Litt av gleden med å reise er å oppdage nye steder du ikke visste eksisterte. Og det å oppleve et særegent og spesielt sted er noe av det aller beste, for det er kanskje disse man husker best. Og slike steder er det mange av i Norge!

Glem alt du vet om roadtrips og weekendreiser, og la oss vise deg stedene man skulle tro kun eksisterte på Instagram. Luksustelt med hotellfrokost, moderniserte Volkswagen vans og off-grid fyrhus er bare noen av stedene som topper denne listen. Advarsel: wanderlust vil høyest sannsynlig forekomme.

Gjør deg klar for en reise utenom det vanlige!

Noen favoritter fra Truestory.no

 

Romantisk opphold

på Lysebu i Oslo

Trenger du en måte å vise din bedre halvdel litt takknemlighet eller uttrykke noen følelser som er vanskelig å si med ord? Hvorfor ikke vise det gjennom en romantisk helg til Lysebu hvor takknemlighet sitter i veggene*. Verdsett din kjære like mye som Lysebu verdsetter autentisk mat og vin

Pris fra kun 1.234 kr. per person

 

Spar 20% hos Truestory

på opplevelsesgaver & opplevelser

Den store gave-sesongen nærmer seg, og du er kanskje allerede invitert til bryllup, jubileum, avgangsfester, konfirmasjoner og selvfølgelig bursdager.

Akkurat nå får du 20% rabatt på opplevelsesgaver. Benytt sjansen til å kjøpe personlige og minneverdige gaver som gir mottakeren noe spesielt å se frem til. Du får selvfølgelig 20% rabatt også når du kjøper og booker en opplevelse til deg selv.

2 dager
2 timer
2 min.
2 sek.
 

1. Opphold i tretopphytte

8 meter over bakken midt i Hortens tette kulturskog ved Oslofjorden, finner du en sjelden type trehytte. I disse naturnære husene over 2 plan er det 7 soveplasser, kjøkken, bad og balkong med panoramautsikt.

Her kommer man på besøk i dyrenes hjem, og det er ikke uvanlig at gjestene kommer tett på både ekorn og fugler. La bålpannen holde dere varme mens sola går ned, og nyt frokosten omringet av fuglekvitter, skog og vakker utsikt.

 

2. Glamping på Lystang

Glamping – eller glamorøs camping, om du vil – er en populære opplevelse som har tatt verden med storm de siste årene. De store canvasteltene er innredet med oppredde senger og gulvtepper, akkurat som et hotellrom.

I disse romslige luksusteltene er finner du ingen tynne liggeunderlag eller klamme soveposer. Og den magiske følelsen av glamping venter på deg her, ved vannkanten på Lystang ved Notodden.

 

3. Toget ved Veggli Vertshus

Foto: Veggli Verthus via veggli-vertshus.no

Noen som er glad i å kjøre tog? Da bør du vise dem dette stedet, for det er ikke hver dag man får bo i en pensjonert togvogn…

Dette overnattingsstedet kan huse hele 34 gjester, og oppholdet kombineres gjerne med skreddersydde opplegg til ulike anledninger. I tillegg til den uvanlige og ufattelige koselige overnattingen, byr vertshuset på både lokal mat og ølsmaking, lokalhistorie og andre morsomme gruppeaktiviteter.

 

4. Oscarsborg Festning

Det legendariske slaget mot tyskerne og krigsskipet Blücher er for lengst historie, men du kan fortsatt besøke plassen der historie ble skapt for over 80 år siden.

Her på Oscarsborg festning i Drøbaksundet er både bygningene, batteriene og historiene godt bevart. Enhver historieentusiast vil ha stor glede av denne historiske perlen. Dessuten må man komme seg til øya via båt, så du og din reisepartner får nye en pause fra hverdagen, med historiske opplevelser og gastronomiske overraskelser – selvfølgelig i vakre omgivelser.

 

5. Vintønna på Lerkekåsa Vingård

Foto: Lerkekåsa Vingård via facebook.com/lerkekasa

Glad i vin? Da vil du nok føle deg som hjemme her, pluss litt til. Dette er nemlig en av verdens nordligste vingårder!

På Lerkekåsa Vingård i Gvarv i Vestfold og Telemark kan du sove i et stort eikefat fra gårdens vinproduksjon. Man kan fortsatt fornemme duften av vin i treverket, og fra sengen ser man rett ut mot den vakre vingården, omringet av drueranker, fargerike roser og syriner.

