Bryllupsgave – Tips til bryllupsgaver som skaper minner


i Spesielle anledninger

Kirkebjellene ringer bryllupssesongen inn og med det også sesongen for å finne en bryllupsgave til turtelduene. Ønskelisten står nok klar som alltid med huslige gjenstander til et nytt liv sammen og den tradisjonelle bryllupsgaven fra foreldre; penger eller å finansiere bryllupet. I verste fall har du ikke fått en ønskeliste i det hele tatt og du skal kjøpe en bryllupsgave til de som har alt. Men, hvorfor da ikke kjøpe en litt annerledes bryllupsgave i år? Les videre for å finne ut hva det er.

 


 Vil du hoppe over vår seksjon med bryllupsgave tips her i innlegget og gå direkte til en harem av opplevelser som passer til en bryllupsgave, så er det bare å klikke seg videre til TrueStory.no.

Se alle gavetips her.


Hva er vanlig å gi i bryllupsgave?

Som nevnt i introduksjonen, så er jo det som regel vanlig å gi en gave til bryllup som har noe med huslige gjenstander å gjøre. Men la din gave til brudeparet skille seg ut fra haugen av Rosendahls-bestikk og karafler, og dette ved å gi en opplevelse i bryllupsgave.

Vi er virkelig forståelsesfulle over at du kanskje kjøpe en gave til bryllupet som følger ønskelisten, men, en opplevelse er virkelig en original bryllupsgave. Det er noe som brudeparet ikke forventer og en bryllupspresang som faktisk gir noe av immateriell verdi til turtelduene. Så glem litt hva som er vanlig å gi i bryllupsgave og finn noen nye minner til paret i stedet.

Hvor mye giver man i bryllupsgave?

Selvfølgelig kommer også budsjett inn i bildet og det er ikke bare-bare å ta det første og det beste. Vi har derfor laget en liten guide over hvor mye gir man i bryllupsgave helt i bunnen av innlegget. Men, nå vil vi at du skal legge pengene litt til side og følge magefølelsen. Det er nå du skal sette en immateriell verdi på gaven til brudeparet.

Bryllupsgave tips

Nå har du kommet til den viktigste delen av innlegget; tips til bryllupgsgaver. Vi har et stort spekter med forskjellige opplevelser som kan passe til alt fra en bryllupsgave til foreldre eller til yngre par, i alle kategorier og vi har også fordelt bryllupsgave tipsene i prisgrupper.

 


Bryllupsgaver til under 1.000,-


 

Maling & Moro på Paint’n Sip

Pris 790,- for to personer

 

 

Kjøp turtelduene en god årgang vin og send dem avgårde på denne opplevelsen som ligger i vår “kreativ bryllupsgave”-skuffe. På denne opplevelsen vil brudeparet finne frem deres indre Picasso og male noen flotte mesterverk. Kanskje får de laget noen fantastiske mesterverk som blir verdige å henge opp på veggen hjemme som en evig påminnelse om den gode opplevelsen de fikk i bryllupsgave.

Les mer på: TrueStory – Maling & Moro på Paint’n Sip

 

Glødende kajakktur i Trondheim

Pris 900,- for to personer

En glødende kajakktur til et glødende brudepar! Denne opplevelsen vil ta brudeparet med på et lite eventyr på Nidelven når mørket har senket og LED-lysene under kajakkene kan gjøre sin magi. Og det er i denne kveldsmagien får brudeparet nyter hverandres nærvær, hvor noen sanser er høynet, noen senket og kjærligheten foreviget i minner.

Les mer på: TrueStory – Glødende kajakktur i Trondheim

 

Kjør Powerturn Buggy

990,- for to personer

 

Denne bryllupsgaven er den ultimate samarbeidsaktiviteten for par. Her skal brudeparet så prøve seg frem med en gocart lignende fartøy og den skal styres ved bruk av to separate spaker hvor begge spakene kontrollerer hvert sitt hjul med uavhengige motorer. Med andre ord, om de får til å koordinere fartøyet godt nok, kan de komme opp i god fart og mange snurr. Dette kan også være et godt tips som bryllupsgave til søsken, for kanskje du vil med?

Les mer på: TrueStory – Kjør Powerturn Buggy

 

Urban Kajakktur i Trondheim

Pris 798,- for to personer

 

 

En hyggelig bryllupspresang for brudeparet som vil ha litt tid til hverandre i vakre omgivelser på Nidelven. Kajakkturen gir dem mulighet for se hva annet Trondheim har å by på – litt som en liten utforsking av byens andre fotogene sider. Og tid til hverandre.

