Å fylle 50 år er kanskje den aller største runde dagen. Det er halvveis til 100, og en virkelig stor dag som ofte feires med en fin fest, gode opplevelser eller en spesiell reise til et sted man kanskje alltid har hatt lyst til å besøke – og kanskje blir bursdagsgaven selve reisen?

Vår erfaring er at opplevelsesgaver er noe av det aller beste man kan gi bort. Spesielt som 50 års gave til mor eller far, ettersom de fleste foreldre på denne alderen allerede har det meste av saker og ting, kanskje til og med altfor mye.

Derfor har vi samlet våre tips til 50 års gave til foreldre, søster eller bror, kamerat eller venninne.

50 års gave til pappa

Hvis man skal kjøpe 50 års gave til mann som et familiemedlem, slektning, kamerat eller bekjent, kan det være fint å ha et utvalg av forskjellige typer opplevelser. Noen menn er mer aktive og spreke, mens andre er mer opptatt av god mat og noe godt i glasset. Her har du noe for begge!

Til familiefaren

En pappa omringet av store og små barn vil nok like Familierafting på Voss. Dette er en gave som kan gis av barna eller barnebarna, og her kan man ta med alle som har lyst (så lenge de er over 5 år). Dette er en ypperlig gave til han som elsker å bruke tid med familien sin over noe annet, da man får herje på elven i 1,5 time.

Til en foodie-far

Det er ikke alle 50 åringer som er opptatt av natur – noen er mer urbane og liker å slappe av og kose seg. Da kan en Luksus SpaDag & Gourmet på THE THIEF i Oslo være en treffsikker gave. 

Man får frukt og te, full tilgang til Spa (inkludert badekåpe, tøfler og håndduk), 50-minutters klassisk massasje – og høydepunktet for mange: en tre-retters middag.

Dette er et av Norges mest trendye hoteller – og med god grunn. I tillegg ligger hotellet kun noen meter unna Astrup Fearnley, så det er den perfekte staycation for kunstentusiasten!

 

50 års gave til mamma

En 50 års gave til henne er en av de viktigste gavene. Man kan gi så mye – og en 50 års gave mamma blir glad for og kan skrible inn i minnebanken, er det beste man kan gi.

Til godtemomsen

Hva hadde hun sagt til et opphold med sjokolade- og iskremsmaking? På idylliske Kvarstad Gård får hun bli med inn til gårdens egne sjokoladefabrikk, der herlige konfekter og sorbeter av hagens bær blir til.

Både mor og hennes reisepartner vil bli servert 3-retters middag, og de får overnatte i et privat rom med vidunderlig utsikt. Mors drømmegave!

Til en tur-mor

Natur

Moskussafari i Dovrefjell Nasjonalpark

Guidet safari på 4-7 timer i Dovrefjell, det eneste stedet i Norge man kan oppleve den sjeldne moskusen!

Oppdal

Adrenalin, Natur

Snøscootersafari på Geilo

Vil du oppleve noe av det mest eventyrlige Norge har å by på, så skal du ta med dine kjære på snøscootersafari på Geilo!

Geilo

Kultur, Natur, Opphold

10 Dagers Eventyr på Voss

Opplev det mest storslagne Norge har å by på, på et 10 dagers eventyr med aktiviteter og opplevelser som definerer sjelen av Norge.

Voss

Natur

Bushcraft med Wolverine Adventure

7 lærerike timer i villmarken med en erfaren guide. Lær å overleve i naturen ved hjelp av å tenne bål, finne vann og håndtere øks og kniv.

Trysil

Natur

Kanotur i Østmarka med Oslo Outdoor

Få en introduksjon til kanopadling og opplev Østmarkas flotte natur og dyreliv. Nyt naturens ro med et varmt måltid fra bålet.

Finstadjordet

Natur

Kanotur i Trysil med Wolverine Adventure

Opplev naturen og dyrelivet på nært hold, med engasjerte guider som sørger for en herlig opplevelse gjennom elver og innsjøer.

