I år skal flere enn noen gang feriere i eget land, og Norge er intet unntak. Vi har sett flere reisemål som nå forbereder seg på en sommer full av innlandsturister. Dette er jo tross alt tidenes mulighet for å stå først i køen for å oppleve verdens vakreste reisemål (i følge oss…)

Turistfavorittene er det mange av i det ganske land, og disse bør virkelig oppleves. Insta-vennlige hager, postkorthoteller eller fullstendig off-grid destinasjoner for digital detox. På hjemturen vil du uansett være høy på livet!

 

Hoteller i Oslo og på Østlandet

Der marka, storbyen og fjorden er både nære naboer og bestevenner. Og du står alltid på gjestelisten når de har fest!

1. THE THIEF

📍 Landgangen 1, 0252 Oslo

Alle bør unne seg et besøk til Petter Stordalens mesterverk midt i smørøyet i Oslo. Hotellet på Aker Brygge oser av luksus, og på menyen står en uslåelig kombinasjon av spa, kunst og gourmet fra hele verden.

En avslappende spadag med brunch for deg selv eller luksusopphold for 2 i deluxe rom? Opp til deg!

2. Amerikalinjen

📍 Jernbanetorget 2, 0154 Oslo

Her startet reisen for mange norsk-amerikanere for over 100 år siden; de var håpefulle og klare for nye eventyr på andre siden av dammen. Den ikoniske bygningen har fått en makeover, men det er fremdeles en inngangsport for de eventyrlystne på reise.

Det nye, moderne boutiquehotellet har åpnet dørene for nye gjester som er sultne på det beste Oslo har å by på av kultur, byliv og gourmet.

3. Hotel Continental

📍 Stortingsgata 24/26, 0117 Oslo

Dette sentrale luksushotellet åpent i 1900, og er i dag er et av Norges flotteste femstjerners hotell. Hotellets utsøkte lokaler bidrar til å skape en helt egen, livlig atmosfære. I tillegg til 151 rom og suiter, består hotellet av fire restauranter og barer med eksepsjonell mat og drikke.

Hotel Continental har en unik og imponerende kunstsamling som er med på å berike gjestenes hotellopplevelse. Den siste tiden har hotellet hentet inspirasjon fra stilarten “classic contemporary style”, som går hånd i hånd med husets antikviteter.

4. Farris Bad

📍 Fritzøe Brygge 2, 3264 Larvik

Det er ikke uten grunn at besøkende omtaler Farris Bad som en perle ved stranden i Larvik. Dette er Nordens største og mest innholdsrike spahotell, med over 2500 kvm med spa og velværeavdelinger. Rommene er ordentlig delikate, og utsikten mot havet er rett og slett bare prikken over i-en!

Dette stedet er skapt for behagelige mini-ferier, weekend-getaways og hverdagsluksus for spa-mennsker. Her kan man koble av, nyte en massasje eller prøve et av de mange sauna ritualene. I tillegg er det kort vei til sentrum hvis man vil kose seg litt ekstra på kvelden.

5. Lysebu

📍 Lysebuveien 12, 0790 Oslo

Lysebu er stedet der storbyen møter naturen og kongsgårdene i eventyrene. Stedet er som skapt for velfortjente avbrekk fra hverdagen, med en av Oslos beste beliggenheter på toppen av Holmenkollen. Men Lysebu er mer enn bare et hotell; det er et samlingssted for natur-, kultur- og smaksopplevelser, krydret med lokale skatter.

Lysebu er rett og slett en helhetsopplevelse på et historisk sted. De er faktisk tildelt Olavsrosa av Norsk Kulturarv, for deres utmerket arbeid og særdeles høy standard når det kommer til kulturhistrorie.

6. Dalen Hotel

📍 Hotellvegen 33, 3880 Dalen

Dalen Hotel er kanskje like godt kjent som eventyrhotellet fra 1894. Denne enestående, gule bygningen er lett å kjenne igjen, med sin overdådige, romantiske stil med dragehoder, tårn og spir. Det er et av landets eldste hotell, og en kulturhistorisk skatt av de sjeldne. Så dette stedet måtte selvfølgelig havne på bucketlisten vår i år!

