Se for deg å legge deg med utsikt over stjernehimmelen, klarere enn du noensinne har sett den før. Du er omringet av tett skog, og det er 10 meter ned til bakken. Du har første rads utsikt mot fjell, fossefall og det mangfoldige dyrelivet rett utenfor. Og for et lite øyeblikk blir du en del av villmarken.

Å overnatte i en tretopphytte har blitt veldig populært de siste årene. Kanskje fordi et opphold i en tretopphytte er en morsom og annerledes måte å oppleve naturen på, og like spennende for både voksne og barn. Og her i Norge er vi frelst med vakker natur og fantastiske landskap året rundt; faktisk er hele 75% av landets areal skog og åpen fastmark!

Vi har samlet det vi mener er Norges flotteste og aller beste tretopphytter. I disse koselige tretopphyttene kan du leve ut barndomsdrømmen om å tilbringe natten i en trehytte, og oppleve en Norgesferie som aldri før. Forbered deg på lekkert nordisk design, magiske atmosfærer og ikke minst spektakulære utsikter.

Truestorys favoritter i Norge:

 

Tretopphytter på Østlandet

På Østlandet trenger du sjeldent kjøre langt for å finne populære opplevelser, selv om du må ut av byen. Mange tretopphytter ligger ikke mer 1-2 timer utenfor Oslo, så du trenger ikke forberede deg på uendelige bilturer med utålmodige barn (eller voksne) for å oppleve naturen fra tretoppene.

 

1. PAN tretopphytter

Legg igjen hverdagen hjemme, hopp inn i bilen og se frem til et eventyr med kos, skogens ro og vakker utsikt. Disse tretopphyttene er spesialdesignet hele 8 meter opp blant tretoppene, og de er innredet med alle fasiliteter samt innlagt strøm og vann.

I PAN tretopphytter man kommer tett på naturen samtidig som man bor lunt og komfortabelt. Med seks sengeplasser fordelt på en dobbeltseng og fire enkeltsenger, kan både familien, vennegjengen eller bare kjæresten bli med på et beroligende eventyr midt i skogen.

 

2. Woodnest ved Odda

Woodnest har skapt en eventyrlig opplevelse i tretoppene, som bringer det norske naturlandskapet på sølvfat til gjestene sine. De 15 kvm store tretopphyttene er innredet med alt du trenger for et behagelig opphold, som toalett, strøm, kjøkken, fantastisk utsikt og møbler produsert av Eikund i Norge. Hyttenes eksteriør gjør at de blender sømløst inn i omgivelsene, med en unik form inspirert av norske kongler.

For å komme seg til hytta må man være forberedt på en halvtimes bratt tur til fots, med trapper og ujevnt underlag. Men turen er uten tvil verdt det, for her venter en stemningsfull opplevelse du vil lengte tilbake i lang tid. Du kommer ikke til å klare å legge vekk kamera når solen nærmer seg horisonten til den storslåtte Hardangerfjorden – vi utfordrer deg!

 

3. Trekronå

Oppe blant trekronene i furuskogen, omtrent 4-5 meter over bakken, ligger en liten, men sjarmerende arkitekttegnet hytte som fungerer som et hotellrom.

Dette er det ideelle stedet å tilbringe kvalitetstid med venner, kjærester eller familie, eller til og med å ha litt tid for deg selv. Det store spesialtilpassede vinduet gir deg muligheten til å nyte naturen og skogen mens du ligger i sengen, eller du kan ta en kopp kaffe på balkongen om morgenen og nyte utsikten. Du kan også lene deg tilbake i en sittekrok med en god bok.

Trekronå er et perfekt sted for rekreasjon og skaper gode minner, der du kan senke pulsen og frigjøre deg fra mas og stress.

 

4. Dyttholknatten på Fosstopp

Tretopphytta Dyttholknatten ligger i Hedalen i Valdres, i nærheten av Vassfaret naturpark. Dens nøyaktige posisjon tildeles ikke før hytten er booket, Fosstopp ønsker nemlig at gjestene får oppleve naturen helt for seg selv.

Hytta er festet i furutrær på en liten kolle, er på 17m2 og byr på sengeplasser til 5 personer. Innsiden består av stue med kjøkkendel og kjøleskap, bad med dusj og toalett, romslig sovealkove og en stor og luftig hems med utsikt. Selv på vinteren blir det sikret brøytet vei, så du kommer deg trygt frem helt til døra. 

På den vestvendte verandaen kan man både lage og spise middag, mens man nyter utsikten og ettermiddagssolen. Nedenfor hytta er et koselig bålsted med benker rundt, som skapt for kveldskos med marsmallows og kakao.