Oppholdet kan man selvfølgelig kombinere med smaksopplevelser fra gårdens drueplanter og deres edle dråper… Ja takk!

 

6. Glamping midt i Telemarks skog

Hva sier du til et skogseventyr med overnatting i safaritelt? Dette stedet er perfekt for å jakte etter skjulte badeplasser og jettegryter. Finn den perfekte toppturen for gruppa, og avslutt en lang dag i naturen med en deilig skogsdessert av selvplukkede blåbær. 

Dette er ordentlig magisk skogsglamping, der morsomme naturopplevelser kommer på samlebånd. Og får dere “nok” av skogen, ligger Sommarland like ved.

Se flere bilder fra området via #breivagjestegaard

 

7. Retro Volkswagen van på Lofoten

I Lofoten kan du leie en renovert volkswagen van med interiør og farger inspirert av livet i vans, retro farger og 80-tallet. Og vi deler gjerne en lokal hemmelighet: Hvis du virkelig vil oppleve Lofoten bør du ikke gå glipp av denne muligheten!

 

8. Kongsvinger festning

På toppen av Kongsvinger kan du besøke en viktig del av Norges rikspolitiske historie. Det som engang var Napoleons nordvestre flanke, er nå et bevart kulturminne for gjestenes glede. Hele kongerekken fra Harald V til Fredrik II har besøkt og spist i den gamle kommandantboligen fra 1683, og nå kan du også få servert en smakebit av både historie og gastronomiske opplevelser.

 

9. Lysebu hotell

På toppen av Oslo finnes det et hotell preget av den norske tradisjonen til embetsmannsgårdene på Østlandet. Lysebu er tatt rett ut av et eventyr!

En av høydepunktene på dette stedet er de gastronomiske opplevelsene med lokale råvarer; et opphold her er ikke komplett uten den eksklusive menyen satt sammen av deres lidenskapelige kokker. Er man interessert i vin, tar sommelieren dere gjerne med inn i den prisvinnende vinkjelleren også.

 

10. Opphold og moskussafari på Rondane Høyfjellshotell

Vi er svært heldige her i Norge, som får oppleve både vakker natur og sjeldne naturfenomener. Men vi har også et mangfoldig dyreliv som mange reiser langt for å se et glimt av!

På Rondane Høyfjellshotell får man den klassiske hotellopplevelsen med blant annet 3-retters og inngang spaavdelingen. Men på en guidet tur i Dovrefjell får man bli med på en langt mer sjelden opplevelse, nemlig moskussafari.

 

11. Lindesnes Fyr

Helt på sydspissen av Norge ligger landets eldste fyrhus fra 1656. Nå kan leiligheten sjekkes inn i og fyrmuseet er åpent for besøkende hele året. Utenfor braser bølgene hardt mot kystlinjen, som om havet vil klamre seg fast til fyret – kaldt og brutalt. Men inne i leiligheten er det heldigvis koselig og behagelig, med mange soveplasser, TV, Wi-Fi og vedovn. 

 

12. Hyttene på Manshausen

Den private øya Manshausen i Steigen i Nordland blir beskrevet som der “hav og fjell møtes”. Og vi vil påstå at disse sjøhyttene står på pallen når det kommer til måter å oppleve dette fantastiske landskapet på.

Hyttene er plassert helt på kanten av svaberg og steinhyller. Designet er utviklet av arkitekt Snorre Stinessen, og det er laget for å passe som hånd i hanske med omgivelsene. Innvendig er hyttene både lune og moderne, med eget bad, kjøkken, soverom og selvfølgelig en utsikt som tar pusten fra deg.

 

13. THE THIEF

THE THIEF er en favoritt blant både lokale og besøkende, og omtales ofte som et lite stykke utland i Norge – og med god grunn. Her kombineres det beste av samtidskunst, sparitualer og gourmet fra hele kloden. 

 

14. Kvarstad Gård

Hva får du hvis du kombinerer en idyllisk gård med en godteriskuffen? På en høyde i naturlandskapet i Ringsaker finner du Kvarstad Gård, en smaksrik perle for for mat-, is- og sjokoladeelskere.

Her får du bli med inn gårdens egne konfekt- og iskremfabrikk, der det blant annet lages silkemyke sorbeter av bær fra hagen, og konfekt som smelter på tungen. Oppholdet inkluderer en 3-retters av råvarer fra området, og en avslappende natt i et landlig og romantisk privat rom.

