Vet du egentlig forskjellen på cava og corpinnat? Hvilke glass er best å bruke til champagne? Og finnes det egentlig en vin du kan servere til sterk, indisk mat?

Hvis du ønsker å lære mer om mat- og vinkombinasjoner, druer, vintyper og produksjonsprosessen så kan disse vinbarene tilby kunnskapsrike sommelierer som gjerne diskuterer ulike temaer relatert til vin og mat.

Og om du er på jakt etter vinbarer for både nybegynnere og vinentusiaster, bør du utforske disse lokale favorittene i Oslo. I denne topplisten finner du alt fra gamle bakgårder med avslappet atmosfære, til luksuriøse vinkjellere som tar deg med på en enestående smaksopplevelse. Slå deg ned og nyt noen edle dråper i glasset! 🍷🍾

“Jeg er veldig flink med vin og kan på under et kvarter avgjøre om en vin er rød eller hvit. Hvis det er bra lys i lokalet.”

– Torkjell Berulfsen

1. Klosteret

Hvem skulle trodd at et kjellerhvelv fra 1899 i Oslo sentrum kunne transformeres til en av byens mest stemningsfulle Chambre Séparée? Her bør du ta med kjæresten for å drømme dere bort i eventyrlig atmosfære, omringet av levende lys. Det rustikke interiøret setter et romantisk preg – langt fra cliché.

Vi tilbyr en lærerik vinsmaking i avlukket rom som inkluderer 5 viner og hjemmebakt foccacia med tilbehør. Kjøkkenet serverer kreative kombinasjoner med moderne kulinariske teknikker, så slå gjerne til med noe godt på tallerkenen nå som glasset er fylt.

 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 

2. Galopin Mathallen

Galopin er opprinnelig en butikk og restaurant som spesialiserer seg i ost, paté og andre delikatesser fra Frankrike og Italia. Men deres brennende engasjement (og tør vi si, kjærlighet) for god vin, gjør dette stedet til den ultimate destinasjonen for Oslos ost og vin-elskere!

Den lune stemningen sikrer en kveld full av kos og hygge, så len deg tilbake og føle deg som hjemme. Det er ikke utenkelig at du drar herfra med en ny favoritt eller to til neste vinkveld…

 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 

3. Grand Cafe Oslo

Under bakken i hjertet av Oslo finnes det en vinkjeller som frakter deg til en ny verden. Grand Hotel Oslos storslåtte vinkjeller minner om en moderne grotte, med en samling av intet mindre enn 17 500 flasker. Her føles det eksklusivt uten å være pompøst. Smakingen skjer i et intimt og avlukket rom, som nesten virker designet for at sansene skal få ro fra omverdenen og kunne fokusere på det gode i glasset.

En svært dyktig sommelier med dyp lidenskap for faget velger ut viner med forskjellig karakteristikk. Man får en detaljert bakgrunn om vintyper, druer og forskjellige produksjonsprosesser. Her er det ingen dumme spørsmål og sommelier åpner gjerne for diskusjoner relatert til vin- og matkombinasjoner. Eksperten vil bli imponert og nybegynnere inspirert!

4. Peloton

Hva får du om du kombinerer vin, pizza, et sykkelverksted og en av Oslos hippeste gågater? Helt riktig: Peloton .

Disse kokkene og sommelierene er eksperter på å sette sammen smaker. Her hører du aldri snobbete prat om vin; det er smakene som er i fokus, og gleden av en god vin skal verdsettes og deles. Så, er du klar for en uhøytidelig og ekstra trivelig vinsmaking?

 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 

5. Le Benjamin Bar & Bistro

Denne lille perlen i en av Grünerløkkas travle gater bør du ikke fly forbi. Le Benjamin bar & bistro en stilfull, fransk vinbar kombinert med en romantisk bistro. Her venter et særdeles godt utvalg av franske viner fra mange regioner. La sansene frakte deg til sørlige trakter. En perfekt flukt for et vinelskende par som vil nyte noe luksus i hverdagen.

6. Victor's Vinbar

En koselig og folkelig familiedrevet vinbar på Frogner, der man kan slappe av og bli servert litt “feriefølelse” etter en lang dag. På Victors Vinbar bør man få med seg den stemningsfulle boblefredagen, eller sunday funday, der alt som er åpent skal tømmes, og du kan gjøre et ordentlig “vinkupp”.

