Oslo – Europas raskest voksende hovedstad, fødestedet til våre norske legender som Hans Gude og Peter Christen Asbjørnsen, “funkisbyen i Norge” og en plass for kultur, arkitektur, urbanitet og natur – en gullgruve av alt det beste i verden på et sted.

Oslo har mye å tilby og vi har funnet opplevelsene som fanger Oslo i sin helhet – om det så er familieaktiviteter, severdigheter, adrenalin eller hva enn det skulle være. Det er full OsLove fra vår side og vi håper også at du vil elske noe av våre tips til å finne opplevelser i Oslo og Akershus, og kanskje finner du også noen opplevelser i Oslo du kan gi i gave?

Stort utvalg av opplevelser i Oslo

Vil du gå direkte over til en palett av opplevelser i Oslo, så er det å klikke deg videre inn på Truestory – hvor du kommer et steg nærmere å skape egne historier og minner som varer livet ut.

 

Romantisk opphold

på Lysebu i Oslo

Trenger du en måte å vise din bedre halvdel litt takknemlighet eller uttrykke noen følelser som er vanskelig å si med ord? Hvorfor ikke vise det gjennom en romantisk helg til Lysebu hvor takknemlighet sitter i veggene*. Verdsett din kjære like mye som Lysebu verdsetter autentisk mat og vin

Pris fra kun 1.234 kr. per person

 
 

Opplevelser i Oslo for voksne

Adrenalin

Vi har opplevelser som kan få leddene i gir. Du kan blant annet prøve deg som en skihopper for en dag på Holmenkollen, fyre av en vaskeekte magnum revolver på skyting eller teste ut hestekreftene til en Ferrari og Lamborghini i Oslos gater og omegn. Om dette ikke er bra nok, har Oslo selvfølgelig også fallskjermhopping. Og for den som vil oppleve Oslofjorden på en litt mer adrenalin-fylt måte, så ta deg en tur på RIB-safari!

Spa og velvære

Mitt i Oslo by ligger et av Norges vakreste spaparadis THE THIEF, som har sitt mål om å stjele deg vekk fra omverdenen! Og du derimot er lysten på å komme deg ut av maset i sentrum, kan du ta turen til det enorme spaet The Well, knappe 20 min utenfor sentrum. På begge steder får du det beste av spa, med basseng, ritualer, behandlinger og deilig mat og drikke. Og sist men ikke minst må vi nevne perlen på Oslos tak, stedet for omtanke, historie og velvære, nemlig Lysebu Hotell. Stedet bærer preg av vakre kongsgårder fra gamle dager.

Kultur

Om man har interesse for dans og vil bli beveget av kunsten, anbefaler vi å sjekke ut programmet for både Dansens Hus og Operaen. Dansens Hus ble en milepæl for dansekunsten i Oslo, og Operaen er et estetisk kunstverk som gjenspeiler kvaliteten av forestillingene. Om du aldri har vært på Nationaltheateret, anbefaler vi sterkt at du ser en forestilling. Eller i det minste ta en liten tur for å beundre bygningen. Bygget er i seg selv kulturhistorisk – designet av arkitekten Henrik Bull sent på 1800-tallet.

For noe nyere norsk kultur, mener vi at du burde marsjere direkte ned til Latter for å rett og slett få deg en god latter. Vi vet det var en dårlig spøk, og derfor prøver vi å gjøre det godt igjen ved å anbefale enda en godbit: Det Andre Teatret. Dette er et improvisasjonsteater, hvor du kan bli med skuespillerne for en drink mens underholdningen pågår. Deretter bør du dra på Munch Museum, museet dedikert til den historiske kunstneren Edvard Munch. Vi trenger ikke si mer.

Vi tror du vil like disse opplevelsene...

Opplevelser i Oslo: Familie + barn

Leter du etter noe å gjøre for hele familien, både store, små og mellom-store? Byen bugner av aktiviteter for barn, som de voksne kan ha det like moro med. Det bare å gjøre seg klar og varsle hele flokken, for vi har funnet opplevelsene hele familien vil glede seg til!

Action og moro

Det er bare å ta kvalitetstiden med familien til nye høyder, for vindtunnel en opplevelse som har en «minne for livet»-garanti! Det er det nærmeste man kommer fallskjermhopping, men på (delvis) bakkenivå og i helt ufarlige omgivelser.