Et opphold på Dalen Hotel er perfekt å kombinere med et avslappende kanalcruise gjennom den vakre Telemarkskanalen.

7. Camillas Hus

📍 Parkveien 31, 0350 Oslo

Rett bak Det Kongelige Slott, i et av Oslos flotteste gater, ligger Camillas Hus. Huset er et av byens eldste trehus i sveitserstil, og i 1845 var en privatbolig skapt av slottsarkitekt Linstows. Forfatteren Camilla Collett var en av husets første leietakere, og derav hotellets navn.

Bygningen er verneverdig både ut- og innvendig, og svært godt renovert. Hotellet består av 7 unike rom med svært luksuriøs innredning, herlige bad og gode senger, og er også et av få hoteller i Oslo med gratis parkering.

8. Thorbjørnrud Hotell

📍 Sagvegen 8, 3520 Jevnaker

Perlen i Jevnaker! Området er som en gigantisk lekeplass for kunst-, kultur- og matentusiaster. Hotellet er faktisk eier av intet mindre enn deres egen gård, en grønnsakshage, et bryggeri og et ysteri!

For de som vil utforske mer enn de fantastiske matskattene på hotellet, ligger Hadeland Glassverk, Kistefos Museum og The Twist Gallery korte spaserturer unna.

 

Hoteller i Bergen og på Vestlandet

Alt fra fisk og fjord til fantastiske fjell. Og hele veien fra sentrum i Stavanger, til fjordene i Voss og dalene i Møre.

Se også Hotell i Bergen.

9. Juvet Landskapshotell

📍 Alstad 24, 6210 Valldal

Hvis moder jord kunne gro hus opp fra bakken, vil Juvet landskapshotell være resultatet. Arkitekturen i hotellet er nemlig designet for å gå i ett med skogen, og det har gjort dem svært anerkjent innen reiseliv.

Fuglehusa er ikke mer enn 8 kvadratmeter med minimalistisk design. Disse små byggene er konstruert som tradisjonelle stabbur, og plassert i høyden for den ultimate naturnære opplevelsen. Du finner hotellet i dalføret Valldalen på Norges nordvestkyst, ikke langt fra veien som fører til Geirangerfjorden og den verdenskjente Trollstigen.

Juvet Landskapshotell på Instagram

10. Fleischer's Hotel

Foto: facebook.com/fleischers

📍 Evangervegen 13, 5704 Voss

Fleischer’s Hotel er et av de hotellene du kan plassere på et postkort! Siden 1889 har dette fantastiske bygget vært en av mange perler de lokale i Voss med stolthet har delt med resten av verden. Det høye, sveitsiske trebygget bærer en krone av spisse tårn og spir; det hele er rett og slett et majestetisk syn. Hotellet består blant annet av over 100 rom, motell, velværeavdeling, pianobar og en vakker terrasse på sommerstid.

Her er du sikret både romantikk, eventyrlig stemning og befriende stillhet i helt enestående omgivelser. Det anbefales å utforske resepsjonens turforslag for å oppleve utsikter du aldri vil glemme.

11. 29|2 Aurland

📍 Tokvamsvegen 12, 5745 Aurland

Vil du oppleve definisjonen av gårdsidyll? Dette er en av mange lokale “hemmeligheter” der opplevelsene treffer deg midt i hjertet. Vertskapet har et fantastisk rykte blant besøkende fra alle verdens kanter – og ikke uten grunn.

Her blir du møtt av ansatte som tar deg imot som om du skulle være familie. Du blir servert fersk og lokal mat, gjerne med håndplukkede blomster på bordet. Du må klype deg selv i armen for å sikre at du ikke drømmer!

29/2 Aurland på Instagram

12. Energihotellet

📍 Øvre Kilen 1, 4244 Nesflaten i Suldal

Dette lille designhotellet ligger i Rogaland, ved grensa til Vestland og mellom de verdenskjente turdestinasjonene Trolltunga og Preikestolen. Stedet byr på en særegen arkitektur med interiør i 60-tallsstil, tegnet av Geir Grung under utbyggingen av Hydros vannkraftanlegg.

Energihotellet har fokus på lokale råvarer og mattradisjon, kultur og vannkraft. Rommene har flott utsikt over Suldalsvatnet og fjellene rundt; en herlig kombinasjon av natur, kultur og historie!

