Er du ute etter en bryllupsgave som skiller seg ut?

I år er året for å droppe den tradisjonelle bryllupsgaven, og overraske med en unik opplevelsesgave. Vi har samlet våre beste gavetips slik at du kan bli inspirert og finne den beste opplevelsen som gave til brudeparet.

Vi har et stort spekter av bryllupsgaver som kan passe til alt fra godt voksne til unge par. Vi gir deg gavetips i alle kategorier og prisklasser. Klar for å bli inspirert? Dette er gavene de vil huske!

 

Topp 10 bryllupsgave tips i 2022

En bryllupsgave til de som har alt? En kreativ og annerledes bryllupsgave? En personlig bryllupsgave, selv om du ikke står brudeparet nærmest? Blant våre topp 10 bryllupsgaver fra vårt enorme utvalg på Truestory.no finner du opplevelsesgaver for alle og enhver!

1. Vinsmaking på Klosteret

En god bryllupsgave til foreldre, kanskje? Eller et brudepar som setter pris på litt finere vin i livet. For denne vinsmakingen foregår i chambre separee i den prisvinnende vinkjelleren hos Klosteret Restaurant og dette i stemningsfulle lokaler med levende lys.

2. Moskussafari i Dovrefjell Nasjonalpark

Her får brudeparet med et godt lag bli med en erfaren guide på en oppdagelsesferd etter det arktiske beistet moskusoksen. Vandreturen går over de vakre viddene i Dovre Nasjonalpark, som man også får tid til å nyte og beundre – og kanskje se noen andre skapninger der også? For her finner man en av de mest artsrike fjellflora i Skandinavia.

3. Snøscootersafari for 2 på Geilo

Denne bryllupsgave ideen er en av våre flotte “postkort”-opplevelser og er det perfekte stedet for å oppleve noen vakre minner for brudeparet.

En toseter snøscooter tillater dem å holde ekstra godt rundt hverandre når de er på det 40 kilometer lange vintereventyret over den autentiske og vakre landskapet i Norges bakgård – Geilo.

4. Maling & Moro på Paint'n Sip

Denne opplevelsesgaven vår virkelig under kategorien “kreativ bryllupsgave”. Dette er en fin bryllupsgave som ikke sprenger budsjettet, men samtidig kan overraske brudeparet. Opplevelsen passer godt som bryllupsgave fra nabo eller venner.

På denne opplevelsen vil brudeparet kunne finne frem sin indre Picasso og male noen flotte mesterverk, med god hjelp og tips fra en maleinstruktør. Kanskje får de laget noen fantastiske mesterverk som blir verdige å henge opp på veggen hjemme? Det blir et flott minne og påminnelse om den gode opplevelsen de fikk i bryllupsgave!

5. Urban Kajakktur i Trondheim

En hyggelig bryllupspresang for brudeparet som vil ha litt tid til hverandre i vakre omgivelser på Nidelven. Kajakkturen gir dem mulighet for se hva annet Trondheim har å by på – litt som en liten utforsking av byens andre fotogene sider. Og tid til hverandre.

6. Ølsmaking & omvisning på Aass Bryggeri

Send brudeparet på en hyggelig, kunnskapsrik og mettende ølsmaking i Norges eldste brygger! Her hos Ass bryggeri i Drammen de hånd i hånd bli rikere på kultur og historie fra området, og nyte noen forfriskende slurker av bryggeriets øl, på ølsmaking i Gildehallen.

7. Midnattsolsafari fra Andenes

Mer romantisk blir det ikke enn å se en solnedgang som aldri går ned. Ikke nok med det er dette i Lofoten hvor omgivelsene er magiske. Det er ikke rart at denne opplevelsen har blitt kåret til en av topp 10 reisemål i verden av National Geographic.

8. Opphold i tretopphytte

Gi brudeparet litt ekstra eventyr etter bryllupsreisen, ved å sende dem til en moderne tretopphytte! På Fosstopp kan de nyte en avslappende overnatting flere meter over bakken, omringet av vakker skog så langt øye kan se. Tretopphytta er som et lite hus, med dobbeltseng, bad, kjøkken med vann og strøm, bålpanne og fantastisk utsikt.

Hvis brudeparet er lystne på enda mer opplevelser i naturen, kan de prøve aktiviteter som hundekjøring, klatring/rappellering, dykking og birøkting i området.

9. En dagstur i Kajakk på Voss

Denne bryllpsgaven kan jo nesten være som en romantisk gondolreise i Venezia, bare at man skifter ut gondolen med en kajakk, og elvene og bygningene med norske fjell- og fjorder på en god dag. Det som er det samme? Begge er listført i UNESCO’s verdensarvliste.  Her kommer brudeparet til å oppdage deler av Norge kun tilgjengelig fra kajakken.

10. Romantisk Weekend på Lysebu

Bryllupsplanlegging er jo en jobb i seg selv og jakten på den perfekte kjolen er ikke en lett sak. Hvorfor så ikke gi dem en gave som tillater brudeparet å slappe av og faktisk nyte hverandre? Lysebu Hotell har alt et par trenger; mye historie, kultur og kunst å oppleve, vakre omgivelser, apertiff og 3-retters middag, adgang til svømmehallen og mye mer.

 

Hva gir man i bryllupsgave?

Mange lurer på hva som er vanlig å gi som bryllupsgave. Det som er mest vanlig å gi som gave i bryllup, er ting som har noe med huslige gjenstander å gjøre. Det er for eksempel mange som ønsker seg redskaper og pynteting til kjøkken, spisestue eller soverommet. Men en bryllupsgave man forventer å få trenger ikke være den beste!

Du kan la din gave til brudeparet skille seg ut i haugen av Rosendahl servise og vinglass, ved å gi en opplevelse i bryllupsgave!

