Med nærmere 300 regntunge dager i året og en hel befolkning som ikke klarer å produsere så mye som én romantisk rulle-r, er kanskje ikke Bergen det første stedet en tenker på når en ønsker seg litt svermeri og elskhug med sin kjære. Likevel er det flust med romantiske ting å gjøre i Bergen med kjæresten. Og neida, vi snakker ikke bare om å slenge seg under et pledd med tente lys og noen desiliter rødvin i hvert sitt glass på et hotell (selv om dette utvilsomt er både romantisk og koselig).

Bergen og omegn har nok av kjæreste-vennlige aktiviteter å by på, enten du og din utvalgte finner romantikken i bunnen av en flaske vin eller ute i den vakre naturen. Med et stort utvalg romantiske middagsmuligheter og mange flotte opplevelser like rundt hjørnet, er det umulig å kjede seg i Bergen, bare en er kreativ nok!

Finn kjærligheten i toppen av et tre

De fleste av oss slutter å klatre i trær etter fylte fem år, noe det egentlig ikke er noen grunn til. For ja, selv om en fort blir smertefullt klar over hvor lite en liker å falle flere meter ned på bakken, er det likevel ingenting som slår adrenalinkicket en får av hoppe fra grein til grein blant grønne tretopper. Og for mange er adrenalin synonymt med sterke følelser, deriblant romantikk!

Finn veien til Voss Klatrepark, hvor du og din kjære kan utfolde klatrelysten 12 meter over bakken, i sikre og (ikke minst) vakre omgivelser! Dette er den ideelle aktiviteten til både fartsglade par og sofaslitere som ønsker seg en avveksling fra helgens sedvanlige Netflix-maraton. Med utsikt over fjord og fjell er det ingen grenser for hvor mye magi en kan skape i tretoppene!

Lær hverandre å fly

Vel, kanskje ikke bokstavelig talt, men siden det i dag ikke er grenser for hva vi kan få til med moderne teknologi, kan man enkelt få oppfylt barnedrømmen om å utfordre tyngdekraften, i gode og trygge omgivelser.

Få med deg din kjære til VossVind, hvor noen minutter i Norges største vindtunnel gir sug i magen, minner for livet og (selvsagt) noen misunnelsesverdige Instagram-bilder! Dette er fallskjermhopping for dem som ikke liker tanken på å faktisk hoppe fra et fly, og en utrolig romantisk ting å gjøre med kjæresten sin.

Her er dere begge i trygge hender og blir opplært av erfarne instruktører som selv har gjennomført mang et hopp fra minst 12 000 fot. Og for deg som tenker på å fri til din kjære, men ennå ikke har funnet en original nok idé, er vi villige til å vedde på at #WindProposal kan nå virale tilstander på null komma niks!

Romantikk mellom fjord og fjell

Ikke alle par har et brennende ønske om å utfordre skjebnen med adrenalinfylte aktiviteter, hverken langt over eller nær bakken. Heldigvis er det flust med romantiske ting å gjøre i Bergen som hverken involverer sikkerhetsklarering eller hjelm. En behøver rett og slett ikke å reise langt for å skjemme seg bort eller oppleve litt selvlagd romantisk føling i fjæra.

Helt sør på øyen Sotra, en knapp 45 minutters kjøretur fra sentrum i Bergen, ligger fjordhotellet Panorama Hotell. Her kan du og din kjære vekke romantikken til live igjen mens dere nyter sjøutsikten fra badstuen eller kjenner brusingen mellom tærne og vinden i håret fra hotellets herlige utendørs boblebad.

Vestlandet har mange flotte ting å gjøre med kjæresten, så hvorfor ikke unne seg en «staycation» og litt ekstra luksus for et døgn, uten å forlate sitt eget fylke?

Romantikk i regnet

Som både innfødte og nye bergensere kan skrive under på, frister ikke alltid været til å forlate den koselige stuen eller varme sofakroken. Likevel er det nok av romantiske ting å gjøre i Bergen som gjør at man en gang i blant bør finne frem sjøstøvler og paraply og trosse de stadig humørsyke værgudene.

Spaser hånd i hånd langs verdens mest berømte brygge mens dere varmer hverandre fra den friske havbrisen og inntar duften av sjø og gamle trehus, mens den sporadiske seilskuten farer forbi. Kos dere med en kopp kaffe i verdensklasse på en av Skostredets koselige kaféer eller del en reinsdyr-hotdog fra den legendariske pølsebuen Trekroneren (hvem sa at pølser ikke er å regne som date-mat?). Regnet behøver ikke stå i veien for å vekke romantikken til live. Tenk for eksempel på hvor effektiv en paraply kan være for å bevare privatlivet, mens dere sniker dere til et lidenskapelig kyss midt i et mørkt lite smau? Da snakker vi kjærlighet på ekte bergensk vis!

Les mer om Bergen her.

Topp 10: Romantiske hotell i Oslo

Lesetid: 6 min.

12 spennende opplevelser fra Oslo til Bergen

Lesetid: 6 min.

Hva skjer i Bergen

Lesetid: 7 min.