13. Stalheim Hotel

📍 Stalheimsvegen 131, 5715 Stalheim

I over 100 år har den spektakulære utsikten over Nærøydalen gitt turister et minne for livet. Gjennom tidene har alt fra malere og diktere hentet inspirasjon fra det utrolige landskapet. Men selv om utsikten alene er grunnlaget for mange besøk, er det den hjemmekoselige stemningen med det sjarmerende, retro interiøret som virkelig gjør dette stedet til en skatt fra fortiden.

14. Walaker hotell

📍 Solvornvegen 324, 6879 Solvorn

Velkommen til Norges eldste hotell! Walaker Hotell driftes i dag av 9. generasjon, og om noen tiår vil den 10. generasjonen føre familietradisjonen videre. Hotellet ligger idyllisk til på Vetle-Vollåker, ved fjorden i Luster kommune. Denne historiske attraksjonen har full pakke: upåklagelig service, god mat og førsteklasses omgivelser. 

Dette stedet er midt i blinken for de som setter pris på ro og hvile, omringet av flott natur. Her kan du senke skuldrene lavere enn du trodde var mulig! Dette er virkelig stedet for å skjemme bort sjelen i noen dager.

15. Panorama Hotell & Resort

📍 Austefjordveien 165, 5379 Steinsland

Der det store, blå havet møter vestlandets kyst ved Sotra finner du et nydelig spahotell. Alle som drømmer om å flykte fra hverdagen, til et sted der lyden av bølger og vinden er de eneste forstyrrende elementene – dette er stedet for dere.

Her er mulighetene for opplevelser mange; du kan bruke formiddagen på fjelltur, ettermiddagen i boblebadet på takterrassen og nyte et herlig måltid med din utkårede med solnedgangen i nakken.

16. Ydalir Hotell

Foto: ydalir.no

📍 Heftyes vei 99, 4021 Stavanger

Skal du besøke Stavanger (og spesielt Universitetet) vil du kunne føle deg som hjemme hos Ydalir. Ydalir er et banebrytende og samfunnsansvarlig hotell, med moderne, rene og behagelige rom og en beryktet førsteklasses frokost.

Ydalir omtaler seg som et hotell for fremtiden; de gir alt overskudd til Universitetet i Stavanger og sørger for at hotellet skal kunne brukes som en forskningsarena. For ikke å glemme studentene i resepsjonen som setter gjestene først.

17. Hotel Union Øye

Foto: Paul Asman and Jill Lenoble via Flickr

📍 Norangdal 41, 6196 Norangsfjorden

I generasjoner har Hotel Union Øye vært et herskapelig hotell for reisende i Sunnmøre. Det har vært et attraktivt reisemål for historiske konger og individer gjennom tidene, og flere rom er oppkalt etter kjente personer som har bodd på hotellet, som Keiser Wilhelm II, Dronning Maud og Kong Haakon, forfatteren Sir Arthur Conan Doyle og komponisten Edvard Grieg. Tenk å få være gjest etter disse!

Her er du sikret romantikk, eventyrlig stemning og befriende stillhet i helt enestående omgivelser. Det anbefales å utforske vertskapets turforslag for å oppleve utsikter du aldri vil glemme!

 

Hoteller i Midt-Norge, Innlandet og Trondheim

Hoteller i Innlandet, Midt-Norge og Trønderlag

18. Rondane Høyfjellshotell

📍 Rondanevegen 1264, 2674 Otta

Rondane Høyfjellshotell er et tradisjonelt fjellhotell like ved Norges eldste nasjonalpark. For de turglade gjestene byr området på et eldorado av aktiviteter i elver, i skogen og på fjellet. De enestående naturopplevelsene står på menyen hele året, og de er rett utenfor døren!

Her finner man noe for enhver reisetype; terrengsyklister, toppturfolk, skogsvandrere og padlere. Etter en lang dag kan man senke skuldrene og beundre de nye minnene i spaavdelingen. Man vil lengte tilbake øyeblikkelig!

Hva med å kombinere oppholdet med en uforglemmelig moskussafari, eller en rå rafringoppelvelse?

