Det finnes to typer mennesker her i verden; den som uten problemer klarer å ruinere en Grandiosa i ovnen (vi har et ekte eksempel her på kontoret) og den som skjønner hvordan ting henger sammen på kjøkkenet. Altså, den typen som har medfødte kokkeferdigheter! Sleng en pose sukker på kjøkkenbenken og gi dem en sleiv i hånden, så er de i gang med noe magisk.

Men, man lærer så lenge man lever. Derfor har denne siden noen godbiter av matkurs i Oslo som vi mener er bankers til å løfte viten om kokkelering for begge typer mennesker, sammen med noen flotte gourmet opphold som tar råvarer virkelig seriøst.

Lærerike matkurs i Oslo

Smakfulle opplevelser med gourmet

Lær om smakene i glasset

 

Gi matkurs i Oslo som gave

Er du allerede en fantastisk kokk, så trenger vel ikke du noe matkurs. Men kjenner du derimot noen som vil gjerne lære mer om kokkekunsten, så hvorfor ikke gi et matkurs i Oslo som opplevelsesgave? Bare husk at du utdyper at det selvfølgelig ikke er på grunn av vedkommendes mangel på kunnskap på kjøkkenet.

 

Utvalgt inspirasjon vi tror du vil like...

En smak av Oslo: Guide til mat & drikke i Oslo

Lesetid: 7 min.

De 14 beste vinbarene i Oslo

Lesetid: 7 min.

Ting å gjøre i Oslo

Lesetid: 5 min.
 

6 grunner til at matkurs i Oslo er populært

Det er nemlig mange matkurs i Oslo for tiden og du finner et stort spekter med utvalg; alt fra indisk matkurs til italiensk matkurs i Oslo. Og dette til alle nivå. Det er nok ikke rart, siden det er en økende matkurs og kokkekurs trend i Oslo de siste årene.

1 - Travle mennesker

Det moderne mennesket lever jo etter en regel; ting skulle egentlig blitt ferdig i går. Ja, klokken er i mot oss travle mennesker og spesielt i den summende hovudstaden. Derfor er matkurser i Oslo et smart trekk, fordi det ene sekund er du på kontoret, så plutselig på matkurs og etter noen få timer er du en masterchef på ditt eget kjøkken.

Ting går også raskere hjemme i etterkant, for så vet man kanskje litt mer om hva ingredienser som sumac og assortert fisk er for noe og det blir ikke nødvendig å spørre om hjelp fra vår gode venn Google.

2 - Briljer med klassikerne

Har du noen gang sett på Toro pakken med Bearnaisesaus og tenkt; kan jeg noen gang bli så flink å lage denne klassikeren fra scratch? Det kan du nemlig – og mye mer! De fleste smakinger og kokkekurs vil lære deg hvordan å lage klassikerne og så er du dekket for resten av livet. KJELLTORESMAT er blant dem i matkurs gjengen i Oslo som har kurser hvor du får lære alt fra bunnen. Det er som de sier; Biff- & Béarnaisekurs er som den lille sorte – går aldri av moten og passer til alle anledninger.

3 - Mat er sosialt

Dette kommer kanskje som noe helt nytt for noen og til og med livsendrende, men matkurser er den perfekte sosiale scene! De fleste kommer nok med det samme mindset, enten om de skal brenne mindre pizzaer eller bare å lære noe nytt. Dette åpner opp for gode samtaler og kan medføre til noe mer enn kun et matkurs.

Om du ikke får deg nye venner på matkurs og kokkekurs i Oslo, så kan du få noen sosiale kvelder med dine eksisterende venner. Du vet de klassiske vin- og rekekvelder og lignende. Men, nå kan du lære deg mer reke-magi på Østers- & skalldyrkurs og ta de kvelder til nye høyder. Eller invitere venner på en Privat sjokoladesmaking i din egen stue!

4 - Matlaging den nye yoga-timen

“Én agurkskive. To agurkskiver..” mantraen fortsetter når du skjærer opp agurk til den kommende rett du skal forberede. Det er nesten terapautisk. Men det er akkurat det som er det flotte med matkurser og matlaging generelt; man holder fokus på kun maten og resten av verden blir lukket ute. Matkurs kan være den lille avbrekk fra hverdagen, så om du ikke rekker den ene yoga-timen, så lager du bare mat.

5 - Back to basics

Råvarer, spesielt lokale, er på agendaen for mange kokkekurs i Oslo og er nettopp fordi etterspørselen for å lage sunne retter har økt. Råvarer er jo så og si synonymet for sunnhet, for de fleste vet at prosessert mat er djevelen. Pølsekurs hos Anni’s Pølsemakeri og Fisk-og fileteringskurs er blant to matkurser i Oslo som er dedikert til å lære om viktigheten av råvarer.

Til og med flere hoteller har implementert råvarer til sitt kjøkken, blant annet Lysebu Hotell og har sitt eget gourmet weekend. Ikke for sunnhetens grunner, men for å hedre lokale leverandører og gi en høynet smaksopplevelse til besøkende. Blant annet så vandrer noen søte høns rundt omkring i hagen hos Lysebu Hotell.

6 - Nytt krydder i maten

Vi har også fått øynene opp for mat fra andre land! Fair nok, vi er jo allerede litt eksotiske med våre taco fredager, men flere og flere Oslovitter søker blant annet på indiske matkurser eller italienske matkurser i Oslo. For vi kan vel ikke leve på Grandiosa og brødskiver hele tiden, kan vi? Ord som Pico de gallo og Za’atar krydderblanding har sneket seg på menyen og er her for å bli.