Ser du etter den perfekte gave til sølvbryllup? Det sier seg selv at 25 års bryllupsdag er en stor dag, og gaven bør derfor være noe helt spesielt.

Etter 10 år i ekteskapet feirer man tinnbryllup, etter 15 år krystallbryllup og etter 25 år kommer sølvbryllupet. Og dette er en bryllupsdag som bør feires med en flott gave!

På denne siden kan du bli inspirert av våre beste tips til gave til sølvbryllup, og lese litt om hvilke gaver som passer å gi til forskjellige typer par på denne store bryllupsdagen.

 

Våre 10 beste gavetips til sølvbryllupet

Mange ser etter fysiske gjenstander som gave til sølvbryllup, men etter 25 år sammen har man gjerne klart å skaffe alt man trenger. Så hva kjøper man som gave til de som har alt?

Et fantastisk alternativ som gave til sølvbryllup er opplevelsesgaver! Nye opplevelser blir til gode minner, og vi tror den beste måten å feire kjærligheten er å tilbringe mer tid sammen, og dra på nye eventyr.

Her er 10 ideer og forslag til personlige opplevelsesgaver til et sølvbryllup.

  1. Matkurs
  2. Kajakktur
  3. Glamping getaway
  4. Vinsmaking
  5. Helikoptertur
  6. Opphold i tretopphytte
  7. Romantisk weekend
  8. Spadag
  9. Keramikkurs
  10. Åpent gavekort til opplevelser
 

1. Matkurs

Om sølvbryllupsparet har en tendens til å rullere de samme kjedelige rettene på middagsmenyen, anbefaler vi å tilby dem noe nytt. På matkurs får paret et intensivt, men gøyalt kurs, etterfulgt av et egenprodusert måltid (gjerne med tilhørende vin) i lag med resten av deltakerne på opplevelsen. Både sosialt, hyggelig og lærerikt!

 

2. Kajakktur

Til de sporty parene med sølvbryllup der ute, hvilken bedre måte å feire 25 år på enn en kajakktur? Det finnes guidede kajakkturer over hele landet, både i byer og fjorder. Paret får sett kjente byer og vakker natur fra et nytt perspektiv, i tillegg til fysisk aktivitet og forhåpentligvis litt brunfarge.

 

3. Glamping getaway

Hva med å overraske jubileums-paret med en unik getaway i naturen? De vil nok sent glemme en natt under stjernehimmelen, enten det er i et glampingtelt eller en glassigloo. La sølvbryllupsparet nyte et romantisk opphold i skogen, på fjellet eller ved vannet.

 

4. Vinsmaking

Enten paret er rene sommelierer eller bare vet at de liker enten rødt eller hvitt, passer denne opplevelsen godt. Vinsmaking er en fin overraskelse å få i gave til sølvbryllupsdagen. I Oslo og Bergen åpner flere restauranter vinkjelleren sin, og inviterer dem gjerne inn på en lun og romantisk vinsmaking. I disse vinkjellerne gjemmer det seg tusenvis av vintyper i hyllene!

 

5. Helikoptertur i Stryn

Over et fantastisk landskap og uslåelig utsyn utover idyllisk, norsk natur kan sølvbryllupsparet nyte en eksklusiv helikoptertur over Oldendalen, Jostedalsbreen og videre over pittorske Geiranger. Å besøke slike vakre landskap på bakken er én ting, å være vitne til det fra løse luften er noe som nesten ikke kan forklares med ord, det må oppleves. Minn dem på å lade kameraet eller mobilen for å ta mange bilder under opplevelsen!

 

6. Opphold i tretopphytte

En natt i en tretopphytte kan være akkurat passe dose med villmark, og det kan passe like bra til naturglade par, som til de som trives best i sofakroken! Gi dem en unik overnatting i en tretopphytte med alle fasiliteter, så kan de slappe av som på hotell, med roen fra villmarken.

Det blir ekstra romantisk med et glass vin ved peisen eller bålpanna på kvelden, og like koselig året rundt. Den perfekte gaven til paret som har alt og drømmer om å oppleve mer ute i naturen!

 

7. Romantisk weekend

Paris er for mange definisjonen på en romantisk reise, men det er mer enn nok av stemningsfulle og sjarmerende destinasjoner her i Norge. Overrask med et gavekort til en romantisk natt eller helg på hotell, gjerne med middag eller spa!

 

8. Spadag

En avslappende spadag for 2 er en gave man kan gi til nesten hvem som helst. Hvem digger ikke velvære og hverdagsluksus? Overrask paret på sølvbrullupet med en dag i et moderne spa, gjerne med en massasje, ansiktsbehandling eller et måltid.

 

9. Keramikkurs

Uansett alder, erfaring og kreative gener, så er denne opplevelsen tilrettelagt for folk som vil la sin kunstneriske side blomstre. La paret med sølvbryllup feire 25 år sammen med å lage noe helt unikt til hjemmet! Kanskje man får seg en ny hobby sammen?

 

10. Åpent gavekort til opplevelser hos Truestory

Fortsatt usikker på hva du skal gi? Gå for et åpent gavekort levert i denne flotte gaveesken med en personlig hilsen fra deg. Gavekortet er gyldig i hele 2 år, og vi kan sende pakken rett til postkassen deres. Den ultimate gaven til paret som har alt, og når du ikke vet hva du skal gi.

 

Hvorfor kalles det sølvbryllup?

I de første årene av et ekteskap ser man at bryllupsnavnene er rangert etter verdien av materialet. Og i dette tilfellet er metallet renere som årene går, fra tinn, til sølv, til gull og videre oppover. For symbolikkens skyld tilsvarer verdien på metallet styrken på kjærligheten i et ekteskap som blir renere og mer dyrebart som årene går.

Hvordan kan man feire 25 års bryllupsdag?

Det er flere måter å feire denne dagen på. Etter hele 25 år kan det være en idé å fornye ekteskapsløftene, lese opp et dikt eller et sitat som har stor betydning for dere eller å feire med en koselig middag på restaurant eller hjemme med familien. Husk å skrive talen før den tid!

 

Mer inspirasjon og gavetips til deg

Gave til bryllupsdag

Lesetid: 6 min.

28 unike restauranter i Norge

Lesetid: 11 min.

Spa i Norge: 54 must try opplevelser

Lesetid: 12 min.