Hvert år tildeles restauranter med fremragende kvalitet opptil 3 Michelin-stjerner. Michelin Guiden rangerer kvaliteten på restauranter verden over, ved hjelp av stjernene og andre utmerkelser.

Du lurer kanskje på hvor mange Michelin restauranter det er i Oslo, Norge eller hele verden? Internasjonalt har over 3000 restauranter blitt tildelt opptil 3 stjerner. Per september 2021 har vi i Norge 14 Michelin stjerner fordelt på 11 restauranter.

Nedenfor kan du lese om restaurantene med Michelin stjerne i Norge, i tillegg til restauranter tildelt “Bib Gourmand”. Du kan se hele Michelin Guiden i Norge her.

 

Michelin restauranter i Oslo

Maaemo ✻✻✻

  Dronning Eufemias gate 23, 0194 Oslo

13. september 2021 fikk Maaemo i Oslo nok en gang plass i Michelin guiden, denne gang med sin nye lokasjon ved Barcode. I tillegg til å motta hele 3 stjerner, ble Maaemo også tildelt en Michelin Green Star for sin bærekraftighet.

I den stilrene og minimalistiske restauranten serveres fagmessig utformede retter med sublime teksturer og smaker. Kokk og eier Esben Holmboe Bang tilbyr en overraskelsesmeny med sesongmessige, norske råvarer.

Kontrast ✻

  Maridalsveien 15a, 0175 Oslo

Kontrast er en moderne skandinavisk restaurant med industrielt preg og høyt fokus på kortreiste og økologiske råvarer i sesong. Menyen byr på raffinerte retter fulle av smak; de ser tilsynelatende enkle ut, men ofte gjemmer de komplekse kombinasjoner og håndverk.

Galt ✻

  Frognerveien 12, 0263 Oslo

Restaurant Galt var drevet av stjernekokk Björn Svensson. Den ble lagt ned sommeren 2021, etter Svenssons ønske om nye utfordringer. 

Omakase by Vladimir Pak ✻

  Ruseløkkveien 3, 0251 Oslo

Omakase av kokken Vladimir Pak mottok sin første michelinstjerne i 2020. Her venter en unik matopplevelse bestående av smaksmenyer av japansk Edomae Sushi.

Statholdergaarden ✻

  Rådhusgata 11, 0151 Oslo

Gourmetrestauranten til Bent Stiansen, som sammen med kjøkkensjef Torbjørn Forster komponerer en spennende 6 retters gourmetmeny med innlagte overraskelser, som varierer i takt med sesongene. 

Fagn ✻

  Ørjaveita 4, 7010 Trondheim

Fagn skaper en mat- og smaksopplevelse du kommer til å huske lenge. Kjøkkenet henter spennende smaker naturen og kjøkkenhagen, med fokus på miljø og bærekraft.

Credo ✻

  Ladeveien 9, 7066 Trondheim 

Grunnlagt og drevet av kokk og eier Heidi Bjerkan. Hos Credo får du rene smaker og flotte presentasjoner, av lokale råvarer. Atmosfæren er lun og god, med trivelig og ujålete service.

Speilsalen, Britannia Hotel ✻

  Dronningens gate 5, 7011 Trondheim

Etter kontinuerlig søk etter kulinarisk perfeksjon på aller høyeste nivå, har Christopher Davidsen ledet Britannia og Speilsalen til sin første Michelinstjerne. Her får man oppleve en matreise med de flotteste, håndplukkede råvarer, som er tilberedt med både omsorg og respekt.

 

Michelin restauranter i Bergen

Bare ✻

  Torgallmenningen 2, 5014 Bergen

Bergens første Michelinstjerne gikk til Bare Restaurant i Bergen Børs Hotel.

Sabi Omakase ✻

  Pedersgata 38a, 4013 Stavanger

Sabi Omakase var den første sushi-restauranten til å få Michelin-status i Norge. Sushi master Roger Asakil Joya omtaler konseptet sitt slik: “Jeg ønsker å være trofast mot den japanske tradisjonen, men med min egen norske vri, og kaller stilen EdoMae-sushi”

 

Michelin restauranter i Agder

Under ✻

 

Restauranter i Norge med Bib Gourmand i Michelinguiden 2021

Bib Gourmand er et kvalitetsstempel og utmerkelse i Michelin guiden, som tildeles restauranter med svært høyt kvalitetsnivå, til vennlige priser. Disse restaurantene gir mye verdi for pengene, og er ofte en litt mer folkelig versjon av de eksklusive “stjerne”-restaurantene.

FAGN-Bistro

Ørjaveita 4, 7010 Trondheim

Bistroen som ligger i etasjen over FAGN-restauranten, tilbyr en litt mindre overdådig smaksopplevelse enn klassisk fine dining i Trondheim. Og i september 2021 fikk de anerkjennelsen Bib Gourmand for å bekrefte at de er verdt et besøk for folk flest.

FAGN-Bistro bruker lokale råvarer av topp kvalitet, akkurat som sin søster-restaurant med Michelin-stjerne. De norske rettene er rustikke, fulle av slagkraftige smaker. Du kan velge mellom à la carte eller smaksmenyer på 3 og 5 retter.

Smalhans

  Ullevålsveien 43, 0171 Oslo

Det som omtales som hele Oslos nabolagsrestaurant fikk i 2021 nok en gang fikk Bib Gourmand. Smalhans har fokus på deleretter, naturvin og et stort utvalg av øl.

À L'aise

 Essendrops gate 6, 0368 Oslo

Den franske restauranten À L’aise i Oslo var med 2,5 gafler og kniver den nærmeste til å motta en stjerne i 2020, og de ble rangert som den 13. beste restauranten i Norge.

 

Restauranter i Norge med Michelin Green Star

Den grønne stjernen tildeles restauranter som utmerker seg ekstra i bærekraftighet og miljøvennlig fokus, i tillegg til å servere utmerket gode smaker.

I 2021 fikk disse 6 restaurantene den såkalte “Michelin Green Star”: Maaemo, Einer, FYR Bistronomi & Bar, Rest. og Stallen i Oslo, samt Credo i Trondheim.

 

Restauranter med kniver og gafler

Anerkjennelser av Michelinguiden. Sjekk ut hele Michelin Guide Norway her.

 

Andre artikler vi tror du vil like...

 

Meld deg på nyhetsbrevet og spar 10% på en valgfri opplevelse

Få eksklusive tilbud, nyheter, konkurranser og inspirasjon rett i innboksen din.

Takk for påmeldingen. Sjekk innboksen din!