Glamping er en opplevelse i naturen for de som ikke takler flere flate luftmadrasser og bål som slukner. Det er for de som er lei av at fuktigheten drypper fra toppen av teltet, soveposen er klam og sokkene ikke holder varmen. Som bonus har man kanskje med seg en klagete kjæreste, et utålmodig barn, en gretten tenåring, eller en hund som nekter å ligge stille i det knøttlille teltet.

Kjenner du deg igjen? Da er glamping i Norge er noe du bør prøve! På glamping kan du komme tett på naturen, og samtidig beholde noe av luksusen og komforten man kjenner fra både hjem og hotell.

Glamping & sauna

ved Åkrafjorden

ved Åkrafjorden

Disse idylliske glamping domene er omringet av karakteristisk norsk landskap, slik du kjenner det fra malerier og postkort. De er plassert på en fjellknaus mellom den vakre fjorden og de majestetiske fjellene som strekker seg 700 meter til værs. Her er det lite som forstyrrer roen, og godstolene ved vinduet inviterer dere til å observere og nyte utsikten, fra solskinn til stjernehimmel

2 dager
2 timer
2 min.
2 sek.

Pris fra 1.950 kr. per person

Tips til glamping i Norge

Glamping har eksistert i mange århundrer, men glamping slik vi kjenner det i dag oppsto i USA, der det raskt ble populært. Du kan få en smakebit av konseptet og en god dose inspirasjon til overnatting i glamping telt dersom du sjekker ut #glamping på Instagram. Her renner det over av bilder som gir deg en god idé om hva glamping er.

Det er vanligvis en grunn til at trender som denne oppstår, og når de først har fått taket i folk, så sprer fenomener seg raskt. Dette er også tilfelle med glamping, som er utbredt i store deler av verden i dag. Og vi er sikre på at et av de beste stedene å oppleve glamping er nettopp her, i vårt lille hjemland med høye fjell, brusende fossefall og idylliske fjorder.

Her er noen av våre favoritter blant steder å glampe i Norge!

Glamping i Hallingdal Feriepark

🌿 Myrovegen 15, 3570 Ål, Norge

Hallingdal feriepark har hatt som ambisjon å sette en ny standard for camping i Norge, så her kan selv de største familiene dekke alle behov.

Stedet byr på en rekke aktiviteter for store og små, med et flott servicehus, liten butikk og en god restaurant. Her venter både oppfriskende skogsturer på fjellet og morsomme dager i lekeland og klatrepark.

 

Glamping på Lystang

De flotte glampingteltene på Lystang ligger ca 2 timer fra Oslo.

🌿 Sauheradvegen 1344, 3683 Notodden, Norge

Himmelen farger det rolige vannet i regnbuens varmeste toner, og de siste solstrålene vinker farvel til de hvite teltene ved vannet. Når kvelden ankommer er det bare måneskinnet og de koselige lyktene som reflekteres i vannet. Ingen klandrer deg om du ikke klarer å la være å knipse noen bilder på dette Insta-vennlige stedet – for her er ikke filter nødvendig.

Glamping i Telemarks dype skoger

🌿 Skjelbreidvegen 179, 3800 Bø i Telemark, Norge

Dette er et eventyrlig fristed for naturglade familier. Velkommen til deres nye hjem: den fantastiske furuskogen. Kort avstand til Bø Sommarland, Klatreparken Høyt og Lavt og de store grønne skoger med fossefall, fjellknauser, bålplasser og ville bær.

Breiva Gjestegaard og Glamping er dessuten nærmeste nabo til Lifjell, et høyfjellsterreng som sies å være en miniatyrutgave av Jotunheimen. Her kan man utforske vandreruter med lengde og vanskelighetsgrad tilpasset eget ønske og behov.

