Leter du etter gode vinbarer i Bergen? Det er du ikke alene om. Vi kom deg faktisk i forkjøpet, for vi har allerede jaktet etter de beste stedene å nyte et glass vin i nærheten av Bergen sentrum. Og i denne guiden finner du våre favoritter.

Bruk denne guiden for å finne den beste vinbaren i Bergen for deg; her er det noe for enhver personlighet, anledning og budsjett. Alt du trenger er godt humør, og kanskje en regnfrakk!

 
For livsnytere...

1. Altona Vinbar & Kjøkken

📍 Strandgaten 81, 5004 Bergen

Du må lete lenge for å finne et koseligere sted å nyte kvalitetsvin, norske oster og god lokal mat. Altona Vinbar & Kjøkken er et av de eldste skjenkestedene i Bergen, og den unike atmosfæren i de 400 år gamle lokalene gjør dette stedet til noe helt spesielt.

En lidenskapelige sommelier vil glede seg over å finne vinperler i din prisklasse, og på menyen finner du alltid sesongens beste råvarer fra den norske kysten. Perfekte stedet for et jubileum, en bursdag, eller bare en kveld du føler for å nyte livets beste goder!

 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
For den kvalitetsbevisste...

2. Don Pippo

📍 Christies gate 11, 5015 Bergen

Don Pippo har gitt seg selv kallenavnet “Bergens mest intime vinbar”, og vi synes det passer stedet utmerket godt. Dette er vinbaren for deg som er litt over gjennomsnittlig interessert i vin, men som også setter pris på å bare lene deg tilbake og slappe av med godt selskap. Det holdes skreddersydde og lærerike vinkurs for de som vil lære mer, uavhengig av kunnskapsnivå! Nevnte vi maten som gir oss vann i munn bare av tanken?

For de uhøytidelige...

3. Dråpen vinbar

📍 Vaskerelvsmauet 1, 5014 Bergen

Denne laid-back vinbaren passer til trivelige kvelder med en flaske vin på deling med godt selskap. Dråpen vinbars avslappende omgivelser er perfekt etter en lang arbeidsdag, og med pizza på menyen og over 100 viner på kartet, finner nok alle noe som passer både lommebok og smaksløker.

For de som vil prøve noe helt nytt…

4. Magic Ice Bar Bergen

📍 C. Sundts gate 50, 5004 Bergen

Hvis du er på jakt etter noe helt unikt å gjøre i Bergen, bør du ta turen hit. Magic Ice Bar er en ekstraordinær opplevelse som kombinerer kuldegrader, kunst og noe godt i glasset.

Denne baren inneholder nemlig også et imponerende kunstgalleri, og alt er bygd opp av is! Til og med glass, bord og stoler er laget av is – men ikke bekymre deg, dere får låne jakker, hansker og noe varmt å sitte på.

 

Smaksopplevelser i Bergen vi tror du vil like...

 
For de med munchies...

5. Pergola Mat & Vinbar

📍 Nedre Korskirkeallmenningen 9B, 5017 Bergen

Når du besøker Pergola i huset fra 1600-tallet, i sine historiske omgivelser på Vågsbunnen, skjønner du nok godt hvorfor dette er en favoritt i Bergen. Her er man sikret en ordentlig koselig kveld, uavhengig av anledning.

De har et svært solid utvalg viner, med over 350 titler på vinkartet, men for mange er maten likeså mye et høydepunkt som godene i glasset. Velg (om du klarer) mellom oster, skinker, salamier, oliven og italiensk pizza; alle godbiter som sjelden slår feil med en god vin! Og for de som gjerne vil vite mer om vinen, stiller det lidenskapelige vertskapet gjerne opp med sin kunnskap.

For den avslappa...

6. Vågal

📍 Kong Oscars gate 10, 5017 Bergen

Vågal er stedet der du kan ta kaffe og lunsj på dagtid, og komme tilbake på kvelden når caféen har forvandlet seg til et lunt og hjemmekoselig vannhull. Et fint sted for vennegjengen, eller en date, som vil nyte en flaske vin eller to. Gjerne med en digg toast eller litt ost til!

For “feinschmeckern”...

7. Colonialen Matbaren

📍 Kong Oscars gate 44, 5017 Bergen

Afterwork stemning med kolleger? Feire noe smått eller stort med en god venn? Ta med kjæresten på en date-night? På Matbaren vil dere uansett nyte kvelden i stilrene lokaler, og bli imponert av smakene! Kjøkkenet elsker å leke med smaker og retter fra hele verden, så om dere blir sultne kan dere slenge på noen godbiter som østers, ceviche eller tartar.

For gourmeten på budsjett...

8. Kaigaten Vinbar & Kaffe

📍 Kaigaten 12, 5016 Bergen

Nok en kaffebar med en tvist på kveldstid! Men denne perlen bør du ikke gå glipp av om du er glad i litt hverdagsluksus. Kaigaten Vinbar & Kaffe byr på herlig utsikt til Lille Lungegårdsvann, og her kan du nyte solnedgangen i solveggen, med vin og enkle (men sykt digge) retter til en hyggelig pris, servert av både dyktig og serviceminded betjening.

 

Mer gourmet-tips og inspirasjon til deg

De 14 beste vinbarene i Oslo

Lesetid: 11 min.

Bergens beste brunsjer

Lesetid: 6 min.

25 anbefalte restauranter og spisesteder i Bergen

Lesetid: 13 min.
 

Meld deg på nyhetsbrevet og spar 10% på en valgfri opplevelse

Få eksklusive tilbud, nyheter, konkurranser og inspirasjon rett i innboksen din.

Takk for påmeldingen. Sjekk innboksen din!