19. Britannia Hotel

📍 Dronningens gate 5, 7011 Trondheim

Dette vakre bygget har vært en av Trondheims stolteste eiendeler siden 1870. Britannia Hotel er overnattingsstedet som setter prikken over i-en på enhver reise til byen! Her har du all rett til å forvente en top notch internasjonal standard – og hotellet leverer.

De store suitene består av hvite marmor-bad, glam-rom og fantastisk, stilfull innredning. Maten (og ikke minst vinen) er en opplevelse i seg selv. Her er du rett og slett sikret deg et minne for livet.

20. Herangtunet Boutique Hotel

📍 Vølbusvegen 17, 2940 Heggenes

Hva skjer når en interiørdesigner og en grafisk designer tar over et gammelt bygdetun midt i “ødemarken” i Valdres? Dette fantastiske hotellet!

Herangtunet Boutique Hotel tar luksuriøs cottage-stil til et helt nytt nivå. Rommene er individuelt designet med omtanke og presisjon, hver med sin egen identitet og unike atmosfære. I tillegg kan besøkende oppleve fantastiske turer i Jotunheimen, slalom på Beitostølen, sledetur med huskyer og tradisjonelle norske mattradisjoner med råvarer fra skogen og nærmiljøet.

Selv på de kaldeste vinterdagene er stemningen her lun og god. Helårs bucketlist!

21. Elveseter Hotell

📍 Sognefjellsvegen 2363, 2687 Bøverdalen

I nærmere 150 år har denne familien Elveseter tatt i mot gjester i Bøverdalen. Vertskapet ønsker å gi besøkende en helhetsopplevelse på dette vakre stedet, som uten tvil skiller seg ut fra mengden og er full av sjel.

Hotellet og området er full av karakter, kunst og kultur! Tradisjonell hytteinnredning kombinert med malerier av kjente norske kunstnere fra 1800-tallet får deg til å føle deg som en del av et eventyr.

Blåtind på Instagram

22. Blåtind Boutique Hotel

facebook.com/blaatind

📍 Ekrelia 28, 6250 Stordal

Dette familiedrevne hotellet i Norges kjerne er utmerket for reisende som er på jakt etter et fredelig sted for naturopplevelser, aktiviteter og rekreasjon.

Hotellet er plassert midt mellom Geiranger, Trollstigen, Ålesund og Molde, så her kan du oppleve vanvittig mye av Norge på kort tid. Toppturer, skibakker eller “bare” slappe av på hotellet med utsøkt mat og en helt rå utsikt; vertskapet vil uansett sikre at reisen blir alt du forventet og mer!

Blåtind på Instagram

 

Hoteller i Kristiansand og på Sørlandet

Glitrende bølger og måkeskrik. Hvitmalte hus og en vakker kystlinje.
Norges egne syden!

23. Grand Hotel Arendal

📍 Vestre gate 11, 4836 Arendal

Hvis du vil unne deg selv noen luksuriøse dager i Arendal, bør Grand Hotel stå på listen. Hotellet ligger kun noen minutters gange fra Arendal stasjon og et steinkast fra Pollen Havn.

Grand Hotel er kjent for å holde vedlike den ærverdige hotellopplevelsen, og her er service, innredning og og atmosfære akkurat passe luksuriøst. Overdådighet på den mest delikate måten!

24. Strand Hotel Fevik

📍 Nedre Hausland 80, 4870 Fevik

Sa noen sørlandsidyll? Siden 1937 har denne perlen prydet skjærgården i Fevik i Grimstad. Bildene herfra får oss til å lure om dette eksotiske stedet virkelig eksisterer på norsk land!

Silhuettene fra den moderne arkitekturen er en perfekt kontrast mot det beroligende vannet som skyller inn mot sandstranden. Det er ikke uten at Roald Dahl og hans kone var stamgjester her i over 30 år!

Strand Hotel Fevik på Instagram

25. Hovden Fjellstoge

📍 Lundane, 4755 Hovden

Øverst i Setesdal, i et vakkert fjellandskap 850 m.o.h. ligger Hovden Fjellstoge. Omringet av fantastisk natur, vidmyr naturreservat og elven Otra; stedet er drømmen for reisende som er hekta på grønne opplevelser som fisking, sykling og golf. Og på vinterstid er Hovdens enorme løypenett en drøm for folk med langrennsski.

