Ting å gjøre i Oslo


i Guides

Greit nok at Oslo bare er en liten prikk på det store verdenskartet og trolig ikke vinner noen «megacity»-tittel ennå. Men, det vil likevel ikke si at vårt lands metropol ikke har mye spennende og interessant å tilby av aktiviteter og severdigheter.

Hva kan man så gjøre i Oslo? Og tro det eller ei – det er ikke alltid så lett å finne en oversikt over ting å gjøre i Oslo og hvor man i det hele tatt skal starte. Så om du er en forbipasserende i Oslo eller bare vil være en turist i egen hjemby for en dag eller to, så har vi laget en snerten oversikt over ting å gjøre i Oslo. Dette har vi så kategorisert i Ting å gjøre i Oslo med kjæresten, Ting å gjøre i Oslo med venner og Ting å gjøre i Oslo med barn.


Om du heller vil se en ukategorisert palett av forslag til ting å gjøre i Oslo, så er det bare å klikke seg videre til TrueStory.no der du vil finne mange spennende opplevelser.

En stor oversikt over opplevelser i Oslo her.


 

Ting å gjøre i Oslo med kjæresten

 


Det finnes mange saker og ting man kan gjøre sammen med sin kjæreste i Oslo, både spennende, avslappende og gourmetopplevelser. Vi har derfor prøvd oss på en liten, men god blanding av alle i kategorier og som vi har på en bestselgerliste over opplevelser med kjæresten.

Les også: Ting å gjøre med kjæresten

 

Brunch og Bobler på Amerikalinjen

Ta med kjæresten på Brunch og Bobler midt i hjertet av Oslo på den nyåpnede Amerikalinjen. Et norsk boutiquehotell med New York-twist! Ved Brasserie Atlas på hotellet, kan dere nyte en kulinarisk opplevelse med måltider inspirert av både norsk, amerikansk og andre kulturer, tilberedt av kokker av høyeste klasse.

Pris: 300 – 450,- per pers.

Les mer her 👉Brunch og bobler på Amerikalinjen

 

 

Vinsmaking på Klosteret

Levende lys, stemningsfull atmosfære, historie og et chambre separee i en prisvinnende vinkjeller. Det kan i hvert fall ikke slå feil som en opplevelse med kjæresten – eller? Overrask kjæresten med opplevelsesgaven! 🍷

Pris: 595,- per pers.

Les mer her 👉 Vinsmaking på Klosteret

 

Food Tour i Oslo

 

Smak på alt det spennende Oslo har å tilby! Med Food Tour i Oslo kan dere vandre mellom flere kulinariske perler i Oslo med masse godt å smake på underveis. I tillegg får dere et innblikk i Oslos matkultur og historie med en matglad guide. Det finnes få ting som lar romantikken blomstre mer enn med god mat.  ❤

Pris: 1 100,- pr. pers.

Les mer her 👉Food Tour i Oslo

 

Luksus spaopphold på THE THIEF

Har du ikke tid eller penger til å reise vekk på utenlandsreise med kjæresten, så ta din bedre halvdel med på et av Norges beste og eksklusive spahotell i Oslo – et hotell som er inspirert av det beste av spa-kulturer på verdensbasis og er bygget på design. I deres deluxe-rom står en flaske champagne klar når dere ankommer. Oppholdet inkluderer også blant annet 3-retters middag og vinpakke i THIEF FOODBAR, Spa-inngang og full frokost! 🕶

Pris: 5 690,- en natt for 2 personer

Les mer 👉 Gourmetopphold på THE THIEF

For andre ting å gjøre i Oslo med kjæresten, klikk deg videre her.

 


Ting å gjøre i Oslo med venner


 

Vi har valgt noen Oslo-slagere som tips til ting å gjøre i Oslo sammen med venner. Det skader ikke med en dose adrenalin i vennegruppen. Eller hva med noe mer smakfullt, som whisky-smaking? Eller saunafest i en diger badstue? Det tror vi at vil være en sosial og hyggelig ting å gjøre i Oslo med vennene dine.

Hva kan man så gjøre på en søndag i Oslo, spør du? Spekteret er stort, og uansett hvilken opplevelse, så blir det til nye minner, latter og historier å fortelle senere. Derfor mener vi at opplevelser er noe av det beste å gjøre i Oslo sammen med venner.

 

Árdna Sauna hos SALT

 

 

Ta med gjengen på saunafest i Ardna-saunen, SALTs hovedbadstue med en kapasitet på hele 80 personer! I helgene er det live DJ og god stemning. Test ut hvor mange av vennene dine som passer inn i tønnesaunaene, og deretter utfordre hverandre til å hoppe i havet.

Pris: 195,- 

Les mer her 👉Árdna Sauna hos SALT Oslo

 

Privat Badstue i Oslofjorden

Blir den andre badstuen for folkelig, så er det fullt mulig å nyte en lignende opplevelse helt privat! Her kan du og vennegjengen nyte badstuer og bading i fred. Det finnes få opplevelser i Oslo som topper denne, og du får garantert prisen som «årets venn» i gjengen.