 

5. Treknatta på Fosstopp

Lengter du etter en stille natt med klar stjernehimmel? Å kjenne på frihetsfølelsen mens du speider utover et tilsynelatende endeløst skogslandskap? Da er det er her ditt neste eventyr bør begynne. Pakk tursekken og bli med inn i den dype skogen i Hedalen, der en eksklusiv tretopphytte gjemmer seg mellom furutrærne 8 meter over bakken.

I tretopphytta Treknatta på Fosstopp er du langt utenfor allfarvei, med naturen helt for deg selv. Det er 2 like hytter på 25 kvm hver, og sengeplasser for opptil 6 personer, og her venter en sen kveld med kos ved bålpannen, og en lang morgen i den lune hemsen.

 

6. The Treetop Island

The Treetop Island er glamping på Sørlandet, løftet til et helt nytt nivå! Bli med inn i en sjarmerende tretopphytte, bygd mellom 3 furutrær på en liten øy i et idyllisk skogsvann.

Tretopphytta finner du i villmarken på Fiddan i Konsmo, bare en times kjøretur fra Kristiansand. Trappen fra skogbunnen fører deg opp fra tjernet og inn til et uforglemmelig opphold i øyhytta. I sofakroken kan man nyte en god bok, på kjøkkenet kan man tilberede en deilig middag, kanskje med noe godt i glasset. Saunaen er like forfriskende året rundt, mens nydelig soloppgang og fuglekvitter kan nytes fra verandaen.

 

7. Eagle Nest Eco Lodge

Rett ved byen Otta er det bygd en spektakulær hytte med panoramautsikt over landets eldste nasjonalpark, Rondane. Eagle Nest Eco Lodge er bygd med bærekraftige løsninger, og skapernes ønske var å kombinere noe unikt, spektakulært og luksuriøst, og samtidig ta vare på naturen og miljøet rundt seg.

 

8. Toten Tretopphytte

Denne tretopphytten kombinerer moderne arkitektur med nærhet til naturen. Dette mesterverket er spesialdesignet av arkitekt Tord Kvien, arkitekt Anne Katrin Taagvold og interiørstylist Kirsten Visdal. Og resultatet er rett og slett storslagent. 

I Toten Tretopphytte bor man skjermet og komfortabelt, men naturopplevelsene venter rett utenfor døren. Her får man tilbringe natten høyt og luftig i en gammel blandingsskog, med panoramautsikt over Mjøsa. I dette området bor et mangfoldig dyreliv, og du vil trolig oppleve både fugler, ekorn, rådyr, rev og elg på nært hold.

Fra Oslo kan man ankomme denne drømmehytta på under 1,5 time. Det er totalt 5 sengeplasser fordelt på 3 senger, og hytta har alle nødvendige fasiliteter for et behagelig opphold, som strøm, vann, dusj og toalett.

 

9. Beverhytta

I gammel skog utenfor Halden har «Tretopphyttene på grensen» bygd to svært koselige hytter, Elghytta og Beverhytta. Begge tretopphyttene har utsikt over skogslandskap og vann. De er vinterisolerte, vedfyrte og utstyrt med alt man måtte trenge for et behagelig opphold i tretoppene, som kjøkken, komfyr, kjøleskap og innendørs biodo.

Noen ekstra sjarmerende detaljer er dobbeltsengen med utsikt til stjernehimmelen, og peisen i stuen som sikrer lune kvelder året rundt. Som skapt for en romantisk getaway!

I tillegg har Beverhytta har universell tilpassing, slik at rullestolbrukere og gjester med barnevogn har lett adkomst. Denne har også noe større bad og oppholdsrom enn Elghytta.

 

10. Himmelhytta i Ringsaker

Noen av Norges første tretopphytter finner du i Brumunddal i Ringsaker, 1,5 time nord for Oslo. Her kan du overnatte trygt og komfortabelt 8 meter over bakken, innimellom trekronene, hele året! En av hyttene her heter Himmelhytta – en eksklusiv tretopphytte med panoramautsikt, og glasstak over hemsen med utsikt til stjernehimmelen. 

Himmelhytta er 13m2, med hemsen i tillegg, og den huser opptil 7 gjester totalt. Innvendig er det svært hjemmekoselig, med stearinlys, saueskinn og vedovn. Verandaen strekker seg rundt hele hytta, og her ute kan du nyte roen i naturen med varmen fra bålpannen. Ved tjernet under hytta ligger det kano med årer og vester til fri bruk for gjestene.

Les også om de 5 andre tretopphyttene i Brumunddal: Bjørkhytta, Granhytta, Furuhytta, Lerkhytta og Klatrehytta.

