Hva er det konfirmanter egentlig ønsker seg i 2023?

Det kan være vanskelig å sette seg inn i hva den yngre generasjonen liker og ønsker seg i konfirmasjonsgave i år. Enten du er konfirmantens bestevenn, besteforelder eller en fjern slektning – vi vet hvor lett det er å falle for 500-lappen i en konvolutt.

Overrask heller konfirmanten med en opplevelsesgave. På Truestory.no kan du finne den perfekte gaven til konfirmanten. Alle våre opplevelsesgaver har 2 års gyldighet og bytterett, og vi kan levere gaven i en utrolig fin gaveeske.

Trenger du litt inspirasjon og tips til konfirmasjonsgaver til han og henne? Her er våre tips til unike og morsomme konfirmasjonsgaver i år:

 

Populære konfirmasjonsgaver

 

En opplevelsesgave fra Truestory.no

Lag et spesialdesignet gavekort med en personlig hilsen fra deg! Vi kan gjøre opplevelsesgaven ekstra spesiell med vår flotte gaveeske. Opplevelsen du velger kan byttes av konfirmanten, og gavekortet er gyldig i hele 2 år.

Fortsatt usikker på hvilken opplevelse du skal velge? Gå for et åpent gavekort, så kan du velge pris og konfirmanten velge opplevelsen. Perfekt når du ikke vet hva du skal gi!

 

Hva er vanlig å gi i konfirmasjonsgave?

Det er mange som gir penger i konfirmasjonsgave, men vi har en bedre idé; å gi en helt original gave som mottakeren vil kunne ta med seg i minnebanken! (For hvem husker vel hva naboens 500-lapp ble brukt til?) En opplevelsesgave sikrer at pengene går til noe virkelig minneverdig og morsomt, som konfirmanten definitivt ikke vil forvente å få – men vil bli veldig glad for!

Her har vi satt sammen tips og idéer til konfirmasjonsgaver som kan passe til enhver, enten de liker sport og adrenalin, eller lengter etter en velfortjent massasje.

Hvor mye gir man i konfirmasjonsgave?

Ifølge en undersøkelse gjort av Ipsos for DNB i 2018, er dette pengesummene folk er villige til å gi konfirmasjonsgave.

  • Foreldre: 13.000 kroner i snitt

  • Besteforeldre: 7.500 kroner i snitt

  • Gjester: 900 kroner hver seg i snitt

  • Inviterte som ikke kunne komme: 400 kroner i snitt

 

3 tips til konfirmasjonsgave fra søsken og venner

Ser du etter en kul konfirmasjonsgave til bror, søster eller en god venn? Her har du våre tips til kule konfirmasjonsgaver! Disse gavene kan oppleves som en gruppe, så kanskje vennegjengen kan gå sammen og spleise på noe dere kan gjøre sammen? 

1. Escape Room

Liker dere krim og mysterier eller sci-fi og horrorfilmer? Escape room er perfekt for de som liker å være gruppens mest løsningsorienterte. Gled dere til spenning og latter! Hvem vil løse gåten først?

2. Zipline eller klatring i klatrepark

Er konfirmanten glad i litt fart, adrenalin og spenning? Da er et gavekort til en zipline eller en klatrepark i Norge en skikkelig kul konfirmasjonsgave, og en virkelig fin overraskelse fra en kompis eller en venninne. Her er noen populære forslag fra Truestory.no:

3. En naturopplevelse på vann

Hva med å gi en naturopplevelse på vannet som konfirmasjonsgave? I Norge kan konfirmanten utforske utrolig mange forskjellige sporter og aktiviteter. Alt fra rolige kajakkturer til lynrask RIB safari og eventyrlig elvebåt. Her er noen av våre populære opplevelsesgaver på vann:

 

3 tips til konfirmasjonsgave fra foreldre og besteforeldre

1. Familierafting på Voss

Voss Active har laget en raftingtur tilpasset barn i alderen 5-15 år. De får ikke dra helt alene, og må ha med seg noen voksne, men dette er en god sjanse til å la konfirmanten få opp pulsen på en spennende dag på sjøen med familien.

I hver båt er det plass til 8 stykker, og det er også mulighet til å leie tomanns-rafter. Det er en utmerket konfirmasjonsgave til gutt eller jente som liker litt adrenalin, fart og spenning.

2. Spekkhoggersafari

Er konfirmanten mer glad i villmarksliv eller livet under havoverflaten? Kanskje de vurderer en karriere innenfor marinbiologi! Etter et introkurs om opplevelsen får de sjansen til å svømme side om side med disse vakre skapningene og studere de på nært hold. En reise i den norske naturen de sent vil glemme…

3. Kajakk og SUP-safari

Om konfirmanten er en skikkelig sporty type, kan det være han eller hun synes det er gøy med en dag i kajakk, så kan konfirmanten få lære litt om norsk kultur. 

 

Utvalgt inspirasjon og gavetips til deg...

Konfirmasjonsgave til jente

Lesetid: 4 min.

Konfirmasjonsgave – 8 saker og ting konfirmantene IKKE ønsker seg!

Lesetid: 5 min.

Gave til en 15-åring

Lesetid: 4 min.
 
 

Hva er egentlig konfirmasjon og konfirmasjonsgaver?

Mange konfirmanter prøver selv å lete etter svaret på dette spørsmålet under hele konfirmasjonsprosessen, men konfirmasjon har en såpass subjektiv betydning i helhet.

Betydningen bak tradisjonen er gjerne noe man finner ut av selv, utenom det religiøse eller moralske. Det gjelder å stille seg selv et spørsmål: Hva har du lært av dette, og hvor vil du videre med livet etter dette? Svaret kommer av seg selv.

Ser du etter en morsom konfirmasjonsgave?

Alle opplevelsene du finner på Truestory er kjent for å være morsomme. Det er som regel mye mer spennende å pakke opp en opplevelse du ikke forventer, enn penger, klær og ting.

Derfor er det fint å gi en opplevelse som kan utfordre konfirmanten, eller få dem til å føle seg litt spesiell en dag vekk fra hverdagen. Enten det er noe spenstig som zipline, rafting, klatring og vindtunnel eller noe avslappende som spa, fotokurs eller yoga, så har vi nok av tilbud til konfirmanter som står klare for nye eventyr.