Pris: 1 800,- til 2-16 personer

Ler mer her 👉 Privat Badstue i Oslofjorden

 

 

Luksus Velværeopphold på Sundvolden

 

senger

Trenger du et «all-in»-avbrekk fra omverdenen med et vennepar eller eventuelt en venninnetur? Da gir Sundvolden Hotel dere den luksusen; overnatting i dobbeltrom, utendørs jacuzzi, 50 minutter klassisk massasje, aperitiff, 4-retters middag og mye mer. Dette rett ved Oslos dørstokk.

Pris: 3 780,- en natt for 2 personer

Les mer her 👉 Luksus Velværeopphold på Sundvolden

 

Escape Room i Oslo

Escape Room

 

Ta med en gjeng på en mysteriefylt dag i Oslo! House of Secrets og Escape Hunt tilbyr nemlig 8 forskjellige spennende Escape Rooms, og det er ditt og din squads valg hvilket mysterie dere vil løse denne gangen! Vil dere redde verden? Eller bli rike? 🔍

Pris: fra 850,-

 

Whiskysmaking hos UnderBar

 

ting å gjøre i oslo

Er man glad i denne sofistikerte drinken eller ønsker du kanskje bare å utforske denne smaksverdenen, så er Underbar stedet å besøke – for her blir du møtt av en vegg med 550 flasker whisky og erfarne kursholdere som er klare for å lære deg og dine venner om whisky.  🥃 Det finnes flere aktiviteter i Oslo for voksne, og dette er en av de beste.

Pris: 349,- per person

Les mer her 👉 Whiskysmaking hos UnderBar

 


For andre ting å gjøre i Oslo med venner, klikk deg videre her.

 


Ting å gjøre i Oslo med barn


 

Det blir sagt at Oslo kanskje er en av de mest barnevennlige byene i landet, og det er derfor mange aktiviteter i Oslo for barn. Vi presenterer selvfølgelig klassikerne og opplevelser som passer til hele familien og der voksne også kan være barn igjen for en dag. Blant annet finnes det en moro-klynge rett utenfor Oslo by, og det er Megafun Factory! Det er en av de mest morsomme tingene å gjøre i Oslo med barn, og det er også en oase der voksne kan få nye minner sammen med familien.

 

Oslo Klatrepark

 

 

Høyt & Lavt i Oslo er en av de mest populære klatreparkene i Oslo. Med over 200 elementer i trærne, ziplines som strekker seg over 1 000 meter til sammen og ulike løyper på forskjellige vanskelighetsnivå – så blir det en gøyal dag for familien og noen trøtte barn til kvelden. 🤸‍♂️

Les mer her 👉 Klatrekompaniet

 

Fly & Lek i Oslo

Fly & Lek er barnas lekehimmel! Et stort senter der de får prøve både lekeland OG vindtunnel. Oslo Vindtunnel er nemlig i vinden for tiden og er definitivt en opplevelse som verdt å få med seg i familiealbumet. Det blir noen flotte bildeserier også, med vindblåste gladansikter. En annerledes, men morsom aktivitet for barn og familien i Oslo.

Pris: 490,- per person
Les mer her 👉 Fly & Lek

 

Tusenfryd

La det bli fryd og gammen for hele familien når dere tilbringer en heldag i Norges største fornøyelsespark, Tusenfryd. En dag med aktiviteter for barna, med gode spisesteder blir det en god dose kvalitetstid.

Les mer på: Tusenfryd.no

 


Ting å finne på i Oslo


Nå har vi introdusert kategorier for ting å gjøre i Oslo med kjæresten, venner og familien. Men, det finnes enda flere saker og ting å finne på i Oslo. Derfor kan du finne mer inspirasjon nedenfor, der vi har tatt med resten. Alt fra helgeaktiviteter til turistattraksjoner i Oslo. Les videre, og så håper vi du finner noe å finne på i Oslo.

 


Ting å gjøre i Oslo i helgen


Vi kan ofte mangle idéer til ting å gjøre i Oslo i helgen. Altså, hvor ofte kan man se film på kino? Så mange nye filmer finnes det vel heller ikke. Nedenfor har vi 3 tips til ting å gjøre i helgen, noe som kan gi det lille ekstra til en vellykket helg.

Maling & Moro

Det har nemlig kommet et genialt konsept i Oslo, og det er Maling & Moro hos Paint’n Sip! Det blir ikke stort bedre enn å tilbringe noen sosiale timer der man kan finne frem sin indre Picasso og kose seg med noe godt i glasset. Du og dine venner tar bare med en vinflaske, og Maling & Moro fikser resten. 🍷🎨

Pris: 395,- per person

Les mer her 👉 Maling & Moro hos Paint’n Sip

 

Brunsj i Oslo

 

På dagtid anbefaler vi sterkt litt hverdagsluksus. Brunsj er en perfekt søndagsaktivitet til dere som ville unne dere god mat og god stemning. Hvor har du mest lyst til å dra? Vil du på Brunch og Bobler hos Amerikalinjen 🇺🇸 eller Spa & Brunch på The THIEF? 🕶

 

🍳 Les mer om Brunsj i Oslo her. 🥐


Hva kan man gjøre i Oslo?