Dersom sola skinner er det ekstra fristende å ha det moro ute i naturen, og hva bedre enn et sted der man får testet høydeskrekken og utholdenheten på samme tid? Hinderløypene i Klatrekompaniet garanterer både moro og utfordringer.

Fornøyelsesparker og museum for barn

TusenFryd er vel klassikeren over alle klassikere, men det er også fort gjort å glemme at det ligger rett rundt hjørnet! Dette her er bare en påminnelse om at det er 33 forskjellige attraksjoner, 6 rollercoasters og et spennende Vikingland som venter på deres besøk.

Vil man derimot ta med de minste på en morsom opplevelse der de også kan bruke aktivitet for å lære, så er både Teknisk Museum, Reptilparken og sightseeing i Oslofjorden noen flotte alternativer. De som sier læring ikke kan være morsomt, vet ikke hvor de skal lære!

Trenger man en rolig dag uten noe drama, har Vigeland Park og Museum en god kombinasjon av parkliv og lærdom innen arkitektur. Ta med matpakke, pledd og en termos med noe godt i, og nyt familietiden!

Opplevelser som kjennetegner Oslo

Oslo er kanskje ikke en storby når man ser den fra et internasjonalt perspektiv, men byen er virkelig stappfull av opplevelser fra A til Å!

Oslo har blant annet fantastiske kontraster mellom gammelt og nytt, by og natur, moderne og tradisjonelt. Du kan oppleve Oslos ment kjente severdigheter i alle mulige kategorier!

Arkitektur

Arkitekturen har kommet for å bli i Oslo. Aktører som Norsk design- og arkitektursenter og den prestisjefulle Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo lar nemlig ikke fremtiden ta en annen retning. Oslo har både historisk og moderne arkitektur å vise frem, men du må raske på om du vil holde trutt med utviklingen. For å nevne noe, skal Deichmanske bibliotek i Bjørvika være Europas mest moderne bibliotek. Så det bare å hive seg rundt og oppleve, nyte og lære om det nye som spretter opp i Oslo by.

Nasjonalmuseet-Arkitektur

Denne delen av Nasjonalmuseet – Nasjonalmuseet-Arkitektur – er et arkitektonisk vidunder i seg selv. Museet er en kombinasjon av 1800-talls og moderne arkitektur, skapt av de norske mesterhjernene, Christian Heinrich Grosch (1801–1865) og Sverre Fehn (1924–2009). La deg forsvinne i historien og arkitektutviklingen i Oslo fra 1830 og frem til i dag.

Den Norske Opera & Ballett

Du tenker nok at dette burde gå under kultur, opera eller lignende, men vi mener Operahuset i Oslo er et arkitektonisk kunstverk verdt å se i seg selv. Og ja, den er også en av norges fremste turistattraksjoner og har sin egen omvisning. Det er bare å stille seg i kø!

Oslo Bymuseum

Ta et skritt lenger inn i arkitekturen, før du inntar og opplever byens andre severdigheter. På Oslo Bymuseum får du blant annet se funksjonalismen sin påvirkning på funkisarkitekturen som preger byen. Og i tillegg til det arkitektoniske, får du et innblikk i den historiske og språkmessige utviklingen til Oslo.

Urbanliv

Sammen med Oslos ambisjoner innen arkitektur, har også det urbane skutt fart. Shopping, restauranter, uteliv og summende parker er alle med på å skape en metropolsk stemning. Hvem skulle ha trodd det, i en fjelljungel av et land. Og stemningen kan du spesielt finne i den beryktede gaten, Karl Johan, som ligger midt i smørøyet til Oslo.

Shopping

I Oslo kan du finne litt for enhver smak. Du har Oslo City, med sine godbiter som Hennes&Mauritz, Vita, Nille, Eplehuset og så videre. Videre har du Steen og Strøm, som blant annet tilbyr high-end mote. I Bogstaveien har man så og si alt, og du kan få oppleve å vandre i en av byens mest populære gater! Om du er større fan av brukt-butikker, så byr Grünterløkka på et rikt utvalg av vintage-shopping i Oslo.