Les mer på: TrueStory – Urban Kajakktur i Trondheim

 

Moskussafari i Dovrefjell Nasjonalpark

Pris 900,- for to personer

 

 

Her får brudeparet med et godt lag bli med en erfaren guide på en oppdagelsesferd etter det arktiske beistet moskusoksen. Vandreturen går over de vakre viddene i Dovre Nasjonalpark, som man også får tid til å nyte og beundre – og kanskje se noen andre skapninger der også? For her finner man en av de mest artsrike fjellflora i Skandinavia.

Les mer på: TrueStory – Moskussafari i Dovrefjell Nasjonalpark

 

 


Bryllupsgaver til under 2.000,-


 

Zipline på Holmenkollen

Pris 1480,- for to personer

 

La dem hoppe i det som ektefeller på Zipline i Holmenkollen, hvor dem får muligheten for å oppleve hvordan en skihopper føler når det slenger seg ut i intet. Bare at brudeparet er trygt festet til en zipline på 361 meter! Er de også noen skientusiaster, så er denne bryllupsgave ideen garantert midt i blinken for dem. For her får de en god dose med skihistorie inkludert til adrenalin-opplevelsen. Inngang til til Skimuseet er nemlig inkludert og der kan de gå 4000 år tilbake i ski-historien.

Les mer på: TrueStory – Zipline i Holmenkollen

 

Sommersnorkling i Lofoten

Pris 1.700,- for to personer

 

En bryllupsgave som gir brudeparet mulighet for å oppleve Lofoten og dens magi som også strekker seg under vannet. Her får de oppdage hvilke skapningen som eksisterer innen Norges grenser og også mulighet for å utforske mer av deres nye tilstedeværelse som nygifte.

Les mer på: TrueStory – Sommersnorkling i Lofoten

 

Vinsmaking på Klosteret

Pris 1190,- for to personer

 

En god bryllupsgave til foreldre, kanskje? Eller et brudepar som setter pris på litt finere vin i livet. For denne vinsmakingen foregår i chambre separee i den prisvinnende vinkjelleren hos Klosteret Restaurant og dette i stemningsfulle lokaler med levende lys.

Les mer på: TrueStory – Vinsmaking på Klosteret

 

Midnattsolsafari fra Andenes

Pris 1.900,- for to personer

 

Mer romantisk blir det ikke enn å se en solnedgang som aldri går ned. Ikke nok med det er dette i Lofoten hvor omgivelsene er magiske. Det er ikke rart at denne opplevelsen har blitt kåret til en av topp 10 reisemål i verden av National Geographic.

Les mer på: TrueStory – Midnattsolsafari fra Andenes

 

Snøscootersafari for 2 på Geilo

Pris 1580,- for to personer

 

Denne bryllupsgave ideen er en av våre flotte “postkort”-opplevelser og er det perfekte stedet for å oppleve noen vakre minner for brudeparet. En toseter snøscooter tillater dem å holde ekstra godt rundt hverandre når de er på det 40 kilometer lange vintereventyret over den autentiske og vakre landskapet i Norges bakgård – Geilo. Den perfekte gaven til brudeparet som er glad i vinter og natur! Dette er også en opplevelse som passer perfekt til en bryllupsgave til søsken.

Les mer på: TrueStory – Snøscootersafari for 2

Ølvandring med Oslo Food Tours

Pris 1198,- for to personer

 

Send brudeparet på en hyggelig, kunnskapsrik og mettende vandretur i Oslos hippe bykvartal, Grünerløkka. Der kan de hånd i hånd bli rikere på kultur og historier fra dette området og ta pitstop på noen av de mange mikrobryggerier på Grünerløkka for å holde trutt med Norges kvalitetsøl.

Les mer på: TrueStory – Ølvandring med Oslo Food Tours

 


Bryllupsgaver til under 3.000,-


 

Øl- og matkurs

Pris 2590,- for to personer

Gi brudeparet noen nye mattriks i ermet og en grunn til å ta i bruk alt bestikket og kjøkkenutstyret som de garantert får i bryllupsgave. Dette ved å hive dem med på et øl- og matkurs! På dette kurset får de lære magien mellom de edle dråpene og sesongbaserte matvarer satt sammen av mat- og ølentusiasten, Ronja Velten, og dette i godt selskap.

