gjerne deler kunnskapen sin. Spør om de kan sette sammen en ølplanke til deg!

 

2. HEM

Å komme inn døra til HEM er som å gå inn i en sjarmerende stue fra 70-tallet, med hjemmesnekra bord, retro godstoler og lampeskjermer som vekker barndomsminner. Denne baren oser av personlighet og hjemmekoselige vibber.

HEM har ikke byens største utvalg av øl, men det er heller ikke målet deres. Dette er stedet du drar til for å nyte kosen, atmosfæren og servicen. Og en forfriskende øl eller tre, selvfølgelig! Bare ikke skyld på oss om du drar hit for en rask lunsj og blir sittende ut kvelden fordi du glemmer at omverdenen eksisterer.

 

3. 7 Fjell Bryggeri

Bryggeriet 7 Fjell – passende oppkalt etter hjembyens omringende fjell – produserer unikt og autentisk håndbrygget øl basert på regnvann fra Bergen. Det krever en liten tur ut fra sentrum, men vi lover det er verdt det!

Bryggeriet er kjent for sitt spennende utvalg av ølstiler, fra tradisjonelle lagerøl til eksperimentelle sesongøl. De har fokus på åpenhet rundt ølet sitt, og hver måned arrangeres Åpent Bryggeri, ølsmakinger og private selskap i deres Tap Room; midt i blinken for afterwork, et utdrikningslag eller bare en annerledes kveld med vennegjengen.

 

4. Henrik øl- og vinstove

Henrik Øl- og Vinstove er en liten, intim bar midt i Bergen sentrum, med et generøst øl- og vinkart. Her møter du ikke høy musikk eller diskolys: Vertskapet ønsket at gjestene få være være “tilstede i øyeblikket” ved å legge vekk mobiler og senke støynivået. Resultatet er en avslappet sone der man kan fokusere på å nyte godt selskap og godt øl. Om du vil prøve deg frem med en liten ølsmaking stiller betjeningen gjerne med anbefalinger, både av gamle favoritter og nye spesialøl.

 

5. Baran Café

Baran ligger sentralt plassert, kun et steinkast fra Torgallmenningen. Dette er stedet du drar til når du og en god venn bare vil finne en koselig krok der dere kan “leave your worries at the door” og nyte kvalitetstid over en god øl. Den uformelle atmosfæren og det imponerende utvalget av øl på menyen gjør dette til et stamsted for mange ølglade bergensere.

 

6. Pingvinen

Rustikk norsk mat og en rekke norske øl på både tapp og flaske. Hva mer trenger man for å kose seg ekstra en lang dag? Pingvinen er liten og sjarmerende gastropub som serverer tradisjonelle retter à la bestemors søndagsmiddager. Her kan du velge blant et godt utvalg øl, og de er flinke på å oppdatere lista ved å ta inn nye øltyper. Husk å få med deg raspeballer på torsdager!

 

7. Belgio Gastro Pub

Et lite stykke Belgia i Bergen? Ja, du leste riktig! Tur-retur Bergen–Brussel er verken økonomisk eller miljøvennlig, så de ølglade folka bak denne baren har fikset en snarvei for deg. Rett bak Bryggen ligger Belgio Gastro Pub, en stemningfull og intim bar der man nyte det beste av belgisk ølkultur. Her får du belgisk øl på fat og flaske, og alt fra blonde til stout til tripel. Proost!

 

8. Vinyl

Vinyl Bar er møtestedet for de med lidenskap for øl og solid lyd fra platespilleren. I Kong Oscars livlige party-gate ligger denne stemningsfulle baren. Her kan man velge blant en rekke norske og internasjonale øl, og du kan forvente spennende anbefaler fra baren om du er åpen for å prøve noe nytt.

Vinyl tilbyr også en fleksibel ølsmaking der bartenderen hjelper deg med å velge ut 4 ulike øl for 300,-. En perfekt gave til ølentusiasten som vil prøve noe nytt, eller en morsom og annerledes date!

 

Gavekort på ølsmaking i Bergen

På ølsmaking får man lære om ølets historie, produksjon og servering. Man får smake på forskjellige øltyper, og utforske hvordan råvarer og servering påvirker smaken. Det er en morsom aktivitet som passer for alle som liker øl, og en lærerik opplevelse for både nybegynnere og erfarne. Det er også en fenomenal gave til de som har alt, så kanskje du skal  overraske en du er glad i med et gavekort på ølsmaking i Bergen?

 

Inspirasjon og tips du kanskje vil like...

Topp 10 hotell du bør oppleve i Bergen

Lesetid: 6 min.

25 anbefalte restauranter og spisesteder i Bergen

Lesetid: 11 min.

Bergens 8 beste vinbarer

Lesetid: 5 min.