Det skjer ofte at barna maser om å gjøre noe gøy i helgene. De vil gjerne gjøre noe mer enn å løpe rundt i samme gamle hage eller bakgård, og du kommer ikke på noe andre steder enn parken eller badebassenget. Hva annet finnes det av aktiviteter for barn i Oslo?

Blant våre forslag finner du aktiviteter som foreldrene også kan bli med på, og aktiviteter der barna kan løpe fritt i et trygt miljø mens du slapper av. Ta en titt på listen nedenfor, og finn den perfekte opplevelsen til barna dine.

 

Megafun Factory

Det finnes over 5 000 m² med et mekka av lek og moro av alle slag til både store og små barn. Forestill deg ditt drømmelekeland som barn ganger tusen. Dette er Megafun Factory i Lørenskog utenfor Oslo. Perfekt til dem som leter etter aktiviteter til barn innendørs på en grå lørdag. Med utallige sklier, vindtunnel, trampoliner, tunneler og mye mer, får barna brent av seg den energien som lenge har pulsert i blodet på dem.

Hva med deg? Jo, de har også en egen lounge med WiFi og sofaer der du kan slappe av mens barna skaper minner for livet.

Klatring hos Oslo Sommerpark

Vil du heller ta med barna på fysisk aktivitet utendørs? Omtalt som byens beste lekeplass er Oslo Sommerpark ment for både store og små. Parken består av ulike hinder, gyngebroer, ziplines, stiger og tunneler i ulike høyder. Det finnes også en knøttepark for de bittesmå mellom 3-6 år. Her blir ingen utelatt! Og minnene varer evig.

Harry Potter Escape Room

En av de mest kjente historiene fra 2000-tallet (og en av de viktigste for de som var unge på den tid) er det nå mulig å oppleve gjennom en escape room-opplevelse. Er barna dine over 6 år og fan av Harry Potter-bøkene eller -filmene? Da anbefaler vi denne opplevelsen sterkt.  Her gjelder det å holde hodet skarpt og tryllestaven løftet. Gjennom gåter og spørsmål har deltakerne 60 minutter på å komme seg ut av rommet. Dette er en av de nyeste escape room-opplevelsene våre. Om barna er litt for unge til å ha noe forhold til Harry Potter, så har vi mange andre escape room-opplevelser.

Guidet kajakktur langs Akerselva

Om du har med deg barn eller tenåringer fra 10 år og oppover, anbefaler vi å ta dem med på en guidet kajakktur langs Akerselva. Gjennom Oslos hovedpulsåre får de sett på vakker natur, trær, historiske bygg og, til slutt, Operahuset.

Tusenfryd

Hva annet er det å gjøre i Oslo med barn? En av barnas største drømmer er jo selvfølgelig å dra til en fornøyelsespark. Og like utenfor Oslo finnes Norges største, Tusenfryd! Hva kan man så finne på her? Alt mulig, sier vi. Her finnes berg- og dalbane, dropptårn, friluftshusker, supersplash, karuseller … altså, det meste!

Harald Huysman Karting på Alnabru

Eller én ting de faktisk mangler er Gokart, men dette kan dere til gjengjeld finne hos Harald Huysman Karting på Alnabru! Her har de gokartbaner både innendørs og utendørs, og mulighetene er endeløse. Her kan man kjøre to og to eller alene på to forskjellige baner, med 3 forskjellige gokarter. Aldersgrensen er fra 6 år!

Besøke en gård

Bilder/ visitoslo.no

Adrenalinsøkende barn kjenner de fleste igjen, men for dem som er litt mer kjærlige og rolige, anbefaler vi Bogstad Besøksgård ved Bogstad Gård. Det er gratis inngang, og her får barna muligheten til å hilse på og klappe sauer, griser, geiter, høns og kaniner.

Oslo Reptilpark

Bilder/  Facebook – Oslo Reptilpark

 Ta en tur innom reptilparken i Oslo for å titte på reptiler som frosker, slanger og til og med krokodiller! Både spennende og skummelt samtidig.

 

Har du nå funnet noe morsomt å gjøre med barna, tantebarna eller de yngste søskenbarna? Vi tilbyr flere opplevelser som både store og små kan oppleve. Det viktigste for dem i ung alder er å bli eksponert for slike opplevelser slik at de kan se tilbake på barndommen når de er eldre og skryte av dette til egne barn i fremtiden. Og da har de deg å takke!

 

Mer inspirasjon til deg

Julegavetips til barn

Lesetid: 4 min.

Ting å gjøre i Oslo

Lesetid: 5 min.

Hva skjer i Bergen

Lesetid: 7 min.