Kort om escape room

Escape room, eller escape game, er en opplevelse som tester sanser, ferdigheter og kunnskap på en helt ny måte. Du er kanskje vant til gruppearbeid fra skole og jobb, men i et escape room får du vist frem hvor glup du virkelig er, og hvor godt du takler utfordringer under tidspress.

I storbyene finner du mange forskjellige escape room, med ulike tema, oppgaver og vanskelighetsgrad. Du kan blant annet prøve escape room i Oslo, Bergen, Stavanger eller Trondheim som handler om uløste krimsaker, 2. verdenskrig, Harry Potter, farlig virus og norrøn mytologi.

I det låste rommet er det gjemt spor, bevis og ledetråder som må brukes for å løse oppgaver. Det blir alltid en nervepirrende kamp mot tiden, som setter ens analytiske og strategiske egenskaper på prøve, og viser hvor godt gruppen faktisk jobber sammen.

 

Escape room i Oslo

Escape room i Bergen & Stavanger

Escape room i Trondheim

 

Topp 9 Escape Room i Norge

Blant escape room i Norge finner du alt fra dagsaktuelle temaer (urbane kannibaler, hackere og gale vitenskapsfolk) til escape rom som tar deg med langt tilbake i tid, til krig og norrøn mytologi. Her er 9 av de beste escape room stedene i Norge!

1. Escape Hunt i Bergen og Trondheim

Her hos Escape Hunt må dere holde hodet kaldt, og tenke godt gjennom ledetrådene. Legg fra deg smarttelefonen og bli med inn i en gjennomført, ny verden av gåter og mysterier.

Blant deres populære escape rooms finner du blant annet «Innbruddet i Norges Bank», «Jakten på Tors Hammer» og «Flukten fra Akershus Festning».

Uansett om dere blir med tilbake til 1835 for å sikre en verdifull skatt fra Norges Bank, eller til fengselet i Akershus Festning under 2. verdenskrig: Dette er den perfekte aktivitet som inkluderer hele gjengen! Les mer om opplevelsene og book et escape room her:

 

2. VR Games Zone i Oslo

VR Games Zone byr på hele 320 kvm med VR-opplevelser, lounge område med PlayStation og to møterom. Deres eksklusive lagspill i “virtual reality” bruker den nyeste teknologien som man ikke får prøvd andre steder. Her kan man oppleve maksimal innlevelse i VR-verden, gjennom 9 unike spill.

 

3. Escape The Cube i Oslo og Stavanger

Beinhard hjernetrim og godt teamwork er hovedingrediensene som må til for å komme seirende ut av The Cube.

Dette er et splitter nytt konsept inspirert av escape room, skapt av Fangene på Fortet. Her kan du og gjengen din gå løs på over 70 ulike oppgaver, som krever både logikk, kunnskap og samarbeid. Dette er en unik opplevelse med problemløsing og moro for både unge og gamle, og konseptet er som skapt for de med høyt konkurranseinstinkt! 

 

4. Fangene på Fortet i Oslo, Bergen og Stavanger

Fangene på Fortet er et aktivitetssenter inspirert av det populære TV programmet med samme navn. Her inne venter et eldorado av hjernetrim og morsomme utfordringer! Gruppen kan velge mellom 45 ulike celler, der en man må jobbe sammen som et team for å løse oppgaver og samle poeng. Gjør deg klar for hinderløyper og gåter som setter både kroppen og hjernen på prøve.

 

5. Solve a Mystery

Sa noen utendørs escape room? Med Solve a Mystery kan du oppleve et helt unikt escape room konsept som tar deg med ut i naturen eller byen!

En av deres mysterier i Oslo heter «Operasjon Grefsenkollen 1945», og det er basert på virkelige hendelser fra slutten av 2. verdenskrig. Som medlemmer av den norske motstandsbevegelsen er det deres oppgave å gjennomføre det hemmelige oppdraget som dere finner inne i konvolutten…

 

6. The Escape Games i Oslo

Vi kan ikke ha en Escape Room toppliste uten å ta med en av de største aktørene i Oslo! The Escape Games har flere lokasjoner og haugevis av ulike escape rooms i Oslo, som er verdt å prøve om man vil oppleve noe moro med vennegjengen, familien eller kolleger. Noen av deres escape rooms har temaer som Chernobyl Nuclear Disaster, Virus Z, Mental hospital og House of Evil.

 

7. Perfect Escape Oslo

Perfect Escape Oslo er også en aktør med lang erfaring med escape rooms og escape games i Oslo. Her kan du prøve spennende spill som Treasure Hunt, Den Gale Oppfinneren, Senk Blücher, Tutankhamuns Gravkammer og Amazing Race – et utendørs escape game.

 

8. House of Nerds

House of Nerds er stedet for dere som vil prøve Escape Room i Oslo som virkelig tar i bruk fremtidens teknologi. Her får man teste et «Virtual Reality» escape room, et spill varer i ca 45 minutter og passer for 2 til 4 personer. De har ulik vanskelighetsgrad for nybegynnere, og for de som virkelig vil la seg utfordre.

Du kan prøve spennende VR opplevelser som «Space Station Tibera» der du er astronaut på en skadet romstasjon. Eller «Time Travel Paradox» dere blir sendt tilbake i tid, og må finne en måte å komme tilbake på.

 

9. Megazone i Oslo og Bergen

Megazone tilbyr escape game som «Operation Mindfall» og «Magic Portal», spill som må løses utendørs, ved å bruke kule gadgets rundt om i byens gater.

Her kombineres VR teknologi slik mange kjenner igjen fra spill som Pokémon Go, og man får utdelt iPad og masse spennende utsyr som må brukes underveis i spillet. En morsom måte å oppleve Oslo sentrum og gjøre noe annerledes og utfordrende med venner og familie.

 

10. Kingdom of Escape Rooms i Oslo

Bli en del av J.K. Rowlings magiske univers, og drøm deg bort med dine potterhead-venner, eller redd Game of Thrones universets «King’s Landing»…

Hos Kingdom of Escape Rooms kan du bli en del av disse kjente universene fra film og TV-verden. Bruk kreativiteten deres til å løse mysteriene i et escape room med kule elementer og effekter du kjenner igjen fra ditt favoritt-univers.

 

Kart over Escape Rooms i Oslo

 

Hva er et Escape Room?

Dagens Escape room konsept oppsto først som dataspill. Konseptet ble laget i «Real Life» første gang i Japan i 2007. Derfra bredte det seg utover Asia og resten av verden. Spesielt i Øst-Europa har det vist seg å være populært; bare Ungarns hovedstad Budapest kan skilte med mer enn 100 escape rooms.

Escape room er en opplevelse på 60-90 minutter der omverdenen forsvinner fullstendig. Før spillet begynner vil det være et kvarters introduksjon, slik at dere ikke starter på bar bakke. Så skal dere i et lukket rom finne en måte å komme dere ut, eller løse en oppgave for å vinne spillet.

Men det er ikke en selvfølge at alle løser oppgaven i tide! Noen grupper ender på topplisten med rekordtider, mens andre klarer ikke fullføre før tiden går ut. Klarer dere å gjøre vinnerstatistikken litt bedre? Ta med noen venner og prøv da vel!

 

Flere tips til ting å gjøre i Oslo

Ting å gjøre i Oslo

Lesetid: 5 min.

En smak av Oslo: Guide til mat & drikke i Oslo

Lesetid: 7 min.

De mest hjemsøkte stedene i Norge

Lesetid: 7 min.