Trysil

Natur

Marka-safari i Land Rover med KIM Camp & Nordic Safari

En 7-timers villmarkssafari i Oslomarka, med en erfaren guide med lidenskap for autentiske turer i skog og mark.

Aurskog

Natur, Opphold

Opphold med Moskussafari på Rondane Høyfjellshotell

Et opphold i idylliske Rondane, med mulighet for å se de sjeldne moskusene på safari med Furuhauglis erfarne guider.

Otta

Til en (fremtidig) mormor

En 50 års gave til en fin dame skal tross alt være spesiell, og kanskje hun øver seg på fotografi med nye barnebarn på vei? Da kan det være hun liker et fotokurs i praktisk teknikk hos Beccaerlla Photography i Oslo.

Her får hun fire timer med fotokurs om grunnleggende fototeknikk, inkludert time teori – og to ukers oppfølging på epost.

 

Gave til 50 års fødselsdag for to

Men det kan jo være det feires to 50 års dager, for begge foreldrene – og da kan dere jo tenke på å gi noe sammen.

Spadag og romantisk opphold for 2

Hvorfor ikke sende de på et Romantisk Opphold på Panorama Hotell? Det ligger like utenfor Bergen, og er virkelig en perle på Vestlandet. Her får de en natt på dobbeltværelse, frokostbuffet, tre-retters middag, velvære, badstue med sjøutsikt og utendørs boblebad – hva mer kan man trenge?

Guidet moskussafari i Dovrefjell

Er det snakk om aktive, turglade og fotointeresserte 50-åringer, kan man for eksempel gi en guidet fotosafari i Dovrefjell Nasjonalpark. Da får de en 4-7 timer tur med en erfaren guide, og en sjanse til å se moskuser på nært hold.

Man kan også vurdere å gi en lengre tur med overnatting, for å sikre en  uforglemmelig mini-ferie. Perfekt for et par med reisefeber!

 

Eksklusive 50 års gaver

Opplevelsesgavene til en helt spesiell person i livet ditt. Rett og slett for dere som har en tykk lommebok, eller for de som vil spleise på noe stort!

10 Dagers Eventyr på Voss

Hva med den ultimate utendørsopplevelsen? Her får bursdagsbarnet 10 dager og 11 overnattinger sammen med 2 guider. Det inkluderer 32 måltider, utstyr til Sea Kayaking, camping, matlaging, brevandring – i tillegg til all transport du måtte trenge.

Dette er en gave som gjerne nytes sammen med andre – her får dere oppleve Kjeragbolten, Trolltunga, Folgefonna, Nærøyfjorden og Galdhøpiggen. Dette er virkelig nasjonalromantikk på sitt beste – og en opplevelse som enhver naturelsker vil bli ekstremt glad for.

Om dere er en hel familie som spleiser, eller om du bare føler deg skikkelig generøs, så blir nok bursdagsbarnet over gjennomsnittet glad. For dette er noe man vil mimre tilbake til resten av livet.

Privat heldags fiskeeventyr i Oslofjorden

En betydelig kortere tur på vannet, men også en langt mer avslappet tur. Perfekt å gi dersom familien måtte selge båten, eller for å mimre tilbake til fisketurer fra barndommen. Dessuten en herlig utflukt i fjorden med plass til de nærmeste!

Prisen inkluderer en erfaren guide som besitter tips og triks for hell på fisketuren!

Helikopter Sightseeing i Stryn

Er ikke hav og vann helt greia? Ta en tur i lufta da vel. Helikopterturen passerer både fjord, fjell og isbreer langs vestlandskysten. Denne vanvittige reisen er en som aldri vil bli glemt!

 

Hvor mye gir man i 50-års gave?

