Nå er det en god stund siden vi har vært ute og drukket Cosmopolitans som om morgendagen ikke eksisterte. Noen av oss har nesten glemt hvordan “bare en øl” ble til 7 drinker, og hvor mye en halvliter faktisk koster på Karl Johan. Noen har kanskje prøvd å lage den perfekte whisky sour på sitt eget kjøkken, noe de færreste faktisk får til…

Vi lengter nemlig også etter eksotiske drinker og de herlige, endeløse kveldene på byens livligste vannhull. Her er 9 unike cocktailbarer vi klør i fingrene etter å besøke igjen; disse stedene løper vi til så fort pandemien er over for godt!

 

1. HIMKOK

📍 Storgata 27, 0184 Oslo

Ofte omtalt som “Bartenderens fornøyelsespark”, og når du kommer hit skjønner du hvorfor. Stedet er nesten umulig å finne med mindre du vet hvor det ligger; eneste gjenkjennelige på utsiden er en turkis fasade. På innsiden venter en av verdens beste barer (kåret av worlds50bestbars), og en av få steder i Norge som har fått anerkjennelse internasjonalt.

HIMKOK har høy fokus på kvalitet, bærekraft og lokale råvarer. De produserer både gin, vodka og akevitt i deres eget destilleri. Konseptet og menyen er skapt av folk med ren lidenskap for faget, og det er en fryd for smaksløkene!

2. Svanen D.G.Æ

📍 Karl Johans gate 13, 0154 Oslo

I det vel bevarte svaneapoteket fra 1896 på Karl Johan har Yunus Yildiz skapt en cocktailbar i verdensklasse. Lokalet er et av Oslos vakreste og mest historiske, med vegger av mahogany, bordplater av marmor og glasstaket malt av Wilhelm von Krogh. 

Det er hit du bør dra for å smake cocktails i verdensklasse. På menyen finner du spennende råvarer som urter, krydder, frukt og bær, samt smakskombinasjoner vi aldri har opplevd tidligere. Bak baren er det høy fokus på bærekraft og utnytter råvaresvinnet til nye drinker. Dette gjorde Svanen fortjent til anerkjennelse fra det prestisjetunge reisemagasinet Condé Nast Traveller, som i 2020 ga Svanen tittelen som en av verdens beste barer.

3. Pigalle

📍 Grønlandsleiret 15, 0190 Oslo

Kjent som Oslos første nattklubb, med historie tilbake til 1965. Pigalle er en 1920-talls art deco inspirert cocktailbar på Grønland, som tar deg med tilbake til en helt annen tid. Bartenderne lager helt vanvittig gode cocktails, noen av de får du til og med på tap. I normale omstendigheter byr stedet på en rekke arrangementer, og på sommeren er bakgården åpen med enkel servering.

4. Aku Aku Tiki Bar

📍 Thorvald Meyers gate 32, 0555 Oslo

Klar for en reise til en fjern, eksotisk destinasjon? Hos Aku Aku Tiki Bar er lampene laget av oppblåste pinnsvinfisker. I taket henger en kano lånt av Kon tiki museet. Veggene er dekket med tiki statuer fra polynesisk kultur, og i hjørnet finner du en slags shrine til minne om Thor Heyerdahl. Drinkene serveres i fargerike tiki glass, gjerne med chili eller blomster som garnityr.

Det er så godt som umulig å ikke kose seg her; man er jo på en tropisk ferie midt på Grünerløkka! Absolutt verdt å ta turen hit, for å sikre seg en stemningsfull kveld. Spesielt om du er glad i spicy cocktails med rom!

Meld deg på Truestorys nyhetsbrev og spar 10% på en valgfri opplevelse hos oss!

Få eksklusive tilbud, nyheter, konkurranser og inspirasjon rett i innboksen din.

Takk for påmeldingen. Sjekk innboksen din!

5. *ISM

📍 Stortingsgata 12, 0161 Oslo

Et lite sted med mye personlighet, midt i Oslo sentrum. Lokalet er særegent og unikt, og det er tydelig at dekoren er valgt med omhu. Atmosfæren på Bar *ISM er perfekt for å nyte en drink eller fire, og “glemme verden” med venner etter en lang dag. I baren får du kreative cocktails og et spennende utvalg av viner. Dette er et sted med “det lille ekstra” i alle ledd! 

6. Nedre Løkka Cocktailbar & Lounge

📍 Thorvald Meyers gate 89, 0550 Oslo

New York + Grünerløkka = en uslåelig god kombinasjon for en cocktailbar. Interiøret og stemningen gjør Nedre Løkka til Oslos versjon av en livlig speakeasy i Manhatten. Den spennende menyen, snacksen laget av entusiastene bak baren, og unike detaljer som snurrende hyller, er noen av tingene som gjør dette stedet til en av våre absolutte favoritter.

7. Bar Boca

📍 Thorvald Meyers gate 30, 0555 Oslo

Velkommen til Oslos eldste cocktailbar! Bar Boca er en liten cocktailbar midt på Grünerløkka, med cocktails laget av folk som virkelig vet hva de driver med. Man kan be om alt fra en klassisk dry martini til “overrask meg”, uansett vil man komme tilbake for mer. Lokalet er autentisk og fullt av sjarm. Man føler seg umiddelbart som hjemme her!