Parker

Parkene er noe som Oslofolket holder kjært, for vi nordmenn er veldig glad i naturen og parkene har nærmest blitt en forlengning av våre hjem. Det har blitt en urban trend å bruke tid på parklivet i Oslo, som for eksempel å ta med sin middag dit, se film der (St. Hanshaugen park har Norges største utekino) eller tilbringe kvalitetstid der med familie og venner. Pakk med deg mat og drikke, og ta deg en tur i FrognerparkenAkershus Festning eller Slottsparken.

Gourmet

Det er bare å ta seg en spasertur på Aker Brygge og Tjuvholmen for der kan du finne en palett av restauranter og spiseseteder for alle smaksløker. Om du liker de sofistikerte dråpene til whisky, har UnderBar en whiskysmaking med en ennå større palett av whiskyer. Om du er klar for litt vin derimot, så er det å ta straka vegen til en stemningsfull vinsmaking på Klosteret – kvalitetsvin fra en prisvinnene vinkjeller, levende lys og musikk i bakgrunnen. En idé til romantiske opplevelser i Oslo, for eksempel?

Så må vi ikke glemme ølen. Norges ledende kursaktør på fagfeltet øl, Ølakademiet, er klar for å spre kunnskap om ølkunsten på sin ølsmaking og om du er sulten på mer, så har de også en øl- og matkurs hvor du vil oppleve magien mellom de kulinariske verdener. Og om du har lysten for å lære litt om ulike type mat, så har vi flere smakbiter på matkurs klare.

Disse smaksopplevelse vil du ikke gå glipp av!

Natur og skog

Det blir ikke enklere å komme seg fra det urbane til skogen, som i Oslo. Ironisk som det er, går t-banen direkte fra sentrum og til det kjente turområdet, Oslomarka (som vi kommer tilbake til under). Du kan nærmest kjøpe turklær på Oslo City, skifte på et prøverom og direkte fra sentrum, ta en liten tur i marka. Husk mat og drikke – 7-Eleven er heldigvis rett rundt hjørnet.

Oslomarka

Oslomarka er selveste naturmekka, og den tilbyr alt en naturelsker har i sine villeste drømmer: Fjellturer i Nordmarka , gåturer i eventyrskoger, ski om vinteren og sykkel-løyper i Østmarka om sommeren – og listen fortsetter.

Sommer i Oslo

Der er mange badeplasser i Oslo hvor du kan oppleve sommernaturen, som for eksempel Paradisbukta. Og for en mer innsikt i Oslos oaser, er bare å stupe rett i dette paradiset; Visit Oslos gjennomførte liste over badeplasser i Oslo. Ellers anbefaler vi sterkt kajakkturer: en aktivitet som har blitt veldig populær for å oppleve natur og by fra et annet perspektiv!

Vinter i Oslo

Skitur er en selvfølge når man skal oppleve naturen i Oslo. Start skituren din på, hvor du har kart over alle mulige skiløyper- og bakker! Eller så kan du ta Oslo sin mest populære aketur på Akebakke Korken aka Korketrekkeren. Det kommer an på hvor raskt du aker nedover, men på denne 2000 meter lange aketuren, vil du forhåpentligvis få med deg de vakre naturomgivelsene i området.

Alternative opplevelser

Har du sett alt som er å se eller har du bare en interesse for det litt mer spesielle og underlige i verden? Da har vi også noen godbiter her. Rett og slett rare ting å gjøre i Oslo.

The Mini Bottle Gallery

Har du en fascinasjon for småflasker? Da er du heldig, for Oslo har verdens største – og kanskje eneste – småflaskemuseum som heter The Mini Bottle Gallery.

Spøkelsesvandring

Om du har blitt inspirert av Åndenes Makt eller er bare nysgjerrig på det overnaturlige, er en spøkelsesvandring i Oslo midt i blinken for deg. Kanskje har du vært på Akershus Festning tidligere på dagen, men nå får du virkelig se hva som foregår bak murene – eller bak deg.

Curling

Har du en dyp, lidenskaplig drøm om å bli den nye kongen av curling? Da kan kanskje Snarøya Curlinghall gjøre en ting eller to for deg. Ikke bare hevder de å ha den beste isen og de beste instruktørene, men lagene som har trent her har blitt både Olympiske- og verdensmestere!

Aktiviteter for barn

Lesetid: 8 min.

En smak av Oslo: Guide til mat & drikke i Oslo

Lesetid: 7 min.

Ting å gjøre i Oslo

Lesetid: 9 min.