Hvor mye det er vanlig å gi i 50 års bursdagsgave avhenger selvfølgelig av hvor godt du kjenner vedkommende. Dersom personen er nær familie, er det ikke uvanlig å bruke en tusenlapp eller to. For venner og kolleger bruker én person sjeldent enn 500 kr. 

Mange velger å gå sammen for å spleise, slik at man kan sikre en større gave. Det viktigste er å holde seg til budsjettet sitt, og ikke bruke mer enn man har råd til. Husk at det er tanken som teller!

Hvis du leter igjennom TrueStory finner du noe for enhver smak og budsjett. Det trenger ikke være så altfor mye heller – en historisk vandretur ved Akerselva eller City Walk Tour i Oslo er fine opplevelsesgaver under 300 kr!

50 års gaver under 500 kr

50 års gaver opptil 3000 kr

Adrenalin, Natur

EkstremRafting på Geilo

En ekstrem tur nedover Numedalslågen, der man virkelig får kjenne elvens krefter.

Geilo

Natur

Introduksjonskurs i havpadling med Trondheim Kajakk

Bli introdusert til kajakkutstyret og lær praktiske teknikker for havpadling i kajakk med erfarne instruktører fra Trondheim Kajakk.

Trondheim

Smak

Lunsj - Eat The Fjords hos Cornelius Sjømatrestaurant

En gastronomiske reise der smaksløkene kan bli gledet av 3-retters meteorologisk lunsj, av kokker med genuin lidenskap for sjømat.

Bjørøyhamn

Natur, Adrenalin

Guidet kajakktur på Akerselva

En kajakktur gjennom Akerselva fra Vulkan til Operahuset. En fantastisk måte å bli bedre kjent med Oslo gjennom aktivitet.

Oslo

Smak

Gin- & Cocktailsmaking hos Himkok

Smak 3 typer gin, kombinasjoner med gin i 3 cocktails og få en spennende omvisning i et destilleri inspirert av nordisk kultur og natur.

Oslo

Smak

Ølsmaking hos Øl Akademiet

90 minutter med smaking av forskjellige øltyper og påfyll av visdom. Bli kjent med ølets historie, bryggeprosess og servering.

Oslo

Adrenalin, Kultur

Innbruddet i Norges Bank hos Escape Hunt

Stikk av med skatten! Finn bevis på konspirasjonen bak innbruddet i Norges Bank med Escape Hunt i Oslo

Oslo

Smak

Pizzakurs hos Peloton Bar

Mestre kunsten å lage hjemmelaget pizza fra bunn, med ekspertens beste tips og hemmeligheten bak de rette smakskombinasjoner.

Oslo

Smak

Champagne- & Boblesmaking hos L'ardoise

Lukt, smak og lær om forskjellige typer musserende vin på Champagne- & Boblesmaking hos L'ardoise.

Oslo

Spa og velvære

Rhassoul spabehandling på Farris Bad

Rens kroppen med en av verdens mest populære spabehandlinger. Nyt 40 minutter med skrubb, leire, dampbadstu og deilig tropisk regndusj.

Larvik

Smak

Afternoon Tea for to på Grand Hotel Oslo

Opplev en smakfull Afternoon Tea for 2 i historiske Palmen Restaurant, på ærverdige Grand Hotel Oslo.

Oslo

Smak

Indisk kokkekurs hos Masalamagic

En temakveld full av smak, kunnskap og kjøkkenkunst, der du får veiledning til å mestre dine hjemmelagde, indiske retter!

Oslo

Gaveesken – det lille ekstra!

Lag et spesialdesignet gavekort med en personlig hilsen fra deg! Vi kan gjøre gaven ekstra spesiell med vår flotte gaveeske med deilige sjokolader inni. Opplevelsen kan byttes og gavekortet er gyldig i hele 2 år.

Fortsatt usikker på hvilken opplevelse du skal velge? Gå for et åpent gavekort, så kan du velge pris og mottakeren velge opplevelsen. Pakken sendes direkte til postkassen din – eller til mottakeren!

 

Kanskje du vil like disse...