Les mer på: TrueStory – Øl- og matkurs

 

Spa & Romantikk på The Well

Pris 2390,- for to personer

Gjør det så enkelt som å sende dem på en romantisk tur, med avkobling, tid til hverandre og lite pust i bakken fra all bryllupplanleggingen. The Well er nemlig det største spaparadiset i Norden og har de mulighet for å bruke flere timer under fossefall, de 11 ulike basseng og 15 saunas. Opplevelsen inkluderer bobler i glasset, 2-retters middag og et Rhassoul bad på 30 minutter.

Les mer på: TrueStory – Spa & Romantikk på The Well

 

En dagstur i Kajakk på Voss

Pris 2.190,- for to personer

 

Denne bryllpsgaven kan jo nesten være som en romantisk gondolreise i Venezia, bare at man skifter ut gondolen med en kajakk, og elvene og bygningene med norske fjell- og fjorder på en god dag. Det som er det samme? Begge er listført i UNESCO’s verdensarvliste.  Her kommer brudeparet til å oppdage deler av Norge kun tilgjengelig fra kajakken.

Les mer på: TrueStory – En dagstur i Kajakk på Voss

 


Bryllupsgaver til under 4.500,-


 

Romantisk Weekend på Lysebu

Pris 3.190,- for to personer

 

 

Bryllupsplanlegging er jo en jobb i seg selv og jakten på “say yes to the dress” ikke en lett sak. Hvorfor så ikke gi dem en gave som tillater brudeparet å slappe av og faktisk nyte hverandre? Lysebu Hotell har alt et par trenger; mye historie, kultur og kunst å oppleve, vakre omgivelser, apertiff og 3-retters middag, adgang til svømmehallen og mye mer.

Les mer på: TrueStory – Romantisk Weekend på Lysebu

 

Luksus SpaDag & Gourmet på THE THIEF

Pris 4190,- for to personer

 

Gi brudeparet litt ekstra luksus ved siden av bryllupsreisen, ved å sende dem ikke lenger enn til Tjuvholmen, hvor den beryktede The THIEF finner sted. Det blir sagt at det er et lite stykke utland midt i Oslo by og et av de beste spahotell i Norge. Et godt tips til en bryllupsgave fra foreldre.

Les mer på: TrueStory – Luksus SpaDag & Gourmet på THE THIEF

 

Bryggekurs hos Brygglab

Pris 4110,- for to personer

Dette er den perfekte bryllupsgaven til paret som er over gjennomsnittet glad i øl eller er bare sette pris på en kreativ bryllupsgave. På dette bryggekurset får de en reell innføring i både teori og praksis i ølbrygging og får avslutte hele opplevelsen med å lage egne etiketter – kanskje dedikert til sin kjærlighet? Etter 4-6 uker er ølet klart til å skåle med i deres ære. Et godt tips til en bryllupsgave fra forloveren.

Les mer på: TrueStory – Bryggekurs hos Brygglab

 

Romantisk Opphold på Sundvolden

Pris 3.180,- for to personer

 

La turtelduene få sin kjærlighetsrede hos Sundvolden Hotell som har husa mange ferdafolk gjennom flere hundre år. Her får de nyte hverandre i vakre omgivelser, med bobler og sjokoalde på rommet, 4-retters middag hvor maten er basert på lokale råvarer, mye historie og kultur.

Les mer på: TrueStory – Romantisk Opphold på Sundvolden

 


Pris på en bryllupsgave?


Vi har tatt oss en liten rundtur på internett og prøvd å finne ut hva en skal gi for en bryllupsgave. Pris-hierarkiet for bryllupsgaver går som følger; foreldre går av med seieren, hvor prisen på bryllupsgaven ligger et sted mellom 5.000-10.000 kr. De er jo også beryktede finansiører for deler av eller hele bryllupet. Bryllupsgaver fra forlovere, søsken og nær familie ligger på et sted mellom 1.000-2.000 kr. For slektninger, nære venner og vennepar er det rundt 500-1.000 kr. Eller så tar du bare denne enkle regelen; 500 kr per person.

 

Hvorfor gi en opplevelse i bryllupsgave?

 

Vi håper ta noen av de tips til opplevelser i bryllupsgaver har kommet godt med. Men om du ikke er helt overbevist, så har vi laget en seksjon til “Hvorfor en gi en opplevelse i bryllupsgave”, som vi håper gir litt ekstra kjøtt på bryllupsgave tips til deg.

