Er du ute etter en bryllupsgave som skiller seg ut?

I år er året for å droppe den tradisjonelle bryllupsgaven, og overraske med en unik opplevelsesgave. Vi har samlet våre beste gavetips slik at du kan bli inspirert og finne den beste opplevelsen som gave til brudeparet.

Vi har et stort spekter av bryllupsgaver som kan passe til alt fra godt voksne til unge par. Vi gir deg gavetips i alle kategorier og prisklasser. Klar for å bli inspirert? Dette er gavene de vil huske!

 
 

Tips til bryllupsgave til de som har alt

Vi vet hva som alltid vil være en unik og personlig bryllupsgave. En opplevelse er virkelig en original bryllupsgave. Det er noe som brudeparet ikke forventer å få, og en bryllupspresang som faktisk gir immateriell verdi. Så glem de vanligste bryllupsgavene, og kjøp heller noen nye minner til paret. Her er våre forslag til opplevelsesgaver til brudeparet som har alt. 

 

Romantisk opphold

Hva med å gi brudeparet en mini-honeymoon de kan glede seg til etter all kaos og oppmerksomhet rundt bryllupsseremonien? De vil nok sette stor pris på et romantisk opphold, eller en helgetur med luksus og velvære. Disse bryllupsgavene er fine gaver å gi til familie eller nære venner.

 

Spadag & spahotell

Trenger brudeparet et avslappende spaopphold? Så gi dem en opplevelse der de kan senke skuldrene! De vil nok se frem til en avstressende tur der de kan glemme hverdagen og travel bryllupsplanlegging.

 

En spennende smaksopplevelse

Er brudeparet glad i god mat og drikke? Gi dem en smakfull opplevelse som gir dem et stort smil når de åpner gaven! Sammen kan de se frem til en uforglemmelig opplevelse med nye smaker, enten det er 4-retters gourmet eller en digg brunsj for 2.

 

En unik reise

Etter bryllupet starter eventyret. Hvor vil du sende dem av gårde? Gi brudeparet et uforglemmelig eventyr de kan dra på sammen som nygift par.

 

Truestory gavekortet

Truestory Gavekortet er vår mest populære bryllupsgave, og med god grunn! Dette er et åpent gavekort som gir brudeparet muligheten til å velge fritt mellom alle våre opplevelser i Norge (og det er det mange av.)

Du kan selv velge verdien på gavekortet, og det er gyldig i hele 2 år. Gjør gaven ekstra fin til bryllupet med vår eksklusive gaveeske, og et trykt gavekort med en personlig hilsen fra deg.

 

Hva gir man i bryllupsgave?

Mange lurer på hva som er vanlig å gi som bryllupsgave. Det som er mest vanlig å gi som gave i bryllup, er ting som har noe med huslige gjenstander å gjøre. Det er for eksempel mange som ønsker seg redskaper og pynteting til kjøkken, spisestue eller soverommet. Men en bryllupsgave man forventer å få trenger ikke være den beste!

Du kan la din gave til brudeparet skille seg ut i haugen av Rosendahl servise og vinglass, ved å gi en opplevelse i bryllupsgave. Nedenfor ser du noen av våre forslag og tips til bryllupsgave.

 

Topp 10 bryllupsgave tips akkurat nå

En bryllupsgave til de som har alt? En kreativ og annerledes bryllupsgave? En personlig bryllupsgave, selv om du ikke står brudeparet nærmest? Blant våre topp bryllupsgaver fra vårt enorme utvalg på Truestory.no finner du opplevelsesgaver for alle og enhver!

 

1. Brim Explorer fjordcruise

Vil du gi en bryllupsgave som både er unik, personlig og bærekraftig? Det moderne og bærekraftige fjordcruiset Brim Explorer tilbyr uforglemmelige opplevelser i Norges fjorder. Hva med en stille reise inn i Lofoten, eller hvalsafari i Tromsø? Kanskje et seilas med 3-retters middag i Oslo? 

 

2. Moskussafari med guide

På moskussafari får brudeparet bli med en erfaren guide på en oppdagelsesferd etter det arktiske beistet moskusoksen. Vandreturen går over de vakre viddene i Dovre Nasjonalpark, og her kan man beundre alt fra landskap til dyreliv. Det blir garantert en bryllupsgave de vil huske resten av livet.

 

3. Opphold i tretopphytte

Gi brudeparet litt ekstra eventyr etter bryllupsreisen, ved å sende dem til en moderne tretopphytte! Her kan de nyte en avslappende overnatting flere meter over bakken, omringet av vakker skog så langt øye kan se.

En tretopphytte er som et lite hus, innredet med senger, bålpanne og gjerne en liten kjøkkenkrok. Noen steder har du faktisk innlagt både vann og strøm! Dette er en utrolig flott bryllupsgave til nære venner eller familie.

 

4. Snøscootersafari på Geilo

Denne bryllupsgave ideen er en av våre flotte “postkort”-opplevelser og er det perfekte stedet for å skape noen vakre minner for brudeparet.

En toseter snøscooter tillater dem å holde ekstra godt rundt hverandre når de er på det 40 kilometer lange vintereventyret over det vakre landskapet i Geilo.

 

5. Glamping opphold

En hyggelig bryllupspresang for brudeparet som er glad i unike opplevelser, vakker natur og kvalitetstid sammen. Flere nydelige destinasjoner i Norge tilbyr glamping – en annerledes måte å overnatte i naturen. Her kan brudeparet nyte skogens ro eller bølger fra havet, samtidig som de får en liten dose luksus fra de eksklusive teltene.

 

6. Vinsmaking

Vinsmaking er en fin bryllupsgave å gi til både foreldre og vennepar. Overrask brudeparet med en lærerik opplevelse med vin, for eksempel i den prisvinnende og stemningsfulle vinkjelleren hos Klosteret Restaurant, eller i stilige Radegast vinbar.

