Håper du på å finne en unik opplevelse å gi som 30 års gave til han eller henne? Vi har heldigvis håndplukket opplevelsesgavene som er perfekt å overraske kjæresten, venninnen eller kompisen med! 

Hvis du vil se hele utvalget vårt kan du gjøre det her.

30 års gave til han

30 års gave til henne

Hvorfor er opplevelser de beste gavene?

Noen av mange gode grunner:

  • Folk har nok av ting i huset sitt fra før! Mye av det opptar bare plass, eller er så godt som aldri i bruk.

  • De aller fleste gir fysiske gaver. Kommer du med en opplevelse vil du skille deg ut. Som nevnt er 30-årsdagen spesiell og det bør også gaven være.

  • Den beste med denne typen gave er at den er personlig. Opplevelsen kan skreddersys bursdagsbarnets profil. Villmarksentusiasten, kulturvennen eller den reiselystne vil med dette få en anledning til å drive med det som ligger hjertet deres aller nærmest.

  • Opplevelser er også til for å deles. Bli med selv, eller gi mulighet for å ta med kjæreste eller ektefelle. Kanskje vennegjengen skal spleise så flere kan bli med?

Forslag til 30 års gave til mann og dame

30-årsdagen er spesiell. Egentlig er dette det aller første «runde» tallet vi feirer. Tjueårsdagen er som regel ikke så høytidelig.

Når du, kompisen eller venninna fyller tretti har dere faktisk levd en stund. Vel, forhåpentligvis kommer det flere jubileer etter hvert, men dette er første gangen dere virkelig har grunn til å feire.

Og gaven man gir skal ikke kunne gis til hvem som helst; den bør passe som hånd i hanske for den som mottar den. Her får du noen gode gaveforslag!

Tretoppklatring

Dette er en kul trettiårs gave til en mann som fortsatt er rastløs i kroppen og har beholdt mye av barnet i seg. Send ham opp i tretoppene i Klatreparken Høyt og lavt i Bergen eller Oslo.

Her er det flere muligheter med forskjellige vanskelighetsgrader, så han behøver overhode ikke være ekspert. Alt som er nødvendig av sikkerhetsutstyr er inkludert.

Ølsmaking eller ølbrygging

Dette er selvfølgelig en perfekt 30 års gave til mann eller dame som liker øl. Det er ikke lenger uvanlig å være litt over gjennomsnittlig interessert i denne lett alkoholholdige leskedrikken. Mange er like interessert i å drikke den, som å lære mer om den tekniske delen. Og da er det moro å se hvordan man analyserer smaken på ølet og hvordan det lages.

 Noen er så ambisiøse at de vil lage sitt eget øl. I det minste er det mange som snakker om det. Hvis trettiåringen er en av disse, blir han eller hun sikkert kjempeglad for å få et kurs i ølbrygging på Ølakademiet i Oslo. Et tre timers intensivt kurs kan være nok til komme i gang, skaffe det riktige utstyret og å unngå fallgruvene.

En tur utenfor allfarvei

Dette er en 30 års gave til henne eller han som har ambisjoner om å se mest mulig av verden, men hvor det fortsatt gjenstår mye i vårt nærmeste ferieland.

Å klare seg selv i villmarken er ingen selvfølge. Så om den kommende 30-åringen trives ute i den grønne skogen bør du vurdere å gi en naturopplevelse. Dropp turutstyret og overrask med et kurs i bushcraft på Trysil, eller en villmarkssafari i Range Rover rett utenfor Oslo.

Norge er et vell av naturopplevelser hvor det skal vanskelig gjøres å få med alt. En fotosafari i Dovrefjell nasjonalpark passer som 30 års gave til ei venninne med nasjonalromantiske tendenser. Da kan hun blant annet ta bilder av den legendariske moskusen, som i dag finnes i få land i verden. Turene med eller uten overnatting arrangeres både sommer- og vinterstid.

Gaveesken – det lille ekstra!

Lag et spesialdesignet gavekort med en personlig hilsen fra deg! Vi kan gjøre gaven ekstra spesiell med vår flotte gaveeske med deilige sjokolader inni. Opplevelsen kan byttes og gavekortet er gyldig i hele 2 år.

Fortsatt usikker på hvilken opplevelse du skal velge? Gå for et åpent gavekort, så kan du velge pris og mottakeren velge opplevelsen. Pakken sendes direkte til postkassen din – eller til mottakeren! 

Les også...

20-års gave

Lesetid: 8 min.

Tips til miljøvennlige gaver

Lesetid: 9 min.

Gaven til hvert stjernetegn

Lesetid: 8 min.