 

11. Tretoppen Trysil

Lenge siden du har sett en helt klar stjernehimmel, urørt av byens lysforurensning? Her i den mørke Trysilskogen venter et beroligende opphold i tretoppene, med fortryllende ro og stillhet. 

Tretopphytta Trysil sin første tretopphytte, Lykketoppen, er omringet av fredfull og uberørt natur, der et mangfoldig dyreliv får boltre seg fritt. Nærheten til den ville naturen vil garantere både store og små en uforglemmelig opplevelse. Også resten av Trysil byr på morsomme aktiviteter og naturopplevelsene i området, og Trysil sentrum ligger kun 1 mil unna.

 

12. Treehouse Dome i Rakkestad

Håper du på å finne et sted der du kan ta med kjæresten og glemme hverdagen fullstendig? Denne hytta har kun plass til 2 gjester, og er derfor den perfekte destinasjon for et par som vil oppleve skogens ro, helt uforstyrret.

The Treehouse Dome ligger kun en time fra Oslo, i skogen mellom Rakkestad og Aremark. Omringet av flott natur og ikke så langt fra Linnekleppen, som er et populært turmål. Hytta består av et soverom med dobbeltseng, peis i stuen, WC, et lite kjøkken med vask, kjøleskap og gassbluss, samt en koselig sitteplass på verandaen utenfor.

 

13. Faråsen tretoppgård

For de med barn i baksetet, kan tretoppgården Faråsen på Ringsaker bli drømmedestinasjonen for hele familien. 

Her venter to barnevennlige tretopphytter, Skogro og Mjøsgløtt, på 22 kvm hver. Disse står på egne limtrekonstruksjoner som er over 10 meter høye, og trygt forankret i bakken. I første etasje har man soverom, stue med kjøkken, bad og store vindusflater. I 2. etasje har man 5 ekstra sengeplasser med takvinduer. 

Faråsen tretoppgård drifter også en gård med kyr og høner. For de voksne betyr det at man i perioder kan få kjøtt og egg fra gården på middagsbordet, og de minste kan kanskje få hilse på dyrene.

 

14. Birdbox Åmli

Har du noen gang lurt på hvordan fuglene har det i redene sine, dypt inne i skogen og høyt oppe i tretoppene?

Birdbox i Åmli er et sjarmerende minihus (en slags tretopphytte) utstyrt med en komfortabel queen-size-seng, som gir deg muligheten til å komme tett på villmarken samtidig som du nyter komforten til et hotellrom. 

 

15. Tretopphytter Oslofjord

En knapp times kjøring fra Oslo, midt i en vakker kulturskog utenfor Horten i Vestfold, venter fem flotte tretopphytter: Falkeredet, Ørneredet, Våkeredet, Ugleredet og Haukeredet. I disse hyttene er det lunt og godt uavhengig av årstid, og man er omgitt av trær og dyreliv, med flott utsikt til fjorden, 100 meter nedenfor. Alle hyttene går over to plan, har koselig uteplass og soveplasser til opptil 8 personer.

Her kan du våkne langsomt, med solstråler og fuglekvitter som vekkerklokke. Bare se for deg å nyte frokosten med denne utsikten… Ta morgenkaffen på verandaen; er du ekstra tålmodig spiser både fugl og ekorn solsikkefrø fra hånden din!

 

16. Himmelhøy ved Namdalen

Himmelhøy har skapt en komfortabel opplevelse oppe i tretoppene. En halvtimes kjøretur nordover fra Namsos finner du Konglebo, en tretopphytte som ligger for seg selv på en høyde med utsikt mot Vassleia. Tretopphytta er vinterisolert og består av et soverom med dobbeltseng, samt hems med 4 sengeplasser. 

Man er selvfølgelig omringet av natur og dyreliv, og det er en rekke friluftsaktiviteter og spennende utflukter i området. Her velger du tempo helt selv; ta en kanotur gjennom det fantastiske landskapet, eller bare len deg tilbake og tell stjernene til du slukner.

 

17. Birdbox i Fauske

Dette usedvanlige overnattingsstedet er ikke bare omtalt av imponerte gjester og besøkende fra hele verden. Birdbox Fauske ble kåret til “Juryens favoritt” i Truestorys nasjonale prisutdeling “Opplevelsesprisen 2020”.

Dette er kanskje ikke det første man tenker på når man hører tretopphytte, men målet med opplevelsen er det samme: en unik måte å komme tett på naturen og dyrelivet.

Den uvanlige “hytta” er designet for å kombinere komforten av et hotellrom med nærhet til naturen. Her kan du isolere deg selv fra verden, samtidig som du nyter en natt omringet av vakkert naturlandskap. Birdbox i Fauske er beskrevet som en magisk naturopplevelse som absolutt bør oppleves i løpet av livet.