 

7. Matkurs

Et matkurs er en morsom bryllupsgave som passer godt å gi til «foodie»-paret. På et matkurs kan de finne frem sin indre kjøkkensjef og lage et deilig måltid sammen, med veiledning fra dyktige kokker. De får også ta med seg nyttige tips hjem til sitt eget kjøkken. Det passer jo perfekt når hverdagen kommer etter bryllupsreisen! Kanskje du blir invitert på middag som takk for den fine bryllupsgaven?

 

8. Ølsmaking

Send brudeparet på en hyggelig, kunnskapsrik og mettende ølsmaking! Dette er en bryllupsgave som passer til brudepar i alle aldre, og det er en gave som ikke trenger å sprenge budsjettet.

På ølsmaking får de prøve ulike øltyper fra store og små bryggerier. Kanskje de finner en ny favoritt? Sjekk ut våre utvalgte ølsmakinger nedenfor.

 

9. Romantisk weekend opphold

Bryllupsplanlegging er jo en jobb i seg selv og jakten på den perfekte kjolen er ikke en lett sak. Hvorfor så ikke gi dem en gave som tillater brudeparet å slappe av og fokusere på å nyte tiden med hverandre?

Vi kan blant annet anbefale å gi et opphold på Lysebu Hotell. Dette hotellet har alt de trenger for en romantisk getaway i Oslo: Historie, kultur og kunst, vakre omgivelser, aperitiff og 3-retters middag, samt adgang til velværeavdeling, hagen og vinkjelleren.

 

10. Truestory gavekortet

Truestory Gavekortet har vært en av våre bestselgere mange år. Dette er et åpent gavekort som gir brudeparet muligheten til å velge mellom alle våre opplevelser. Du trenger bare velge verdien, og det er gyldig i hele 2 år. Bestill gavekortet med vår eksklusive gaveeske, så er du klar til bryllupet!

 

Hvor mye gir man i bryllupsgave?

Det kan være vanskelig å vite hvor mye man skal bruke på en bryllupsgave. Verdi på en bryllupsgave vil variere svært mye ut fra hvem som gir gaven og hvem man kjøper til. Nedenfor er en oversikt over hvor mye som er vanlig å gi.

Et gjennomsnittlig pris-hierarki for bryllupsgaver:

  • Foreldre gir gjerne gaver og/eller sponser bryllupet med 5000-12 000 kr

  • Forlovere, søsken og nær familie gir ofte gaver til 1000-2000 kr

  • For slektninger, nære venner og vennepar er det rundt 500-1000 kr

  • For fjerne venner og andre bekjente gjelder ofte 500 kr per person

Gaver til en bestemt pris

Lurer du på hva du får av opplevelsesgaver som matcher ditt budsjett? Se våre tips og la det inspirere av disse alternative bryllupsgavene til under 1000-lappen.

 

Bryllupsgaver under 500 kr

 

Bryllupsgaver under 750 kr

 

Bryllupsgaver under 1000 kr

 

Bryllupsgaver over 1000 kr

 

Hvorfor gi en opplevelse i bryllupsgave?

Vi håper noen av tipsene våre til bryllupsgaver har kommet godt med. Men om du ikke er helt overbevist, så vil vi prøve å overbevise deg nok en gang. Så hvorfor bør du gi en opplevelse i bryllupsgave?

1. En alternativ bryllupsgave

Selv om ønskelisten som regel nevner huslige gjenstander, vil det ikke si at man må holde seg til standardene. Å gi en opplevelse i gave til brudeparet er å gi en annerledes bryllupsgave som de kommer til å huske og blir en ekstra milepæl for dem. Noe som gir mer verdi enn materialistiske bryllupsgaver. Spesielt passer det som en bryllupsgave fra forlover, som har oppgaven å toppe andres gaver. Eller om du aldri har sett en kortere ønskeliste og er fullstendig tom for idéer.

2. En personlig gave til brudeparet

En opplevelsesgave er en personlig bryllupsgave. Opplevelsesgaven kan vise omtanke, ved at man bruker litt ekstra på å gi noe av verdi til brudeparet – i form av nye historier og minner sammen.

En opplevelse er også en personlig bryllupsgave, fordi du kan være litt lur og gi en gave til brudeparet som dere alle sammen kan gjøre i lag! Kanskje dere har snakket om å prøve vinsmaking, klatring eller rafting sammen?

3. Investering i kjærligheten

Vi lærte av samlivsterapauten, Trine Huseby, om noe som heter kjærlighetsbanken. Det fungerer egentlig akkurat det samme som med en bank; for brudeparet vil det være å investere med tid, omtanke og kreativitet. En opplevelse i bryllupsgave vil gjøre akkurat det: Å investere i kjærligheten.

4. En bryllupsgave til de som har alt

Noen ganger kan man være «uheldig» å møte på et par som har alt. Kanskje brudeparet ikke har en ønskeliste engang. Da er en opplevelse en passende bryllupsgave å gi, ettersom det er minner og samhold er immaterielt.

 

Tips til bryllupshilsen og kort til brudeparet

Mange lurer på hva man kan skrive på kortet til brudeparet. Men gir man en opplevelse, sier gaven mer enn 1000 ord. Hva med å lage kortet som en del av gaven? Her er et DIY tips til en ekstra kreativ og hjemmelaget bryllupsgave, med et gavekort til opplevelser.

 
 

Mer inspirasjon og gavetips til deg...

Gave til bryllupsdag

Lesetid: 6 min.

Ønskeliste til bryllup

Lesetid: 6 min.

En guide til utdrikningslag

Lesetid: 8 min.