Å fylle 50 år er kanskje den aller største runde dagen. Det er halvveis til 100, og en virkelig stor dag som ofte feires med en fin fest, gode opplevelser eller en spesiell reise til et sted man kanskje alltid har hatt lyst til å besøke – og kanskje blir bursdagsgaven selve reisen?

Vår erfaring er at opplevelsesgaver er noe av det aller beste man kan gi bort. Spesielt som 50 års gave til mor eller far, ettersom de fleste foreldre på denne alderen allerede har det meste av saker og ting, kanskje til og med altfor mye.

Derfor har vi samlet våre tips til 50 års gave til foreldre, søster eller bror, kamerat eller venninne.

Gavetips til han

Gavetips til henne

50 års gave til pappa

Hvis man skal kjøpe 50 års gave til mann som et familiemedlem, slektning, kamerat eller bekjent, kan det være fint å ha et utvalg av forskjellige typer opplevelser. Noen menn er mer aktive og spreke, mens andre er mer opptatt av god mat og noe godt i glasset. Her har du noe for begge!

Til familiefaren

En pappa omringet av store og små barn vil nok like Familierafting på Voss. Dette er en gave som kan gis av barna eller barnebarna, og her kan man ta med alle som har lyst (så lenge de er over 5 år). Dette er en ypperlig gave til han som elsker å bruke tid med familien sin over noe annet, da man får herje på elven i 1,5 time.

Til en foodie-far

Det er ikke alle 50 åringer som er opptatt av action og spenning; noen liker å slappe av og kose seg med god mat og drikke i rolige omgivelser. Da kan et opphold på Lysebu i Oslo være en treffsikker gave. 

Dette er et av Norges mest historiske hoteller, og det ligger idyllisk til på taket av Oslo, bare en kort kjøretur ut av Oslo sentrum.

Til en adrenalinpappa

Har du kanskje en utradisjonell 50 åring som pappa? Kanskje han alltid har drømt om å hoppe i fallskjerm, eller se fjord og fjell fra oven? Da kan du overraske han med en opplevelse i luften!

 

50 års gave til mamma

En 50 års gave til henne er en av de viktigste gavene. Man kan gi så mye – og en 50 års gave mamma blir glad for og kan skrible inn i minnebanken, er det beste man kan gi.

Til godtemomsen

Hva hadde hun sagt til et opphold med sjokolade- og iskremsmaking? På idylliske Kvarstad Gård får hun bli med inn til gårdens egne sjokoladefabrikk, der herlige konfekter og sorbeter av hagens bær blir til.

Både mor og hennes reisepartner vil bli servert 3-retters middag, og de får overnatte i et privat rom med vidunderlig utsikt. Mors drømmegave!

Til en tur-mor

 

Gave til 50 års fødselsdag for to

Men det kan jo være det feires to 50 års dager, for begge foreldrene – og da kan dere jo tenke på å gi noe sammen.

Spadag og opphold for 2 på Son Spa

Hvorfor ikke sende de på et avslappende opphold på Son Spa? Her får de en natt på dobbeltværelse, frokostbuffet og velvære med sjøutsikt – hva mer kan man trenge?

Guidet moskussafari i Dovrefjell

Er det snakk om aktive, turglade og fotointeresserte 50-åringer, kan man for eksempel gi en guidet fotosafari i Dovrefjell Nasjonalpark. Da får de en 4-7 timer tur med en erfaren guide, og en sjanse til å se moskuser på nært hold.

Man kan også vurdere å gi en lengre tur med overnatting, for å sikre en  uforglemmelig mini-ferie. Perfekt for et par med reisefeber!

 

Eksklusive 50 års gaver

Opplevelsesgavene til en helt spesiell person i livet ditt. Rett og slett for dere som har en tykk lommebok, eller for de som vil spleise på noe stort!

Gavekort til spa og velvære

Hvis du leter etter en gave til en 50 åring som kunne trengt eller fortjent en pause fra både jobb, familie og hverdagsstress, så er en spaopplevelse en god idé!

Her ser du noen av bestselgerne:

10 Dagers Eventyr på Voss

Hva med den ultimate utendørsopplevelsen? Her får bursdagsbarnet 10 dager og 11 overnattinger sammen med 2 guider. Det inkluderer 32 måltider, utstyr til Sea Kayaking, camping, matlaging, brevandring – i tillegg til all transport du måtte trenge.

Dette er en gave som gjerne nytes sammen med andre – her får dere oppleve Kjeragbolten, Trolltunga, Folgefonna, Nærøyfjorden og Galdhøpiggen. Dette er virkelig nasjonalromantikk på sitt beste – og en opplevelse som enhver naturelsker vil bli ekstremt glad for.

Om dere er en hel familie som spleiser, eller om du bare føler deg skikkelig generøs, så blir nok bursdagsbarnet over gjennomsnittet glad. For dette er noe man vil mimre tilbake til resten av livet.

Privat heldags fiskeeventyr i Oslofjorden

En betydelig kortere tur på vannet, men også en langt mer avslappet tur. Perfekt å gi dersom familien måtte selge båten, eller for å mimre tilbake til fisketurer fra barndommen. Dessuten en herlig utflukt i fjorden med plass til de nærmeste!

Prisen inkluderer en erfaren guide som besitter tips og triks for hell på fisketuren!

Helikopter Sightseeing i Stryn

Er ikke hav og vann helt greia? Ta en tur i lufta da vel. Helikopterturen passerer både fjord, fjell og isbreer langs vestlandskysten. Denne vanvittige reisen er en som aldri vil bli glemt!

 

Hvor mye gir man i 50-års gave?

Hvor mye det er vanlig å gi i 50 års bursdagsgave avhenger selvfølgelig av hvor godt du kjenner vedkommende. Dersom personen er nær familie, er det ikke uvanlig å bruke en tusenlapp eller to. For venner og kolleger bruker én person sjeldent enn 500 kr. 

Mange velger å gå sammen for å spleise, slik at man kan sikre en større gave. Det viktigste er å holde seg til budsjettet sitt, og ikke bruke mer enn man har råd til. Husk at det er tanken som teller!

Hvis du leter igjennom Truestory finner du noe for enhver smak og budsjett. Det trenger ikke være så altfor mye heller – en historisk vandretur ved Akerselva eller City Walk Tour i Oslo er fine opplevelsesgaver under 300 kr!

50 års gaver under 500 kr

50 års gaver opptil 3000 kr

Pakk inn gaven i vår flotte gaveeske!

Lag et spesialdesignet gavekort med en personlig hilsen fra deg, pakket inn i denne eksklusive gaveesken! Opplevelsen kan byttes og gavekortet er gyldig i hele 2 år.

Fortsatt usikker på hvilken opplevelse du skal velge? Gå for et åpent gavekort, så kan du velge pris og mottakeren velge opplevelsen. Pakken sendes direkte til postkassen din – eller til mottakeren!

 

Kanskje du vil like disse...

7 grunner til å gi en opplevelse i gave

Lesetid: 5 min.

Gullbryllup gave

Lesetid: 6 min.

Gave til mamma

Lesetid: 10 min.