7. L’ardoise

Franskmennene ser ut til å kunne dette med vin og mat. Hvis du derimot foretrekker sjokolade og søtsaker til vinen din, bør du svinge innom L’ardoise. La deg imponere av deres storslåtte utvalg av franske delikatesser i hjemmekoselige lokaler. Bon plaisir!

8. Dr. Kneipps Vinbar

Dr. Kneipps Vinbar er Markveiens lille skattekiste, med en omfattende vinmeny og bistroinspirerte retter. Det ujålete miljøet trekker ikke ned verken smak eller utvalg, og er derfor blitt en favoritt blant Grünerløkkas kulinariske vinbarer.

9. Cru Vin & Kjøkken

Cru er en vinbar i Oslo vest med behagelig og uformell atmosfære. Vinkartet ligger godt over gjennomsnittet i utvalg av god vin på glass. De tilbyr også delikate, delevennlige retter som bærer preg av fransk brasseri. Utsøkt sted å tilbringe fredag kveld med venner!

10. Enoteca

Den italienske vinbaren Enoteca i Oslo vest, byr på intet mindre enn 200 forskjellige viner på menyen. Sulten kan du temme med en rekke tradisjonelle italienske retter. Her får du også et raust utvalg av champagne. For den ekstra interesserte holder de vinkurs med profesjonelle vinkelnere.

11. Territoriet

En moderne, intim vinbar nederst på Grünerløkka. Territoriet tilbyr et generøst vinkart med over 400 viner. Den uventede, moderne stilen spiller en positiv rolle i det lille lokalet. Med åpningstid til kl. 01 hver dag, blir det sjeldent for sent for et ekstra glass eller to.

12. Vinoteket

Vinoteket er den nye møteplassen for alle som elsker vin, uavhengig av kunnskapsnivå. Her får du utforske et ordentlig solid vinkart, med skatter fra flere av verdens mest ettertraktede områder.

Hvis beliggenheten mellom Solli plass og Slottsparken, det gode vinutvalget og den lune atmosfæren ikke var nok for å overbevise deg, så vil deres moderne surdeigspizza toppet med lokale råvarer uten tvil sikre at du kommer tilbake, sulten på mer.

13. Esaias Vinbar

Blant de historiske basarene i Kirkeristen finner du Esaias, en unik mat- og vinbar som spesialiserer seg i naturvin og fristende retter med kortreiste råvarer.

Du kommer til å bli solgt fra første øyekast; stedets magiske belysning, usnobbete atmosfære og koselige uteplasser er den perfekte medisin etter en lang dag. Her holdes det også lærerike kurs, utstillinger og eventer.

14. Nektar vinbar

I det røde trehuset fra 1814 i Fredensborgveien, ligger kanskje ditt nye go-to hyggested. Nektar vinbar er et lunt og trivelig sted som samler fine folk, masse god vin, herlig stemning og kortreist mat under samme tak.

Både vinkart og menyen bærer preg av inspirasjon fra franske, spanske og italienske vinbarer, og du kan være sikker på å få noe smakfullt fra små produsenter med respekt for naturen.

🥂🍷🍾

Gi en vinsmaking i gave

Velg en opplevelsesgave eller åpent gavekort, og vi kan sende ditt gavekort i en flott gaveeske. Vi leverer gavekortet sammen med 5 kvalitetssjokolader. Du finner ikke en enklere måte å imponere en venn, kollega eller kjæreste!

En smaksopplevelse er en fantastisk gave å gi til noen. Hva med å overraske bursdagsbarnet med en trivelig og spennende vinsmaking? Ikke glem at vi har flere kulinariske opplevelser som passer perfekt som bursdagsgaver eller julegaver.

Vi anbefaler disse opplevelsene til deg!

Eller kanskje du vil like disse...

 

Meld deg på nyhetsbrevet og spar 10% på en opplevelse

Få nyheter, inspiration og tilbud på opplevelser rett til innboksen.

 

Mer inspirasjon og nyttige tips?

9 unike cocktailbarer i Oslo

Lesetid: 10 min.

22 kule steder å spise i Oslo i 2022

Lesetid: 10 min.

12 koselige caféer og kaffebarer i Oslo

Lesetid: 6 min.