 

15. Kråkenes Fyr

Er du en av de som elsker lyden av regnvær, eller bølger som skyller mot land? Da bør dette stedet stå på bucketlisten din!

Fyret ligger på en klippe ved Nordsjøen, med panoramautsikt over det åpne hav. Her kan du oppleve den ekte kraften av havet, med salt i luften og kraftige bølger som kaster seg opp mot kystlinjen.

Kråkenes fyr ble tent i av Kystverket i 1906 og er et innseilingsfyr fra Stadhavet som ligger i Kinn kommune. Du kan bo i Stormsuiten i Fyrhuset eller i Stormhuset med sine 2 dobbeltrom med til sammen 7 sengeplasser.

 

16. VannCamp ved Preikestolen

Vil du komme så tett på naturen som mulig? Da kan en natt i hengekøye ved vannet være noe for deg. Våkne til rolige bølger og solstråler, og nyt frokosten ved bålpannen. Kombiner oppholdet med morsomme aktiviteter på land og vann, eller en nærmest obligatorisk tur til verdenskjente Preikestolen.

 

17. Bryhni Søndre

Det er ikke uten grunn at Bryhni Søndre har vunnet priser for renoveringsarbeidet som er gjort på den historiske gården. Og med et så vennlig og lidenskapelig vertskap som brenner for god vin og mat fra nærområdet, kan man ikke annet enn å glede seg til å dra tilbake.

Natten kan du tilbringe i den vakre, restaurerte kårboligen fra 1750-tallet med peis og usjenert terrasse. Den klare stjernehimmelen og den behagelige stillheten i de landlige omgivelsene er rett og slett en massasje for sjelen!

 

18. 2 dagers kajakktur på Voss

Denne reisen tar deg med på en helt spesiell opplevelse i Nærøyfjorden, der du får muligheten til å utforske deler av Norge som kun er tilgjengelig med kajakk.

Du vil også havne i UNESCO World Heritage park, omringet av vakre fjell, spektakulære breer og urørt skog. Tenk et norsk postkort – in real life.

 

19. Villa Haugen Boutique Hotel

Opprinnelig bygd i 1908, og gjenskapt 90 år senere – denne villaen er i en klasse for seg selv.

Her i Villa Haugen i Steigen i Nordland får du bokstavelig talt et vakkert, lite stykke av verden for deg selv. Nyt din egen strand, og kjenn på en særegen tilværelse av havet, fjell og øyer som nærmeste naboer i alle retninger. Midnattssol, nordlys og Lofotveggen er bare noe av det man vil lengte tilbake til etter et opphold her.

 

20. Litløy Fyr

Det er vanskelig å ikke drømme seg bort, når man leser beskrivelser som “en øy for deg selv med et fyrhus i det arktiske havet.” Dette stedet er nok vakrere enn ord kan beskrive, så det overrasker oss ikke at de besøkende omtaler dette som opplevelse de aldri vil glemme.
 
Litløy fyr er fjernt fra hverdagen; helt uten biler, butikker og støy. Ikke bare er det et av verdens minste hoteller, det er også et miljøvennlig og off-grid opphold, med egenprodusert strøm og innsamling av regnvann.
 

Vi hos Truestory mener selvfølgelig at denne listen kunne (og burde) være minst dobbelt så lang – dette er rett og slett bare et utvalg fra vår bucketlist i år! Har du forslag til flere unike steder vi bør utforske? Kontakt oss gjerne her eller via Facebook og Instagram, vi digger å motta reiseinspirasjon!

 

🚗⛺️⛰

Gi en spesiell overnatting i gave!

Lag et spesialdesignet gavekort med en personlig hilsen fra deg! Vi kan gjøre gaven ekstra spesiell med vår flotte gaveeske med deilige sjokolader inni. Opplevelsen kan byttes og gavekortet er gyldig i hele 2 år.

Fortsatt usikker på hvilken opplevelse du skal velge? Gå for et åpent gavekort, så kan du velge pris og mottakeren velge opplevelsen. Pakken sendes direkte til postkassen din – eller til mottakeren! 

 

Har du lest disse?

Glamping i Norge

Lesetid: 9 min.

Hva skjer i Oslo

Lesetid: 3 min.

Topp 10 hotell du bør oppleve i Bergen

Lesetid: 6 min.