Verden blir stadig mer bevisst på miljøet og klimaendringer. Mannen i gata tenker seg gjerne om en ekstra gang før man handler noe man ikke trenger, og vi er blitt flinkere til å handle brukt via Fretex og Finn.

Men det finnes en type miljøvennlig gave som er langt fra materialistiske ting, nemlig opplevelser! Og opplevelsesgaver er vi hos Truestory selverklærte eksperter på. Leter du etter bærekraftige gaver til en miljøbevisst person, eller vil du bare gi noe helt unikt i gave til noen?

La oss inspirere deg med noen grønne gaveidéer!

 

Bærekraftige gaver

Ikke bare finnes det gaver uten unødvendig bruk av emballasje, det finnes til og med gaver der man kan bidra til noe godt for kloden! Til den en ekstra miljøbevisst person, anbefaler vi disse gavene. 

Drop-in Badstue i Oslofjorden

Hvem har sagt at man ikke kan nyte litt avslappende velvære, selv om man er bevisst på miljø og forbruk? Du trenger ikke gi en overdådig spaopplevelse – en deilig økt i badstue med et forfriskende bad i fjorden kan være akkurat det man trenger!

 

Opphold i Fosstopp tretopphytte

Gled noen med en uforglemmelig overnatting i en stilig tretopphytte med panoramautsikt, 8 meter over bakken! Hyttene inkluderer soverom med dobbeltseng, hems for ekstra gjester, fyring, kjøkken, bad og toalett.

Her får man kjenne definisjonen av ‘digital detox’ midt i naturen, blant skogens dyr og høye trær. En unik mulighet for både store og små, som byr på nærkontakt med dyrelivet og garanterer hygge for alle mann!

 

En tur på det bærekraftige fjordcruiset Brim Explorer

Brim Explorer er fremtidens måte å oppleve Norges fjorder! Om bord deres banebrytende hybridcruise kan man seile gjennom Nord-Norges fantastiske postkort-landskap, helt uten støyete motorer.

MILJØVENNLIG JULEGAVETIPS: Hvis du skal handle klær eller ting til jul, anbefaler vi å gå for brukt. Finn og Fretex selger flere julegaver nå enn noensinne, og man kan finne skjulte vintage skatter du ikke finner i vanlige butikker! 

 

Grønne gaver

Kjøp-og-kast prinsippet finner du ikke hos oss. Opplevelsene våre er håndplukket for å gi deg og dine fantastiske minner sammen. Hva med en å overraske med en litt grønnere gave til en naturglad person?

Alpakkavandring på Smedsrud Alpakkagård

Kjenner du en som elsker søte dyr? Og kanskje spesifikt fluffy skapninger med masse personlighet? Da er en opplevelse på Smedsrud Alpakkagård tingen. På alpakkavandring får man bli bedre kjent med disse underlige dyrene, og bli med på en guidet tur med sin helt egen alpakka!

 

Glamping midt i Telemarks skog

Gaven du bør gi til en naturglad person med forkjærlighet for dype, grønne skoger og vakker natur. Her kan man utforske skjulte badeplasser, gå en topptur og spise middag midt i skogen. Vår partner sørger for brettspill og kjøkkenredskaper ved teltene og hyttene, så selv storfamilien er sikret en uforglemmelig tur.

 

Kanotur i Trysil med Wolverine Adventure

Leter du etter en gave til en som er glad i fjellturer, grønne skoger og rolige elver? Da er denne opplevelsen midt i blinken. Opplevelsen inkluderer 4-5 timer med eventyr i Trysils villmark, sammen med guider som kjenner området ekstra godt.

 

Gaver med mening

Hva med å gi en etisk og lærerik gave? Gi de du er glad i en unik opplevelse som betyr noe, der de sitter igjen med mer enn ‘bare’ et godt minne.

Norge under 2. verdenskrig med Oslo Photo Tour

Dette er virkelig en unik og personlig julegave til en historiefanatiker, eller til en person som er fascinert av 2. verdenskrig. Gi dem en virkelig uforglemmelig opplevelse til jul, der de får høre historier selv ikke lokalbefolkningen kjenner til.

En erfaren guide byr på en annerledes reise gjennom kjente strøk i Oslo. Hans levende historier skaper et helt nytt perspektiv på byen, og man får oppleve stedene man kjenner fra før med “krigens øyne”.

 

Historisk vandretur ved Akerselva

Visste du at Akerselva var begynnelsen for Norges industrialisering i andre halvdel av 1800-tallet? Den ga kraft til sagbruk, tekstilfabrikker og mekaniske verksteder, noe som satte fart på produksjon og utvikling i byen. Denne vandringen er perfekt for de som vil lære mer om Oslo og den historiske elven.

 

Bergen Photo Walk hos OK Foto

Fotografi handler om å fange et øyeblikk, en følelse eller fortelle en historie. De aller fleste eier det eneste verktøyet nødvendig for å ta gode bilder, og det ligger alltid i lommen: nemlig mobilen. Men hva skiller et simpelt mobilfoto og et fantastisk bilde? Det eneste du trenger for å løfte bildene dine til et nytt nivå, er kunnskap. Noen enkle tips om komposisjon kan være det eneste som skal til for at du får fanget noen imponerende blinkskudd. 

 

Mer inspirasjon?

7 grunner til å gi en opplevelse i gave

Lesetid: 5 min.

Gaven til hvert stjernetegn

Lesetid: 8 min.

Tips til bryllupsgaver

Lesetid: 15 min.

Meld deg på nyhetsbrevet og spar 10% på en opplevelse

Få nyheter, inspiration og tilbud på opplevelser rett til innboksen.