Det skjer ofte at barna maser om å gjøre noe gøy i helgene. De vil gjerne gjøre noe mer enn å løpe rundt i samme gamle hage eller bakgård, og du kommer ikke på noe andre steder enn parken eller badebassenget. Hva annet finnes det av aktiviteter for barn i Oslo? Eller i Bergen? Jo, nå skal du høre. Siden vi var små har det kommet haugevis med morsomme aktiviteter for barn både ute og inne.

Høres det slitsomt ut? Null stress, blant våre forslag finner du aktiviteter som foreldrene også kan bli med på, og aktiviteter der barna kan løpe fritt i et trygt miljø mens du slapper av. Ta en titt på listen nedenfor, og finn den perfekte opplevelsen til barna dine!

Aktiviteter for barn i Oslo

Fly og lek hos Megafun Factory

Det finnes over 5 000 m² med et mekka av lek og moro av alle slag til både store og små barn. Forestill deg ditt drømmelekeland som barn ganger tusen. Dette er Megafun Factory i Lørenskog utenfor Oslo. Perfekt til dem som leter etter aktiviteter til barn innendørs på en grå lørdag. Med utallige sklier, vindtunnel, trampoliner, tunneler og mye mer, får barna brent av seg den energien som lenge har pulsert i blodet på dem.

Hva med deg? Jo, de har også en egen lounge med WiFi og sofaer der du kan slappe av mens barna skaper minner for livet.

Prøv vindtunnel

Om kun vil prøve seg på vindtunnel-opplevelsen er dette også mulig!

Klatring hos Oslo Sommerpark

Vil du heller ta med barna på fysisk aktivitet utendørs? Omtalt som byens beste lekeplass er Oslo Sommerpark ment for både store og små. Parken består av ulike hinder, gyngebroer, ziplines, stiger og tunneler i ulike høyder. Det finnes også en knøttepark for de bittesmå mellom 3-6 år. Her blir ingen utelatt! Og minnene varer evig.

Harry Potter Escape Room

En av de mest kjente historiene fra 2000-tallet (og en av de viktigste for de som var unge på den tid) er det nå mulig å oppleve gjennom en escape room-opplevelse. Er barna dine over 6 år og fan av Harry Potter-bøkene eller -filmene? Da anbefaler vi denne opplevelsen sterkt.  Her gjelder det å holde hodet skarpt og tryllestaven løftet. Gjennom gåter og spørsmål har deltakerne 60 minutter på å komme seg ut av rommet. Dette er en av de nyeste escape room-opplevelsene våre. Om barna er litt for unge til å ha noe forhold til Harry Potter, så har vi mange andre escape room-opplevelser.

Guidet kajakktur langs Akerselva

Om du har barn fra 10 år og oppover, som ikke helt klarer å orientere seg i Oslo by enda, så anbefaler vi å ta dem med på en guidet kajakktur langs Akerselva. Gjennom Oslos hovedpulsåre får de sett på vakker natur, trær, historiske bygg og, til slutt, Operahuset. Gøy er det også! Det gir ofte stor oppmerksomhet, så det er bare å vinke tilbake til forbipasserende.

Sjokoladekurs hos Cacao Land

 Om fysisk aktivitet ikke er noe spennende for deg eller barna, så er det alltid lov å unne seg litt kos. Her kan både du og barna lære om kunnskapen bak sjokoladen, hvordan den lages og om de ulike smakene. Hvem er vel ikke glad i sjokolade? 

Guidet fisketur med Oslo Fjordfiske

Til fedrene og mødrene der ute som vokste opp med fiske i familien, så er dette muligheten til å gi noe av dette videre til egne barn. Med Oslo Fjordfiske kan barna bli med på en gøyal opplevelse på en fiskebåt der de lærer seg alt om å fiske fra en erfaren guide. Hvis det er lenge siden du har fått tid til å fiske, så er dette en gyllen mulighet til å friske opp ferdighetene og vise barna hva du er god for.