 

En alternativ bryllupsgave

Selv om ønskelisten som regel nevner huslige gjenstander, vil det ikke si at man må holde seg til standardene. Å gi en opplevelse i gave til brudeparet er å gi en annerledes bryllupsgave som de kommer til å huske og blir en ekstra milepæl for dem. Noe som gir mer verdi enn materialistiske bryllupsgaver. Spesielt passer det som en bryllupsgave fra forlover, som har oppgaven å toppe andres gaver. Eller om du aldri har sett en kortere ønskeliste og er fullstendig tom for idéer.

Personlige bryllupsgaver

En opplevelse i bryllupsgave blir også en personlig bryllupsgave. Dette fordi det kan være en form for kommunikasjon: den kan vise litt av din personlighet eller vise at man kjenner brudeparet. Opplevelsesgaven kan også vise omtanke, at man bruker litt ekstra på å gi noe av verdi til brudeparet – i form av du gir tid til dem eller at du vil gjerne se brudeparet få nye historier eller minner sammen. Dette kan være en god bryllupsgave fra forlover, nær familie, nære venner og vennepar eksempelvis.

En opplevelse er også en personlig bryllupsgave, fordi du kan være litt lur og gi en gave til brudeparet som dere alle sammen kan gjøre i lag! Kanskje har dere drømt om å prøve vinsmaking sammen eller har lenge snakket om den der 361 meter lange zipline på Holmenkollen.

Investering i kjærlighetsbanken

Vi lærte av samlivsterapauten, Trine Huseby, om noe som heter kjærlighetsbanken. Det fungerer egentlig akkurat det samme som med en bank; for brudeparet vil det være å investere med tid, omtanke, kreativitet og opplevelse. En opplevelse i bryllupsgave vil så gjøre akkurat det, investere ennå mer i kjærligheten. Å gi en opplevelse i bryllupsgave vil så gi mulighet for brudeparet å skape sine første minner sammen og historier å fortelle senere. Les mer om opplevelser og kjærlighet her.

En bryllupsgave til de som har alt

Noen ganger kan man også være virkelig uheldig å møte på et par som har alt, som også kan resultere i at det finnes ingen ønskeliste fra brudeparet. Derfor er en opplevelse virkelig en original bryllupsgave å gi, siden den gir ikke noe som man tenker de ønsker seg, men noe immaterielt som minner, samhold, kommunikasjon og mye mer. Det kan også være en en ekstra bryllupsgave fra forlover eller foreldre.

 


 

Tips til bryllupshilsen og kort; lykkeønskninger til brudeparet

 

Lykkeønskninger til brudeparet hører jo alltid med, så bedre blir det ikke når du kan bare legge din bryllupshilsen på gavekortet i vår flotte gaveeske. Gaveesken vil da ikke kun inneholde din opplevelse til brudeparet, men også kjærlige ord til brudeparet som du kan skrive i feltet “personlig hilsen” på gavekortet i esken. Gaveesken inneholder også økologisk sjokolade fra Peter Beier og en “Bucket list” som brudeparet kan henge på sin “wall of pride” hjemme i stuen.

Les mer her!

gaveeske

 

Mangler du ord til brudeparet, så kan du finne noen tips til bryllupshilsen her.


Ønskeliste til bryllup: Hva kan en ønske seg?

Er du ikke en gjest, men faktisk selveste bruden eller brudgommen, så kan denne siden også fungere som inspirasjon til din ønskeliste til bryllupet. Det er vel også kjekt å plutselig få en personlig bryllupsgave fra gjestene, som blant annet en opplevelse som hjelper til å investere i kjærlighetsbanken.

Du kan også lage en ønskeliste til bryllup som er spesielt utformet som tips til bryllupsgaver fra foreldre eller bryllupsgaver fra forlover, for å gjøre deres liv litt enklere.


Vi er alltid glade for å høre fra dere, uansett om det er innspill eller tilbakemeldinger. Hvis du nå føler at du savner visse opplevelsesgaver, er det bare å komme med idéer i kommentarfeltet under eller ta kontakt med oss på kundeservice. Vi vil gjerne at våre tips til bryllupsgaver skal bli ennå lenger!

 

Vil du ha mer inspirasjon til opplevelser?

Meld deg på vårt nyhetbrev og få ukentlig inspirasjon til store opplevelser. Som takk for din påmelding, får du også 10% rabatt på valgfri opplevelse!
Bryllupsgave – Tips til bryllupsgaver som skaper minner
4.7 (93.33%) 3 votes
Jeg er altmuligdama for opplevelsesportalen TrueStory Norge! Jeg er en opplevelses- og reiseentusiast, og er her for å inspirere og formidle opplevelser som gir samhold, minner og historier for livet.