Etter 10 år i ekteskapet feirer man tinnbryllup, etter 15 år krystallbryllup og etter 25 år kommer sølvbryllupet. Denne milepælen symboliserer hva det betyr å virkelig skape et liv sammen, på både godt og vondt. 

Mange av de som har vært gift i 25 år har tilbrakt halvparten av livet sitt med sin andre halvdel. Gjennom oppturer og nedturer i løpet av alle disse årene, har man forhåpentligvis styrket en dyp og gjensidig form for respekt. Et partnerskap. Og dette samlivet bør feires med flere opplevelser sammen.

 

Hvorfor kalles det sølvbryllup?

I de første årene av et ekteskap ser man at bryllupsnavnene er rangert etter verdien av materialet. Og i dette tilfellet er metallet renere som årene går, fra tinn, til sølv, til gull og videre oppover. For symbolikkens skyld tilsvarer verdien på metallet styrken på kjærligheten i et ekteskap som blir renere og mer dyrebart som årene går.

De beste gavetips til sølvbryllupet

Etter 25 år regner vi med at de færreste ønsker seg fysiske gjenstander i gave til sølvbryllup; man har alt man trenger. Og hva kjøper man til noen som har alt? Nye opplevelser som blir til gode minner, vel! Den beste måten å feire kjærligheten er å tilbringe tid sammen på nye eventyr. Her er noen forslag til opplevelsesgaver til et sølvbryllup.

Gourmetopphold på Amerikalinjen

Er tidsklemma litt for trang for en romantisk reise USA? Ingen problem, på Amerikalinjen kan de få en bit av New York midt i hjertet av Oslo. Paret får slappe av i et luksuriøst deluxerom med et rustikt bad dekket i lekkert mosaikkmønster med utsikt over byen og Oslofjorden. Det blir servert en romantisk 3-retters middag i hotellets restaurant og frokostbuffet dagen derpå!

Indisk kokkekurs hos Masalamagic

Om sølvbryllupsparet har en tendens til å rullere de samme rettene på middagsmenyen, anbefaler vi å tilby dem noe nytt. Med kokkekurs i den indiske restauranten Masalamagic får paret et intensivt, men gøyalt kurs i ca. 3 timer og deretter et sit-down-måltid med resten av deltakerne på opplevelsen. Denne opplevelsen er både sosial og romantisk.

Guidet kajakktur

Til de sporty parene med  sølvbryllup der ute, hvilken bedre måte å feire 25 år på enn en kajakktur? Det finnes guidede kajakkturer over hele landet, både i byer og fjorder. Paret får sett kjente byer og vakker natur fra et nytt perspektiv, i tillegg til fysisk aktivitet og forhåpentligvis litt brunfarge.

Vinsmaking

Enten paret er rene sommelierer eller bare vet at de liker enten rødt eller hvitt, passer denne opplevelsen godt. Vinsmaking er en fin overraskelse å få i gave til sølvbryllupsdagen. I Oslo og Bergen åpner flere restauranter vinkjelleren sin, og inviterer dem gjerne inn på en lun og romantisk vinsmaking. I disse vinkjellerne gjemmer det seg tusenvis av vintyper i hyllene! Kanskje paret finner seg en ny favoritt etter alle årene?

Luksus spaopphold for 2 på THE THIEF

Kjent for sin avslappede stemning og moderne estetikk, er THIEF SPA et av de beste spa i Oslo. På denne opplevelsen får paret nyte en 50-minutters klassisk massasje, full tilgang til alle fasilitetene spa-et har å tilby, etterfulgt av en 3-retters middag tilberedt av kokker av høyeste klasse.

Helikoptertur i Stryn

Over et fantastisk landskap og uslåelig utsyn utover idyllisk, norsk natur kan sølvbryllupsparet nyte en eksklusiv helikoptertur over Oldendalen, Jostedalsbreen og videre over pittorske Geiranger. Å besøke slike vakre landskap på bakken er én ting, å være vitne til det fra løse luften er noe som nesten ikke kan forklares med ord, det må oppleves. Minn dem på å lade kameraet eller mobilen for å ta mange bilder under opplevelsen!

Romantisk opphold på Lysebu

 

På Lysebu finnes det et hotell preget av den norske tradisjonen til embetsmannsgårdene på Østlandet. Som rett ut av en eventyrfortelling! Bonderomantikken er ikke død. La sølvbryllupsparet nyte et romantisk opphold med god mat og drikke. Blomstene står klare på rommet ved ankomst!

Romantisk weekend på Oleana

 

På Hotell Oleana i Bergen blir sølvbryllupsparet ønsket velkommen inn i et lunt og romantisk miljø med velur-sofaer, dempet belysning og moderne design. På denne opplevelsen får paret sjokolade og bobler ved ankomst og 3-retters middag ved hotellets peruanske restaurant med frokostbuffet dagen derpå!

Paint’n Sip

 

Om turtelduene har unge sjeler og liker å prøve opplevelser utenom det vanlige, anbefaler vi Paint’n Sip! Uansett alder er denne opplevelsen tilrettelagt for folk som vil la kreativiteten blomstre. La paret med sølvbryllup skåle for 25 år, og hvem vet, kanskje maleriene blir hengt opp i stuen?

Hvordan kan man feire et sølvbryllup?

Det er flere måter å feire denne dagen på. Etter hele 25 år kan det være en idé å fornye ekteskapsløftene, lese opp et dikt eller et sitat som har stor betydning for dere eller å feire med en koselig middag på restaurant eller hjemme med familien. Husk å skrive talen før den tid!

 

La oss stå for innpakningen

Fortsatt usikker på hva du skal gi? Gå for et åpent gavekort levert i denne flotte gaveesken med deilige sjokolader og en personlig hilsen fra deg. Gavekortet er gyldig i hele 2 år, og vi kan sende pakken rett til postkassen deres!

Meld deg på nyhetsbrevet og spar 10% på en opplevelse

Få nyheter, inspiration og tilbud på opplevelser rett til innboksen.

Takk for påmeldingen. Sjekk innboksen din!