Gøy i Oslo for barn

Hva annet er det å gjøre i Oslo med barn? En av barnas største drømmer er jo selvfølgelig å dra til en fornøyelsespark. Og like utenfor Oslo finnes Norges største, Tusenfryd! Hva kan man så finne på her? Alt mulig, sier vi. Her finnes berg- og dalbane, dropptårn, friluftshusker, supersplash, karuseller … altså, det meste!

Eller én ting de faktisk mangler er Gokart, men dette kan dere til gjengjeld finne hos Harald Huysman Karting på Alnabru! Her har de gokartbaner både innendørs og utendørs, og mulighetene er endeløse. Her kan man kjøre to og to eller alene på to forskjellige baner, med 3 forskjellige gokarter. Aldersgrensen er fra 6 år!

Glad i dyr?

Bilder/ visitoslo.no

Adrenalinsøkende barn kjenner de fleste igjen, men for dem som er litt mer kjærlige og rolige, anbefaler vi Bogstad Besøksgård ved Bogstad Gård. Det er gratis inngang, og her får barna muligheten til å hilse på og klappe sauer, griser, geiter, høns og kaniner.

Bilder/  Facebook – Oslo Reptilpark

 Ta en tur innom reptilparken i Oslo for å titte på reptiler som frosker, slanger og til og med krokodiller! Både spennende og skummelt samtidig.

Hva skjer i Bergen for barn?

Escape Rooms i Bergen

Escape Rooms er noe av det mest populære hos barna i dag. Denne opplevelsen er også tilgjengelig i Bergen! Ta på deg flosshatten, og bli med på et ran med Innbruddet i Norges bank eller bli krigshelt med Flukten fra Akershus festning!

Tretoppklatring i Bergen

Høyt & Lavt har over 15 klatreparker i Norge, og én av disse finnes også i Bergen! Her er det bare å la barna løpe fritt i 9 løyper, over 120 hinder og i nesten 1 000 meter med zipline til sammen! Instruktører er også tilgjengelig for de små.

RIB-Safari i Bergen

Dette er absolutt noe for alle de tøffe i familien! Ta med hele klanen på RIB-safari med Bergen Searib, der dere får suse gjennom vakkert landskap i opp til 700 hk! Aldersgrensen er 16 år uten følge og 12 år med. Raven-RIB er blant de raskeste RIB-ene i verden, denne opplevelsen er kun for de tøffe kidsa.

Hva mer finnes det for barn i Bergen?

Noe av det flotteste i Bergen, er kulturen rundt sjø- og naturlandskapet. Derfor anbefaler vi sterkt at dere tar med barna på Akvariet i Bergen. I Norges største akvarium får barna hilse på vakre sjøskapninger som pingviner, sjøløver, blekksprut osv.

Bilder/ Akvariet i Bergen – Facebook                         Vannkanten – Facebook

 

Det finnes over 400 arter, 60 akvarier og 1 spektakulær haitunnel. Om haier blir for skumle for barna, anbefaler vi å ta dem med til Bergens beste badeland, Vannkanten! Her finner dere Norges lengste sklie på 120 meter, boblebad og mange basseng! Vannkanten tilbyr også mange andre opplevelser over vann, som skøytebane, bowling, minigolf og curling. Ta med hele familien!

Har du nå funnet noe som passer til barna, tantebarna eller de yngste søskenbarna? Vi tilbyr flere opplevelser som både store og små kan oppleve. Det viktigste for dem i ung alder er å bli eksponert for slike opplevelser slik at de kan se tilbake på barndommen når de er eldre og skryte av dette til egne barn i fremtiden. Og da har de deg å takke!

Hva med å lese en av disse?

Meld deg på nyhetsbrevet og spar 10% på en opplevelse

Få nyheter, inspiration og tilbud på opplevelser rett til innboksen.

Takk for påmeldingen. Sjekk innboksen din!