Zipline er rett og slett en kabel som er festet mellom to punkter, og man er festet med en sele hengende fra en krok som man sklir langs. Selv om zipline har blitt brukt i hundrevis av år til transport av både varer og mennesker har det, i dag, blitt til en optimal opplevelse for å kjenne hvordan adrenalinet høynes mens man samtidig får et fantastisk utsikt over landskapet rundt.

 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 

Hvorfor har det blitt så populært i Norge?

Vi er omringet av et fantastisk landskap og nydelig natur, noe som dermed gjør det fantastisk å ha denne opplevelsen i mange kriker og kroker av landet. Har du ikke noen gang stått på et utsiktspunkt et sted i vårt land og ønsket å kunne spre vingene for å fly ut og se landskapet fra et fugleperspektiv?

Her er noen av de mest kjente ziplinene i Norge!

Zipline i Holmenkollen med Kollensvevet

 

Med en zipline på 351 meter og med høydeforskjell på 107 meter, får du også være vitne til noe av det beste av utsikt over Oslo. Om du har lurt på hvordan skihopperne føler seg når de svever gjennom luften, er ikke denne følelsen langt unna!

Zipline med Klatrekompaniet i Oslo

Man trenger ikke å reise langt for å oppleve fart og magesus! Om du ikke har prøvd zipline før, anbefaler vi Zipline med Klatrekompaniet. Over naturskjønne vann i Nordmarka kan du få et ekte fugleperspektiv. Veven går over en strekning på 100 meter, og opplevelsen varer i hele 30 minutter! Kanskje denne ziplinen hadde vært noe for en sporty bestemor også?

Zipline på Ulriken

Ulriken er det høyeste av de syv fjellene rundt Bergen. Kjent for en fantastisk utsikt med en høyde på 643 meter over havet, kan man lett ta seg dit med gondol via Ulriksbanen og helt til topps!

I tillegg til fantastiske turer og uslåelig utsikt, har Ulriken noe som kan gi deg en helt utrolig opplevelse av det fjellet har å tilby. Nemlig Norges raskeste zipline! Svev gjennom vakkert landskap over en strekning på 300 meter med utsikt over Bergen by.

Zipline i Flåm

Det er vanskelig å skrive en liste over de beste zipline-opplevelsene i Norge uten å nevne den lengste ziplinen, ikke bare i Norge, men i hele Norden!

Flåm Zipline har en lengde på utrolige 1 381 meter med en start på 305 meters høyde. Snakk om magesug, med denne ziplinen kan du i tillegg nyte en fantastisk utsikt over fjord og fjell i Flåm. Her kan farten gå opp til 100 km/t. Tør du å ta utfordringen?

Book her: Flåm Zipline

Zipline på Geilo

For et par år siden åpnet Geilo en zipline på hele 1 100 meter. Fra 260 meters høyde får man en praktfull utsikt over naturen rundt Geilo og Hallingskarvet nasjonalpark. Turen varer i ca. 2 minutter i en hastighet på 80 km/t. GoPro-kamera er sterkt anbefalt på denne flyturen!

Book her: Zipline på Geilo

Zipline i Klatreparken Høyt og Lavt i Kristiansand

Høyt og Lavt holder til i flere steder i Norge, men ziplinen hos Høyt og Lavt i Kristiansand er en av de råeste i Norge. Her ville vi nesten anbefale et par vernebriller til turen.

I hele 500 meter i lengde, 65 meter over bakken kan denne ziplinen gi deg en mulighet til å sveve i en fart på opptil 80 km/t! Utsikt over Fjellvåken er slettes ikke så verst, den heller.

Book her: Zipline i Kristiansand

Zipline i Mosjøen

De beste zipline-opplevelsene finnes ofte i de skjulte perlene her i landet. Det er der man får den beste utsikten over fantastiske landskap og urørt natur. I Mosjøen på Helgelandskysten kan du prøve en zipline på 700 meter fra fjell til by. Om du ikke har vært i Mosjøen før, er dette både en spennende og lur måte å få oversikt over landskap og byen i seg selv på.

Book her: Zipline i Mosjøen

Zipline på Preikestolen

Både blant utenlandske turister og nordmenn er Preikestolen en av de mest kjente og besøkte fjellplatåene i dette landet. I 2017 ble det mye interesse rundt denne turistperlen da Tom Cruise spilte inn noen scener til Mission Impossible i dette området. Men man trenger ikke skuespillertalent for å leke actionhelt. Rett ovenfor Preikestolen kan du suse gjennom luften i 350 meter over trær og stup. Kanskje du får eget publikum, også!

Trolltunga Zipline med fjordtours

På denne reisen vil du være omringet av vakker natur og fantastiske landskap! Reisen starter ved Skjeggedal, etterfulgt av en sykkel- og gåtur som tar deg med til Tyssebotn.

Opplevelsen inkluderer 3 zipliner med en total lengde på 600 meter, og med skog og sjø omtrent 200 meter under seg.

Book Trolltunga zipline her.

Zipline park i Oppdal

I Oppdal Zipline Park kan du velge mellom 2 forskjellige turer: Zipline Park Complete tour og Vengavollspranget Classic tour. Den komplette turen består av 8 forskjellige zipliner. Vengavollspranget passer godt til større grupper og består av 2 zipliner over Vengavollhølen.

Book zipline i Oppdal her.

Zipline i Lom

Under broen i Lom sentrum har aktivilom.no spent opp en zipline som tar deg med på en flyvetur over Prestfossen i elven Bøvra. Ziplinen (eller Prestfosstraversen, som den kalles) er en spektakulær opplevelse, med fossen som bruser vann mot deg, og den kraftige elven rett under beina dine. Prestfosstraversen er kanskje en tøff zipline, men den passer like godt til barn som voksne.

Book Prestfosstraversen zipline i Lom her.

Du bør sjekke ut disse opplevelsene...

 

20 unike overnattinger i Norge

Lesetid: 14 min.

Gaven til hvert stjernetegn

Lesetid: 8 min.

De beste klatreparkene i Norge

Lesetid: 9 min.

Meld deg på nyhetsbrevet og spar 10% på en opplevelse

Få nyheter, inspiration og tilbud på opplevelser rett til innboksen.

Takk for påmeldingen. Sjekk innboksen din!