En opplevelse er virkelig en original bryllupsgave. Det er noe som brudeparet ikke forventer å få, og en bryllupspresang som faktisk gir immateriell verdi. Så glem de vanligste bryllupsgavene, og kjøp heller noen nye minner til paret. Nedenfor ser du noen av våre forslag og tips til bryllupsgave.

 

Tips til bryllupsgave til de som har alt

Ser du etter tips til en unik og personlig bryllupsgave? Her er våre forslag til opplevelsesgaver til brudeparet som har alt. 

Bryllupsgaver til/fra foreldre, søster eller bror

Hva med å gi brudeparet en mini-honeymoon de kan glede seg til etter all kaos og oppmerksomhet rundt bryllupsseremonien? De vil nok sette stor pris på et romantisk opphold, eller en helgetur med luksus og velvære. Disse bryllupsgavene er fine gaver å gi til foreldre, søster eller bror.

 

Brullupsgaver til/fra kompis, venninne eller kollega

Er brudeparet av den litt mer spontane sorten? Gi en lærerik eller smakfull opplevelse som gir dem et stort smil når de åpner gaven! Sammen kan de se frem til en uforglemmelig opplevelse med nye smaker og ny kunnskap. En fin bryllupsgave å gi til en bestevenn, kompis eller nær kollega.

 

Bryllupsgaver til/fra onkel, tante og venner

Etter bryllupet starter eventyret. Hvor vil du sende dem av gårde? Gi brudeparet en opplevelse de kan utforske sammen som nygift par. Perfekt å gi til en god venn, et vennepar eller onkel og tante.

 

Hvor mye gir man i bryllupsgave?

Vi har tatt oss en rundtur blant vår nærmeste for å finne ut hvor mye som er vanlig å bruke på en bryllupsgave. 

Et gjennomsnittlig pris-hierarki for bryllupsgaver:

  • Foreldre gir gjerne gaver og/eller sponser bryllupet med 5000-12 000 kr

  • Forlovere, søsken og nær familie gir ofte gaver til 1000-2000 kr

  • For slektninger, nære venner og vennepar er det rundt 500-1000 kr

  • For fjerne venner og andre bekjente gjelder ofte 500 kr per person

Lurer du på hva du får av opplevelsesgaver som matcher ditt budsjett? Se våre tips og la det inspirere av disse alternative bryllupsgavene til under 1000-lappen.

 

Bryllupsgaver under 500 kr

Bryllupsgaver under 1000 kr

 

Hvorfor gi en opplevelse i bryllupsgave?

Vi håper noen av tipsene våre til bryllupsgaver har kommet godt med. Men om du ikke er helt overbevist, så vil vi prøve å overbevise deg nok en gang. Så hvorfor bør du gi en opplevelse i bryllupsgave?

1. En alternativ bryllupsgave

Selv om ønskelisten som regel nevner huslige gjenstander, vil det ikke si at man må holde seg til standardene. Å gi en opplevelse i gave til brudeparet er å gi en annerledes bryllupsgave som de kommer til å huske og blir en ekstra milepæl for dem. Noe som gir mer verdi enn materialistiske bryllupsgaver. Spesielt passer det som en bryllupsgave fra forlover, som har oppgaven å toppe andres gaver. Eller om du aldri har sett en kortere ønskeliste og er fullstendig tom for idéer.

2. En personlig gave til brudeparet

En opplevelsesgave er en personlig bryllupsgave. Opplevelsesgaven kan vise omtanke, ved at man bruker litt ekstra på å gi noe av verdi til brudeparet – i form av nye historier og minner sammen.

En opplevelse er også en personlig bryllupsgave, fordi du kan være litt lur og gi en gave til brudeparet som dere alle sammen kan gjøre i lag! Kanskje dere har snakket om å prøve vinsmaking, klatring eller rafting sammen?

3. Investering i kjærligheten

Vi lærte av samlivsterapauten, Trine Huseby, om noe som heter kjærlighetsbanken. Det fungerer egentlig akkurat det samme som med en bank; for brudeparet vil det være å investere med tid, omtanke og kreativitet. En opplevelse i bryllupsgave vil gjøre akkurat det: Å investere i kjærligheten.

4. En bryllupsgave til de som har alt

Noen ganger kan man være “uheldig” å møte på et par som har alt. Kanskje brudeparet ikke har en ønskeliste engang. Da er en opplevelse en passende bryllupsgave å gi, ettersom det er minner og samhold er immaterielt.

 

Tips til bryllupshilsen og kort til brudeparet

Mange lurer på hva man kan skrive på kortet til brudeparet. Men gir man en opplevelse, sier gaven mer enn 1000 ord. Hva med å lage kortet som en del av gaven? Her er et DIY tips til en ekstra kreativ og hjemmelaget bryllupsgave, med et gavekort til opplevelser.

 

En eksklusiv gaveeske med en personlig bryllupsgave

La oss trykke et spesialdesignet gavekort til opplevelsen, med en personlig hilsen fra deg! Vi kan også gjøre bryllupsgaven ekstra spesiell med vår flotte gaveeske. Opplevelsen kan byttes, og gavekortet er gyldig i hele 2 år.

Er du fortsatt usikker på hvilken opplevelse du skal velge? Gå for et åpent gavekort, så kan du velge pris og mottakeren velge opplevelsen.

Gavekortet og gaveesken sendes rett til postkassen din – eller direkte til mottakeren.

 

Mer inspirasjon og gavetips til deg...

Gaver til par

Lesetid: 5 min.

7 grunner til å gi en opplevelse i gave

Lesetid: 5 min.

Gave til bryllupsdag

Lesetid: 6 min.