Rettene på Fjellstogas meny tar utgangspunkt i lokale tradisjoner og råvarer, så det er ikke overraskende at matserveringen beholder det gode ryktet år etter år. I tillegg står nyoppussede rom og studioleiligheter klare for eventyrlystne gjester i sommersesongen 2020.

26. Kjøbmandsgaarden Hotel

📍 Store Elvegate 57, 4517 Mandal

Kjøbmandsgaarden Hotel er en liten, lokal skatt i Mandal sjarmerende kjerne, omringet av trange gater av brostein og flotte hvitmalte trehus på rekke og rad.

Det verneverdige trebygningen er full av personlighet og historie, med preg av kjøpmannsmiljøet fra midten av 1800-tallet. De 14 nyrenoverte rommene er både intime og hjemmekoselige, mens restauranten som regel er fylt av lokale stamgjester.

 

Hoteller i Tromsø og Nord-Norge

Snø, sommersolverv og samisk kultur. Fra fiskevær i Lofoten til eksotiske Svalbard.

27. Engholm's Husky Design Lodge

📍 Engholm Husky, 9730 Karasjok

Lengter du etter minneverdige utfordringer og ekte opplevelser i villmarken? Da bør du gjøre deg klar for en ekstra god og varm velkomst hos Engholm Husky Design Lodge. Disse koselige, moderne hyttene skriker hygge, men med et hint av luksus; en kombinasjon som skaper et helt unikt og personlig preg.

Hyttene ligger rett ved Karasjohka elven, 6 km utenfor Karasjok. Flott natur er nærmeste nabo i alle retninger – perfekt for en reiselysten sjel, sulten på sjeldne naturopplevelser. På gården bor 50 godt trente sledehunder, som gjerne tar deg med på moro i naturen, sommer som vinter.

28. Mary-Ann’s Polarrigg

Foto: polarriggen.com

📍 Longyearbyen, Svalbard

Denne destinasjonen er en (minst) once in a lifetime opplevelse. Mary-Ann’s Polarrigg ligger 78° nord, på Skjæringa i Longyearbyen. Hotellet er bygd opp av gamle rigger, og over de siste 20 årene har eieren Mary-Ann Dahle utviklet byggene til en innholdsrik destinasjon. Dette er virkelig et lunt og behagelig opphold i det utrolige landskapet på Spitsbergen!

Her venter uforglemmelige opplevelser hele året; alt fra majestetiske landskap, mangfoldig dyreliv, nordlyset og midnattssolen. Vakre eventyr i naturen er en selvfølge, men du kan også glede deg til deilig sauna og herlig gourmet.

29. Arctic Panorama Lodge

📍 Uløybuktveien 302, 9197 Uløybukt

Hvis du vil komme tett på naturen og oppleve det beste fra den nordligste delen av Norge, så er dette muligheten din. Arctic Panorama Lodge tar deg med på en uforglemmelig reise utenfor Tromsø, og vertskapet er virkelig med på å gjøre om et hotell til et hjem for gjestene. 

Man er langt unna fra byenes støy og nattehimmelen er krystallklar. Dette stedet er medisin for sjelen, og de besøkende vil alltid tilbake for mer!

30. Henningsvær Bryggehotell

📍 Misværveien 18, 8312 Henningsvær

Omringet av hav, rorbuer og majestetiske fjell. Midt på bryggen i Lofotens største fiskevær Henningsvær ligger Henningsvær Bryggehotell. Hotellet ble bygget for å gå i ett med arkitekturen rundt, og resultatet er en autentisk opplevelse på en ufattelig vakker destinasjon. Et absolutt must-see!

Innmaten på hotellet er minst like delikat som omgivelsene. Både lobbybaren og spisestuen har flott utsikt over havnen, og rommene er moderne innredet med delikate farger.

Henningsvær Bryggehotell på Instagram

 

Glamping i Norge

Lesetid: 8 min.

De beste stedene for brunsj i Oslo

Lesetid: 10 min.

22 kule steder å spise i Oslo i 2024

Lesetid: 9 min.