Sommeraktiviteter på land kan være like gøy som de på vann. Men hvorfor ikke ta det et hakk høyere? De siste årene har vist en enorm økning av besøksantall hos klatreparker i Norge. Flere parker bygges og trenden fortsetter å vokse.

Hva er det som gjør klatreparker så etterspurt? Først og fremst er det skikkelig gøy, uavhengig av alder. Barn elsker jo å klatre i trær og løpe rundt, og det er få voksne som takker nei til en morsom aktivitet der man får brukt kroppen og sluppet løs sitt indre barn igjen. I tillegg er det den perfekte sommeraktivitet for de som vil prøve noe nytt en helg, eller strekke på beina etter en lang kjøretur (eller etter en ekstra lang uke i kontorstolen…)

Nedenfor kan du utforske listen over det vi mener er de aller beste klatreparkene i Norge. Mange av de byr på flere aktiviteter som zipline, fossrappellering, rafting og andre spennende utendørsaktiviteter.

Book en klatreopplevelse i dag!

 

Klatrekompaniet

Klatrekompaniet går forbi klatreparkverden og tilbyr kurs både innendørs og utendørs, for både nybegynnere og erfarne. Teamet deres består av profesjonelle erfarne og dyktige instruktører med spisskompetanse innenfor klatring med spesialisering og sertifisering gjennom Norges Klatreforbund. Hos klatrekompaniet kan du ta deg et kurs innenfor hvilken som helst type klatring, om det skal være isklatring eller klippeklatring.

Uteklatring

Det er lov å hoppe over et trinn og gå rett for uteklatringen. Dette introkurset lærer hvordan du skal bruke alt av utstyr, binding, knuter, klatreteknikk, taubrems osv. Opplevelsen varer en hel dag så det er bare å pakke med seg den ekstra sjokoladen. Det er også er mulighet for brattkort når opplevelsen er over.

Isklatring

Selv om dette ikke er en sommeraktivitet så er det greit å vite at Klatrekompaniet også tilbyr kurs i isklatring på vinteren. Før du scroller videre så melder vi at isfossen ikke er verdens vanskeligste, og du får lære det grunnleggende med isklatring som, for eksempel, plassering av øks og bruk av stegjern.

Zipline

Svev over vann og skog med 100-meters zipline hos Klatrekompaniet. Her trenger du ikke å være redd for noen ting, det er bare å nyte utsikten!

 

Oslo Klatrepark

Omtalt som Oslos beste lekeplass for både store og små finner Oslos versjon av Høyt & Lavt oppe på Tryvann. Til de små finnes det Knøtteparken og for de store så utfordrer vi dere til å prøve parkens ziplines som strekker seg ut over 1000 meter til sammen! Klatre gjennom gyngebroer, stiger og tunneler med 12 ulike løyper mellom 0,5 til 15 meter over bakken.

 

Voss Klatre- og Ziplinepark

Voss Active er en av de mest kjente selskapene i Norge som tilbyr alt fra rafting til fjellturer og fiskeopplevelser. Siden 90-tallet har Voss Active fokusert mest på raftingopplevelser av ulike vanskegrader men har utvidet varemerke sitt til flere utendørsaktiviteter som deres Klatre- og ziplinepark live ved Strandaelva i Åsbrekkegjellet. Her finner du over 60 forskjellige elementer å velge mellom. Høyeste aktiviteten finens 14 meter over bakkenivå!

En dag i Voss klatrepark

I denne klatreparken er det bare å velge og vrake, for her finnes det noe for både store og små. Her kan du velge mellom «liten løype» med 4 løyper, 22 elementer og 4 ziplines eller «stor løype» som består av 2 løyper, 27 elementer og 2 ziplines. Trekk inn den friske fjelluften og test dine akrobatiske ferdigheter!

Tau og elv actionpakke på Voss

I denne opplevelsen så få man det beste fra to verdener. Dette er for de som trenger en større dose adrenalin enn andre. Opplevelsen starter med 2-3 timers klatring, etterfulgt av en deilig lunsj for å lade opp til 4-5 timers rafting i 4-graderingen. Tørr du å bli med på utfordringen?

Fossrappellering på Voss

Til de som synes det blir litt «tørt» med fjellveggklatring tilbyr Voss Active fossrappellering på skjervfossen. På denne opplevelsen lærer du alt om hvordan du skal navigere utstyret mens du klatrer nedover på våte vegger 100 meter over bakken. Frykt ikke, nedstigningen er overvåket av profesjonelle. Husk badetøy og håndkle!