Glamping ved Åkrafjorden

🌿 Fjæravegen 26, 5598 Fjæra, Norge

Disse idylliske glamping domene er omringet av karakteristisk norsk landskap, med utsikt til den vakre fjorden og de majestetiske fjellene som strekker seg 700 meter til værs. Her er det lite som forstyrrer roen, og godstolene ved glassveggen inviterer deg til å observere og nyte den flotte naturen, fra solnedgang til stjernehimmel.

Her får man både privatliv og nærhet til naturen, men glamping domen er innredet med toalett, en forfriskende utedusj og vedovn til årets kaldeste netter.

Glassiglo fra Hvilepust

🌿 Østlandet, Norge (Lier, Ringerike, Krødsherad og Aurskog)

Rundt om på Østlandet står disse seks flotte glassigloene, helt usjenert i vakre landskap. De er plassert både i skogen, på landet og ved vannet, så du kan våkne til akkurat den utsiden du liker best.

Hvilepust er et overnattingssted for de som vil komme tett på naturen, helt uten forstyrrelser, men likevel liker litt ekstra komfort på tur. Skandinavisk design og bærekraftige løsninger er noe av det som gjør dette stedet så spesielt. En fantastisk måte å oppleve Østlandets ulike naturperler.

Tretopphytter ved Oslofjorden

🌿 Veggeveien 19, 3180 Nykirke, Norge

Glamping er ikke forbeholdt luksuriøse telt og tipier. Du kan også tilbringe en natt i en komfortabel tretopphytte, åtte meter over bakken.

Hyttene er designet for å passe til familier i alle aldre, vennegrupper og reisende som ønsker å utforske den utrolige villmarken.

Naturen forblir imidlertid i sentrum, for når du entrer denne skogen blir du gjest i et enormt økologisk system med et rikt dyreliv. Og den fantastiske panoramautsikten over Oslofjorden og kulturskogen gir muligheten for å spotte blant annet elg, vilt, ulv, bjørn og gaupe.

Woodnest tretopphytte

🌿 Eitrheimsvegen 65, 5750 Odda, Norge

Woodnest har skapt en eventyrlig opplevelse i tretoppene, som bringer det norske naturlandskapet på sølvfat til gjestene sine. De 15 kvm store tretopphyttene er innredet med alt du trenger for et behagelig opphold, som toalett, strøm, kjøkken, fantastisk utsikt og designmøbler. Utsikten over Hardangerfjorden er intet mindre enn ubeskrivelig!

Glamping ved Tinnsjø i Telemark

🌿 Austbygdevegen 111, 3650 Austbygde, Norge

De høye åsene beveger seg som bølger, når de strekker seg opp mot himmelen og ned til vannet igjen, der de omfavner den vakre strandlinjen ved Tinnsjå i Telemark, omtrent en halvtime fra Rjukan. Ta to skritt ut fra teltet, og badestranden er din! Kjøl deg ned i vannet utenfor, eller svett ut litt stress under et besøk i badstuen.

Og etter en dag med opplevelser i området er det ekstra fint å samles ved teltåpningen, med et glass vin, god mat og lange samtaler til solen for lengst er borte.

Dome glamping på Trysil

Foto: Trysil Glamping

🌿 Slettengevegen 68, 2420 Trysil, Norge

Trysil Glamping står klare for å frelse alle som drømmer om å oppleve ekte, norsk villmark. Midt mellom tett skog og lange sletter finner du et litt uvanlig, kuppelformet design.

Her er det dobbeltsenger, sovesofaer, strøm, grill og panoramautsikt. Og mye mer! Denne opplevelsen er tilgjengelig hele året, sommer som vinter.

 

Glamping i Sverige

Hvis du allerede har prøvd glamping i Norge, kan du jo ta turen videre til Sverige. Vår kjære nabo byr på både fjell ved grensen, elver i nord og endeløse skoger over hele landet.

Her er du bokstavelig talt omringet av grønne drømmer! Foto: Skovdal Nordic og Thomas Kjelds.