Når været ikke tillater noe moro utendørs. Her har du to ting du kan gjøre i Oslo når det regner, for det er jo ikke alltid Oslo er velsignet med godt vær. Opplevelser inne er kjempekoselige, og de er like minneverdige som opplevelser ute.

Vindtunnel i Oslo

Dette er en opplevelse som er av det nærmeste man kommer til fallskjermhopping, bare at det er på litt tryggere grunn. Litt utenfor Oslo vil du nemlig finne en av de mest populære vindtunnelene i landet. Dette er også en opplevelse som finnes i mappen for ting å gjøre i Oslo når det regner.

Pris: 600,- per person

Les mer her 👉 Vindtunnel i Oslo

 

Sjokoladesmaking i Oslo

sjokoladesmaking

Denne opplevelsen er en klar vinner når det gjelder ting å gjøre i Oslo når det regner. Her får du nemlig bestemme lokalet selv der du skal sitte og få kunnskap om kvalitetssjokolade. For sjokolade er ikke kun sjokolade, det ligger mye historie bak, produksjon og etikk. Opplevelsen inkluderer også smaksprøver!

Pris: 495,- per person

Les mer her 👉 Sjokoladesmaking i Oslo

 


Morsomme aktiviteter i Oslo


Det blir ikke en mer minnerik dag i Oslo enn når man har det morsomt med spennende ting å gjøre i Oslo! Vi noen gode tips nedenfor, som sikrer at du får en god opplevelse i Norges metropol. Ta med dine venner, og bli noen artige minner rikere. ☀

 

Bryggkurs på Brygghus

Har du ambisjoner om å bli en ølbrygger, eller vil du bare prøve noe nytt og annerledes? Da anbefaler vi å noe morsomt, kreativt og lærerikt! Ølbrygging på Brygglab. Det et nytt konsept der du får brygge din øl på stedet, og etter 4-6 uker er den klar til å nytes. Du får også prøve å lage design på etikettene selv.

Pris: 4 110,- for 1-4 personer

Les mer her 👉 Bryggkurs på Brygghus

 


Turistattraksjoner i Oslo


Det finnes uendelig mange turistattraksjoner i Oslo, og i de 3 opplevelsene nedenfor får du se mange steder som er verdt å se i Oslo. Du kan blant annet ta en historisk vandretur ved Akerselva og få et innblikk i det historiske ved elva, eller du kan bli med på en guidet tur som viser alle Must sees i Oslo eller ta en god City Walk i Oslo der du også får smake på brunost. Geniale opplevelser som er verdt å se i Oslo, spesielt om du vil lære mer om byen eller har besøk fra utlandet.

 


Steder å besøke i Oslo


I Oslo finnes det mange turistattraksjoner, men det finnes også mange andre steder å besøke i Oslo som er verdt å bruke litt tid på. Derfor anbefaler vi 3 kunnskapsrike guidede turer i Oslo. Du kan enten prøve Food Tour i Oslo eller delta på en ølvandring som tar deg med til Grünerløkka som er et av de kule stedene i Oslo. Eller om du vil oppleve flere sider av steder å besøke i Oslo, kan du sjekke ut guidet tur i kontrastenes Oslo.


Fremdeles ikke funnet en ting å gjøre i Oslo?


 

Vi har også noen andre innlegg som gir tips til ting å gjøre i Oslo, blant annet Våraktiviteter i Oslo, Spa i Oslo og vår stolthet av et innlegg, Opplevelser i Oslo, som vil gi deg en enda større oversikt over aktiviteter i Oslo.

Våraktiviteter i Oslo

Spa i Oslo

Opplevelser i Oslo


Har du ett innspill eller flere aktiviteter i Oslo?


 

Vi er alltid glade for å høre fra deg, uansett om det er innspill eller tilbakemeldinger. Om du nå føler at du savner noe , er det bare å komme med idéer i kommentarfeltet nedenfor, eller ta kontakt med oss på kundeservice. Vi vil gjerne at vår liste med opplevelsesgaver skal bli enda lenger.

 

Vil du ha mer inspirasjon til opplevelser?

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev, og få ukentlig inspirasjon til store opplevelser. Som takk for din påmelding, får du også 10 % rabatt på en valgfri opplevelse!

Se også:

Ting å gjøre i Bergen

 

 

 

Avatar
Jeg er altmuligdama for opplevelsesportalen TrueStory Norge! Jeg er en opplevelses- og reiseentusiast, og er her for å inspirere og formidle opplevelser som gir samhold, minner og historier for livet.