 

Høyt og Lavt – Klatreparker over hele Norge

Med hele 15 klatreparker spredd utover hele landet er Høyt & Lavt de ledende klatreparkmesterne i Norge. Kategorisert i 3 typer parker, Nett & Sprett, Høyt & Lavt, og Høyt under taket, tilbyr de hundrevis av forskjellige klatreopplevelser til alle aldrer og nivå. Sjekk ut listen nedenfor for å finne klatreparken som er nærmest deg!

Tretoppklatring i Bergen

Denne parken er regnet som Vestlandets største klatrepark! Hos Høyt & Lavt i Bergen kan du utforske klatreparken en hel dag så det er bare å ta tiden sin. Her kan du kave gjennom 9 løyper, 120 hinder og en zipline på hele 1000 meter! Prøv en velfortjent klatrepizza på klatrekaféen etter opplevelsen!

Høyt og Lavt klatreparker i Norge – Finn din nærmeste klatrepark:

Bergen, Bø i Telemark, Hemsedal, Lillestrøm (Sørum), Oslo, Trondheim, Preikestolen, Valsøya, Bjorli, Hallingdal, Kristiansand, Nedstrand, Sirdal og Trysil.

 

Klatreskogen på Evje

På Evje i Aust-Agder finnes det en fantastisk klatrepark med muligheter for store og små. Klatreskogen består av en «Junior Park» til familier med småbarn og «Grand Park» til de eldre med blant annet Tarzan swing og klatrevegger. Det er også mulighet for overnatting på campingplass like ved!

 

Gjøvik klatrepark

Ut av flere andre severdigheter i sjarmerende Gjøvik har de også en fantastisk klatrepark! Om dere er en småbarnsfamilie på vei til Hunderfossen eller Lilleputthammer anbefaler vi å ta turen innom. Høydene i klatreparken varierer fra 0,5 til 15 meter over bakken med en gøyal zipline i tillegg. Her er det bare å svinge, hoppe og klatre, det tar opp til 4 timer å komme seg gjennom parken.

 

Hunderfossen

Hunderfossen er kjent for rafting-opplevelsen, spennende eventyr og en enda bedre klatrepark. Om dere ikke rekker klatreparken i Gjøvik så er det bare å spare seg til Hunderfossen. I tillegg til alle de andre spennende aktivitetene i fornøyelsesparken har de også en legendarisk klatrepark. Utviklet i samarbeid med løype- og sikkerhetsansvarlig for 71° nord med graderinger fra grønn, blå, til lilla, rød og svarte løyper. Bli med på denne eventyrlige opplevelsen!

 

Helgøya Klatrepark

Omtalt som Norges vakreste klatrepark finner du denne klatreparken på Helgøya i Hedmark. Parken åpnet i 2015 og har løyper til alle mestringsnivåer med 13 ziplines og 9 løyper. I tillegg har parken mulighet til å skreddersy aktiviteter for alle typer arrangementer!

 

Rypetoppen Adventurepark

 
Denne fantastiske parken finner du så å si på grensen mellom Norge og Sverige. Parken er en av landets største klatreparker og en kontinuerlig sikkerhetsline som ikke er mulig å koble fra før løypen er ferdig! Parken ligger i naturskjønne omgivelser og har 22 klareløyper og tilsammen hele 20 zipliner som går opp til 230 meter i lengde. De tilbyr også SUP-padling og kanoturer!
 

Valldal Aktivitetspark

Selv om Valldalen er kjent for det vakre Juvet Landscape Hotel så er de også en ganske heftig aktivitetspark! Parken har over 1400 meter med klatreløyper tilgjengelig for både store og små og masse arrangementer på sommeren som besøk av troll og pil og bueskyting. Perfekt til barna!

 

Aktiv i Lom – Galdhøpiggen Klatrepark

Rett nedenfor Norges høyeste fjell finner du Galdhøpiggen klatrepark med 8 løyper og flere morsomme ziplines. Parken har også andre aktiviteter å velge mellom som kajakk og kanoutleie, lavvoutleie og topptur på ski i Jotunheimen! Om dere ikke har besøkt dette vakre landskapet før anbefaler vi det sterkt!

 

Det finnes mange klatreparker som gjemmer seg i landets kriker og kroker. Man må bare vite hvor man kan finne de! Denne aktiviteten er perfekt som en del av en road trip gjennom landet, et aktivt stopp på veien til hytta eller som aktivitet med venner og familie i helgen.

God klatretur!

Har du lest disse?

De beste ziplinene i Norge

Lesetid: 8 min.

Opplevelser i Norge

Lesetid: 10 min.

Ting å gjøre i Oslo

Lesetid: 8 min.

Meld deg på nyhetsbrevet og spar 10% på en opplevelse

Få nyheter, inspiration og tilbud på opplevelser rett til innboksen.