Håper du på å finne en unik opplevelse å gi som 30 års gave til han, hen eller henne? På denne siden har vi samlet våre tips til unike opplevelsesgaver som er perfekt å overraske kjæresten, søsken, kollega, en venninne eller kompis med på 30 års dagen. Hvis du vil se hele utvalget vårt kan du gjøre det her.

30 års gave til han

30 års gave til henne

 

Topp 5 gavetips til en som fyller 30

Å fylle 30 år er en milepæl verdt å feire, og hva er vel bedre enn å markere denne spesielle dagen med en uforglemmelig opplevelsesgave? Nedenfor er våre tips til 5 populære 30-årsgaver, enten bursdagsbarnet er glad i eventyr, avslapning eller kulturelle opplevelser.

 

1. Ølsmaking eller ølbrygging

Dette er selvfølgelig en perfekt 30 års gave til mann eller dame som liker øl. Det er ikke lenger uvanlig å være litt over gjennomsnittlig interessert i denne lett alkoholholdige leskedrikken. Mange er like interessert i å drikke den, som å lære mer om den tekniske delen. Og da er det moro å se hvordan man analyserer smaken på ølet og hvordan det lages.

 Noen er så ambisiøse at de vil lage sitt eget øl. I det minste er det mange som snakker om det. Hvis trettiåringen er en av disse, blir han eller hun sikkert kjempeglad for å få et kurs i ølbrygging på Ølakademiet i Oslo. Et tre timers intensivt kurs kan være nok til komme i gang, skaffe det riktige utstyret og å unngå fallgruvene.

2. Keramikkurs

Den ultimate gaven til en kreativ sjel! Det er nemlig aldri for sent for å finne en ny hobby, så hvorfor ikke overraske med et lærerikt kurs i keramikk til den store dagen? Her kan bursdagsbarnet skape sin egen «kolleksjon» med kopper, skåler eller vaser, og lære seg det grunnleggende bak keramikk og leire som håndverk.

3. Safari eller guidet tur

Norge er et vell av naturopplevelser hvor det skal vanskelig gjøres å få med alt. En fotosafari i Dovrefjell nasjonalpark passer som 30 års gave til en venn med nasjonalromantiske tendenser. Da kan de blant annet ta bilder av den legendariske moskusen, som i dag finnes i få land i verden. Turene med eller uten overnatting arrangeres både sommer- og vinterstid.

Er det en gave til en byjente, kan du vurdere en historisk vandring i Oslo, eller kanskje en food tour?

4. Tretoppklatring

Dette er en kul trettiårs gave til en mann som fortsatt er rastløs i kroppen og har beholdt mye av barnet i seg. Send ham opp i tretoppene i Klatreparken Høyt og lavt i Bergen eller Oslo.

Her er det flere muligheter med forskjellige vanskelighetsgrader, så han behøver overhode ikke være ekspert. Alt som er nødvendig av sikkerhetsutstyr er inkludert.

5. En eventyrlig overnatting

Dette er en 30 års gave til henne eller han som har ambisjoner om å se mest mulig av verden, men hvor det fortsatt gjenstår mye i vårt nærmeste ferieland.

Dropp turutstyret og overrask med glamping på Vestlandet, eller en villmarkssafari i Range Rover rett utenfor Oslo. Foretrekker 30 åringen spa og romantikk? Gå sammen for å spleise på et avslappende spaopphold.

 

Hvorfor er opplevelser de beste gavene?

  • Folk har nok av ting i huset sitt fra før! Mye av det opptar bare plass, eller er så godt som aldri i bruk.

  • De aller fleste gir fysiske gaver. Kommer du med en opplevelse vil du skille deg ut. Som nevnt er 30-årsdagen spesiell og det bør også gaven være.

  • Den beste med denne typen gave er at den er personlig. Opplevelsen kan skreddersys bursdagsbarnets profil. Villmarksentusiasten, kulturvennen eller den reiselystne vil med dette få en anledning til å drive med det som ligger hjertet deres aller nærmest.

  • Opplevelser er også til for å deles. Bli med selv, eller gi mulighet for å ta med kjæreste eller ektefelle. Kanskje vennegjengen skal spleise så flere kan bli med?

 

En opplevelsesgave i flott gaveeske

Lag et spesialdesignet gavekort med en personlig hilsen fra deg! Vi kan gjøre gaven ekstra spesiell med vår eksklusive gaveeske. Opplevelsen kan byttes og gavekortet er gyldig i hele 2 år.

Fortsatt usikker på hvilken opplevelse du skal velge? Gå for et åpent gavekort, så kan du velge pris og mottakeren velge opplevelsen. Pakken sendes direkte til postkassen din – eller til mottakeren! 

 

Mer inspirasjon og gavetips

20-års gave

Lesetid: 6 min.

Tips til miljøvennlige gaver

Lesetid: 6 min.

Gaven til hvert stjernetegn

Lesetid: 8 min.