Stedsans

🌿 Bohult 109, 31491 Hyltebruk, Sverige

Dette er stedet der natur og livskvalitet kombineres. Og akkurat her, midt i en frodig skog ved Hyltebruk – ca 1,5-2 timer fra Göteborg – med utsikt over en stor innsjø, kan du finne ro.

Bærekraft og grøntområder går igjen på flere nivåer, fra den nydelige lokale maten som tilberedes med naturens beste ingredienser, til det resirkulerte badevannet i dusjen.

 

Glamping i Danmark

Ja, det er også deilig å være norsk på glamping i Danmark! Landet huser mange idylliske steder, men vi håndplukket ett, for dere som er villige til å dra litt lenger for å oppdage nye glampingperler.

På terrassen foran teltet kan du fort forsvinne i dagdrømmer, mens du lar øynene vandre over vannet og naturen som omringer teltet.

Nordliv

🌿 Fellesvei 28, 3790 Hasle, Bornholm, Danmark

Bølgene fra havet suser mot kysten, og lyden av de rolige bølgene vugger deg i søvn når du har lagt deg. Om morgenen er det fuglene som vekker deg, og hvis du er i form kan du starte dagen med et bad i utendørsbadet, før morgenkaffen er klar.

Det er mange opplevelser her på vestkysten av Bornholm, som du bør sørge for å prøve før du forlater den steinete øya igjen. Det er både røykehusene, et vakkert havnebad med badstue i Hasle, hvite sandstrender, grønne skoger, dype blå innsjøer og fine byer som venter.

 

🌲🌱🌤🍷🏕🛏

Hva er glamping?

Ordet glamping betyr rett og slett en kombinasjon av glamour og camping. Du får altså en bit av både friluftsliv og luksus på samme tid.

Hvis du liker fantastiske naturopplevelser, men samtidig helst vil tilbringe natten i en myk seng og litt luksus, er glamping noe for deg. Høres det fristende ut? Da skal du selvsagt få høre mer, og i dette innlegget har vi samlet masse inspirasjon til deg!

Glamping er friluftsliv på en oppgradert måte. Dette betyr at du får gode naturopplevelser med en smakebit av luksusen du kjenner fra hotellene. Hva du tilbringer natten i når du skal glampe kan variere fra luksustelt og tippier, til flytende trehus og hytter i tretoppene. Det overordnede temaet er uansett at du er nær naturen, uten at det går på akkord med komforten.

Må jeg slå opp glamping teltet selv? Nei, det er gjort for deg! Og på innsiden venter oppredde senger, nattbord, en varm dyne, lamper – ja, alt du kjenner fra hotellrommene.

Glamping i Norden

Nå har vi virkelig tatt deg på en reise gjennom både landet vårt og naboene, for å inspirere deg til å oppleve gleden av glamping. Vi håper du er fristet til å pakke sekken og dra ut for å oppdage nye steder og andre måter å tilbringe natten på. Denne kombinasjonen av natur og luksus en svært spesiell konstellasjon som ikke kan forklares…

…den må oppleves!

Glamping er faktisk mer enn bare luksuriøs camping. Det er en annen måte å reise, leve og oppleve, det vil uansett være et morsomt alternativ til hotell. Og reisen vil bli minneverdig uavhengig av hvor du er, ettersom glamping foregår i vakre omgivelser som serverer deg naturen på et sølvfat. 

Koble fra, slapp av med familie, gode venner eller kjæreste, og bruk tid utenfor byens slitsomme stress og plagsomme støy. Ta med deg de du er mest glad i for å nyte den uendelige gleden av små, hyggelige øyeblikk i livet.

Eventyret er der ute, og det venter kun på deg! Finn mer inspirasjon til opplevelser i nærheten av deg ved å utforske alle våre opplevelser her.

God glamping!

 

Har du lest disse?

7 grunner til å gi en opplevelse i gave

Lesetid: 5 min.

En smak av Oslo: Guide til mat & drikke i Oslo

Lesetid: 7 min.

Rafting i Norge

Lesetid: 12 min.