 

18. Trehyttene i Gjerstad

En halvtime vest for Kragerø kan du utforske 3 særegne tretopphytter, bygd av en familie på 5 som er lidenskapelig opptatt av livet oppe i trekronene.

Her kan du tilbringe natten i Kråkeslottet, som har alle fasiliteter og sengeplass til åtte. Denne hytta kan friste med din egen sandstrand, bålplass, tarzanløype og snekkerbod. Hytta Gjøkerede har vedfyring, gass og stearinlys, sengeplass til åtte personer, bålplass og tarzanløype.

Deres nyeste trehytte, Flåklypa, ligger midt ute i villmarken. Her kan man møte på et yrende fugleliv, og det er gode muligheter for å få øye på hjort. Den store takterrassen med bålpanne har flott utsikt, så man kan følge med på livet skogen fra fuglenes perspektiv. Rett nedenfor hytta finner man både tarzanløype og fine turstier.

 

19. Hardanger Panorama Lodge i Ulvik

Hva med å tilbringe natten i en 54 m² stor moderne trehytte over 3 plan, 11 meter over bakken og med en helt vanvittig panoramautsikt over Hardangerfjorden?

Hardagner Panorama Lodge er rett og slett klargjort for fremtiden. De enorme vinduene gjør at naturlandskapet blir en del av interiøret. Kjøkkenet, badet og oppholdrommet er fullt utstyrt for å sikre et virkelig komfortabelt opphold. Unikt for dette stedet er de 3 (!) soverommene, terrassen med glassgulv og parkeringsplassen med mulighet for lading av elbil. 

Om man ikke ønsker å bruke tid på middagslaging kan man få levert ferdige måltid fra Hardanger Gjestehus, mens Syse Gard kan levere egenproduserte pølser, eplesaft og syltetøy direkte på døra.

 

20. Laagen

Laagen Tretopphytte er virkelig en drømmedestinasjon som har fokus på bærekraft og komfort året rundt. Den velutstyrte trehytta med panoramavinduer gir deg spektakulær utsikt mot skogen og den brusende elven. Med 4 soveplasser fordelt over en King Bed og en alkove er dette tilfluktsstedet ideelt for par, venner eller små familier. Inne i tretopphytta opplever du den beroligende lyden av elva, og ute på terrassen kan man nyte sene kvelder ved gasspeisen. 

 

20. The Fairytale Castle

En tur til Wild Cabins unike slott er for de som liker det lille ekstra. Her har man tilgang til like mye goder som hjemme, kanskje enda mer, og man er helt alene midt ute i de idylliske sørlandske skoger.

Dette er et vakkert eventyrslott med to tårn, mange sengeplasser, kjøkken, bad og badekulp. Man har muligheten for å ta seg en rolig kanotur, fiske litt og våkne opp til herlig fuglesang. En unik overnatting full av ro og luksus inne på heia, blant trær, vann, fugler og ville dyr.

 

Tretopphytter på Sørlandet

Sørlandet er ikke forbeholdt skjærgårder, båtfolk og turister fra byen. En liten tur inn i skogene ved kysten venter nemlig noen utrolige tretopphytter som vil få deg til å glemme den stappfulle stranda.

 

TreeTop Island på sørlandet

Flykter du til dette stedet, vil resten av verden være så godt som ikke-eksisterende. Denne tretopphytten er nemlig gjemt bort i toppen av gamle furutrær ute på en liten øy, midt i et idyllisk skogsvann.

Trappen fra skogbunnen fører opp til en veranda mellom tretoppene, og videre inn til Øy-Hytta. Tretopphytta er liten og enkelt innredet, og som i gamle dager er det kun utedo tilgjengelig. Likevel har Treetop Island klart å skape et overnattingssted med høy komfort og praktiske løsninger. Her kan kropp og sinn virkelig gå inn i hvilemodus! Følelsen av å sove høyt over bakken på en privat øy er virkelig en av de sjeldne.

 

Tretopphytter på Vestlandet

Dype fjorder, bratte daler og høye fjell. Vestlandets picture-perfect landskap er som skapt for spesialdesignede tretopphytter!

 
 

Dette var altså våre personlige favoritter her til lands. Fantastisk, ikke sant? Så hva venter du på? Dra ut på et eventyr i tretoppene og opplev Norge fra et helt unikt perspektiv!

Er det noe som mangler i listen? Tips oss på Instagram eller Facebook! Vi er alltid på utkikk etter de beste opplevelsene i Norge.

 

Vil du ha mer inspirasjon fra Norge?

21 unike overnattinger i Norge

Lesetid: 12 min.

30 hoteller du bør besøke i Norge

Lesetid: 17 min.

Glamping i Norge

Lesetid: 9 min.