8. Torggata Botaniske

📍 Torggata 17B, 0183 Oslo

Hvis du har stuen full av planter hjemme vil du trives her. Torggata Botaniske er som en innendørs hage full av klatreplanter. Drinkene blir laget av ferske råvarer, med spennende botaniske elementer. Bartenderne er kreative, lidenskapelige og ivaretar konseptet svært godt. De skaper gjerne smakskombinasjoner du aldri har vært borti før, både med og uten alkohol.

9. Chair

📍 Thorvald Meyers gate 45, 0555 Oslo

Cocktailbaren for alle som er over gjennomsnittet glad i gin. Chair er Norges første og eneste ginbar, som (til vanlig) holder ginsmakinger for de spesielt interesserte. Her er det stemningsfullt og trivelig hver dag, og den dempede belysningen gjør stedet både hjemmekoselig og mystisk på samme tid!

 

Gi en smaksopplevelse i Oslo som gave

Visste du at Truestory tilbyr en rekke gode smakinger og kurs i Oslo, både for booking og som opplevelsesgave? Våre opplevelsesgavekort har 2 års gyldighet og bytterett; den perfekte gaven til en som har alt!

Smak

Ølsmaking på Brygg Oslo

Bli med og få påfyll av både øl og kunnskap på denne trivelige ølsmakingen på Brygg Oslo.

Oslo

Smak

Ost & vinsmaking hos Galopin Mathallen

En smaksopplevelse med herlige oster og viner, med fullt fokus på franske og italienske delikatesser.

Oslo

Smak

Vinsmaking på Peloton Bar

En uhøytidelig vinsmaking med 6 forskjellige viner, der man kan lære nyttig kunnskap om druer, regioner og vin.

Oslo, Oslo

Smak

Øl- & Matkurs hos Øl Akademiet

Hvordan kombinere øl med mat? Det får man svar på her, gjennom en 5-retters sesongbasert meny, servert med ulike ølsorter.

Oslo

Smak

Ølsmaking hos Øl Akademiet

90 minutter med smaking av forskjellige øltyper og påfyll av visdom. Bli kjent med ølets historie, bryggeprosess og servering.

Oslo

Smak

Ølsmaking & omvisning hos Ringnes Brygghus

Lær mer om ølhistorie og bryggetradisjoner uavhengig av kunnskapsnivå, og smak 9 forskjellige typer øl fra bryggeriet.

Oslo

Smak

Whiskysmaking hos UnderBar

Smak 5 forskjellige whiskyer og få en innføring hvordan man lager og lagrer whisky, hvilke type whiskyer som finnes og hva alder har å si.

Oslo

Kultur, Smak

Maling & Moro hos Paint'n Sip Oslo

En kveld med kunst, vin og god stemning. En dyktig maleinstruktør vil vise vei til ditt neste mesterverk.

Oslo

Smak

Akevitt- & Cocktailsmaking hos Himkok

En smaksopplevelse i en av verdens beste barer. Smak 3 typer akevitt, 3 cocktails og få en omvisning i destilleriet det ble laget i!

Oslo

Smak

Cocktailsmaking hos Svanen D.G.Æ.

Smak 3 forskjellige klassiske cocktails eller innovative drinker med uventede smakskombinasjoner.

Oslo

Smak

Vinsmaking på Klosteret

En stemningsfull vinsmaking med 5 forskjellige viner valgt ut av sommelieren fra den prisbelønnede vinkjelleren.

Oslo

Smak

Gin- & Cocktailsmaking hos Himkok

Smak 3 typer gin, kombinasjoner med gin i 3 cocktails og få en spennende omvisning i et destilleri inspirert av nordisk kultur og natur.

Oslo

Smak

Kurs i ølbrygging hos Øl Akademiet

Den perfekte start på en karriere i ølbrygging. Lær om alt du trenger å vite om bryggeprosesser, malttyper og fallgruver.

Oslo

Smak

Ølplanke og pizza hos Ringnes Brygghus

En liten og forenklet ølsmaking med 7 forskjellige øltyper, som avsluttes med en digg napolitansk pizza i Ringnes Brygghus.

Oslo

Smak

Ølvandring med Oslo Food Tours

En guidet rundtur til 3 mikrobryggerier i Oslos hippeste strøk, med ølsmakinger man sent vil glemme.

Oslo

Smak

Romsmaking på Aku-Aku Tikibar

Smak på 6 typer rom fra forskjellige regioner og lær historien bak tiki-kulturen i et tropisk paradis midt på Grünerløkka.

Oslo

Gavekortet kan spesialdesignes med en personlig hilsen fra deg, og vi kan gjøre den ekstra spesiell med en eksklusiv gaveeske med sjokolader inni. Pakken sendes direkte til postkassen din – eller til mottakeren.

 

Mangler vi noe?

Dette er kun et utvalg av våre favoritter blant cocktailbarene i Oslo – vi vet det finnes mange flere fantastiske steder med gode drinker på menyen.

Kontakt oss gjerne på Instagram eller Facebook dersom du kjenner til, eller driver en cocktailbar vi bør vite om. Vi er alltid på jakt etter nye, gode opplevelser!